de cand introducem olita?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
nu am visat sa scap de pampers la 7 luni, sub nici o forma!

Doar atat ai retinut din mesajul meu? Mi-am pierdut timpul! Nu-i nimic, o sa ti-l pierzi si tu

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

eu l-am pus pe olita in jurul varstei de 1 an.il puneam la trezirea din somn si dupa fiecare masa, daca aveam noroc eu sa faca ceva bine, daca nu, nu, dar nu il lasam fara pampers. vara urmatoare am scapat de pampers, intre 1,10-2 ani pe timpul zilei si noaptea cam pe la 2 ani si 4-6 luni cand am vazut ca zile intregi la rand se trezea cu pampersul absolut uscat.
am incercat pe timpul verii, AM AVUT NOROC, nu a fost nimik fortat. nu a acceptat sa faca la wc decat aproape de 3 ani.si acum prefera olita ptr kk.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

si iar nu-mi raspunzi legat de copil si te aperi in actiunile tale, nici nu trebe, raspunde-ti tie asa cand ai un moment de reculegere...stai relax, hormonii din pui si pesticidele din legume nu afecteaza asa de tare ca o diversificare inceputa la 2 luni juma

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Eva a renuntat la pampers complet la 1 an si 5 luni....si de la opt luni facea in el doar pipi.In vreo luna juma de la renuntatul la pampers a inceput sa-si controleze,iar acum de vreo doua luni,nici noaptea nu mai face....cere la olita odata de doua ori.pe noapte..si gata.Nu am facut nici un efort,doar ca ea fiind genul constipat ii facea bine sa faca kk in olita,cu pampers se chinuia cumplit.Asa ca....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Dragos de la 12 luni a primit olita cadou. Abia acum, la 2.9 ani se mai pune pe ea. E tot in pampers. Nepotelul meu a scapat abia spre 4 ani de pampersi, asa ca nu ma grabesc.

Si as avea si eu o dorinta: sa se inchida subiectul acesta (de la sine sau autoarea), sa dispara in neantul forumului. Dupa atatia ani de net, informatii, carti, cursuri de formare pt medici (pediatri, de familie) mai gasim reminescente ale gandirii comuniste cand mama, la 3 luni de la nastere, tb sa se intoarca la munca, iar bble integrat in societate: deja diversificat si dezvatat de scutec.

Io nu stiu ce pediatru faimos ai tu, o fi salvat ceva vieti de copii la varsta lui, insa a mai nenorocit pe viata atatia altii cu sfaturile lui pe langa (cele legate de nutritie). Sunt chiar curioasa: cat timp ai alaptat? Te-a sprijinit si te-a sustinut in cursul alaptarii?

In fine, nu tb sa-mi raspunzi. Pacat insa ca baietelul tau va trage o viata intreaga de pe urma nerabdarii tale de acum.

Edit ca tb sa fiu corecta: si eu cunosc doua fete, niste rude mai indepartate, de la tara, fara scoala prea multa (8 clase) si care si-au diversificat copiii la foc automat, cam ca autoarea noastra. Niciuna nu a tinut cont de ce le-am spus eu, ca se alapteaza exlusiv 6 luni, ca se incepe diversificare treaptat de la 6 luni incolo. Nimic, nimic. Iar cand merg cu masina, copilul tot in poala se tine, chit ca amandoua au primit cadou de la noi cate-un scaunel de masina. Concluzia mea (personala): la scoala putina, fudulie mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui kmy_black

imi pare rau ca nu sunt de acord cu voi dar nu imi vad, eu una, copilul pana la 2 ani in pamapers!!!, k sa nu zic si depasind aceasta varsta!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Citindu-te, nu cred ca are vreo relevanta ce spun eu dar, daca ai intrebat, imi permit sa raspund
Al meu are 2 ani si 7 luni si nu foloseste INCA nici olita, nici reductorul, nici WC-ul. Sintem in situatia asta nu pentru ca imi convine mie ci pentru ca EL nu este inca pregatit.
Succes, orice drum ai alege.

