Strugurasi de sept-oct 2011 **03**

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanab04 spune:

Off am mai inceput azi de 2 ori sa scriu si nu am apucat sa trimit mesajul .
Dbunny eu am scapat dupa nastere de 2 nenorociti de hemoroizi cu supozitoare carpicon, sunt naturale si nu sunt contraindicate in timpul alaptarii si au fost f eficienti.
Astazi am fost la dr la control, mi-a facut eco si control si nu prea e bine, hematomul mi-a lasat o "crescatura" care trebuie operata, iar de la cusaturile pe vagin m-am ales cu o stenoza vaginala, care de asemenea s-ar putea sa trebuiasca operata , de lohii cica sa mai astept ca or sa treaca (desi au trecut aproape 8 saptamani )
Si mie cred ca mi-a schimbat cineva copilul, nu mai plange, nu mai vomita, mananca in 15 min, ii place caruselul(inainte facea gurita patrata si incepea sa planga si intorcea capul sa nu il vada)si azi a facut si caca singurica, pana acum numai cu supozitor facea, a facut putin, dar a facut. In schimb nu prea mai ia in greutate asa mult dar cred ca e normal, a luat 300 in 2 saptamani.
Sei m-a distrat tare faza cu cratita.
Mai vroiam sa mai scriu ceva dar nu mai stiu, fug la baita.
Noapte usoara tuturor, fara plansete si colici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris_K spune:

Salut si eu pe toata lumea!!!

Nu am mai scris de mult pe forum, dar citesc ZILNIC .

In primul rand vreau sa va zic ca si eu am fost impresionata de multe postari, eu sunt si f. sensibila dupa nastere, 1-2 imi dau lacrimile, uneori ma enerveaza ca sunt asa sensibila, dar sper in timp sa-mi treaca.

Nici nu stiu cu ce sa incep, Va tot citesc si imi "compar" matzuca cu bebe-ii vostri. A mea doarme mai tot timpul, zi si noapte. Mai avem uneori show-uri, dar Slava Domnului, sunt f. rare. O hranesc la 3-4 ore in general, ii dau 100 ml/masa si e pe lapte matern, pe care inca il mulg cu succes, desi uneori imi vine sa trantesc pompa de toti peretii. O cantaresc o data la 2 zile si asta nu pt. ca sunt obsedata de greutatea ei, dar vreau sa stiu daca e ok lapticul meu, daca e suficient 100 ml/masa, etc. Pana acuma a pus bine, la 6-7 sapt. are 4.800 g.
Probleme cu constipatia nu am avut, eu schimb la scutece de 8-10 ori pe zi, plus spalatul la fundulet dupa fiecare kka, plus baita zilnica. Oare numai eu sunt asa paranoica sa nu se irite?

In ce priveste dezvoltarea ei, eu nu urmaresc cat gangureste, daca gangureste (bineinteles ca gangureste si zambeste), etc.. pe burta nici nu o pun ca nu ii place si nici nu stie sa stea, d-apoi sa se ridice. Eh, are ea vreme. Jucariile le observa, dar nu e entuzismata inca.

Eu nasucul nu i-l aspir, cica cu cat aspir mai des, cu atat produce mai mult, asa ca ce se curata din nasuc, se curata prin stranut. Deocamdata nu a fost racita (a avut o tentativa), poate as aspira daca ar fi racita, nu stiu.

Pe a mea nu a mai vazut-o niciun doctor, eu va citesc pe voi cat de des mergeti la dr. Trebuie lunar?

Pe urma vroiam sa zic ca si eu am ajutor. Daca nu era mama, cred ca deja eram la nebuni si matza mea e si cuminte. Sincer, sunt de admirat cele care fac fatza fara ajutor. Eu nici nu gatesc si nu fac curat, si tot mi se pare uneori coplesitor totul.

Si eu ma gandesc sa mai fac un bebe la anul, am sa vad ce zice dr., cand pot ramane, ca varsta nu mai imi permite si anul viitor e limita .

Mai aveam atatea de zis, dar trebuie sa merg sa-i fac baita Antoniei, insa revin.

ps. ANCA, cred ca te-am vazut la Platou, duminica, cu sotul si bebe-le. Esti f inalta daca erai tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

am fost la pediatru.
mi-a dat grape water si protectis.
pt constipatie micro-clisme la nevoie.
a zis ca a crescut in grafic ca medie lunara 1130 in 6 sapt, dar sa continui s-o cantaresc saptamanal si vedem.

ionela, merci :)
de unde stii ca 6 sapt sunt apogeul?

azi a trebuit sa-i dau sa pape in pasarica goala. numai asa a stat. altfel urla isteric. si i-am dat biba, ca lasan zici ca-l vede pe dracu...

mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

May.. peste tot unde am citit de colici zice ca la 6 sapt e apogeul... e asta tia-m zis si eu ca intre 6-7 sap e de rau, apoi o a mergeti sper bine
bine ca nu ti-a facut un dus sarat micuta
A crescut frumos frumusetea mica...

Iris...de ce sa o cantararesti sa vezi de ii ajunge lapticul? asculta-ti copilul, cantarul e paranoi pt mama.. daca fetita nu se satura , o sa ceara mai mult... simplu zic eu... Noi mergem lunar la control, asa scrie si in carnetul de sanatate... Bine ca nu te streseaza evolutia ei, ca ajungi o paranoia, probabil si mama face mult, eu fiind singura ma bat cu capul de pereti si incepe paranoia..

Oana ,.. bine ca au schimbat astia copilul tau in bine

La mine a fost azi o zi grea...Ela a dormit de 2 ori cate 30 mn in casa, si si atunci pe mine sau leganata in carucior, si de 2 ori cate 1 h afara.. in rest , brate, poveste , brate... sunt chiauna.. si imi pusca capul.. iar titi sunt goallleee...
Ce bine e cand mai vine mama in vizita..

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abmariana spune:

Buna mamicilor!

Mai este loc si pt mine in grupul vostru?

Am un puiut nascut pe 07.09.11, Anton Daniel, nastere naturala cu peridurala, 3200g

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abmariana spune:

Nasterea a fost relativ usoara. Cosmarul a inceput dupa expulzie. Bebe nu a tipat, era hipoton asa ca a obtinut un scor apgar mic, 5 la nastere si 7 la 5 min. Am stat 6 zile in Terapie Intensiva, unde a fost suspect de mai multe diagnostice: hematom intracranian, edem cerebral, sindrom neurologic. In urma investigatiilor(analize de sange plus o echo transfrontanelara) toate diagnosticele de mai sus au fost infirmate. Ne-au externat spunandu-mi sa nu las copilul nici o clipa nesupravegheat fiindca face crize de apnee. Imediat ce am ajuns acasa am achizitionat un aparat care-i monitorizeaza respiratia, dar bebe nu a facut nici o criza de apnee.
Speriata cum eram, am fost cu el la multiple controale. La neurologie am facut o electroencefalograma in somn,alta in timpul suptului . Rezultatul arata ca bebe Anto este perfect sanatos. Nu a vrut sa deranjeze, de aceea nu a tipat la nastere.

Ceea ce vreau sa subliniez este ca scorul Apgar mic nu indica o evolutie nefavorabila.

Bebelusul meu are la 2 luni 6 200g, 60 cm lungime, este vioi si sunt topita dupa el

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abmariana spune:

SEIDANA, micuta ta este sanatoasa si se dezvolta normal.

Faptul ca ai fost trimisa la neurologie nu inseamna nimic.O sa-i verifice reflexele, reactiile si motricitatea. Citeste mai sus si ai sa vezi cate experienta am avut noi cu aceasta disciplina medicala.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

abmariana bine ai venit in casuta noastra


Imi pare rau ca ati trecut prin atatea cu micutul Anto si ma bucur enorm ca acum este bine

Trebuioe sa scrii 10 mesaje ca sa te putem vedea in timp real



Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna seara gagici!
Scriu depe telefon asa ca va rog sa imi iertati eventualele greseli.Noi suntem in plina criza de colici,se chinuie sa traga cate un partzulet,freaca piciorusele si plange in reprize de cred ca a trezit tot blocul.
MARIANA normal ca mai e loc pentru mamici,lista e deschisa,te mai asteptam oricand. Sa iti traiasca bebe Anton,sa creasca mare si sanatos!Scrie repede 12 mei,mesaje sa treci de moderare,sa scrii si sa iti apara mesajele postate in timp real.
SEIDANA eu nu sunt de acord cu stersul din lista,poate nu au mai avut timp de forum,poate adaptarea a fost mai grea,poate doar citesc si regasindu-se in ceea ce scriem noi nu simt nevoia sa scrie,ori poate mai rau,doamne fereste. parerea mea este ca le-ar mahni sa revina si sa vada ca sunt sterse din grup.Maine dimineata sper sa pot adauga pe prima pagina numele fetelor de la care asteptam vesti.
Nu a scris nimeni am vazut,ati vrea sa facem ceva gen tablou cu capusoarele bebeilor nostri,cum spunea Hayat,in forma de floare de ex,,sa avem amintire? sau cu o palmuta,un piciorus... mie una mi-ar placea tare.
IRIS sunt de aceeasi parere cu Seidana,de ce preferi sa te chinui? Cele mai bune repere sunt semnalele de la bebe,nu cantarul sau cm. Dar daca asa te simti tu mai sigura ca facu bine ce faci,atunci continua. Cat timp va este bine asa la amandoua ar trebui sa ne obisnuim si noi restul cu procedeul.
Eu nu folosesc nici un fel de apa termala la bebelusa. la Paul am folosit numai la iritatii mai severe,sau cand s-a bronzat brusc pe fatuca si mi-a fost teama de arsura solara. Nici nu am facut cocteil de produse anti balonare sau colici. Cel putin Teodora nu a luat decat doua doze de sab simplex,cateva gurite de ceai intr-o seara,cateva in alta seara, 20 ml ceai de chimen cand a fost balonata,si cam atat. In rest i-am calmat colicii cu alte masuri,luate in ordine sau mai multe odata,dar siropurile fiind ultima obtiune.
IONELA ai cumva ceva linkuri catre postari cu privire la vaccinuri? eu am ales sa nu i le fac,dar recunosc ca nu stiu tot ce ar trebui ca sa ma justific in fata unora .Stiu ca nu ar trebui sa ma justific,dar sunt unii oameni carora nu le pot spune minciuna ca l-am facut,si carora explixatia ca nu vreau sa bag virusul in corpul copilului si aleg riscul ala infim de a contracta unele boli,sau aleg sa faca bolile copilariei ,nu le este deajuns. Am citit mult mai mult de atat,dar as vrea sa reiau lectura si nu stiu de unde sa incep sau ce saituri ar fi sigure.
SEI ce iti veni de ai zanganit cratite la capul copilei? ( emoticon ce te mangaie pe cap batraneste) Azi Teodora a dormit cu laptopul dat tare la cap,Paul alerga prin casa si facea ca indienii aia cu pene in cap cand porneau la vanatoate,taraind dupa el matura de plastic.Era un zgomot de eu nu as fi dormit sigur.Crezi ca pe ea a deranjat-o? Absolut deloc,ba mai si zambea in somn , deloc legat de intensitatea zgomotelor,si eu sunt sigura 100 la 100 ca aude.

Revin dimineata,mi-au adormit pruncii,asa ca dau si eu pe dreapta.
Pupici la toata lumea.




Fii ajutorul lui Mos Nicolae Fii ajutorul lui Mos Craciun
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

SEI si noi am fost la neuro si nu e mare lucru.Tu poti vedea daca e ceva in neregula cu copilul tau, cu conditia sa nu fii paranoica.
Eu ce sa zic ca zambeste f rar, si atunci nu sunt sigura de fiecare data ca e zambet.Dar ochii ii rad cand ma vede, e tot mai expresiv.Azi s-a intors de pe burtica, isi tine capul foarte bine, si asta din primele zile de cand am venit acasa..Al meu inca nici nu gangureste, dar inca nu ma impacientez, ca fiind prematur mai are timp..Pai abia ar avea acum o luna daca s-ar fi nascut la termen, asa ca..

34+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput