FIV in Ungaria 142
Raspunsuri - Pagina 9
asb77 spune:
Salutare fetele.
Va tot citesc, dar nu am mai scris de 2-3 luni.
Sunt ocupata cu ecografii, acumularea de noi informatii despre bebe si asa mai departe. Iei am fost la eco, avem 12 saptamani de sarcina si suntem foarte bine.
Rog fetele care sunt din Cluj sa-mi recomande un hematolog bun. Iau clexane pt mutatia MTHFR A1298C homozigota si pana acum am fost la un hematolog in Debrecen (eu fiind din Oradea - era mult mai aproape), dar se pare ca ginecologului nu-i place acest hematolog si mi-a zis neaparat sa merg la Cluj.
Stiti cumva daca la Medlife in Cluj este hematolog?
Bafta tuturor fetelor si sa nu va pierdeti increderea, D-zeu ne asculta pe toate mai devreme sau mai tarziu.
Pupici
ank30 spune:
Neatza fetele,
Vin si eu cu o intrebare: Ce explicatie ar da Dr. Kovacs cand in urma unui fiv aproape jumatate din embrioni au fragmentatii? Ultimul fiv pe care l-am facut a fost in martie anul acesta. Singura explicatie primita de la medicul cu care am facut fertilizarea a fost ca se intampla asa din cauza "voinicilor". Recent am aflat ca ar exista un test asemanator spermogramei SCSA test ( e destul de costisitor si nici nu stiu daca ne-ar ajuta sa aflam cauza ).
asb77, ai PM.
--------------------------------------------------------------
V Leiden pozitiv, MTHFR 1298 heterozigot, PAI-1-4G/5G heterozigot
tannoo25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adipapazi tanoo, la cum se baga zilnic ioakim cu capul in masina de spalat prin hublou, si acuma imi pare rau ca n-am apucat sa ii fac o poza in masheena de spalat pe vremea cand incapea.nu ratati okazia. de fapt, la cat e de gras bagdanel, ati pierdut trenul:)))) abia astept sa stea ana bine singura in picioare, sa o bag in cizmele mele pana la gat, goala si cu margele. Adi, mami de ana si ioachim |
las' ca mergem noi de-a buselea si dam jos
si n-o sa mai zici ca e gras
elbereth spune:
asb77 - in Cluj intereseaza-te de dr Avram. E foarte buna ca hematolog si are experienta in paciente gravide cu risc de trombofilie. Multa bafta!
Ank30 - Din cate stiu eu, calitatea proasta a spermatozoizilor poate duce la asemenea fragmentatii. Exista acea analiza care masoara gradul de fragmentare a ADN-ului din spermatozoizi - SCSA test (nu cred ca se face in Romania), dar asemenea analize genetice au mai degraba rolul de a explica si de a analiza situatia deja existenta.
Se pare ca antioxidantii ar putea ajuta in reducerea fragmentarii ADN-ului la spermatozoizi. Uite aici niste link-uri, poate te ajuta cu ceva:
http://malereproduction.com/male-infertility-2/scsa/
http://www.azidac.com.ar/trabajos_cientificos/2005%20Journal%20Of%20Andrology.pdf
samira33 spune:
va pup fetelor
mai pe seara viu sa va povestesc.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
samira33 spune:
asaaaa...Duminica viitoare incep tepurile cu Suprefact de 0,5.
din ziua 2 de CM reduc Suprefact la 0,25 si bag 3 Merionale + Clexane de 0,4.
recunosc cinstit ca m-a luat prin surprindere PK cand m-a instiintat ca facem protocol lung de data asta si mi-au ramas cuvintele si intrebarile in gat si nu l-am mai descusut.
mi-a spus ca nu-mi poate da AC din cauza trombofiliei insa imi da Suprefact sa ma inhibe.
insista sa ma "aibe" acolo din ziua 6 sa vada cu okii lui albastri cum raspund la stimulare,daca nu cumva sunt prea inhibata etc etc....asa ca am decis sa fiu cumine si sa-l ascult desi nu ma caracterizeaza treburile astea.
dar...pentru ca drumu de la Buda la Bucuresti e lung si io nu aveam ce face...mi-au venit pe limba toate intrebarile si cuvintele ce-mi ramasesera in gat in cabinetul doftorashului si asa a prins contur...scrisorica de amor.
aseara am fost la o petrecere si printre eclere,fripturi si dantuiala...pe la 1 noaptea i-am scris lui PK...sa-i cer "socoteala".
sa-mi explice mie ce spera el sa obtina cu noul protocol???de ce a ales protocolul lung acum???
si m-a lamurit omu...deh' !!! ce sa-mi faca!!!
hai ...va pupizez.
qiao,cand ne vedem sa-ti predau sacosa cu "bunataturi"???
cand m-a vazut Samiroiu cu sacosa de Merionale m-a intrebat cati saci de injectii mai am de gand sa car de la Budapesta.
aristico,pana Duminica tre' sa ne vedem ....sa-mi predai Suprefactul.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
samira33 spune:
pai a zis ca pe protocol lung obtinem "not necessary more but better eggs" si ca asta urmareste.
stii ca el mereu a sustinut sus si tare ca poor embryo a fost cauza esecului la mine de fiecare data si asta vrea sa imbunatateasca.
acu' de ce n-o fi vrut mai devreme treaba asta...nush' sa spun.
in teorie io ma incadrez la protocol scurt...da uite ca practica tinde sa spuna altceva.
ce se mai aude cu terenul ala???ti-am zis doar ca ne gandim sa aruncam copchiii peste gard la meditatii!!!noi am vorbit serios.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
lyly_mar spune:
se pare ca a venit cu idei noi,ca doar fu la congres
ca na.. mie imi da protocol scurt,fara inhibare..si tie iti da lung
sa dea DD sa aiba idei mai bune acuma
sami, tu iei aspenter pe perioada stimularii?sau doar clexane pana la beta?
Citat: |
citat din mesajul lui samira33 pai a zis ca pe protocol lung obtinem "not necessary more but better eggs" si ca asta urmareste. stii ca el mereu a sustinut sus si tare ca poor embryo a fost cauza esecului la mine de fiecare data si asta vrea sa imbunatateasca. acu' de ce n-o fi vrut mai devreme treaba asta...nush' sa spun. in teorie io ma incadrez la protocol scurt...da uite ca practica tinde sa spuna altceva. ce se mai aude cu terenul ala???ti-am zis doar ca ne gandim sa aruncam copchiii peste gard la meditatii!!!noi am vorbit serios. 3 sarcini extrauterine FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A 3 FIV-uri nereusite 2 FET-uri nereusite urmeaza FIV4... in toamna |