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Exact asta vroiam si eu sa spun putin mai devreme.
Se pare ca degeaba are acces la internet, la informatie.
Si eu am nimerit o pediatra ca a ei la primul copilas. Daca ii urmam sfaturile, la 6 luni baietelul meu ar fi trebuit sa manance la fel ca noi. In momentul in care i-am auzit parerea despre diversificare, am zis pas. Si am gasit o alta care e la zi cu totul, care stie ce recomanda OMS.

Citat:

Si as avea si eu o dorinta: sa se inchida subiectul acesta (de la sine sau autoarea), sa dispara in neantul forumului. Dupa atatia ani de net, informatii, carti, cursuri de formare pt medici (pediatri, de familie) mai gasim reminescente ale gandirii comuniste cand mama, la 3 luni de la nastere, tb sa se intoarca la munca, iar bble integrat in societate: deja diversificat si dezvatat de scutec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Dragos de la 12 luni a primit olita cadou. Abia acum, la 2.9 ani se mai pune pe ea. E tot in pampers. Nepotelul meu a scapat abia spre 4 ani de pampersi, asa ca nu ma grabesc.

Io nu stiu ce pediatru faimos ai tu, o fi salvat ceva vieti de copii la varsta lui, insa a mai nenorocit pe viata atatia altii cu sfaturile lui pe langa (cele legate de nutritie). Sunt chiar curioasa: cat timp ai alaptat? Te-a sprijinit si te-a sustinut in cursul alaptarii?

In fine, nu tb sa-mi raspunzi. Pacat insa ca baietelul tau va trage o viata intreaga de pe urma nerabdarii tale de acum.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

mi-as fi dorit sa imi alaptez si eu copilul la san, cum poate face toate dintre voi, dar la noi nu a fost sa fie decat f chinuit si f putin pana la 2 luni!
si poate ca de multe ori din necesitate suntem fortate sa adoptam idee care sunt in cele mai multe cazuri controversate de majoritatea mamicilor si nu numai!
dar fiecare mamica are dreptul sa-si creasca copilul cum ii dicteaza inima, implicit sa faca acele alegeri( unele chiar dificile) pentru cresterea lui!poate ca aceasta idee a mea o sa adune iar un val de intrebari ; cum de ce am mai deschis acest subiect odata ce sunt decisa! ei bine am deschis acest subiect pentru ca din experientele celor trecute prin aceasta etapa poti alege momentul knd as putea incerca, "jocul" care sa-l atraga in asta!eu cred ca experintele celorlalte mamici ajuta, am spus ca nu imi vad copilul in pampers la 2 ani ,argumentand ca stand la casa si avand posibilitatea de a-l lasa numai in chilotei toata vara care vine o sa renunte din initiativa incetul cu incetul!la fel de bine sunt constienta ca poate nu o sa aiba nici o tangenta cu olita dar nu am apucat sa expun adunat aceste idei si de aici toate aceste contradictii si mici " atacuri"! fiecare copil are caracterul sau bine definit si nu cred ca a-i ingradi acest drept ajuta la cresterea lui arminioasa, din acest motiv nu ma vad fortand copilul sau incercand sa-l dresez!
sper ca am lamurit cate ceva din ce vroiam eu sa explic, daca nu .... nu!

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui kmy_black

Citat:
citat din mesajul lui corap

...

edit: si despre cum copilul ei sta-n fund de la 4 luni (ca am vazut acum si pozele).

multi copii stau in funduletz sau incep sa aiba aceasta deprindere incepand cu varsta de 4 luni!!!! dar ce sa imi mai bat eu gura cand toate m-ati catalogat deja!

bebe strumph

bobocel de 6 luni

Da' de unde! Hai sa nu exageram, te rog!

Cu indoirea (curbarea) coloanei verticale cum e?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

kmy, io inteleg problemele cu alimentatia, pentru ca am avut si am un copil mofturos. Un copil care, pe o perioada de smuls parul din cap pentru mine, ca mama, a preferat sa refuze orice fel de mancare solida preparata in casa si sa manance doar coaja de paine, lapte, fructe, biscuiti si masline.

Mancarea gatita o culegeam de pe scaunelul de masa, de pe jos, de pe aragaz, de pe calorifer si de pe unde o mai zvarlea. Numai in gura, nu.

Dar tot mi se pare 2 luni 1/2 mult prea devreme. Din alte timpuri.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput