Spiridusi de ianuarie - februarie 2006 (22)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

Markino bine ai revenit.....

Silvii si noi am avut la scoala targ de Mos Nicolae,eu am facut tehnica servetelului pe farfurii de plasti ci ornate cu steute,ingerasi,braduti...o s apun poze daca am sa repar aparatul nou care mi a cazut din mana..am avut cel maimare succes cu farfuriie pentru ca le-am facut ca sa fie ca un tablou s-au cumparat toate am facut ceva banuti.Banii s-au pus la comun ca sa facem o excursie in primavara.

G I O off ce de pb cu dantura...nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie pe papan cand i-o cadea dinteleca el e cam fricos

Toanca chiar scumpa scoala astadar daca puteti de ce nu??sper sa luati decizia buna.Iphone nu va primii Bianca pentru ca totusi are 14 aniasa ca mai are de asteptat,nu-s genul care sa -i fac pe plac numai ca-i la moda

Dia tm multumim de feicitarifetelor bucurati-va cat puteti de perioada asta ...sa vedeti ce fitze si figuri la adolescenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Hei si de la noi.
Azi am cumparat si eu niste decoratiuni de Craciun; au venit la munca niste copii cu dizabilitati si au vandut ornamente de Craciun; nici nu va puteti imagina cat de reusite sunt.
Scoala....nici pentru noi nu o sa fie usor pentru ca o sa se simta rauuu la buget, dar....asta e! Pana la urma sa stim de ce muncim.
DIA, nu prea am inteles cum e cu masele....adica maselele nu sunt de lapte? Sunt direct definitive? Daca da, cam naspa ca Matei are deja o masea plombata.
Cosmi, deci fata IPhon?
Maraki, cum or crede adultii (bunicii) ca si daca noi vorbim cine stie ce copiii nu stiu ce spunem?
Eu acum ma uit la Voceaa Romaniei; mi se pare super emisiunea. Se mai uita cineva?
Sa aveti un weekend minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:

fetelor!
Maraki ma bucur nespus ca s-a rezolvat problema si te-am putut si eu ajuta cat de cat.
Silvia nu a picat niciun dinte inca, doar unul de jos se misca.
lasa d-na ce sa mai dai jos caci arati superb.
da asa m-am gandit si eu sa fac cu borcanul, mai putin crenguta, vroiam sa pun ceva felicitari mici cu cate un mesaj dragut specific. sa vad pe unde gasesc pana dintr-aia.
Iuliana ma gandesc ca veti face sacrificii, nu sunt de ici de colo banii astia. Doamne ajute sa merite acest sacrificiu!
Pt mine nu e scoala importanta, cat e invatatoarea, asa ca eu vreau sa-l inscriu la una buna, nu foarte severa, nici catre pensie, dar nici tinerica. se vorbeste de 2 doamne, la scoli diferite, acum sa vedem la care reusim sa-l bagam...eu incerc la amandoua sa-l inscriu.
Daca faci dulceata de porto, un sfat: incearca sa dezpielitesti cat mai bine porto si cat mai mult, caci are un gust amarui, care se simte...am mancat cu clatite de dimineata. Mai incerc o tura doar cu pulpa de porto sa vedem....imi va lua ceva sa curat de coaja...sa vedem daca ma tine .
Cosmi eu vad la cumnata...ca Jessica e de aceeasi varsta cu Bianca ta.....
Dia nici voua nu v-au picat dintisorii? cica tine si de dezv. fiecarui copil....
te-am mai intrebat: cum esti? cate sapt ai? ati fost la eco? ce e bb2?

