Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (20)
Raspunsuri - Pagina 7
laurika1982 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui eladea2005
LA MULTI ANI SANATOSI SI FRUMOSI VLADUT! MAMI, CE MAI FACETI VOI? ********************************************************* Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010) ********************************************************* POZE CU PRINTISORII... Printul Eric are... Printisorul Filip creste... BLOG DE PICI... |
La multi ani side la noi.
Noi folosim nr 5 de la Pufies, sunt mai mari, cel putin asa mi se pare mie.Nr 5 de la Pampers ii erau mici, la fel scapa kk.acum vad ca si astia noi incep sa fie mici asa ca ..tre sa scapam de pampi:)
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010
laurika1982 spune:
Eu stiam ca de la supt bibe prea mult si suzi e problema cu dantura stramba.li se deformeaza mandibula si cica pana la un an jumate tre scapat si de suzi si de bibe.Sotul a supt bibe pana la 4 ani si are dintii strambi.Cristi nu a acceptat tzitzi, a fost chin mare cu el, ca era mnacau si mie nu-mi venea laptic si nu a vrut nici suzi si nu isi suge nici degetelul.cred ca depinde de copil, nah.
Al meu copil are dambla sa se suie peste tot, ma dispera, impinge scaunul la geam ca sa se urce, vine cand spal vasele si umbla pe blat, plmba masa din sufragerie la canapea ca sa se urce pe ea...macar am scapat de faza cu umblat la prize , cauta stecher ca sa-l bage la priza
bumblebee spune:
Suzeta am bagat=o la inaintare din a 3-a zi de viata, cand l-am adus la mine in rezerva si se foia, se chircea si nu am ichis un ochi toata noaptea, l-am sunat pe tati si i-am spus ca e nevoie de suzi, dup-aia am zis ca o scot, dar facuse pasiune pt un deget, pasiune care am incheiat-o cu ajutorul suzetei, desi scuipa suzeta sa ia degetul, am fost consecventa.
Si eu m-am tot intrebat cum se procedeaza atunci cand e diferenta mica intre bebici, dar una peste alta, scapa ei de suzeta pana la majorat.
Am fost de pe la 16 la un party de kinderi, s-a simtit asa bine V! A alergat dupa ceilalti copii, s-a jucat cu toate jucariile!
Eu am fost mama-nebuna, nu i-am dat copilulu nici salam, nici pastrama, nici alte 'bunatati' de care nici eu de altfel nu mananc . Evident, toate mamele, 'Dar al meu cand era ca V' .
Io totusi cred intr-un alt meniu potrivit pt varsta lor, plus ca lui V ii e tot una, asa ca am preferat sa ii dau cate o felie de ardei sa isi astampere poftele decat sa-l servesc cu salata beuf s.a.
bumblebee spune:
Pe sot il dispera ca nu ii iubesc mama asa cum ar vrea ei (ca soacra mereu spune despre mine ca sunt rece..) si sunt ranchiunoasa (asta cam asa e, daca imi aduc aminte majoritatea detaliilor noastre picante) si ii mai spun si lui.. El intotdeauna le uita pe toate..
Nici eu nu le mai simt cu aceeasi intensitate, dar m-a umilit de multe ori, prin gesturile ei, vorbe, am ramas de multe ori cu un gust amar.. eu stiu ca e mama lui, imi place ca am un sot inimos, dar ma doare ca de fiecare data este aparatorul ei si eu ma aleg cu certuri de toata frumusetea.. Eu nu m-am certat serios cu el decat pe tema ei.. Eu mereu am fost nebuna si rea, dupa ce imi dadea dreptate si maica-sa o comitea iar, spunea ca de la atat, cand ii recapitulam altele, ca sunt rea si ranchiunoasa..
Un ex clar: La luatul motului, (v-am mai povestit) ma-sa a urlat la mine, ceva de genul 'tu fata, dar nu puteai sa suni???' asta dupa ce eu alergasem dupa masina ca sa ii dau maica-mii canita pt apa a lui V si eu i-am raspuns 'nu, fata!' (nu are rost sa imi aduc aminte cum s-a comportat toata ziua sau cireasa de pe tort ce avea sa urmeze..) si barbatul asta al meu a zis ca a fost f urat din partea mea ..
Eu intotdeauna am spus ca m-am maritat cu el, ca ea a fost bonus (pana sa se mute la mine oricum a fost altfel..) si ca sunt o fraiera daca las ca ea sa fie un subiect de cearta mai mare decat este cazul, incerc sa o accept, pt ca si eu sunt un sac de defecte.. Dar uneori rabufnesc, din pacate limita mea de saturatie a fost de muult depasita si relatiile mele cu ea sunt .. nici nu stiu cum sa le spun.. ca nici indiferenta nu imi este, in fine, un amestec de sentimente.. nu vreau sa intervin intre ei, nu vreau sa intervin intre ea si V, dar prefer sa o stiu sanatoasa, la ea acasa si sa ne vizitam cam la 2 saptamani..
Ei, de la ce vreau eu si la ce suntem..
Ea nu ii spune nimic lui George, doar ce am prins franturi din discutiile cu alti oameni sau cand a fost telefonul fara fir si s-a ajuns la mine, destul de rar, mai degraba eu sunt gura sloboda, na, de multe ori se discuta despre soacre si am si eu bagajul meu..
Asa ca ea e fata desteapta, eu ca intotdeauna, cea mult prea sincera..
