Spiridusi de ianuarie - februarie 2006 (22)
Raspunsuri - Pagina 17
andiaroro spune:
Giova- Ghimbirul si scortisoara le pun cu 15_20 de minute inainte de a opri focul. Il dau pe razatoare si pun cam cat se ia intre degete la un KG de portocale, ca altfel iuteste prea tare(poti sa mai adaugi la final, dar ghimbirul tre poate pacali in mancarea calda). Scortisoara o prefer in baton ca sa o pot scoate la final sau prospata (imi place cum se vad sambureii luati direct din pastaie) .
Cu ocazia asta, mi-am amintit ca acum cativa ani faceam tot din portocale dulceata ..cu menta si cimbru. Asa ne facea mereu bunica de Craciun. Avea menta si cimbru in ghiveci si adauga 2_3 fire proapete si o crenguta de cimbru si iesea ceva ...
Ieri am avut voie sa asistam la balet, asa ca am vazut si eu ce face acolo http://community.webshots.com/slideshow/581952923JTTEbR?mediaPosition=28
Gimnastica se opreste acum si va continua din ian cu diverse sporturi de echipa, ca de anul asta, din cauza dansului, nu se mia duce la clubul lui de gimnstica, si singura activitate sportiva, pe care o face, e "multisportul" asta organizat de primarie. Scopul lor e sa le faca cunostinta cu toate sporturile...
Cosmi-Abia astept poze cu domnisoara....
Mie mi-a placut mult Spania, dar mi se par prea galagiosi spaniolii...
Alex se duce astazi la concertul de Craciun de la Conservatoire si apoi la o aniversare la Mac
bumbita spune:
cosmi LA MULTI ANI SI TIE ,MAMI, nu numai BIANCAI....felicitari pentru asa copii!!! a fost incantata de cadouri? ce cadouri a primit?unde si-a serbat ziua?
mai ana ce artist ai tu acolo?! sunt mandra ca e pui mic de oltean frantuzat superb!!!! si felicitari!!!!!
ioana am fost si la muzeul prado si la muzeul thyssen bornemisza, am fost ( doar am intrat inauntru, nu am servit nimic ) si la restaurantul botin - madrid - cel mai vechi din lume - 1725 ( e si in cartea recordurilor )....undeva pe stradute prin spetele pietei mayor...am vizitat si catedrala din toledo....este unica cred in lume!!!!! deosebita - un modernism impletit cu vechiul....ca sa nu mai zic de muzeu - opere de arta autentice goya, el greco etc. si de curtea interioara ...
in piata mayor eta impresionat targul organizat de craciun....in piata puerat del sol era uimitoarea atmosfera si multimea de oameni !!!! am facut poza cu km zero al madridului cu celebrul lor urs....
eu zic ca ai ce vedea in madrid....chiar multe...insa barcelona are o diversitate si mai mare - si munte ( cand am fost la montserrat am simti efectiv ca suntem in afara timpului, intr-un loc nelumesc !!!)....si mare (pe costa brava, si plaja salbatica ....).
noi avem serabre pe 20.12.2011 in sala de spectacol al colegiului matei basarab. azi merg pentru repetitii. edi stie poexziile tuturor copiilor din grupa - zicea miss ca cum nu stie un copil, imediat il ajuta edi, sebi in schimb este craiul 2 de la rasarit...stie rorlul...insa poezia in engleza fff greu....:(
cosmi1975 spune:
sautare gagici
BIANCA primit ...o bratara de la noi,un inel de la parinrii mei,cercei bratari,banuti de la rude...si prietenele mele i au facut cadouri.Petrecerea a fost duminica iar luni a iesit cu fetele la mc.
stau cu inima ca un purice la Stefan in grupa sunt copii care au varicela...sper sa nu faca macar acum de sarbatori.Vineri are si el serbare la gradii.Azi le-am dus cate o atentie la doamne si la infirmiere.
Bumbii te-ai distrat nu gluma in Spania...sa-ti fie de bine
Ana un baiat tare talentat ai
G I O copiii tai niste frumosi
revin
G_I_O spune:
Neatza!
haideti la o, doamnelor!
Copiii tare puturosi sunt dimineata si asta de vreo 4 zile incoace. Chiar si Edi care era matinal, face acum figuri la trezit...si doamne ce frumos dorm...nu-mi vine sa-i trezesc.
Ana gemul a iesit demential, nu se compara la gust cu cel simplu....are o aroma deosebita...yammy. mersi mult de idei!
doamne ce bine se pricepe Alex la balet...am ramas masca ce frumos executa el toate exercitiile sau ce-o fi ele. Doar 2 copilasi sunt?
