Strengari de Martie- Aprilie 2012 - 10

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Buna fetelor, 2 lucruri vreau sa spun, dupa ce v-am citit:
1. si eu il luam in brate dupa baie, dar acum am gasit alta solutie, am pus un scaunel langa cada si iese singur, apoi ii dau niste papucei din aia moi si pufosi, ca sa poata merge pana in camera. Si eu am dureri de spate si incerc sa evit sa il ridic.
2. intentionez sa il port pe bebe in wrap/sling, nu stiu inca ce ni se va potrivi, atunci cand voi iesi in parc cu amandoi, ca sa pot sa alerg si dupa Andrei. El va avea 3.5 ani, nu mai e cazul de carucior, desi avem unul tip umbrela pe care il mai folosim din cand in cand, la drumuri mai mari.

Multa sanatate gravidutelor cu problemute, sa dea Domnul sa fie totul bine!

Irina, 17+

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Oana, pai se face eco in aceeasi perioada cu TT, dar pentru calcul se ia de acolo numai varsta gestationala si inca ceva, parca, nu si ceilalti parametri ca la DT (prezenta os nazal, translucenta nucala, mai multe - etc.). Ce sa zic, eu nu doar am crezut-o pe cuvant pe dr. mea, am cautat si pe net sa vad daca asa e cum spune ea si asa am gasit, ca mi-a zis bine, ca TT e testul vechi, care da mai multe fals pozitive ca DT si ca nu facem un test mai slab dupa daca am facut un test bun inainte. Insa eco de morfologie fetala imi face oricum in perioada cu TT si daca iese ceva acolo zice de amnio, stiu sigur de tipa cu un prim copil sanatos, care la al doilea copil la eco din perioada TT dr. mea i-a gasit malformatie la inima, a facut amnio si era adevarat ce gasise dr. mea. Nu ar fi trait bebe decat cateva ore maxim.
Dar tu la cate saptamani ai facut TT?

Ce gasisem pe net zice acelasi lucru "The 11-13 weeks scan provides the most effective method of early screening for trisomy 21 and other major chromosomal abnormalities. Screening by nuchal translucency can detect about 80% of affected fetuses for a false positive rate of 5%. The combination of nuchal translucency and maternal serum free #946;-hCG and PAPP-A improves the detection to 90%. There is now evidence that the detection rate can increase to about 95% and the false positive rate can be reduced to 2.5% by also examining the nasal bone, facial angle, ductus venosus flow and tricuspid flow. This method of screening is superior to the alternative methods of maternal age or maternal serum biochemistry at 15-20 weeks because the respective detection rates are about 30% and 55-70% for a false positive rate of 5%."
http://www.fetalmedicine.com/fmf/training-certification/certificates-of-competence/the-11-136-week-scan/
Cam asta zice dr. mea, ca nu 'dam' un test bun (cu acuratete 95-97,5%) pe un test mai slab (cu acuratete 30% pana la 55-70%).
Acu' nu stiu, o sa ma risc sa merg pe mana ei, ca de-asta am ales-o, ca am incredere in ea.

Kovacs, sorry ca trebuie sa mai astepti. Daca afli localizarea ce inseamna?

Gabriela, la ombilicala nu stiu sigur daca se potriveste, dar la uterine gasisem ca tre' sa fie pana la maxim 0,57 (cand a auzit hematoloaga ca una este 0,85 IR m-a trecut imediat pe aspenter 1/zi – dar poate a luat si alti factori la mine in calcul). Dar ca mai important ar fi notching-ul, poate nu strica sa intrebi data viitoare, eu am intrebat daca am sau nu. Mi-a facut graficele cu ajutorul ecografului, exact cum arata aici in poze http://www.fetal.com/NT%20Screening/10%20Uterine%20Artery%20Meas.html .
S/D tre' sa fie sistolic/diastolic (cum vine si cum se intoarce sangele).
Poate nu strica sa ii dai un mail drei Avram (te-ajuta daca faci la medcenter D-dimer, aPTT, Timp quick si hemoleucograma, costa cam 100 lei), ii spui IR si rezultatele la astea si vezi ce zice, daca nu vrei sa investighezi mai mult. E bine sa fie pe kitul de la medcenter analizele, alte laboratoare exprima D-dimer in alte unitati de masura.
Sunt curioasa ce-ti zice medicul maine (daca am retinut bine). Tin pumnii.

Irina, ti-a luat mult sa inveti sa te decurci cu wrap/sling? Pe mine inca ma sperie ca o sa ma infasor de tot in wrap si tot nu ma descurc. Sling folosesti cu inele? Sau intreb prostii?
Tu cred ca stai aproape de mine, nu? Eu sunt intre Dristor si Real, aproape de un mega-image.

Fetele, mai naste cineva in Bucuresti la Cantacuzino? Dr. mea e la Cantacuzino sau la Regina Maria, la Regina Maria e f. scump fatza de altele private, am inteles ca la Sanador ar fi mai ieftin. Am inteles ca ar fi fost recent Cantacuzino in renovare, stie cineva ceva?

17+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

Buna dimi!k tot vb de analize , eu am facut,dt asa cum se spune in aceeasi zi recoltarea de singe eho si toate cele, pe lista meade analize nici macar nu este trecut tt, la rez de l adt mi s-a dat si interpretari detaliate despre ce are bebelul si cum se prezinta,si mie mi-au iesit putin mari valorilearterelor uterine dar riscul de preeclampsie este de 1:10000, nu mi s-a dat niciun fel de tratament a spus sa nu imi fac niciun fel de griji k analizele sunt bune, eu am cerut mai multe decat cele care erau incluse in asigurare ca sa fiu eu linistita si toate au iesit bine, Doamne ajuta nici sa nu apara probleme,bebelusul este normal,acum sunt programata pt morfo fetala,in afara de acestea la fiecare control mi se ia singe din deget ,tensiune,proba de urina si greutate.oricit as fi eu de preocupata de rezultate ca nu sunt dr ca sa stiu sigur cat sunt de bune, ma gandesc ca nu cred k dak ar fi cv in neregula nu mi s-ar spune. la bunul Dumnezeu si la Maicuta Domnului indiferent de ce rezultate mai primim sa avem cu toate bebelusi sanatosi si cuminti

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

referitor la carucioare si tot tacamuleu nu as da atatia bani pe eleacum fiecare stie ce isi permite si cit este dispus sa cheltuie,eu am primit ink dinainte de a ramane un carucior o masa cu dulapior din aia pt schimbat bebelul cadita dak va spun sincer nici nu le-am vazut nu stiu cat sunt de grele sau ce culori auo sa ajung eu acolo intr-o buna zi deja ma intreaba prietenele c am ca sa-mi mai deaeu nu am figuri cu faptul k nu iau nik de la nimeni sau c nu stiu ce culori,orice lucrusor este binevenit mai scuteste niste bani de la bugetul familieisigur k am sa-i cumpar si eu dar prefer sa mai astept este prea devreme cred eu spor la cumparaturi va doresc celor care ati inceput deja

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Dara din cate am citit eu daca este herpes genital se impune cezariana. Doctorul nu a vrut sa imi spuna mai mult decat ca trebuie sa fac si analiza aceasta si discutam dupa aceea.
Oricum eu inclin mai mult spre cezariana dar nu este batut in cuie.

Nelli si eu sunt de aceeasi parere, as primi si hainute si orice altceva de la prieteni sau cunostine. inca nu am cumparat nimic, mi se pare devreme dar banuiesc ca as fi incantata de un astfel de shopping, insa nu m a cuprins inca euforia asta a cumparatului.Probabil si pentru ca acum am cu totul alte ganduri legate de bebe si pentru ca este muuult prea devreme.

saptamana viitoare cred ca o sa merg din nou la ecograf si abia astept. Am mai simtit asa usor niste furnicaturi si sper sa fi fost miscarile fetitei.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele mele,

Ma laud cu o zi de nastere foarte speciala a sotului meu ... asa ca servesc pe toata lumea cu pizza si tort... azi ma simt asa bine dispusa.
Vreau sa ii multumesc lui Dumnezeu pentru baietii mei( sotul urs din dotare , Bu si strengarul din burtica )... cand ma uit la ei ma simt iubita de Dumnezeu .

Titi si Oanace ... stati calme sunt sigura ca totul o sa fie bine ... Dara a adus informatii relevante si pretioase ca de obicei si doctorul meu e de acord cu doctora ei.... TT nu este in nici un caz de valoarea DT.

