Preparare peste marinat
Raspunsuri - Pagina 3
cleo78 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui boticelina
Cum? cum? Ioana pestele e cu dichis, se altereaza repede, n-as avea curaj doar sa-l oparesc cu otet, l-as fierbe sigur, dar ma intreb daca proportia apa/otet/ulei e aceeasi si daca se mai pun legume (ceapa si morcovul) Monica si Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
eu l-am fiert in marinata aia. Adica : in marinata zisa de voi, aproape de temp. fierbere, pus pe foc maxim de mic, adaugat ceapa, macroul rondele, boabe de piper, o frunza de dafin, si lasat la foc f,mic juma de ora maxim. Atentie sa nu fie focul prea mare, ca se dezintegreaza. Pus capac, si a2a zi mancat. Nu m-a tinut mai mult de cateva zile din motive de bunatate ce era.
Ioana_Pos spune:
[quote]citat din mesajul lui cleo78
Pus capac, si a2a zi mancat. Nu m-a tinut mai mult de cateva zile din motive de bunatate ce era.[quote]
ni-na spune:
Eu am marinat scrumbie Am facut un conspect din informatiile de pe forumuri (nu-i plagiat,ca am luat de la mai multi autori).Ce-am retinut....fiert otetul,apa ,sarea,zaharul,lasat obigatoriu sa se raceasca ,adaugat deasupra pestelui..apoi la frigider 2-3 zile.
Precizari.....scrumbie ca ne place insa nu ne impacam cu oasele..........care s-au topit....a ramas doar sira spinarii!
Am gustat amestecul otet+apa + zahar si cand a iesit ceva placut papilelor mele,l-am pus la fiert(proportiile de pe net erau prea acre pentru noi).
Din doua scrumbii medii(cam 500 gr peste)imi fac un borcan de 1 l....si-i mult mai rentabil ca in comert.
ni-na spune:
Pentru Rufus.
in fiecare an cand afumam sunca,punem si cativa pesti(macrou).
Evisterat,imbaiat intr-un amestec de sare ,piper,cimbru+vin alb(o noapte) apoi uscat si pus spre sfarsit,cand fumul nu mai are multa putere.
Ii lasam capatana doar pentru a infige carligul de atarnat in afumatoare!
cleo78 spune:
hai ca am facut eu un macrou marinat sambata. M-ati corupt, ce mai.
Pasi:
1. 1 cana apa, 1 cana otet, frunza dafin,sare,totul pus pe foc mic. Nu stiu cat a clocotit, a stat acolo la foc mic cu capac pana pregatii pe alealalte
2. 1 macrou proaspat (l-am eviscerat, decapitat, tuns coada), taiat rondele
3. 1 ceapa pestisori, 1 morcov rondele
pus 2+3 in 1.
Pus focul la minimum si a stat acolo...20-30min poate. Inchis foc si lasat asa.
Cand s-a racit, am bagat oala cu totul in frigider, la rece.
Aseara l-am mancat pe tot. Singura. O sa mai fac si sapt viitoare . Oasele au disparut, a ramas coloana... Daca as gasi si o scrumbie, maica ce fericita as fi.
connie1974 spune:
Eu am facut in weekend, fara a fierbe lichidul. Asa ca si la ora asta este in frigider, o sa il verific iar diseara sa vad daca e facut. Oricum la ce foame imi este acum si cand citesc ce ati facut voi, imi vine sa mananc monitorul.
boticelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 hai ca am facut eu un macrou marinat sambata. M-ati corupt, ce mai. Pasi: 1. 1 cana apa, 1 cana otet, frunza dafin,sare,totul pus pe foc mic. Nu stiu cat a clocotit, a stat acolo la foc mic cu capac pana pregatii pe alealalte 2. 1 macrou proaspat (l-am eviscerat, decapitat, tuns coada), taiat rondele 3. 1 ceapa pestisori, 1 morcov rondele pus 2+3 in 1. Pus focul la minimum si a stat acolo...20-30min poate. Inchis foc si lasat asa. Cand s-a racit, am bagat oala cu totul in frigider, la rece. Aseara l-am mancat pe tot. Singura. O sa mai fac si sapt viitoare . Oasele au disparut, a ramas coloana... Daca as gasi si o scrumbie, maica ce fericita as fi. |
Am comis si eu aceeasi reteta, mai putin morcovii si i-am adaugat marar, apoi am cuptorit 2 macrouri. Puteam sa pun mai multa sare...
A ras copilul un pestan intreg. L-as fi facut si nepreparat termic dar nu gasii decat macrou congelat si la decongelare nu mi-a inspirat intr-atat de mare incredere incat sa-l las crud
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
roxanaz spune:
enervantelor . mi-e pofta de mor si salivez, n-am timp nici sa mor saptamana asta, ce sa mai si marinez peste. da zau ca saptamana viitoare ma mobilizez !!!
R
boticelina spune:
Duamna Z e chiar rapidulescu de facut. Io am dezghetat pestele cam fortat (deci am pierdut apoi si 15 minute la telefon intreband oameni mai priceputi daca mai e comestibil ) l-am eviscerat in 5 minute (din care 2 m-am batut cu pisicile), curatat neste legume (5'), aruncat intr-un vas de jena cu otet (de mere) + apa + condimente + ceapa + marar + niste zeama de lamaie (ca asa ii place copilului), apoi l-am lasat la foc f mic vreo 30 de minute la cuptor. Bun-bun...
Macroii i-am luat de la buticu din fata blocului
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina Duamna Z e chiar rapidulescu de facut. Io am dezghetat pestele cam fortat (deci am pierdut apoi si 15 minute la telefon intreband oameni mai priceputi daca mai e comestibil ) l-am eviscerat in 5 minute (din care 2 m-am batut cu pisicile), curatat neste legume (5'), aruncat intr-un vas de jena cu otet (de mere) + apa + condimente + ceapa + marar + niste zeama de lamaie (ca asa ii place copilului), apoi l-am lasat la foc f mic vreo 30 de minute la cuptor. Bun-bun... Macroii i-am luat de la buticu din fata blocului Monica si Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
erau macroi proaspeti in metro sambata. precis mai sunt si saptamana ailalta. ca zau ca nu poc zilele astea, parol. . da' am promis!!!