A varsat antibioticul

A varsat antibioticul | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

Cand as putea sa-i dau oare o doza noua?
In mod normal ar trebui sa ia o doza la 12 ore. Fiind foarte rau la gust, dar foarte eficient, dimineata a varsat dupa ce i l-am dat. Acum nu stiu cum sa procedez... Dr de familie e plecat din tara, chiar n-am pe cine sa sun sa intreb. Poate v-ati confruntat cu chestii de genul asta si ma puteti sfatui ce sa fac.
Mai am o problema. Daca l-a varsat ca e rau la gust si il va varsa in continuare as putea sa-i schimb antibioticul cu ceva cu aceeasi substanta activa? Nu prea imi vine sa-i dau medicamente dupa urecehe dar nici sa verse in continuu. Antibioticul l-am inceput de aseara, dar din cauza gatului varsa din cand in cand dupa ce mananca, desi ii dau numai lichide aproape ca altceva nu poate inghiti. Stefan are 6 ani. Niciodata nu l-am vazut in halul asta de bolnav .

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Mergi la farmacie si explica-i farmacistei despre ce este vorba.
Farmacistii cunosc foarte bine substantele active.

Sanatate copilasului.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

daca inghite drajeuri, vezi poate exista si sub forma asta antibioticul (in concentratia potrivita) si i-l poti da asa.

(ai mei nu au putut lua niciodata antibiotic - siropel, noroc ca n-a prea fost nevoie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmm -- daca nu tolereaza administrarea orala de ce nu utilizati injectabil?
Sigur nu se pune problema de a varsa antibioticul sigur nu aveti repercursiuni digestive si in mod sigur creste eficacitatea antibioticului din toate punctele de vedere.
Sau nu vi s-a propus aceasta varianta?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Impreuna cu antibioticul, se da un probiotic pt a-i proteja flora intestinala. Este unul pt copii f bun : "Tuti Probiotic", masticabil, cu gust de vanilie. L-am gasit la Sensiblu.

Ficatul unui copil de 6 ani nu prea reuseste sa prelucreze pastilele, mai bine sa ceara parerea farmacistei. Este posibil sa gaseasca un sirop similar, dar cu gust mai suportabil.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Daca a varsat imediat dupa ce i l-ai dat (adica pana-n 15 minute) cred ca ar mai trebui sa incerci sa-i mai dai o doza. Daca spui ca vomita atat de des si peste zi, poate totusi a vomat din cauza bolii si nu a medicamentului, mai ales daca spui ca are 6 ani si este sigur cooperant. Incearca sa i-l dai cu zahar, iar apoi sa-i dai imediat putina apa si ceva care sa-i stearga gustul oribil si greata. Cand am avut de dat Zinnat sau Klacid baietilor, a fost cosmar. Sistemul era: medicamentul cu zahar, apoi apa si in final ii tentam cu ceva foarte dulce si interzis: Finneti. A fost foarte greu......dar a mers. Genul asta de medicamente si diluate in altceva isi pastreaza gustul. Bafta si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mai bine intreaba doctorul (eu asa am fost sfatuita de dr. cu drajeurile, in alcaror prospect scria, de altfel, ca-s ok dupa 6 ani) ca s-ar putea ca la farmacie sa nu dai neaparat de o farmacista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Cristina, sanatate multa lui Stefan! Eu sa fiu in locul tau as merge la Clinica Sf. Andrei dupaamiza, la doc. Ilas. Suna la clinica si vezi daca e azi, sa iti faca o programare. Mai bine sa il vada padiatra si sa iti spuna parerea ei, mai ales ca spui ca asa bolnav nu l-ai mai vazut. Imi amintesc ca si mie mi-a schimbat odata Klabaxul cu alt medicament cand Rares era mic si il scuipa/voma.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ce produs este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns si_monna spune:

depinde ce medicament este, adica ce substanta activa contine. klabaxul, de exemplu, din cate stiu eu e singurul pe piata cu substanta asta activa. cel mai bine ar fi sa te duci la un alt medic sa ceri sfatul. daca nu se poate, la farmacie, dar vb cu farmacista. in mod normal ar trebui sa aiba pe halat ecuson. si totusi, mai sunt si asistenti priceputi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ohoho, cum sa fie klabaxul singurul pe piata cu claritromicina? mai sunt o groaza, numai asa repede imi vin in minte, klacid, lekoklar, fromilid...

Mergi la inceput