weekend frumos sa aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Salutare si haideti la cafelutza noi am fost ieri la plimbare de prospectie de Mos Craciun :))) la ceva moll mare in Luxembourg sa vedem ce oferta de jucarii au ne-a luat 10 min sa gasim un loc liber de parcare si o nebunie mare de magazin ca am facut o ora sa il strabatem, a fost faza mai mult de plimbare ca nu merita asa efort si drum, eu una nu cred ca mai ajungem inainte de Craciun .
Giova pentru curatat tot ce e portocala, grepfuit, si fructe cu coaja de genul asta, e o tehnica speciala in bucatarie, o sa caut sa vad daca iti gasesc pe youtube un filmulet sa iti pun, in traducere s-ar denumi "curatare la viu " se decupeaza cercul de deasupra si cel de jos al fructului, se aseaza pe un plan drept si se urmeaza cu cutitul de sus in jos pe bucati de 2-3 cm linia fructului, taind coaja cu piele cu tot pana in "carnea " fructului. Dupa aceea daca vrei sa ai numai feliile de fruct pentru o salata de fructe de ex, tai fiecare felie tinand fructul intors in mana pe linia cu pielita dintre felii in asa fel incat sa ai numai miezul, complicat de explicat nu stiu daca ai inteles ceva in orice caz asa am mancat si eu cu placere grepfuit ca nu ramane nici urma de coaja alba amara, caut un clip sa iti pun sa vezi tehnica, noi am invatat-o la scoala.
Dia deci si voi in categoria dinti de lapte eu chiar ma tem de operatiunea cazut dinti
Cosmina super bine doamna ca ia fost asa activa, lasa ca daca vrei o sa iti fac ceva poze cu decoratiile cumparate de mine sa vezi ce idei faine pot sa fie, de ex am cumparat un bradut facut dintr-un con de carton vopsit auriu pe care au fost lipite macaroane de diferite forme si apoi vosite tot auriu, o minunatie nici nu m-am prins la inceput cum e facut.
O duminica frumoasa sa aveti, eu o sa ies cu Alainla plimbare ca suntem singurei, salutare la toata trupa

Mergi la inceput

Giova ti-am gasit un clp foarte fain si explicit , mai bun decat vorbaria mea

spor la treaba daca mai faci/faceti dulceata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:

Mersi Silvia. bine ca ai gasit filmuletul, ca din ce ai scris am inteles doar prima parte.
Oare portocala la fel de usor se va desface? ma refer la miez. Orcium, e de munca. dar merita sa incerc si asa...sa vedem cand imi fac timp.

Azi dim. ne-am trezit tarziu, la 10:30. asa ca pe Edi l-am culcat doar la ora 14, dupa o tura prin centru, iar Marco e la film 3D motanul incaltat.

o duminica frumoasa tuturor!

Mergi la inceput

Gio si portocala se desface exact la fel, cu clementinele e ceva mai greu. Sa stii ca dupa ce desfaci 2-3 e foarte usor si repede, pana prinzi miscarea. Si la o salata de fructe vei vedea diferenta daca o faci asa, la restaurant asa se servesc fructele in salata ...teoretic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

salutare si de la noi.
GIO, am facut ieri dulceata de porto; delicioasa.
Eu am facut fara coaja ca stiam ca coaja de porto e un pic amaruie. am facut-o in masina de paine si a iesit super.
dar doar am taiat feliile de porto si au ramas bucatele intregi.
Si noi am fost duminica trecuta la Motanul Incaltat; i-a placut foarte mult lui Matei si cred ca si lui M o sa-i placa.
Silvi, deci nu ati gasit cine stie ce in Luxemburg; mai greu a fost drumul pana acolo.
Azi am fost sa-l imbrac pe Matei: geaca, salopeta de fas si cizme ca toate ii ramasesera mici; am dat o caruta de bani pe el; scumpe rau lucrurile de copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Iuliana, sunt si masele de lapte - primii doi molari; al treilea insa nu e de lapte - apare abia acum si e definitiv (asa ca trebuie spalati cu mare grija...).

Gio ) asa e, m-ai mai intrebat dar...
Poze cu burtica nu prea cred ca vor fi multe; din pacate la mine de la atatea kg in plus burtica e oricum mare si partea care tine strict de bebe e relativ camuflata...asa ca nu prea e de expus... poate mai incolo, cand va fi mai evident ca tine de bebe
Am ajuns la 22 de sapatamani - adica am trecut de jumatate...
Bebelina e ok - e fetita, vioaie si activa;
dar daca am scapat de stres si la echo e totul bine, trebuia sa fie altceva - saptamana trecuta dr. m-a declarat cu risc (col prea scurt si un pic deschis) si m-a trimis acasa in concediu cel putin pana la sfarsitul anului. Nu zic, concediu pica bine ...dar din pacate e asociat cu un oarece stres... desi ma gandesc ca stiu multe mamici care au trebit sa stea acasa, sau chiar in pat, saptamani sau chiar luni de zile, si totusi au dus sarcina cu bine pana la termen. Asa ca... sper sa fie bine. In 22 merg iar si o sa vad ce mai zice.

