Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (20)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

laurika, probabil d-aia toate suzetele sunt pana in 18 luni. sau cel putin astea de la avent asa sunt. ultima marime e pana in un an jumate
iar despre stomatologi, eu am auzit multi zicand ca degetul e mai periculos pt ca de obicei se suge degetul mare si tendinta e sa forteze dintii in fata, iar asta modifica chiar si maxilarul.

oricum ar fi, sper din suflet sa nu se ajunga la dantura stramba ca stiu de la soramea ce chinuitor poate fi aparatul dentar.

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

anca eu folosesc pufies nr 4. pampers 4 o strangeau la bulane si 4+ ma enervau ca ii veneau lungi intre picioare. astia nici nu o strang si sunt mai scurti ii vin mai fix. dar cu pampers parca ii respira pielea mai bine...

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Un copil care suge degetul, plaseaza de cele mai multe ori degetul deasupra limbii, astfel incat degetul impinge in afara dintii superiori si inautru dintii inferiori. Copilul poate dezvolta un calus (tesut in exces format prin cicatrizare la nivelul unei leziuni) la nivelul degetului daca va suge degetul foarte tare.
Cei mai multi copii sug degetul mare de la mana (policele), dar altii pot suge alte degete. Acest lucru se poate intampla din cauza ca prima data a supt alt deget.
Unii copii au si alte activitati in timp ce sug degetul: freaca o bucata de material, trag de lobii urechii sau rasucesc o suvita de par intre degete.
Suptul degetului la copii mai mici de 4 ani nu reprezinta o problema, totusi la copii mai mari de 5 ani care sug cu intensitate crescuta degetul pot aparea probleme, printre care :
- probleme emotionale. Unii prescolari care sug degetul se pot simti rusinati atunci cand copii de varsta lor rad de ei. Parintii le pot insufla un sentiment de lipsa de respect daca vor rade de ei sau daca ii vor pedepsi
- probleme ale dentitiei. Suptul degetului timp indelungat poate determina probleme ale dentitiei, ca de exemplu alinierea anormala ale dintilor (malocluzii). Alinierile anormale ale dintilor se pot corecta dupa ce copilul inceteaza sa suga degetul. Cu cat este mai lunga perioada de supt al degetului, cu atat este mai mare riscul ca la copil sa fie nevoie de terapie ortodontica pentru a corecta problemele
- probleme de vorbire. Cele mai frecvente probleme de vorbire sunt problemele de pronuntie in special pentru Ts, Ds, balbaieli sau scoaterea limbii in afara in momentul pronuntiei cuvintelor.

Pupam
Alice: eu cred ca strumful mic din burtica o sa fie si mai nazbatie ca Mara

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna7a spune:

Salutare delfinariu! Sunt si eu mamica de delfinas ascunsa pana acum, sper sa ma primiti asa tarziu.

Referitor la deget vs. suzeta, eu mi-am supt pana la 2 ani degetele mijlociu si inelar simultan si am avut pastrunga (indreptata de la sine) pana in adolescenta iar incisivii frontali superiori sunt un pic in afara. Puiul meu, in schimb a tinut suzeta pana la 2 luni, degetul intens de la 2 la 6 luni si de-atunci tzitzi a ramas marea lui dragoste!

Noapte buna, mamici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauri_ca spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurika1982

Eu stiam ca de la supt bibe prea mult si suzi e problema cu dantura stramba.li se deformeaza mandibula si cica pana la un an jumate tre scapat si de suzi si de bibe.Sotul a supt bibe pana la 4 ani si are dintii strambi.

Nu stiu daca e asa. Fetita sora-mii care bea cu bibe. la 4,10 ani are dintii perfecti, parca-s aliniati cu rigla, in schimb sora-sa mai mare a supt degetul si avea dintii de lapte mult in fata. Acum ca i-a schimbat sunt mai drepti. Si al meu baiat a baut cu bibe pana pe la vreo 3 ani si are dintii drepti. De suzeta nu stiu copii care sa fii supt f.mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miruna7a

Salutare delfinariu! Sunt si eu mamica de delfinas ascunsa pana acum, sper sa ma primiti asa tarziu.