Ma scuzati ca am scris asa de mult, dar nu stiu unde sa-mi vars frustrarile fara sa am vreun meci si sa ma mai racoresc si eu.. Eii, as mai fi scris muulte pagini la acest capitol, dar e bun si atat..
Aaaa, sa va spun cu ce se lauda soacra mea? Asta a facut-o de fata cu mama mea, nasa mea, alta colega de-a sotului, ca de abia asteapta sa ne mutam la Lilieci (unde avem casa la rosu) evident, incluzandu-se in NOI.. Ea de fata cu noi spune ca nu s-ar muta..
Eu i-am spus sotului clar, si am vorbit f serios, daca se ajunge la asa ceva, eu unu nu ma mut acolo, clar! Daca e nevoie, ii voi spune ei, in fata! Nu as vrea sa ajung la asa ceva.. mie nu imi place sa ma porcesc, sa ma cert, ma afecteaza f mult starile conflictuale si nici nu vreau sa ma gandesc pana acolo.. Mi se face rau numai cand ma gandesc la rata pe care o avem, ca ne tb o refinantare, noi sa tragem si sa ajung intr-un asemenea scenariu..
GATA, MA OPRESC!! (nu pt mult timp)
bumblebee spune:
Exista suzete ortodontice iar mandibula, din cate stiu eu, nu se modifica de la supt.. bibele oricum nu il tine prea mult in gura. Daca il tine prea mult, ezista risc de cariere si asta chiar nu e vrajeala.. am vazut suficienti copii cu dantura varza ..
laurika1982 spune:
Si nu i-ai zis: da cine te ia?
Te inteleg ca e greu cu asa fiinta de soacra, am si eu un exemplar numai bun de pus la gazeta de perete :)).dar asa a inceput sa ma doar fix undeva de ea, e drept ca ma maiscoate din ale mele candinsista sa mergem la masa in weekenduri, dar macar sotul meu a revenit la sentimente mai civilizate si face cum mai dictez si eu.ca prea ni se suise in cap la un moment dat.atat ma rog la DD, sa nu ajung ca ea, sa ma injure nora.ai mei socri stau cu banii la banca si noi suntem inglodati in datorii pana mai sus de cap.iar dnul sotul meu sufera ca domniile lor nu il ajuta cu nimic.Mi-aduc aminte cum sufereau si ei cand bunicii sotului stateau cu banii la ciorap,acum au uitat cum ii injurau.Dar noi sa fim sanatosi, ca o viata avem.
laurika1982 spune:
Fetele, nu vreau sa supar pe nimeni, nu dati cu rosii.pls!
Parerile dentistilor
"Medicii stomatologi nu sunt de acord cu folosirea suzetei. Aceasta din mai multe motive si anume:
• Prin actul de a suge suzeta se poate determina dezvoltarea anatomica neuniforma a maxilarelor, cat si un dezechilibru muscular al buzelor.
• Poate aparea sindromul de suzeta, manifestat prin carii pe dintii temporari, localizate pe incisivii superiori si inferiori(aceste carii pot distruge dintii pana iau chiar forma suzetei). Acest sindrom este favorizat si de inia o pauzarea suzetei in sirop, dulceata, gem, zahar pudra sau miere.
• Suzeta impiedica cresterea normala a incisivilor si a caninilor, inclinand spre exterior incisivii.
• Daca micutul tine suzeta in gura in partea laterala, malformatia apare la nivelul caninilor si a molarilor de lapte. Atunci si mandibula deviaza lateral si creste asimetric.
• Suzeta afecteaza si deglutitia, rezultand deglutitie atipica sau infantila (creeaza dificultati de alimentatie)", sustine Mirela Comancianu, Medic primar - Stomatologie generala
"Folosirea suzetei trebuie intrerupta dupa varsta de 2 ani si jumatate sau 3 ani. Renuntarea este dificila uneori, dar este benefica pentru dezvoltarea armonioasa a arcadelor dentare. In cazul in care este folosita un timp foarte indelungat si mai ales asociata cu sugerea degetului, poate duce la deformari ale oaselor maxilare si ale dintilor",
bumblebee spune:
Laurika, multam de informatii!
Nu vreau sa pun target la scapat de suzeta, dar il voi mai incerca periodic. Chiar nu stiam de atatea efecte.. poate pt ca nici nu cunosc pe nimeni sa fi folosit suzeta dupa varsta de 2-3 ani..
senty_mary spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ludmila_p85 Si la noi e problema cu suzeta! prin somn o cauta si daca n-o gaseste e mare galagie! Nustiu cum sa-l dezvat caci si ziua o.cum o vede indata o pune in gurita si cind nu mai vrea papa,aceiasi situatie,astupa gurita cu Ludmila,mamica lui Vladut |
dimineata dupa ce se trezeste ascunde suzetele si ofera-i una numai la somn.eu asa fac cu Andrei. daca nu o vede nu o cere decat la nani
laurika1982 spune:
eu am avut un stres cu dintii strambi, ca soacra-mea se lauda mereu ca fi-su a tras de bibe pana la 4 ani.simai ales cu cariile, sunt strsata rau.eu am o dantura misto zic eu,dar am mereu preobleme cu cariile, iar sotul o are stramba si nu prea are probleme..asa ca depinde si de noroc.Pupam.
Azi am suferit de logoree :D.