Preparare peste marinat
Raspunsuri - Pagina 2
boticelina spune:
Si eu stiu ca se conserva astfel pestii oceanici, deoarece au putine oase si schelet cartilaginos care se macereaza in solutia de otet, de ramane doar sira spinarii.
Pai daca tu bagi crap, care are puzderie de oase, dupa ce ca e semicrud, cum extragi tu toate firicelele alea din bucata de carne? Macar alege un peste de apa dulce fara oase multe (daca or fi, desi eu stiu ca astia au oase cu duiumul...)
Eu am o intrebare, pestii astfel marinati, daca ii capacesti si sterilizezi obtii conservele alea de peste faine ca cele din comert?
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Ioana_Pos spune:
Boticelina, reteta prezentata de mine este pentru consum rapid. Parerea mea este ca daca ii vrei pentru timp indelungat neaparat sa fierbi otelul cu apa si mirodeniile si sa le pui fierbinti in borcane (sa zicem un fel de sterilizare instant). Daca incerci sa ne zici cum s-au pastrat.
glimmer spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Dar afumat a facut cineva? |
Da, eu. De mai multe feluri (macrou, crap, scrumbie).
boticelina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui glimmer
Da, eu. De mai multe feluri (macrou, crap, scrumbie). |
Cum? cum?
Ioana pestele e cu dichis, se altereaza repede, n-as avea curaj doar sa-l oparesc cu otet, l-as fierbe sigur, dar ma intreb daca proportia apa/otet/ulei e aceeasi si daca se mai pun legume (ceapa si morcovul)
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Ioana_Pos spune:
boticelina, in varianta pentru conservare - ma simt depasita . Poti incerca sa vezi ce iese -oare sa il fierbi cu un pic de otet? Nu stiu, aici dau cu presupusul...
glimmer spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui boticelina
Cum? cum? |
Pestele se sareaza, se lasa repaus o zi, doua, apoi se pune in afumatoare.
dani33 spune:
Eu fac din stavrid proaspat. Se pune pestele cu otet si se lasa 2-3 ore la frigider. Apoi se aseaza intr-o tava cu ulei si cu o parte din otetul in care a stat, daca va place mai acru (eu nu mai pun pentru ca nu il vream prea acru), se adauga sare, boabe de piper si foi de dafin si se da la cuptor pana se face. Apoi se aseaza in borcane, se toarna peste el ulei incins si se pastreaza foarte bine.
D
connie1974 spune:
Am mancat doar afumat. Bun tare. Il face cineva care sta la casa, are afumatoare si iese taaare bun.
Rufus spune:
mai, ce idee mi-ati dat...anul asta cand afum carnatii, pun si cativa pesti...
Dar ideea era ca aia din comert sunt si un pic preparati, nu stiu cu ce, nu doar cu sare...or fi cu ceva E-uri...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus [Dar ideea era ca aia din comert sunt si un pic preparati, nu stiu cu ce, nu doar cu sare...or fi cu ceva E-uri... "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Intai se sareaza . Se amesteca 1 kg de sare cu 200 de gr de zahar,putin piper ,cateva frunze de dafin si cimbru. Se acopera cu aceast amestec fileurile de peste si se pune in frigider pana se intareste pulpa apoi se usuca cu prosoape de hartie.
Afumarea:
Cine nu are afumatoare poate folosi un vas vechi si un gratar de mici + niste betisoare, frunze de dafin,smochin, portocal,fenicul, oregano.
Se creaza un amestec de frunze si tije,pentru a se produce o cantitate buna de fum si se afuma.Se pare ca se tine in fum cel putin o ora. Dupa ce se afuma se infasoara in folie de plastic pentru a se pastra aromele.