Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Eu pot sa spun ca mi-am permis acest "moft" (mai ales ca au fost contradictorii parerile medicilor la care am fost) si probabil mi-l voi permite in continuare cat timp 2 medici mi-au spus ca ecografiile nu dauneaza. Trebuie sa stiu ca este bine, daca ii mai bate inimioara, nu consider asta un act de egoism, ci o grija , poate, un pic exagerata, care zic eu ca ma va tine pana cand o sa-mi simt puiutul miscand, apoi asta va fi verificarea ca totul e ok, exceptand rezultatele analizelor viitoare.
Dar daca medicul imi confirma ca, daca fac ecografie la 2 saptamani in primul trimestru dauneaza, voi astepta, nu vreau sa-i fac rau.
Sincer, nu am avut timp astazi la serviciu sa citesc link-ul despre ecografii, dar promit ca diseara o sa-l citesc :)

Virginia, nu stiu de ce, dar cand am citit ce ti-a spus geneticianul, am avut o senzatie de eliberare ca si cum totul s-ar fi rezolvat, in bine, adica totul a fost eronat pana acum si puiutul tau este bine. Sper din tot sufletul sa fie asa.

Ramonika... ce faci? Cum te simti?

Va si va doresc o seara fara evenimente neplacute!

Sa ne dea Dumnezeu sanatate! 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Mmamita, sa stii ca sunt de acord cu tine... Din cate am citit ce spun fetele de pe aici, nu doar un medic incearca sa "bage pe gat" analize, ecografii si griji de multe ori inutile.

Eu cand am aflat ca sunt insarcinata (a fost o surpriza pentru ca nu ne-am asteptat, dar ne-am bucurat mult), habar nu aveam de nimic. Nu stiam cand trebuie sa merg la medic. M-as fi dus atunci! Mi se parea ca nu mai e nicio zi de pierdut. Si am sunat sa-mi fac o programare. Eu vorbesc prost franceza (la lucru am nevoie doar de engleza, asa ca faptul ca ma descurc oarecum e un noroc neasteptat) si cand am sunat sa ma programez tanti aia era foarte amabila, dar vorbea doar franceza. Am incercat sa ii explic ce si cum, si mi-a zis ca imi face programare peste o luna jumate. Eu eram sufocata... Cum?! Ea a zis da, atunci e primul consult. Eu cici cum nu vroiam sa accept si ii explicam ca nu, mai repede! (Eu eram si panicata pentru ca din pacate am mai pierdut un samburel pe la 5 saptamani. Stiam de el de o saptamana, dar nu apucasem sa merg la medic. M-am simtit vinovata si acum nu vroiam sa se repete povestea). Intr-un final, cand tanti a vazut ca nu poate birui cu mine, a chemat un medic care vorbea engleza sa ne intelegem. Si el mi-a zis ca in Franta se face primul consult pe la 12 saptamani. Atunci se face primul set de analize complete, prima ecografie si consultul medical si ginecologic. Dupa 20 de minute in care l-am intrebat tot ce era in luna si-n stele am acceptat si ...am asteptat sa se faca 12 saptamani ca sa merg la control.

Atunci am aflat ca se fac doar 3 ecografii pe parcursul sarcinii (dar mi-au zis ca daca le fac mai des nu e problema, bebe nu e afectat) - la 12 saptamani, pe la 20 si inainte de nastere. Ca la consult si analize am sa merg lunar (incepand cu saptamana 12!) pana in trimestrul 3 si apoi la doua saptamani, spre final la o saptamana.

Eu totusi apucasem sa fac in Romania o prima ecografie pe la 5 saptamani care mi-a confirmat sarcina si pe la 8 am aparut la spital insistand sa imi faca una doar sa stiu ca e bine, ca inimioara bate - eram absolut ingrozita de ideea ca ceva nu va merge bine, ma asteptam la sangerari, orice mica durere ma facea sa inghet de frica. Am gasit acolo o interna romanca, pe care am intrebat-o printre altele, de ce atat de putine ecografii?! Ca eu stiu ca in Romania se fac lunar! Mi-a zis ca da, asa e. Ca sa te jumuleasca de bani, pentru ca de fapt, nu ai la ce sa le folosesti atat de dese...

