VA ROG DIN INIMA DACA POATE CINEVA SA MA AJUTE....
Buna la toata lumea.
Am si eu o mare nelamurire,nu stiu daca isi mai aminteste cineva de povestea mea,dar problema este ca am ajuns in pragul divortului si nu este numai asta,problema cea mai mare este ca in decembrie trebuie sa nasc,si dobitocul nu cred ca o sa vina sa recunoasca copilul.....:(( eu sunt dispusa sa marg pana in panzele albe,dar nu vreau ca copilui meu sa aiba o linie trecutra in locul tatalui.
Noi suntem inca casatoriti,dar despartiti,si eu nu mai am nici un fel de acte decat o copie dupa certificatul de casatorie si buletinul meu.problema mea este daca pot sa inscriu copilul fara ca el sa fie prezent....sau nu stiu...voi ce ma sfatuiti...omul este un dement credeti_ma.pana la urma eu o sa cer in instanta sa se faca testul de paternitate,dar pana atunci banuiesc ca o sa trebuiasca sa inscriu copilul,nu??noi avem prima infatisare la divort abia dupa ce o sa nasc eu si ma gandesc ca nu o sa pot sa stau atata timp cu copilul neinscris,mai ales ca nu stiu la cat timp dupa nastere se poate face testul acesta de paternitate.......
am o mie de interbari la care nu gasesc raspunsuri.....tocmai de aceea va rog daca aveti idee despre ce as putea sa fac.....
VA MULTUMESC MULT DE TOT SI ASTEPT PARERILE VOASTRE :*
Raspunsuri
libelula spune:
cred ca cel mai bine este sa intrebi la o primarie, acolo unde se declara copiii. spui ca tatal este plecat din tara si nu se poate intoarce sa declare copilul imediat dupa nastere. sa iti spuna ce sa faci.
eu stiam ca pentru un copil nascut in cadrul unei casatorii, sotul este by default tatal copilului.
mai multe nu stiu sa iti zic, noi nu eram casatoriti cand am nascut.
babyblue spune:
nu sunt avocat, cel mai bn e sa consulti un avocat,dar eu stiu ca un copil nascut sau conceput in timpul unei casatorii, revine automat prin lege, tatalui adica sotului tau.
ulterior el poate sa te actioneze in instanta pt tagada paternitatii, dc nu te crede ca e al lui si atunci ii face legea test de paternitate.
pana una alta, te duci cu buletinul tau si certif de casatorie la primarie si declari copilul, caci din maternitate ti se va da un act, in care e trecut numele copilului si parintii, dupa actele astea. chiar dc tu ai copii nu originalele. sau poti sa mai scoti un certif de casat, dc nu mai ai originalul.il declari pierdut/furat.
parerea mea este ca se va trece automat copilul pe numele lui.
si dc nu, oricum oricand il poti actiona in instanta pt paternitate si nici mkr nu ai nevoie de avocat. cred ca din mom nasterii il poti actiona oricand in judecata, timp de un an de zile. ulterior parca nu mai poti.
nu e nevoie sa fie tatal cand declari copilul. te duci singura cu buletinul tau, copie dupa certif de casatorie si cu actul din maternitate.
nu te mai panica, legea le dezleaga pe toate si dc el este tatal biologic al copilului chiar nu are cum sa scape de a fi trecut la tata in certif de nastere al copilului sau de a plati pensie alimentara. calmeaza-te ca se rezolva toate cu avocati si in instanta. in cel mai rau caz.
nastere usoara iti doresc. ce e? fata sau baiat?
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
blackgirl0 spune:
Orice copil nascut intr-o familie casatorita va primi automat numele de familie al tatalui, indiferent daca este sau nu copilul lui.
De ce te chinui sa-l recunoasca? Pt pensia alimentara? Crezi ca va fi un tata bun? Daca s-a purtat urat cu tine (batai, jigniri) nu crezi ca la fel se va purta cu cel mic? Tb sa recunosc ca nu iti cunosc povestea, insa daca este un barbat violent si bataus, eu m-as bucura ca nu recunoaste copilul si as lupta pt custodie totala.
Copilul poate primi certificat de nastere, implicit CNP, si daca este declarat doar de mama. Cunosc multe situatii asa si, crede-ma, mai bine o liniuta si liniste in familie, decat un tata si batai constante.
babyblue spune:
deci eu cunosc o persoana care a divortat in timp ce era gravida, ca facuse copil cu altul si voia sa se recasatoreasca cu tatal biologic al copilului.
tatal copilului a declarat copilul, de fapt a vrut, dar nu s-a putut, decat prin judecatorie, pt ca initial copilul a fost trecut pe numele sotului, pt simplul motiv ca era conceput in timpul casatoriei cu el, chiar dc ea divortase intre timp.
alt caz, cineva cunoscut a divortat in timp ce era gravida si copilul este trecut pe numele tatalui sau. adica al ex sotului. care ii plateste pensie alimentara. si nu s-a prezentat evident, la maternitate si nici nu s-a dus sa l declare, pt ca nu l credea al lui. s a dus mama cu certif de casat si buletinul.
_
babyblue spune:
black girl are f mare dreptate.
dc il treci pe el ca tata, el va avea drepturi totale asupra copilului si ulterior va trebui sa l dai in judecata pt custodie si pensie. si te va freca toata viata pt orice aprobare vei avea nevoie pt copil, i o ceri lui ca tata trecut in certificat.
uneori mai bine cu liniuta in certif decat cu asa ceva.
dar in cazul tau, cred ca oricum il va trece legea automat.
_
cleo78 spune:
la maternitate, te duci cu certificatul de casatorie in original, buletinul tau, si livretul de familie. Pe baza acesteia, iti inregistreaza copilul.
Dupa ce iesi din spital, mergi la primarie, cu aceleasi acte, plus hartia din spital.
Daca vrei sa verifici ce spunem noi (totusi, nu am trecut prin asta, si nici nu lucrez in domeniu), intreaba la spital la registratura parca se numea camera aia(unde am nascut eu este fix langa camera de garda), in plus la Primarie: "ce acte trebuie sa pregatesti pt certificatul de nastere in conditiile in care tatal este plecat" (poti sa zici din tzara, si gata).
Si copiii a caror tatici sunt in delegatie/plecati din tara se nasc, si au certificate de nastere.
Apoi, daca el vrea sa conteste paternitatea, are 6 luni timp in care te poate da in judecata. Pe banii lui. Analizele de paternitate tot pe banii lui le va face. Dupa 6 luni, nu mai are dreptul de a face nimic - nici daca copilul este negru, ca si congolezul de la etajul vecin .
In plus, NU CERI nimic in instanta. Daca vrea, el sa ceara.
Moralul sus si hai ca va fi bine.
marius spune:
In cazul in care mama este casatorita, sau divortata, sau cu divort in curs, tatal copilului nascut este sotul mamei la momentul conceptiei copilului. Nu tine de dorinta cuiva ca asa vrea. Discut de partea legala.
Daca sotul mamei doreste, poate sa conteste faptul ar fi tatal biologioc al copilului nascut insa procedurile legale sunt clare si se fac ulterior nasterii.
Si bineinteles nu inseamna automat ca se da o sentinta favorabila solicitantului.
Acum insa dupa nastere cand se va pune intrebarea cine este tatal se va declara numele si prenumele sotului dar e posibil sa nu se mai intrebe pentru ca vor exista actele legale (certificatul de casatorie) care vor atesta legalitatea tatalui copilului nascut.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 la maternitate, te duci cu certificatul de casatorie in original, buletinul tau, si livretul de familie. Pe baza acesteia, iti inregistreaza copilul. |
Io m-am dus la maternitate doar cu buletinul.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
clarutsa spune:
VA multumesc din inima pentru sfaturi,si da aveti dreptate nici macar eu nu stiu de ce vreau asa de mult sa_l recunoasca,de fapt sa o recunoasca pt ca este fetita....este un copil pe care ni l_am dorit foarte mult amandoi ba din contra mai mault el decat mine...si cred ca asta ma doare cel mai mult mai ales ca asa este si poveste meatatal meu ma dorit si in final m_a lasat si a plecat,nu mi-a lipsit nimic nicioadata....doar lipsa lui.....si mi_e foarte greu sa ma gandesc ca si copilul meu o sa_i duca lipsa nenorocitului,pt ca tatal meu si mama mea au avut o casnicie perfecta timp de 8 ani si nici acum nu isi dau seama dupa 18 ani cum si de ce s_au despartit;in schim eu langa acest om am trait un adevarat calvar...dar referitor la copilul meu..as vrea sa o las pe ea sa decida dak il accepta ca tata sau nu...nici mie nu mi sa impus nimic si pastrez si acum legatura cu tatal meu,desi nu e ca atuni cand ar fii mereu langa mine .Consider ca si copilul meu are dreptul sa stie cine este taicasu chiar daca este un nemernic...el este mort dupa bani si de asta nu cred ca o sa vrea sa o recunoasca,de frica sa nu plateasca pensie alimentara,si probabil ca si asta e un lucru care ma ambitioneaza sa nu il las asa cum vrea el...
VA MULTUMESC INCA O DATA
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui clarutsa Buna la toata lumea. Am si eu o mare nelamurire,nu stiu daca isi mai aminteste cineva de povestea mea,dar problema este ca am ajuns in pragul divortului si nu este numai asta,problema cea mai mare este ca in decembrie trebuie sa nasc,si dobitocul nu cred ca o sa vina sa recunoasca copilul.....:(( eu sunt dispusa sa marg pana in panzele albe,dar nu vreau ca copilui meu sa aiba o linie trecutra in locul tatalui. Noi suntem inca casatoriti,dar despartiti,si eu nu mai am nici un fel de acte decat o copie dupa certificatul de casatorie si buletinul meu.problema mea este daca pot sa inscriu copilul fara ca el sa fie prezent....sau nu stiu...voi ce ma sfatuiti...omul este un dement credeti_ma.pana la urma eu o sa cer in instanta sa se faca testul de paternitate,dar pana atunci banuiesc ca o sa trebuiasca sa inscriu copilul,nu??noi avem prima infatisare la divort abia dupa ce o sa nasc eu si ma gandesc ca nu o sa pot sa stau atata timp cu copilul neinscris,mai ales ca nu stiu la cat timp dupa nastere se poate face testul acesta de paternitate....... am o mie de interbari la care nu gasesc raspunsuri.....tocmai de aceea va rog daca aveti idee despre ce as putea sa fac..... VA MULTUMESC MULT DE TOT SI ASTEPT PARERILE VOASTRE :* |
De ce?!
Te-a batut de a umplut casa de sange, pleca la iubitul lui si te lasa plangand si tu vrei sa-ti legi si copilul de monstrul asta?! De ce n-ai divortat pana acum? Erai libera si linistita. Puteai sa-ti cresti copilul fara frica de a-l pierde! Daca e pe numele lui , ca tata, va avea DREPTURI ! Si vrei si test de paternitate?!
Sunt de-a dreptul socata. Chiar ma gandeam ca ai scapat de el.
Daca mai sunteti casatoriti copilul o sa fie pe numele lui indiferent de vointa voastra.
Alexandra Maria
14.12.2007