Strengari de Martie- Aprilie 2012 - 10

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui titi143

Buna fetelor.
Am intrat doar sa va salut. La mine nimic nou. Doar ca ma doare jos cand ma pun in fund. E normal?
Va pup

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 15+

eu nu stiu ce sa zic... n-am avut asa dureri

Monica, fericita 21+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

Ms de incurajari fetelor.
Si eu sunt optimista ca totul va fi bine. Trebuie sa fiu optimista si sa nu fiu suparata sa supar si pe bb-ita. Stiu din proprie experienta, cu Alex in burtica eram o hlizita si mereu bine dispusa si a iesit un bb tare vesel.
titi143 si eu am uneori dureri. i-am spus dr. si mi-a explicat ca nu trebuie sa-mi fac griji decat daca simt ca ma doare tot uterul in acelasi timp, adica o portiune mare. restul durerilor din zona (la mine in partea stanga a operatiei de cezariana) sunt oarecum normale adica muschii dor la intindere sau in cazul celor cu cezariana pot fi ceva aderente prin zona. totodat pot fi altele cauze si sa nu aiba legatura cu sarcina.

Ralu, mami de Alex (25.11.2009) si 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Mona, nici aici nu se fac cele de trombofilie la controale. Eu le-am facut (de capul meu) ca aveam istoric in familie si nu ma simteam dispusa sa am multe sarcini si abia dupa aia sa le fac, d-ne fereste. Protocolul in intreaga lume este sa se faca astea de trombofilie numai dupa 2-3 sarcini pierdute. Sau sa se dea tratament la fel, ti se spune ca daca nu ai sarcini pierdute, nu ti se da tratament, majoritatea fetelor isi cauta medici care sa nu gandeasca asa.
Daca nu ai istoric in familie, scad mult sansele sa apara fix la tine probleme de coagulare, eu stiam ca la mine in familie au fost sigur probleme de coagulare, fie la cap, fie la inima, fie la picioare.
Plus ca eu raman greu din cauza de PCOS.
Niko zicea ca ea are trombofilie dobandita. Eu nu am dobandita, am doar ereditara.

Mai exista si medici care dupa pierdere de sarcina, FIV nereusit sau alte infertilitati, sau ca sa se lipeasca FIV, etc. dau tratamentul pentru trombofilie preventiv oricum, nu te mai pun sa faci analizele din cauza ca-s scumpe. Se mai da tratament direct daca imbatraneste prea repede placenta sau daca ai IR-uri mari, fara sa ti se mai zica sa faci analizele de trombofilie, dar depinde de medic, unii dau preventiv, unii nu.
Eu m-am documentat si aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=157108&whichpage=1
si pe unde am mai putut pe net dupa ce mi-am gasit mutatiile, m-am inscris si pe un grup UK_US cu MTHFR si ziceau ca-i la fel si pe-acolo.

Gabriela, mai conteaza in afara de IR daca ai "notching"/"notch" (incizuri) - sunt un fel de intreruperi de flux din cate inteleg eu.

17+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Mona, nici aici nu se fac cele de trombofilie la controale. Eu le-am facut (de capul meu) ca aveam istoric in familie si nu ma simteam dispusa sa am multe sarcini si abia dupa aia sa le fac, d-ne fereste. Protocolul in intreaga lume este sa se faca astea de trombofilie numai dupa 2-3 sarcini pierdute. Sau sa se dea tratament la fel, ti se spune ca daca nu ai sarcini pierdute, nu ti se da tratament, majoritatea fetelor isi cauta medici care sa nu gandeasca asa.
Daca nu ai istoric in familie, scad mult sansele sa apara fix la tine probleme de coagulare, eu stiam ca la mine in familie au fost sigur probleme de coagulare, fie la cap, fie la inima, fie la picioare.
Plus ca eu raman greu din cauza de PCOS.
Niko zicea ca ea are trombofilie dobandita. Eu nu am dobandita, am doar ereditara.

17+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

ma eu stiu ca mama are varice (dar nu sunt foarte pronuntate) si bunica mea avea (mama mamei). de alte probleme nu stiu...

Mergi la inceput

Am inteles ca varicele nu-s acelasi lucru, tine de elasticitatea venelor sau asa ceva, nu de coagularea sangelui. Important e sa nu aiba si cheaguri pe vene. Sa nu fi facut cei din familie cheaguri pe vene la varste mai rezonabile (cap, inima, plamani, picioare), adica daca au facut la 80 de ani nu prea mai conteaza ca istoric, asa am inteles.

Eu mai aveam si faza ca m-am nascut la 7 luni si nu prea se stia pe vremea aia de ce. Putea sa fie col deschis, putea sa fie altceva.

17+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Am inteles ca varicele nu-s acelasi lucru, tine de elasticitatea venelor sau asa ceva, nu de coagularea sangelui. Important e sa nu aiba si cheaguri pe vene. Sa nu fi facut cei din familie cheaguri pe vene la varste mai rezonabile (cap, inima, plamani, picioare), adica daca au facut la 80 de ani nu prea mai conteaza ca istoric, asa am inteles.

Eu mai aveam si faza ca m-am nascut la 7 luni si nu prea se stia pe vremea aia de ce. Putea sa fie col deschis, putea sa fie altceva.

17+

aaaa... cazuri de cheaguri nu am avut.
Important e ca ai descoperit ce ai si poti preveni problemele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

Pupici la mamici de strengari si strengarite! Imi place activitatea de aici, eu va citesc zilnic dar intru de pe telefon si scriu cam greu, iar la calc nu stau din cauza nelipsitelor dureri de spate...
Fetelor, eu am fost luni la dr si am vazut strengarul jucaus. Toate bune si frumoase pana la interpretarea rez la DT. Reactia dr mele cand a vazut rezultatul a fost ceva de genul:"hmmm, riscul asta nu-mi place, iti recomand sa faci si TT sa vedem cum iese"... Eu rez le-am luat de vreo 3 sapt cred si nici nu m-am dus la ea la interpretare pt ca risul de SD este de 1:500 si sub vakoare zice"pacienta se afla in grupa cu risc scazut". Si uite asa optimismul meu e praf, sunt cu inima in gat desi eco au fost ok iar translucenta nucala(care nu e o probabilitate, ci ceva masurabil) a fost 0,88 la morfo de trim I.
Merg vineri si recoltez pt TT pt ca se face pana in 17 sapt si stau cu frica-n san pana la rezultate. Voi ce parere aveti de rezultat? La voi cum a fost rezultatul, cele care l-au facut bineinteles....

Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 16+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Salut. Am vazut o oferta de recoltare celule stem pe Kuponiada si poate va intereseaza: www.kuponiada.ro/deal-1331.html?utm_source=newsletter-Bucuresti-20111109&utm_medium=email&utm_content=Bucuresti %2820111109%29 12 volume din colectia %22Raftul de cultura generala%22 %2F Craciun la Venetia %2F 2 saci de vid %2F Consult infertilitate %2F Shopping la Pandorf %2F Ondulator par %2F Recoltare celule Stem %2F Craciun la Praga %2F Shopping lstanbul&utm_campaign=Newsletter-Bucuresti" target="_blank">aici
Noi n-am vrut la nici un copil recoltarea de stem, dar stiu ca vorbeati voi.

Ma bucur ca v-a placut ce am incarcat pe goog docs.

Va doresc ca toate temerile legate de sarcina sa se risipeasca rapid, si sa avem cu ce sa ne mandrim toate la primavara.

Sanatate tuturor!
Ma intorc la atomici, iar sunt singura cu ei, mi-e omu'n delegatie.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin: dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Dorinutza, vezi ca dr. mea zice ca TT are rata mai mare de fals pozitiv decat DT. Eu stiam ca risc nashpa e 1:50, nu 1:500, dar nu-s doctor sa ma pronunt. Stiu ca si la fete cu 1:50 a iesit ok amniocenteza.

Sovietica, merci de info, da, pe mine ma intereseaza in general detalii despre recoltare. Am o relatie mai ciudata cu parintii mei, nu ma ajuta niciodata cu chestii vitale (de ex. daca n-as avea de mancare sau sa platesc intretinerea), insa uneori ma ajuta cu cate o aiureala si acu' au promis ca asta ar fi un fel de cadou al lor pt. bebe. Noi altfel oricum n-am vedea banii aia. Asa ca...why not?

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

am intrat sa va salut, ca nu am nimic nou de raportat.
Noapte buna si sanatate multa!

Miha, mamica fericita de Rares si 18+

Mergi la inceput