Eu, totusi, asa "impotriva" cum ma declar, de a le face des, am facut 3 pana acum, cand trebuia doar 1. Cred ca prima e esentiala inainte de 12 saptamani, dintr-un motiv simplu: daca e ectopica, ce te faci?! Poti Muri doar pentru ca nu ai facut ecografia la timp... A doua, v-am zis - eram ingrijorata-moarta, de asta am facut-o. Acum, ma gandesc daca sa incerc sa mai fac una inainte de 20 de saptamani, ca sa aflu daca va fi baietel ori fetita... Parca pana in ianuarie mai e atat de mult timp!

Sunt totusi, inca, neimpacata cu faptul de a nu merge la medic pana in saptamana 12 - pana atunci bebe e cel mai vulnerabil, tu trebuie sa fii educata sa ai grija de tine, sa mananci sanatos, sa iei eventual suplimente, acid folic... Eu am luat la recomandarea medicului din Romania, de la prima ecografie de 5 saptamani, Elevit, acid folic si Duphaston pentru ca aveam dureri si eram suspecta de avort spontan. Analizele acum se pare ca mi-au iesit bune (mici probleme cu leucocitele si cu urina), nu am motiv sa ma ingrijorez. Totusi, niciun consult inainte de 12 saptamani mi se pare aproape inconstienta...

Diana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Buna seara burtici!
Profit ca-mi merge netul ca sa va salut.

Virginia cel putin sperantele au mai crescut. Daca analizez logica doctorului, ii dau dreptate. Atatea malformatii s-ar fi vazut clar si la eco. Asteptarea e grea, dar eu am incredere in Dumnezeu ca va avea grija de voi.
Nu stiam de legea cu interzicerea intreruperii sarcinii dupa 14 saptamani. Ciudat.

Legat de Dublu test, eu nu am vrut sa-l fac si nici dr nu mi l-a dat. nu-i vad logica. Oricum, nu cred ca exista vreo viitoare mama care sa faca intrerupere la 12 sapt doar pe baza dublului test. Deci se ajunge tot la amniocenteza. Deci tot astepti. Si atunci? de ce sa te stresezi atat de devreme? Refuz categoric.

Am sa fac triplu test, in schimb, care am inteles ca are si o acuratete mai mare, plus ca, imediat poti sa faci si amniocenteza si nu mai stai atata timp ca pe ace. Mie mi se pare mai logic asa.
Apropo, eu stiu ca TT se face intre 16-18 saptamani. Elena, vad ca tu il faci la 13 sapt. Chiar ieri a fost o emisiune pe Antena2 si asa zicea o dr. Au vorbit despre sarcina, de la inceput, pana la nastere. Asa zicea. Ca testul se trece printr-un program care are in vedere masuratori pt o anumita varsta a sarcinii, si anume 16-18 sapt. Acum nu stiu, poate se poate si mai devreme.
Mie dr mi l-a dat la 16 sapt. Pe 21 nov. am programare.
Bafta Elena!

Referitor la echografii, Cori, stii ca noi am mai discutat pe tema asta. Stii parerea mea.
Cand o sarcina e obtinuta greu, si e din start compromisa cu sangerari si iminenta de avort, nu sunt de acord cu "voia naturii".
Eu pana acum am facut ...6 echografii!!!! Si am doar 14 saptamani.
Dar la mine riscurile sunt mari. Poate nu ma intelege toata lumea, dar eu m-am luptat din greu cu afectiuni nenorocite ca sa pot ramane gravida. Iar sa pierd copilul, asa ca mi-e frica mie de echo, asta n-o fac. Indiferent de studii si statistici.
Plus ca, logic vorbind, daca echografiile ar dauna, atunci rata imbolnavirilor copiilor in Romania ar fi mult mai mare. Or, nu e asa.
Cel putin din ce stiu eu, si stiu ceva ceva, ca lucrez in presa, am acces la informatii de genul asta.

Pe de alta parte, sunt de acord cu ce spune Cori, in cazul in care sarcina decurge bine, mama e sanatoasa, nu exista probleme. Atunci chiar e panica in zadar, si mai mult rau iti faci. Inutil.

Anca, nu stiu cum procedeaza alti medici, dar iti spun graficul sarcinii mele. La 16 sapt fac TT, sper sa iasa bine , iar la 22 de sapt morfologia fetala la un medic specializat pe asa ceva, care are 3d. Apoi cam gata cu analize si teste.

Fetelor, indiferent de ce teste facem, sa ne ajute Dumnezeu sa avem copilasi sanatosi!

Va pup tare dulce!

Elly 14+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Ramonika eu acum am vazut ca ai zis ca sangerezi. Dc e sange curat, mergi rpd la dr iubita. Nu sta asa.
Eu cand am sangerat de la hematom, era maro inchis si mai putin.

