Sigilarea dintilor copiilor

Sigilarea dintilor copiilor | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Sigilarea dintilor, cea mai eficienta metoda de prevenire a cariilor la copii!Cu toate ca exista medici stomatologi care considera ca sigilarile trebuie realizate doar in cazul dintilor permanenti, studiile de specialitate releva faptul ca sigilarile facute dintilor de lapte impiedica dezvoltarea cariilor si a unor probleme grave ce ar putea afecta intregul organism.
www.desprecopii.com/info-id-7542-nm-Sigilarea-dintilor-previne-cariile.htm" target="_blank">Citeste totul despre sigilarea dintisorilor copilasilor aici.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

chiar e o chestiune despre care am auzit nu de mult si sunt ft interesata

iar maine voi profita de workshopul DenTEstet sa ma lamuresc si live cu privire la aceste lucruri!!!
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">o mare familie...............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lav_me spune:

F interesant ! Cat costa procedura ? Are si riscuri ? A incercat/o cineva pana acum, daca da cum a decurs, cat de eficienta e...impartasirea experientei ar fi binevenita :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Subscriu si eu...care este varsta minima,cat ar costa,a facut cineva?Efectele sunt pe masura?Cum poate fi convins copilul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Revin si eu cu intrebarea despre sigilarea dintilor. A facut cineva, e eficienta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

am facut la doua masele, dupa ce au iesit, deci permanente.

despre eficienta nu stiu ce sa spun, 1 pt ca de-abia am facut, 2 pt ca nu o sa stiu niciodata cum ar fi fost fara.

din ce stiu eu se face doar la masele, nu si la dinti, deoarece arata ca un invelis alb al maselei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

am uitat sa precizez: a costat 100/masea. acel sigiliu tine o perioada limitata, se practica si re-sigilarea am inteles.

convingerea copilului nu a fost o problema, deoarece a mai fost periodic la stomatolog, pentru periaj, extragere la unii dinti de lapte, ca sa se obisnuiasca si sa nu fie ceva extraordinar, ci o vizita de control, ca si la pediatru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

N-am facut dar m-am interesat, copilul meu avand predispozitie spre a face carii...deja am avut o vizita la stomatolog la nici 3 ani jumatate.
Ce am aflat....dintele trebuie sa fie intact. Se recomanda dupa ce apar molarii de 6 ani pt ca atunci copilul e mai receptiv, coopereaza mai bine. Nu e dureros, traumatizatnt etc.....doar ca e un proces ce dureaza nitel, unde i se pun substante cu diferite gusturi, nu tocmai placute (al meu a facut ca trenul la pasta ce i s-a pus la o maseluta curatata de carie, pasta fiind acrisoara) si se lucreaza cu lapma, aspiratorul de saliva plus alte instrumente...instrumente pe care copilul trebuie sa le accepte. Al meu nu a acceptat decat "excavatorul" manual ...cu toate ca era nevoie si de aspiratorul de saliva....insa fiind un proces la care nu tre sa stai mult cu gura deschisa, s-a putut si fara. Sigilarea a cazut la noi, deocamdata...ca sa faci asta, copilul tre sa accepte sa stea cu gurita deschisa cateva minute, orice s-ar intampla
Mada....copilul nu trebuie convins...n-ai cum sa il convngi sa stea si sa te astepti sa stea daca el vede ceva ce nu ii place lui...ce sa ii explici? ca tre sa stea cu gura deschisa cateva minute? ca orice aude el tre sa stea cu gurita deschisa? orice vede ca se apropie de gura lui...el tre sa stea cu gura deschis? N-ai cum....au reflex si o inchid de cele mai multe ori.
editez sa completez....sigilarea trebuie facuta o data la 6.....12 maxim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu am sigilat dintii la fetele mele, le-am dat si flour, am o obsesie cu igiena . Rezultatul, fata cea mare care face 18 ani in curand, a avut o singura carie minuscula vazuta doar la radiografie. Cea mica care are aproape 11 ani nu are nici o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

toti dintii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

I-am sigilat si eu patru masele permanente, acum vreun an.

stiu ca se fac doar pe masele, pt ca suprafata unde "musca" este mai mare, pe incisivi, canini nu se pun (ca n-ar avea sens, asa mi-a zis stomatoloaga.

Trebuie re-sigilate peste un timp, cam la 5 ani.
Mergi la inceput