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Lili- La multi ani!
Imi era dor de tine....
Dia- Am tot vrut sa-ti spun de cand ne-ai zis de emotiile initiale ale sarcinii ca seamana cu povestea mea insarcinata cu Anastasia. Pana si partea astea cu colul se potriveste, ca si pe mine m-au trimis acasa la 4 luni, tot pe motiv de col. Si asa cuminte am stat ca am ajuns la programarea pentru declansare. Asa camulta rabdare, mult curaj si...totul va fi bine.
Gio- De ce crezi ca am ajuns noi la frizerii speciale de copii?! Fiindca Madmoazeaua nu sta la tuns. Banuiesc ca si Edi cam tot asta ar vrea...niste distractii cat ii umbla tantile la par.
Iuliana- Tin minte ca mi se invartea capul, cand vedeam factura de 20.000 de la Scoala Americana pentru fata fostilor mei patroni....Si tot trebuia sa faca meditatii la mate.
Aici alea private "de masa"sunt suportate 90-95% de catre stat, doar restul e platit de parinti, biserici sau asociatii. De asta sunt asa de ieftine. Diferenta se simte in faptul ca pot sa aiba un nr mai mare de profesori /elev si ca nu mai e copilul coleg chiar cu toata gloata de abia coborati din copac, care se uita si la cei 100-200 de euro diferenta. Asta-i diferenta in cazul lor, ca in cazul nostru nu e asa mare diferenta de bani intre stat- privat, ca platim la stat in functie de venituri. Daca stai intr-un cartier ok si cu o scoala publica buna, nu-ti bati capul cu cea privata. Sau poti sa te trezesti la scoala de stat super ok cu copii dati afara de la scoala privata pe motiv de droguri- asa a patit colega lui Cristi cu baiatul ei si turba de furie. Peste tot in lume e la fel.
Altfel, scolile cu tarife de lux, nu ni le permitem noi, cele care scriem pe aici...si nici nu vad interesul sa-mi iau de la gura decat, eventual, pentru facultate.
Cosmi- Iti dai seama ca joci la alta echipa cu domnisoara Bianca. E extraordinar ca esti mama tanara...
MARAKI- Ciar asa..ce mai face fetita ta? Ca nu ne-ai mai povestit despre ea. Are prieten?
Lasa-l pe Robert sa incerce, ca oricand vine acasa, daca nu-i ies planurile. Daca ii ies, o sa fie tare mandru ca s-a descurcat singur.

Eu v-am zis ca fac mereu dulceturi din fructele, pe care nu le mai vrea nimeni. iERI am facut un borcanel de gutui.
De portocale nu mai ajung sa fac , ca le manaca Anastasia. Altfel, imi placea sa combin porto cu ghimbir si scortisoara.

Noi n-am miscat din casa duminica ca am avut si vinerea si sambata mai mult decat pline.
Vineri a inceput cu o vizita cu clasa la mediateca, apoi am fost eu cu amandoi la spectacolul Anastasiei de Craciun, unde a fost tare incantat sa revada spectacolul , pe care il avusesera si ei la scoala. Iar seara s-a dus cu taica-su la baletul rusesc http://www.kalinka-spectacle.fr/ . I-a placut mai mult decat Disney Symphony si a fost la jumate de pret.
Sambata a fost la fel de nebuna. Dimieata au avut ora deschisa la gimnastica. apoi a inceput cursul de flaut (i-a placut) si seara aveau bilete la film Chat Potté http://www.lechatpotte-lefilm.fr/
Normal ca duminica n-am mai scos nasul afara....

Mergi la inceput