Bumbi e frumos Madridul, doar ca nu ai asa multe de vazut, in 2 zile ai terminat cu totul. pe mine chiar nu m-a impresionat asa mult. si noi ne-am pozat la km 0.
eu am un fix cu Roma, trebuie sa o vad...acum nu stiu cand....la cat de prost stam cu finantele.....
Cosmi super cadouri a primit Bianca de ziua ei. Imi amintesc ca si eu la 14 ani am primit de la mama un lantisor de aur cu cruciulita si de la bunica un inel.....ce vremuri....
am fost ieri sa iau oferta la locul de joaca unde vrea Marco, am si rezervat pe 14 ianuarie, ca sa fie toti copilasii din grupa prezenti la gradi.
m-a luat cu calduri cand am vazut oferta....acasa daca-i facem nu putem invita toata grupa, sunt 14, dar sunt cativa care nu participa la astfel de evenimente, plus vreo 3 frati de-a celor mari, plus inca cativa din prietenii nostri.....mi-e rau....
Clau zice sa o facem, asta e...e ultimul an cu colegii din grupa si merita copilul....asa ca uite unde se duce mosul parintilor.....
teolinda spune:
Mai, mai .. mi-a mirosit a gem de portocale...
GIO sa nu te sperii daca te sun sapt. viitoare sa-mi dai indicatii ca mi-ai facut o pofta sa ma pun pe treabaaaa. Mi-am propus ca sapt. viitoare sa fac turta dulce. Mi-am luat si ornamente..da' sa vad ce reteta agat de pe net... si cum or iesi. Daca ma invrednicesc si cu dulceata de portocale, mai confectionez si niscaiva cercei rosii... rezolv niste "atentii".
Foarte frumoasa serbarea copilasilor. Niste scumpi!
ANA - . Asadar si voi aveti peripetii la tuns. La noi a mai ramas doar Cosmin mai carcotas. Pe Nicolas nu-l pun la socoteala ca nu vrea sa fie tuns decat de taica-su. Norocul meu ca s-a "perfectionat" barbata-miu si ca arata bine copilu' tuns de el.
Mama, mama ce de activitati pe voi pe-acolo.
Noi avem serbarea abia pe 21 decembrie. Pe 23 se va merge la colindat prin sat... Pe 24 vine Mos Craciun special pentru prichindeii nostri si ai unor prieteni (GIO tu stii... cei cu care am fost la Barut cand ne-am cunoscut noi).
GIO - nu-mi zice de petrecerea copilului la locul de joaca ... ca abia-s patita. Nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa fac cu Cosmin in ianuarie... Nici nu-mi revin bine dupa sarbatori... Doamne Ajuta sa putem fugi la munte pentru Nicolas la ski. Oricum Cosmin e prea mic.. nu prea are pici de varsta lui si oricum nu-i place agomeratia...cred ca-l rezolv in cadru restrans acasa. Avem tot timpul de petreceri cand mai creste .
Cu toate astea nu ma plang... am avut noroc si am gasit un loc frumos si cu preturi rezonabile cum greu m-am gandit ca voi gasi in Bucuresti. Oricum MC e oribil.. l-am exclus din start... desi de vreo luna am mers la 4 petreceri la MC. N mi-a pus in vedere ca el nu vrea sa il serbez la MC. Noi am avut 11 copii si 15 adulti si am scapat destul de ieftin.
Despre cadoul nostru de Craciun... nu mai vreau nimic decat sa fug la munte dupa sarbatori ...sa scap de sclavagism.
O zi buna tuturor!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
cosmi1975 spune:
sautare gagici
mai da ce harnicute sunteti...gem de portocalenu le am cu astea
azi are si papan serbare la 4...sigur o s afie bine pentru ca doamnele sunt tare talentate
noi plecam la tara pe 23daca putea Funeriu ne chema si de craciun la scoala,.,,noroc cu socramiu ca harnic ca altfel nu stiu ce ma faceam
Teolinda ai super program...unde zici ca este locul de joaca pt sarbatorirea sarbatoritului?...si eu sunt in cautare
ANAsi Stefan s a tuns aseara,tare mult imi place cum ii sta cu parul scurt
GIO ce de copii inviti la petrecere,te cred ca te costa mult.Roma este superbadar cred ca trebuie sa stai mai mult de 2 zile...poate te duce Clau de ziua indragostitilor daca ii zici ca ti doresti
Bumbii si eu vreau sa vad Spania,ma bucur ca ati avut o mini vacanta placuta.Unde faceti sarbatorile...saptamana viitoare cred ca innoptam si noi in Craiova
Toancaunde ii faci ziua spiridusului??hai da si tu o idee
fetele din strainatate ce fac??Maraki,Silvii...
pe mine ca cam doare in capul pieptuluisa fie de la faptul ca mananc pe fuga?ca pap repede...sau de la post
pupp
toanca spune:
Salutare.
