Egipt Hurghada ianuarie
Am dori sa evadam putin dupa sarbatorile de iarna undeva la soare si plaja si am ales Hurghada,preturile mi se par foarte ok ptr inceputul lui ianuarie
Tot ceea ce am gasi pe net despre vreme in perioada asta ne face sa concluzionam ca vom putea face baie in Marea Rosie dar eu sunt ingrijorata de temperaturi,nu prea stiu ce haine groase sa pun in bagaj...noi nu suntem prea frigurosi dar totusi daca a fost cineva iarna in Hurghada asa avea nevoie de cateva sfaturi in ceea ce priveste vremea si de ce nu? impresii de la Sunrise Mamlouk Palace.Multumesc anticipat
Raspunsuri
mihaela_s spune:
noi am fost acum 2 ani. temperaturile sunt perfecte pentru plaja si baie in mare. Nu aveti nevoie de haine groase. Distractie frumoasa!
Daca ai timp si chef sa citesti, am scris pe blogul de calatorii despre concediul nostru in Egipt. Cauta dupa eticheta Egipt.
dyannna spune:
Hehe,Mihaela blogul tau l-am citit deja...ai fost cea care m-a facut sa iau decizia de a pleca in ianuarie ...multumesc!
Laura Ioana spune:
Si noi am fost in Hurghada in 2010 de pe 31 ianuarie. Am fost la hotel Dana Beach 5* si a fost super. Te sfatuiesc sa cauti un hotel cu piscine exterioare incalzite (am facut baie doar in cele 2 piscine incalzite de la hotel) si sa aiba plaja privata pt aerosoli (sunt hoteluri si la distanta de plaja), noi nu am putut face baie in mare ptc avea doar 20 de grade apa, dar ne plimbam pe malul marii pt aerosoli. Temperatura aerului era de 30 de grade ziua (dar am prins o perioada cu un vant rece de te taia la oase, foarte ciudata combinatia) si ~13-14 grade seara/noaptea. Se intuneca pe la 5-6 seara, deci se si racorea, dar aveam la noi blugi si hanorace mai grosute de pus peste tricouri (am poze la semnatura). Sa te interesezi ce pastilute trebuie sa iei la tine, ca noi am cules toti un fel de enterocolita (pe rand), iar Thea (fetita mea) a luat si ceva viermisori cred ca din apa din piscina, ca a inghitit ceva. Am inteles ca se pot lua ceva pastilute care sa previna enterocolita, dar noi nu am luat nimic (ne-am luat biletele din scurt, de pe o sapt pe alta). Am platit 1200E toti trei (fata avea 2 ani si 1 luna) UAI, avion si taxele de aeroport, tot! Doar taxa de viza se plateste acolo si e 15 sau 20E. Cand ajunteti acolo unul dintre voi sa se aseze la coada pentru vize si unul la coada pentru verificarea pasapoartelor, ca noi nu ne-am prins de faza si am stat la amandoua cozile pe rand de am zis ca o luam razna!
Mi-a placut f mult si m-as intoarce oricand acolo
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt
pogonici1977 spune:
citete acest forum..si eu am fost acolo la acest hotel, am o postare pusa pe forumul de impresii, noi am fost in iunie 2009
pogonici1977 spune:
ciudat numi da voie sa pun adresa
intra pe am fost acolo, sectiunea egipt-hurghada, si alege hotelul vostru si afliiiiiiiiiiiiiiii detaliat orice, si eu am postat acolo
dyannna spune:
Laura Ioana, hotelul ales de noi este chiar vecin cu Dana Beach si are piscine incalzite dar eu as vrea baie in mare si excursii de snorkeling...sper sa prindem vreme buna...nici nu stiu ce perioada sa rezerv, as putea pleca si la inceput de februarie dar cum vremea e o loterie in general, n-am certitudinea ca vom putea face baie in mare...trebuie sa ne hotaram in privinta perioadei desi nu-i asa graba, nu cred sa se ocupe toate locurile in charter.
As fi ales si eu Dana Beach dar mi-e teama sa nu primesc o camera fara balcon,agentia nu-mi poate spune daca are sau nu balcon camera standard ptr care vom plati...ptr upgrade nu prea mai raman banutiPogonici, am citit impresiile.Multumim frumos!
mihaela_s spune:
Eu nu inteleg, noi am fost in ianuarie si apa era calda calda...nu iti venea sa iesi...era ca in Grecia...avea 22-23 de grade. Am facut si snorkling si inotat si de toate.
Laura Ioana spune:
Mihaela, poate la noi a fost asa de rece ptc. am prins o perioada cu vanturi fff reci. Iti spun, era belea cand incepea sa bata vantul, iar cand se oprea era un soare dogoritor
Diana, e drept ca nu am avut balcon, dar nici nu am fi avut cand sa stam pe balcon, ziua fiind f scurta...dupa ce se insera ne plimbam, mergeam la restaurant sau mergeam prin statiune (un grup mai mare ca am cunoscut niste perechi mixte romani-nemti). Excursii optionale sau snorkeling nu am facut ca eram cu fata mica si am preferat sa stam in zona. Drept e ca nemtii aveau niste camere suuper cu terasa, dar cred ca daca dadeam si noi 60-70$ la receptie am fi avut si noi la fel. Dar a fost bine ca piscinele incalzite erau chiar langa bungaloul nostru.
Noi am avut dolari americani, dar chiar nu am avut ce face cu ei. Am schimbat 100$ si ne-am straduit sa-i cheltuim pe suveniruri (daca nu am mai mers si in excursii, chiar nu aveam pe ce cheltui banii).
Edit: In ultima zi am cunoscut in mall o familie de romani cu un bebe mic, el lucra in Hurghada, si ne-au spus ca cea mai faina perioada de mers in egipt este primavara, lunile martie-aprilie (apa e super si temperaturile sunt suportabile fatza de vara cand e nebunie).
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt
dyannna spune:
Absoluta ,sejurul costa 992 euro/7 zile/ camera,all inclusive+zbor cu taxe de aeroport incluse iar hotelul ales este SunrIse mamlouk palace,vad ca este cotat pe locul 16 pe tripadvisor deci cred ca e un hotel bun...nu cred ca vom cheltui mai mult de 300 dolari in plus,am vrea 2 excursii(insula giftung si safari in desert) + suveniruri.
Eu as fi vrut si excursia la piramide dar d-l consort nici nu vrea sa auda de un drum asa lung cu autocarul