Preparare peste marinat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

Citat:
citat din mesajul lui glimmer

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Dar afumat a facut cineva?



Da, eu. De mai multe feluri (macrou, crap, scrumbie).


Cum? cum?

Ioana pestele e cu dichis, se altereaza repede, n-as avea curaj doar sa-l oparesc cu otet, l-as fierbe sigur, dar ma intreb daca proportia apa/otet/ulei e aceeasi si daca se mai pun legume (ceapa si morcovul)



Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"



eu l-am fiert in marinata aia. Adica : in marinata zisa de voi, aproape de temp. fierbere, pus pe foc maxim de mic, adaugat ceapa, macroul rondele, boabe de piper, o frunza de dafin, si lasat la foc f,mic juma de ora maxim. Atentie sa nu fie focul prea mare, ca se dezintegreaza. Pus capac, si a2a zi mancat. Nu m-a tinut mai mult de cateva zile din motive de bunatate ce era.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

[quote]citat din mesajul lui cleo78

Pus capac, si a2a zi mancat. Nu m-a tinut mai mult de cateva zile din motive de bunatate ce era.[quote]



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Eu am marinat scrumbie Am facut un conspect din informatiile de pe forumuri (nu-i plagiat,ca am luat de la mai multi autori).Ce-am retinut....fiert otetul,apa ,sarea,zaharul,lasat obigatoriu sa se raceasca ,adaugat deasupra pestelui..apoi la frigider 2-3 zile.
Precizari.....scrumbie ca ne place insa nu ne impacam cu oasele..........care s-au topit....a ramas doar sira spinarii!
Am gustat amestecul otet+apa + zahar si cand a iesit ceva placut papilelor mele,l-am pus la fiert(proportiile de pe net erau prea acre pentru noi).
Din doua scrumbii medii(cam 500 gr peste)imi fac un borcan de 1 l....si-i mult mai rentabil ca in comert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Pentru Rufus.
in fiecare an cand afumam sunca,punem si cativa pesti(macrou).
Evisterat,imbaiat intr-un amestec de sare ,piper,cimbru+vin alb(o noapte) apoi uscat si pus spre sfarsit,cand fumul nu mai are multa putere.
Ii lasam capatana doar pentru a infige carligul de atarnat in afumatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

hai ca am facut eu un macrou marinat sambata. M-ati corupt, ce mai.

Pasi:
1. 1 cana apa, 1 cana otet, frunza dafin,sare,totul pus pe foc mic. Nu stiu cat a clocotit, a stat acolo la foc mic cu capac pana pregatii pe alealalte
2. 1 macrou proaspat (l-am eviscerat, decapitat, tuns coada), taiat rondele
3. 1 ceapa pestisori, 1 morcov rondele

pus 2+3 in 1.
Pus focul la minimum si a stat acolo...20-30min poate. Inchis foc si lasat asa.
Cand s-a racit, am bagat oala cu totul in frigider, la rece.

Aseara l-am mancat pe tot. Singura. O sa mai fac si sapt viitoare . Oasele au disparut, a ramas coloana... Daca as gasi si o scrumbie, maica ce fericita as fi.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns connie1974 spune:

Eu am facut in weekend, fara a fierbe lichidul. Asa ca si la ora asta este in frigider, o sa il verific iar diseara sa vad daca e facut. Oricum la ce foame imi este acum si cand citesc ce ati facut voi, imi vine sa mananc monitorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

hai ca am facut eu un macrou marinat sambata. M-ati corupt, ce mai.

Pasi:
1. 1 cana apa, 1 cana otet, frunza dafin,sare,totul pus pe foc mic. Nu stiu cat a clocotit, a stat acolo la foc mic cu capac pana pregatii pe alealalte
2. 1 macrou proaspat (l-am eviscerat, decapitat, tuns coada), taiat rondele
3. 1 ceapa pestisori, 1 morcov rondele

pus 2+3 in 1.
Pus focul la minimum si a stat acolo...20-30min poate. Inchis foc si lasat asa.
Cand s-a racit, am bagat oala cu totul in frigider, la rece.

Aseara l-am mancat pe tot. Singura. O sa mai fac si sapt viitoare . Oasele au disparut, a ramas coloana... Daca as gasi si o scrumbie, maica ce fericita as fi.


Am comis si eu aceeasi reteta, mai putin morcovii si i-am adaugat marar, apoi am cuptorit 2 macrouri. Puteam sa pun mai multa sare...

A ras copilul un pestan intreg. L-as fi facut si nepreparat termic dar nu gasii decat macrou congelat si la decongelare nu mi-a inspirat intr-atat de mare incredere incat sa-l las crud



Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

enervantelor . mi-e pofta de mor si salivez, n-am timp nici sa mor saptamana asta, ce sa mai si marinez peste. da zau ca saptamana viitoare ma mobilizez !!!


R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Duamna Z e chiar rapidulescu de facut. Io am dezghetat pestele cam fortat (deci am pierdut apoi si 15 minute la telefon intreband oameni mai priceputi daca mai e comestibil ) l-am eviscerat in 5 minute (din care 2 m-am batut cu pisicile), curatat neste legume (5'), aruncat intr-un vas de jena cu otet (de mere) + apa + condimente + ceapa + marar + niste zeama de lamaie (ca asa ii place copilului), apoi l-am lasat la foc f mic vreo 30 de minute la cuptor. Bun-bun...

Macroii i-am luat de la buticu din fata blocului



Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

Duamna Z e chiar rapidulescu de facut. Io am dezghetat pestele cam fortat (deci am pierdut apoi si 15 minute la telefon intreband oameni mai priceputi daca mai e comestibil ) l-am eviscerat in 5 minute (din care 2 m-am batut cu pisicile), curatat neste legume (5'), aruncat intr-un vas de jena cu otet (de mere) + apa + condimente + ceapa + marar + niste zeama de lamaie (ca asa ii place copilului), apoi l-am lasat la foc f mic vreo 30 de minute la cuptor. Bun-bun...

Macroii i-am luat de la buticu din fata blocului



Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"


erau macroi proaspeti in metro sambata. precis mai sunt si saptamana ailalta. ca zau ca nu poc zilele astea, parol. . da' am promis!!!

Mergi la inceput