Kovacsc si eu sunt de parere ca nu trebuie sa fie foarte scump caruciorul.... eu sper ca la anul ne mutam la casuta noastra si scap de parc/scari/carat/montat... asa ca pt in curte caruciorul pe care il am acum e ok... e marca ieftina dar rezonabila calitativ... Baby Care primit de la rude ... SORAMEA vroia sa imi ia un Inglesina sau un Chicco i-am zis ca nu se merita .

Amy si eu cred ca scaunul auto e un ABSOLUT MUST... mi-ar fi teama fara el in masina cu bebe.

Gabriela nu sunt de specialitate dar ce ti-a spus Dara este CORECT... poate ar fi bine sa vorbesti cu un hematolog macar pentru linistea ta.

Nelli si eu am gandit ca tine... orice lucrusor primit e o reducere la bugetul de cheltuieli ... care nu e deloc mic.... la Bu unde nu aveam de nimica (sterilizator, cantar, biberoane) si altele necesare ..intrasem intr-o spirala de cheltuieli ..daca nu ma ajuta Sormea nu o scoteam la capat.

Pup fetele si strengarii

Mamica de Bu minunat si de strengar +18

Mergi la inceput

Nelli, si eu primesc carut+scoica+landou de la o prietena si sper sa ma descurc cu ele :), la fel am luat si cadita de la prietena, incalzitor de biberon, sterilizator, interfon cu proiector si cu melodii etc. (tot de la prietene) si o sa cumpar hainute de nou-nascuti incepand cu luna 7. Intr-adevar am luat deja senzor de respiratie de pus sub salteluta cand doarme, ca luam mai multe chestii la un moment dat de pe amazon.
Probabil o sa mai cumpar pompa, ca nu are nimeni electrica.
Dar mi se pare dragut sa vad discutiile despre carucior, sunt utile pentru cine are nevoie de sfaturi in achizitionare si mi-e drag sa ma uit la ele :) [la carucioare] - ba imi mai par si teribil de complicate, cam asa va fi si cel pe care-l primesc. O sa primesc inclusiv patut si am primit patut cu plasa.

Sper sa primesc cadou vreun carusel sau sa gasesc pe la cineva. Ca scaun care leagana cred ca voi capata.

17+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanace spune:

Dara, ceva din eco tot au luat ca la laborator cand mi-au luat sange am predat si fisa ecografica din ziua respectiva, cica sunt alti markeri decat la DT.Acum ,sincer, eu nu am intrebat daca sunt mai relevanti decat la DT. Oricum ambele teste sunt doar statistice, si intr-adevar riscul sa te agiti degeaba dupa TT este destul de mare. TT l-am facut acum aproape cinci saptamani , aveam 17+. Rezultatul prost a venit dupa doua saptamani, asa ca dupa doua zile am si facut amniocenteza, al carei rezultat mi-a zis ca-l primesc dupa trei saptamani ( asta ar fi maine - sper sa nu intarzie ca ma trec naduselile!!!)

21+

Mergi la inceput

Kovacs, dar poate ai imunitate din trecut si nu mai trebuie, in caz ca iese? Bine, sigur, cum e mai safe pentru bebe, e cel mai bine, iti spune doctorul.

Recunosc ca eu ma abtin cu greu sa nu cumpar lucrusoare de bebe :P
Acu' ma stradui sa vad daca cum facem sa pune aer conditionat in camera lu' bebe (sa o racorim cand nu e bebe in camera) si sa schimbam cada de la baie, poate cand mai creste il bagam cu colacel sau tinut de gatut/caput deasupra, sa poata da din manute si picioare in apa.
Cam asa ceva http://www.youtube.com/watch?v=c6XDHEHd9uM
Pana la 6 luni o sa-l tinem cu noi in camera, cum zic recomandarile contra SIDS, dar nu cred ca o sa ne arda de renovari in perioada aia si as vrea sa le fac acum (adica aerul si cada). Mai rau e ca instalatorul a zis ca daca schimbam cada, tre' sa schimbam si faianta...si asta cre' ca deja e o cheltuiala mult prea mare. Nici nu stiu faiantar bun si rapid.

Chito, multumim de pizza si tort :) si urez sa va mutati cat mai repede la casutza :)
Cand se face trecerea de la scoica la scaun auto? Ca de-asta nu stiu daca voi capata curand, ca n-au crescut chiar asa mari copiii prietenelor.

17+

Mergi la inceput

Oanace, oricum tu cu amnio stii cel mai sigur dintre noi :) tin pumnii sa iasa bine!

17+

Mergi la inceput