vaccin ROR cu dermatita atopica?

vaccin ROR cu dermatita atopica? | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna.

Are vreo contraindicatie vaccinul care se face in clasa I daca copilul are dermatita atopica? (Eu stiam ca numai cel antivaricela nu se face in acest caz) Copilul urmeaza sa faca acest vaccin peste cateva zile si nu stiu ce sa fac. Voi lua legatura si cu medicul de familie dar ma gandeam daca cineva s-a intalnit cu acesta situatie...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Daca ai posibilitatea intreaba un alergolog despre vaccin in cazul copilului cu d.a.

Fetita mea are d.a. dar si astm. Dupa ce am intrebat mai multi medici alergologi am ajuns la concluzia ca mai bine face boala decat reactia adversa. Imi este frica de boala dar mai tare de reactia adversa, in cazul nostru. Intrebasem despre DTP dar mi-au explicat mai multe(despre medicamente la un copil alergic).
Pana acum am fost pro vaccinare, am facut si cele optionale dar de acum incolo am retineri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Fetita mea a avut DA si de la 6 luni nu i-am mai facut vaccinurile. In clasa I cred ca voi sari peste. Intreaba mai bine medicul.

Poze

Ramona si Iris+ Larisa + Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Deian are dermatita atopica si cum e in clasa I am avut mari dubii...Pediatra nu e de cea mai buna asa ca am facut cum mi-a spus instinctul. La prima vaccinare a facut o reactie urata s-a umplut de bubite.... Acum pana la urma am facut vaccinul pe principiul ca avand deja o doza facuta daca nu o face si pe aceasta nu va fi nici vaccinat complet dar nici complet nevaccinat, adica virusii deja ii sunt inoculati....Sper ca intelegeti ce spun.Oricum a trecut cu bine peste, nu a avut nici o reactie.....
Intradevar cel antivaricela nu l-am facut deloc, drept urmare de Craciunul trecut a facut varicela...macar a scapat de asta...

Oricum faceti ce va spune instinctul vostru pt ca nu gresiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronin spune:

1. ROR = Rubeola, rujeola, oreion. Deci, 2 is de piele.

2. Poti merge la scoala sa fii prezenta atunci cand va avea loc vaccinarea. Nimeni nu te poate obliga sa nu te duci. NUmai ca, vezi ca in loc sa ridici moralul copilului cu prezenta ta, mai rau sa il inhibi, cum s-a intamplat la noi la scoala.

3. Vorbesti cu medicul de familie si vezi ca zice. La fel, vorbesti cu medicul care va face controlul imediat inainte de vaccinare. Trebuie sa stie.

4. O reactie adversa la vaccinul asta, este chiar aparitia bubitelor pe piele. Deci, absolut normal. NU se dau antibiotice(cum mai stiu eu un caz...)

5. E bine de stiut experinta mea de acum vreo 4 zile...
Am facut vaccinul vineri. Totul a fost bine. I-am dat antitermice. Preventiv. Sambata dupa-amiaza, febra, 37,5. Baga antitermice. Duminica, pe seara, febra mai mare, 37,8. Iar antitermice... Insa, luni dimineata, cand sa mergem la scoala, sa vezi voma, frate... A vomat de vreo 3 ori... SI iar febra, sub 38. Deja am intrat in panica

Fata, vioaie(asa-i e felul chiar cu stari de febra) avand in vedere ca luni urma sa fie vaccinata o alta serie de copii, i-am zis sa se duca si ea si sa spuna ce a patit. Si a venit cu raspunsul: "da, e normal".

Ieri am avut ocazia sa vorbesc cu o sotie de medic(cunoscut dupa nume) si mi-a zis asa: "cu cat copilul e mai mare ca varsta, cu atat reactiile adverse la vaccin apar mai tarziu". Deci, tineti minte asta, ca-i mare lucru sa stii si sa nu te panichezi ca mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

buna

Fetelor tocmai am vorbit cu medicul de familie si mi-a recomndat sa nu-i fac acest vaccin mai ales daca exista un fond alergic si in plus daca pot sa cer si parerea unui dermatolog. Numai ca nu cred ca reusesc sa ajung asa repede la un dermatolog.
Raman pe varianta fara vaccin plus ca nu este epidemie si mai mult copilul are ceva imunitate dupa ce a facut varicela.(asa mi-a explicat medicul de familie). Daca va fi vreo epidemie poate il vom face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Am gasit ceva interesant de citit http://hrana-vie.blogspot.com/p/adevarul-despre-vaccinuri.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Fara suparare, da o cautare dupa numele "doctoritei" si o sa vezi ce preocupari interesante are..."despre viata si FIV sau fata nevazuta a avortului"...WTF ?!

Medicii care amesteca stiinta cu religia imi provoaca puternice suspiciuni...

Dana & Amelia (21.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaDia spune:

Varicela e una, iar rubeola si rujeola sunt cu totul altceva!Si al meu copil are dermatita atopica de la 2,5 luni si manifestari de astm dar si medicul de familie si medicul alergolog au zis sa facem acest vaccin ca nu este nici o problema. Si l-am facut.
Si intr-adevar vaccinul antivaricela nu ne-au lasat sa il facem, asa ca a facut boala, iar acum are imunitate pe viata!
O zi buna tuturor!

Mergi la inceput