Referitor la deget vs. suzeta, eu mi-am supt pana la 2 ani degetele mijlociu si inelar simultan si am avut pastrunga (indreptata de la sine) pana in adolescenta iar incisivii frontali superiori sunt un pic in afara. Puiul meu, in schimb a tinut suzeta pana la 2 luni, degetul intens de la 2 la 6 luni si de-atunci tzitzi a ramas marea lui dragoste!

Noapte buna, mamici!

A fi "mami" este minunat = Eric - Andrei (05.08.2010).

Bine ai venit Miruna! Vad ca Delfinasul tau este nascut in aceeasi zi cu al meu! Deci vom avea mai mult de sarbatorit pe 5 august

Iuliana mami fericita de minune Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lauri_ca

Citat:
citat din mesajul lui laurika1982

Eu stiam ca de la supt bibe prea mult si suzi e problema cu dantura stramba.li se deformeaza mandibula si cica pana la un an jumate tre scapat si de suzi si de bibe.Sotul a supt bibe pana la 4 ani si are dintii strambi.

Nu stiu daca e asa. Fetita sora-mii care bea cu bibe. la 4,10 ani are dintii perfecti, parca-s aliniati cu rigla, in schimb sora-sa mai mare a supt degetul si avea dintii de lapte mult in fata. Acum ca i-a schimbat sunt mai drepti. Si al meu baiat a baut cu bibe pana pe la vreo 3 ani si are dintii drepti. De suzeta nu stiu copii care sa fii supt f.mult.

mamica de cavaler Radu 11.09.2002 si printesa Stefi 09.08.2010

Eu am vazut o fetita de 4 ani cu suzeta si nu renunta la ea nici macar in magazin...Eram la Real....Bineanteles ca parintii ei au inceput sa il de exemplu pe bebe cel mic..adica pe Tudor care atunci avea 9 luni ..iar fetita se ascundea pe dupa picoarele mamei ei si tinea suzeta apasat in gura ca nu cumva sa i-o ia cineva....Se vedea ca parintii incercau sa o dezvete dar mai rau faceau cu exemplul dat...mai ales ca o certau in fata unor necunoscuti. Cred ca e tare greu sa dezveti un copil de suzeta...De aceea va doresc mult succes

Iuliana mami fericita de minune Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

neatza!

la Raducu am observat ca dupa ce l-am intarcat s-a intensificat suptul degetului...

ludmila, cred ca e un gest reflex si ca intr-o buna zi va renunta, dar pana atunci...

Raducu poarta Pufies nr. 4 si mai patim si noi accidente cu pisu in special, cu kk nu s-a mai intamplat demult (probabil pt ca mananca mai putin face mai putin )

as vrea sa-i schimb marca dar nu prea stiu cu care

Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010

Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

Hai ca ati gasit subiect de dezbatut Parerea mea e ca si genetica conteaza in formarea corecta a danturii. De exemplu, la noi, al meu sot are o dantura varza, adica varza rau. D-aia si pediatrii si stomatologii ne-au recomandat supliment de flor pentru Rebeca in speranta ca, daca il mosteneste pe ta'su, sa mai atenuam din belele. Normal ca, daca exagerezi, risti sa strici dantura copilului, dar nu cred ca, daca copilul baga zuzi pana la 2 ani obligatoriu o sa aiba o dantura varza. SI hai sa va mai spun ceva, Rebeca are din nastere un incisiv crescut stramb: adica al2lea dintisor care a dat ala 2 luni jumate e crescut stramb; si la vasta aia baga doar tzitzi...

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010, mandra posesoare a 8 dintisori si 4 maselute
26+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Neata!

Noi suntem pe Libero 6, am trecut de la 4 direct la 6, ca 5 nu am gasit. 4 nu erau mici, dar nu dadeau atat de des pe langa, ca-mi luam campii. Acum problemele sunt f rare, in principiu noaptea, ca tot se trezeste si tot face pisu, si pana dimineata, cale lunga.. El bea f multa apa seara la culcare.

Dantura este ereditara, dar suptul degetului poate inrautati anumte defecte. Eu sper ca V sa nu imi mosteneasca dintii 'casanti'..

Mergi la inceput