Nu sunt medic sa-ti spun sigur, dar eu stiu ca sangele curat nu e semn prea bun. ma gandesc ca poate fi de la col, ca e mai sensibil la efort, la chestii din astea si atunci sangereaza curat. Dar asta inseamna cateva picaturi.

Dumnezeu sa te ajute si sa fie doar o alarma falsa!

Elly 14+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

da asa e, ideal ar fi sa fie putine analize si ecografii, si pot fi multe argumente, fie ca mamele noastre nu au facut nici o analiza si totusi au nascut cu bine, fie ca sunt inca si acuma multe femei care nu fac nimic in timpul sarcinii si nu au nici o pb... fie ca doctori intentionat ne pun sa facem n analize pt a cheltuii cat mai multi bani...
dar e deasemenea adevarat ca exista multe boli care e nevoie a fie aflate la timp pt a fi ok bebe, de ex, ca tot sunt eu ingrijorata de toxoplasma... am aflat ca daca as face toxo in timpul sarcinii e neaparat nevoie ca dr sa stie si sa imi prescrie un antibiotic pt ca bebe sa nu se imbolnaveasca, ori cum altfel pot afla daca toxoplasma va fi pozitiva in timpul sarcinii decat prin analize?
asta e, trebuie sa le fac...
si sunt sigura ca pot fi si alte exemple...
asa e, sunt scumpe... dar nu imi permit sa las totul la intamplare fiindca doar un copil o sa fac ( ma gandeam la 2 dar nu mai sunt asa sigura...)
si nu spun ca dau n bani pe analize cu aroganta cum ca vai vezi doamne as fi nu stiu ce bogatasa... nu e asa, in cazul nostru, o sa platim analizele, nasterea si recoltarea de celule stem cu bani stransi pt nunta, care bine-inteles nu va mai avea loc, o sa o amanam...
ideea e ca unele analize si ecografii pot arata o eventuala neregula si sper ca aflata din timp va exista si un tratament care sa minimizeze riscurile...ori eu daca nu fac nimica cum as putea afla si trata o posibila problema?
e deasemenea adevarat ca multe nereguli degeaba le afli, ca nu exista tratament ,,, dar parca mai bine sa stiu la ce sa ma astept...
asa gandesc eu si fiind la prima sarcina nu-mi permit sa dau nici un sfat.. doar sa spun ce cred...
sarcina usoara si bebei sanatosi

Anca 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetelor,
Ma primiti si pe mine in grupul vostru?
Sunt graviduta din nou, in 8 saptamani, mai am o fetita scumpa si frumoasa Eva Denisa, nascuta in 04.05.2008 cu care am avut o sarcina minunata. In luna iunie anul acesta am pierdut o sarcina (oprita din evolutie la 8 saptamani) si acum sunt fericita dar si foarte infricosata sa nu se repete istoria de asta vara... Vinerea trecuta am fost la eco (mai fusesem o data dar atunci s-a vazut doar sacul gestational si un punct miiiiiiic de tot despre care mi-a zis dna dr ca ar fi embrionul) Ei bine, vineri s-a vazut si fasolica cu activitate cardiaca, 143 batai, ce sa mai am fost tare incantata. De duminca au inceput timid greturile, marti mi-a fost groaznic de rau - dar cred ca si oboseala a accentuat starile, iar ieri si azi m-am simtit mai bine. Vroiam sa va intreb pe cele care mai aveti inca greturi daca le aveti in fiecare zi sau asa, cu pauze...
In rest ... nu am indraznit pana acum sa intru in odisee fetelor, repet, mi-e tare frica...
Despre mine (si eu tot decana ) data nasterii 01.06.1976, UM 12 septembrie, si... nu stiu ce mai trebuie...
Despre ecografii, eu am facut destule la sarcina cu Eva. Si acum m-as duce direct la un ecograf sa vad ca e bebe bine. De fapt mi-as cumpara unul, ha ha ha...
Am citit si despre analize, nici eu n-am ajuns sa le refac, oricum, de la sarcina din mai si pana acum mi-am facut analize de mi-au iesit pe ochi... Ca sa va povestesc ceva amuzant, intr-o zi fusesem si la un laborator sa imi fac ceva ptr trombofilia mea si ar fi trebuit sa fac si la servici ca veneau cei cu medicina muncii sa ne recolteze. Si nu mi-a iesit sange fetelor la a doua recoltare In fine, sper sa ajung curand la med de familie sa le fac. Apoi trebuie sa merg cu rezultatul la gineco si la 11 saptamani m-a chemat la a doua ecografie. Daca rezist eu pana atunci... Ma rog in fiecare zi sa imi fie rau ca sa stiu ca e bebe bine... In iunie cand s-a oprit sarcina ioc gretzuri, de aia mi-e frica acum de fiecare data cand am senzatia ca au disparut...
Virginia am citit si despre problemele tale, ce vroiam sa iti spun ca am retinut eu de la sarcina trecuta, ca se pot face ecografii mai amanuntite in care sa se observe si alte chestii, cum ar fi de exemplu lipsa celei de-a treia falange la degetul mic, lipsa piramidei nazale, si altele pe care nu mi le aduc exact aminte (ptr trisomia 21). Stiu toate astea ptr ca mie mi-a gresit la morfologia de trimestrul II dimensiunea pliului nucal si m-a bagat in balamuc (o facusem in alta parte, nu la medicul meu) si m-am dus la ea plangand, m-a linistit ca pana atunci tot ce masurase ea era in limite si mi-a facut inca o ecografie in care mi-a aratat toate de mai sus, si a fost bine. Iti tin pumnii, ma rog pentru tine, pana la urma intr-adevar amniocenteza e cea mai sigura ca si rezultat, nu?
Hai ca v-am zapacit cu tanguiala mea.
Sa ne ajute Dumnezeu tuturor fetelor sa ne strangem bebelusii in brate vara viitoare!!!! Va pup pe toate.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa

bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crixy spune:

Ramonika , vezi ca la dublu test mie mi-au facut ambii doctori si eco abdominal si vaginal.. Deci pregateste-te si de "despuiat".

Virginia , vezi ca mie mi-a spus doctorul ca inainte de 16 saptamani nu sunt destule celule fetale in lichidul amniotic si faci amniocenteza degeaba. Deci incearca sa o faci macar la 16 saptamani si o zi (biometric vorbind, nu cronologic).

Crixy 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

multumesc de incurajari. eu cum sa ma simt, cam tot asa am dormit putin la pranz, iar cand m-am trezit tot sangerare aveam. nu mult, ca si dimineata , insa din pacate rosu aprins, nu maroniu. am luat nospa.
n-am mai fost la dr. ca oricum ma duc maine sa ma lamuresc ce si cum.
sunt cam pesimista si am numai ganduri negre, insa deocamdata n-am ce face, astept.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Da,CRIXY stiuuuu...oricum bebe e cu cateva zile in avans cu biometria fata de varsta gestationala.O sa-l fac fotbalist...sau culturist.
YLARi,bun venit,multumesc pt gandurile bune,iar voua sa va dea D-zeu multa sanatate si bafta maxima in aceasta noua si binecuvantata sarcina!Eu n-am avut nici o greata toata sarcina si bebe vad ca s-a dezvoltat destul de bine(numa nasu nu se vede la echografie).Echo am facut in 2 parti la 2 specilaisti scoliti de FMF(centrul de medicina fetala,Londra)si s-au confirmat datele.La analizele de sange e posibil sa se produs niste erori.Acu...om trai si-om vedea la amniocenteza care-i treaba.
VIRGINIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Draga mea Mamita eu nu te-am criticat nu am spus-o in nume de rau..fereasca dumnezeu nici prin cap nu mi-a trecut.Nu am vrut sa te fac sa te simti ofensata sau mai stiu eu cum..eu pur si simplu mi-am zis parerea.Pana la 14 sapt eu am facut 2 ecografe unu la 8 ca sa imi confirme sarcina si una la 12 ptr DD.Acu ce sa zic fac si eu ca tine sa mergem non stop la eco na...fiecare cu treaba lui nimeni nu iti impune nimik faci ce vrei cu burta ta
Imi cer scuze daca am spus ceva gresit..nu suntem aici ca sa ne suparam pur si simplu eu mi-am zis parerea :)
Si apropo de 4D mi se pare o prostie,,o inventie prosteasca.Noi traim intr-o lume tridimensionala..acu s-au facut si 5D am vazut nu stiu ce reclame la o clinica.Astea sunt de luat banii din buzunar.O sa inventeze pana la urma si ecograful care iti va spune culoarea ochilor din burta:)))
Mamita inca odata imi pare rau
Ramonik sper sa nu fie nimik rau.sa ne tii la curent maine.
Va pup

Mergi la inceput