Noi tot cu munca, dentist (pentru mine) si casa; asteptam concediul.
Cosmi, nu am nici cea mai vaga idee unde sa ii fac ziua lui Matei.
La locurile de joaca mi se pare ca e prea scump; multi bani aruncati pentru 3 ore; asa ca inca nu suntem decisi; dar cel mai probabil acasa.
A venit ieri scrioarea de la Mosu' si certificatul de buna purtare; arata super; cred ca o sa fie foarte incantat Matei.
teolinda spune:
Salu'..
Io-s in deplasare...la apartamentul mamei care-i langa gradi. I-am luat pe Maria si pe Nicolas, i-am pus la nani iar pe la 3 jumate le dau scularea pt ca la 4 trebuie sa fim la party. Dupa party fuguta la karate. De azi dimineata am umblat chiauna... cadou pt colega, bakuganu - echipament de lupta pe care l-a trecut N pe scrisoarea Mosului de la gradi. Sa vad cum ii pun si o carte ca-i prea meschin pachetul doar cu bakuganul ala. L-am gasit si redus .. "doar" 30 ron. Avand in vedere ca-i un mare fas... asta e...Ne conformam daca fu' cu scrisoare anul asta.
COSMI eu am facut la Paradisul Copiilor undeva pe langa Billa Titan-Salajan. Mi-a convenit ca i-am putut comanda pt copii pulpite de pui la cuptor cu piure de cartofi (natural, nu fulgi). Am platit 35 ron/copil iar pentru parinti poti face fie platouri reci, platouri calde sau patiserie.Eu n-am vrut animator si alte chestii. Locu-i suficient de mare si antrenant . Copii nu s-au plictisit, ba chiar mai bine ca nu i-a deranjat nimeni cu bine cunoscutele jocuri... tras de sfoara, sarit in sac. Pentru parinti este un loc special amenajat , la etaj, f. select, copii ii vezi pe monitor din mai multe ipostaze.. Cafele, apa, sucuri , bere la preturi de bun simt... Pe mine pentru 11 copii si 2 platouri reci, 3 calde si bauturile adultilor - 15 pers. m-a costat fix. 950 ron. Mancare a fost suficienta... chiar a ramas. Sampania am luat de la ei 15 ron iar tortul l-am adus noi.
Sincera sa fiu .. nu-mi pare rau de nici un banut pe care l-am dat desi suntem in colaps financiar. Daca stateam sa fac 3 reprize de musafiri la mine acasa... poate si mai multe... ma costa suficient si aveam de slugarit de inebuneam. Asa macar n-am avut dureri de cap dupa. Toata lumea a fost multumita... Totul bine si frumos. Daca vrei poti vedea pozele de la semnatura.
Iuliana si eu ziceam ca-i exclus sa merg la loc de joaca pt ca nu-mi conveneau in primul rand meniurile, basca peste tot erau de la 45 ron de copil in sus... dar pana la urma l-am gasit pe-asta cu "preturi de criza" asa-i facuta oferta.
Gata piua ca trebuie sa raspund la intrebarile lui Mos Craciun care vine pe 24 dec.
O zi buna tuturor!
cosmi1975 spune:
salutare
gata si serbarea care a fost superbami-a placdut iar costumatiile mai speciale au fost facute manual de doamne...jos palaria.Stefan a fost super simpatic in rol de capra,nu a avut nicio emotie doar atunci cand l a vazut pe gabi a sarit in sus de bucurie.Bianca afost azi ,,mamica,,...ea l a pregatit de serbare pt ca eu am ajuns cand se spunea prima serbare.
Teolinda nu am putut intrat la tine in poze...ma pun pe cautat spatii de joaca,la mine s o problema adultii ca s cam multi
teolinda spune:
COSMI - sa vedem poze cu "capra" matale!
Sa stii ca la Paradisul Copiilor e si paradisul parintilor... Am zis ca spatiul pt adulti e la etaj... nu se aude zgomot si chiot de copil. Are 2 separeuri daca ai si babaci care sa-i pui mai la "separeu" si un loc langa un bar daca vrei sa nu se fumeze in separeuri. Noi am avut loc 15 in separeul cel mare iar fetele care fumau stateau si in partea unde era barul sa nu ii deranjeze pe nefumatori. Oricum se poate fuma peste tot pe-acolo nu-i restrictie iar copii ... cum spuneam ii vezi pe monitor de oriunde ai sta...
Daca vrei poti intra pe site-ul lor si te elucidezi cu toate.
Noi mai avem o invitatie pentru 27 decembrie la o colega de gradi de-a lui Nicolas... tot acolo. Clar ne ducem.. Pai am onorat noi toate cel 5 party-uri de la MC si sa ratam tocmai Paradisul?!?