probleme comportament copil 4 ani

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelaki

Azi a fost ultima zi a copilului meu in gradinita Yuki. Educatoarea nu a pierdut ocazia sa ii mai puna 2 buline negre, cu carioca direct pe mana, pentru ca " este cel mai rau copil".
M-am dus sa il iau la 4.30, exact cand educatoarea a coborat cu copiii la masa, nici buna ziua nu a zis. Mama directoarei, la fel ( pentru ea am fost la fel de invizibila si acum 2 zile).
Dupa 8 luni in aceasta gradinita macar un la revedere, toate cele bune, zic eu ca am fi meritat, insa in conditiile date zic merci ca am plecat cu fi-miu intreg.

Eu as fi mers glont la protectia copilului cu bulinele negre pe mana. Sincer. Asta nu e doar abuz fizic si umilinta - e incalificabil.
Incredibil - am crezut ca le-am auzit pe toate dar asta e atat de urat ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Copilul tau are 4 ani - la varsta asta se educa prin joc.
Nu vad nimic gresit la el - insa de gradinita deja am zis destul
e chiar yuk.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Nici nu ma mira ca baietelul tau este un razvratit din moment ce oamenii maturi/educati se poarta asa cu el.
Din ce am observat la gradinita la fiicamea, copii nu sunt pedepsiti. In cel mai rau caz daca au facut o prostioara sunt trimisi pe o pernuta sa mediteze la ce au facut. Nu li se impune un timp de meditatie ci doar cat considera copilul ca are nevoie.
Am observat ca atunci cand apar conflicte intre copii, educatoarea nu intervine. Ii roaga frumos sa mearga singuri si sa-si rezolve conflictul. Chiar am surprins cum o fetita i-a dat un pupic alteia in semn de iertare.
La inceput am mai auzit-o pe fiicamea ca nu stiu cine i-a zis ca e urata, ca o arunca pe geam...dar cu timpul conflictele astea au disparut. Si asta e doar meritul educatoarei.
Astazi dimineata, fiica-mea mi-a zis ca atunci cand o sa mearga la scoala vrea sa fie scoala de langa gradinita. Am intrebat-o "de ce?". Pentru ca vreau sa merg in fiecare zi sa o vizitez pe Sorina (adica educatoarea actuala).
Si fiica-mea e foarte energica, impulsiva acasa, dar la gradinita e alt copil. Se pare ca educatoarea isi face treaba mult mai bine decat noi.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaki spune:

Important este sa foloseasca o metoda care sa functioneze si care sa nu traumatizeze copilul.
Adica, daca vezi ca punand buline negre cu carioca pe mana obtii urlat, tavalit pe jos si sfidare, tu adultul care ar trebui sa educe copilul, te gandesti macar ca trebuie sa schimbi metoda, nu?

Ieri m-am uitat peste 20 min pe webcam-ul gradinitei la fi-miu care statea la masuta si scria. Nu s-a ridicat, nu l-a obligat nimeni sa stea acolo, pur si simplu a stat. Deci se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Adela, ma bucur ca sunteti pe calea cea buna. Te rog activeaza-ti pm ca nu mai am adresa ta de email.

Mami de fetita si de baietel

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Adela, abia acum am dat peste subiectul tau dar m-am infiorat. Astia distrug personalitatile copiilor. Cum sa ameninti copilul, sa-l umilesti si tot tacamul? Macar acum fa o sesizare la inspectorat sau aia care le aproba functionarea si detaliaza tot ce a patit copilul tau acolo. Da citate din regulamentul de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar, din constitutie, drepturile omului si drepturile copilului. Si vorbeste mai departe. Pune pe facebook, pe blog, peste tot pe unde poti povestea, ca sa nu mai pateasca si altii la fel.
Eu in locul tau chemam si televiziunea sa vada cum se poarta cu copiii si le distrugeam credibilitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaki spune:

andata, initial si eu am vrut sa reclam, dar nu am stiut unde. Atitudinea gradinitei Yuki a fost intotdeauna "copilul are probleme, faceti ceva cu el", au spus si altor parinti ca fi-miu "nu s-a integrat", nu au considerat ca si ei au problema, prin faptul ca educatoarele nu sunt in stare sa comunice si sa educe un copil de 4 ani.
Am ajuns sa mi se dea emailuri de la alti parinti in care se plangeau de fi-miu, nu de educatoare, deci si atitudinea unora dintre parinti era aceeasi.
Le-am scris celor 2 parinti si le-am povestit ce a patit fimiu in gradinita.

Uite ca are o saptamana in alta gradinita si ma uit pe webcam si ma minunez cum sta la masuta si face toate activitatile, ieri s-a dezbracat/imbracat singur la somnul de pranz, nu l-am vazut tavalindu-se pe jos, etc. Si e foarte incantat de gradinita si de ceea ce face acolo, copiii se poarta frumos cu el. Deci daca adultul isi da interesul si copilul raspunde foarte bine.

Sunt convinsa ca o sa se mai duca multa lume la Yuki, mai ales pentru ca este cea mai ieftina gradinita din zona, insa nu stiu ce as putea face eu ca sa previn aparitia unor situatii ca cea prin care am trecut eu si copilul meu. Si e si foarte greu pentru un parinte sa isi dea seama la ce abuzuri este supus copilul, mai ales ca la 3-4 nici nu prea iti povestesc mare lucru si chiar daca vorbesc bine, ca fi-miu, ajung sa considere normal ceea ce li se intampla, ca doar " sunt foarte rai si obraznici".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea909 spune:

Dna. Adela, permiteti-mi sa aduc anumite clarificari descrierii pe care o faceti gradinitei:
Gradinita are patru grupe, fiecare ocupand cate o sala de clasa si avand cate o educatoare - la etajul doi sunt grupele mica si mijlocie, la etajul 1 grupele baby si mini.
Efectivul de personal a fost majorat pe masura ce colectivul a crescut. In evaluarea personalului am fost mereu exigenti pentru ca se lucreaza cu copii si este important sa gasesti persoanele potrivite - la grupa mica si la grupa mini avem aceleasi educatoare pentru care parintii au numai cuvinte de lauda. La grupa mijlocie am schimbat in iarna educatoarea pentru ca nu se putea plia pe programul prelungit de la gradinita. La grupa baby au fost schimbari de personal pana am gasit o persoana potrivita pentru a ingriji, instrui si educa copiii de 1- 2 ani.
Este adevarat ca nu avem mijloc de transport, dar asta nu impiedica organizarea activitatilor in afara gradinitei - s-a apelat la firme specializate.
Organizam lectii optionale de dansuri de doua ori pe saptamana (pretul este 60 de lei pe luna), learn with music - 80 lei/luna, engleza - gratuit de doua ori pe saptamana, desen - o data pe saptamana - 40 de lei, Va precizez preturile pentru ca reclamati faptul ca sunt taxe mari - puteti judeca comparativ.
Disciplinarea - se aplica metoda time-out, bulina - recompensa sau bulina fapta rea. Toti copii sunt disciplinati cu consecventa si asculta de autoritatea educatoarelor si isi inteleg faptele si consecintele. Nu vreau sa intru in detalii legate de fiul dvs pentru ca sunt informatii confidentiale, dar decizia de a solicita retragerea fiului dvs. a venit ca urmare a plangerilor parintilor. Problemele lui comportamentale au fost dezbatute in repetate randuri si am incercat sa indentificam de ce el nu accepta nicio metoda de disciplina. Educatoarele si-au dat silinta sa il adapteze alaturi de ceilalti dar nu au reusit. Tin sa precizez ca nu este usor sa fim pusi in situatia de a solicita retragerea unui copil si nu putem schimba personalul pentru un caz izolat. Va inteleg frustrarea pentru cele intamplate si vreau sa stiti ca am fi continuat sa facem eforturi daca situatia nu escalada pana in punctul in care parintii sa ia atitudine. Ne dorim ca educatia sa se desfasoare intr-un mediu placut pentru toti copiii si consideram ca am facut absolut tot ce ne-a stat in putinta pentru copilul dumneavoastra. Avem o politica transparenta legata de educatia pe care o aplicam, iar parintii sunt implicati activ in acest proces, totul fiind la vedere prin sistemul de supraveghere video. Acest sistem costa si a costat inca de la inceput 50 lei si v-a fost oferit gratuit o perioada, special pentru a va convinge de problemele pe care le-am mentionat. Imi pare nespus de rau ca nu am gasit o cale mai buna de cooperare in favoarea copilului. Daca intre timp s-a acomodat mai bine intr-un nou colectiv nu putem decat sa ne bucuram, deoarece asta este cel mai important, bunastarea copilului. Va doresc toate cele bune!

PS. Ii rugam pe ceilalti parinti sa isi programeze o vizionare inainte de a trage concluzii pripite referitoare la calitatea serviciilor noastre doar prin prisma unei singure pareri. Si noi suntem parinti si intelegem subiectivitatea atunci cand vine vorba de copilul nostru.
Va multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andreea909

Dna. Adela, permiteti-mi sa aduc anumite clarificari descrierii pe care o faceti gradinitei:
Gradinita are patru grupe, fiecare ocupand cate o sala de clasa si avand cate o educatoare - la etajul doi sunt grupele mica si mijlocie, la etajul 1 grupele baby si mini.
Efectivul de personal a fost majorat pe masura ce colectivul a crescut. In evaluarea personalului am fost mereu exigenti pentru ca se lucreaza cu copii si este important sa gasesti persoanele potrivite - la grupa mica si la grupa mini avem aceleasi educatoare pentru care parintii au numai cuvinte de lauda. La grupa mijlocie am schimbat in iarna educatoarea pentru ca nu se putea plia pe programul prelungit de la gradinita. La grupa baby au fost schimbari de personal pana am gasit o persoana potrivita pentru a ingriji, instrui si educa copiii de 1- 2 ani.
Este adevarat ca nu avem mijloc de transport, dar asta nu impiedica organizarea activitatilor in afara gradinitei - s-a apelat la firme specializate.
Organizam lectii optionale de dansuri de doua ori pe saptamana (pretul este 60 de lei pe luna), learn with music - 80 lei/luna, engleza - gratuit de doua ori pe saptamana, desen - o data pe saptamana - 40 de lei, Va precizez preturile pentru ca reclamati faptul ca sunt taxe mari - puteti judeca comparativ.
Disciplinarea - se aplica metoda time-out, bulina - recompensa sau bulina fapta rea. Toti copii sunt disciplinati cu consecventa si asculta de autoritatea educatoarelor si isi inteleg faptele si consecintele. Nu vreau sa intru in detalii legate de fiul dvs pentru ca sunt informatii confidentiale, dar decizia de a solicita retragerea fiului dvs. a venit ca urmare a plangerilor parintilor. Problemele lui comportamentale au fost dezbatute in repetate randuri si am incercat sa indentificam de ce el nu accepta nicio metoda de disciplina. Educatoarele si-au dat silinta sa il adapteze alaturi de ceilalti dar nu au reusit. Tin sa precizez ca nu este usor sa fim pusi in situatia de a solicita retragerea unui copil si nu putem schimba personalul pentru un caz izolat. Va inteleg frustrarea pentru cele intamplate si vreau sa stiti ca am fi continuat sa facem eforturi daca situatia nu escalada pana in punctul in care parintii sa ia atitudine. Ne dorim ca educatia sa se desfasoare intr-un mediu placut pentru toti copiii si consideram ca am facut absolut tot ce ne-a stat in putinta pentru copilul dumneavoastra. Avem o politica transparenta legata de educatia pe care o aplicam, iar parintii sunt implicati activ in acest proces, totul fiind la vedere prin sistemul de supraveghere video. Acest sistem costa si a costat inca de la inceput 50 lei si v-a fost oferit gratuit o perioada, special pentru a va convinge de problemele pe care le-am mentionat. Imi pare nespus de rau ca nu am gasit o cale mai buna de cooperare in favoarea copilului. Daca intre timp s-a acomodat mai bine intr-un nou colectiv nu putem decat sa ne bucuram, deoarece asta este cel mai important, bunastarea copilului. Va doresc toate cele bune!

PS. Ii rugam pe ceilalti parinti sa isi programeze o vizionare inainte de a trage concluzii pripite referitoare la calitatea serviciilor noastre doar prin prisma unei singure pareri. Si noi suntem parinti si intelegem subiectivitatea atunci cand vine vorba de copilul nostru.
Va multumim!

Ati laudat gradinita, educatoarea si in final, tot copilul este de vina,

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Mie mi se pare " super" aceasta gradinita. Chiar imi vine sa-mi transfer fetitele acolo. Cel mai mult mi-a placut cum au reusit "sa-i disciplineze pe toti si cum asculta chiar toti de autoritatea educatoarei". Sa inteleg ca in aceasta gradinitza este mai ceva decat in armata.Inca un punct tare pentru aceasta gradinita este acela ca toti, mai ales cei mici au reusit la varstele lor sa inteleaga "faptele" si mai ales " consecintele". Hai sa fim seriosi....
Si la noi la gradi au fost niste copilasi cu problema. Acuma sincera sa fiu cred ca fiecare copil a avut perioada lui mai prosta. Trebuie sa ne gandim ca sunt niste copii, si o eductoare buna este aceea care stie sa-i uneasca pe copii si care reuseste sa faca ditr-un copil neastamparat un copil linistit. Ok , o fi fost si o problema la copil, (cu toate ca la 4 ani nu vad ce probleme poate sa faca un copil astfel incat sa nu poate fi stapanit), dar voi ca si institutie , ati incercat sa identificati cauzele acelui comportament? Este foarte usor sa spui ca nu s-a putut adapta cerintelor din gradinita, dar trebuie vazut si de ce nu s-a putut adapta.

Mergi la inceput