de cand introducem olita?
Raspunsuri - Pagina 5
delsim spune:
Io nu cred ca daca reactionezi asa, tipi, iei lumea in zeflemea, exagerezi , ai o atitudine constructiva!
Mai bine te calmezi si regandesti un pic lucrurile. Nu are nimeni nici un interes sa te atace sau sa vrea raul puiului tau.
Daca tot pui intrebari ( deci se presupune ca vrei sa stii, sa mai inveti una alta) atunci fa bine si ai deschiderea necesara.
Nu e numeni invatat, meseria de mama se invata!
Tu reactionezi si te rigidizezi in niste atitudini care sunt demne de un copil, nu de un adult!
Zi si tu...ce legatura are faptul ca i-au iesit doi dinti la 4 luni jumate?Sau crezi de aici ca e precoce in toate?
mamitzica spune:
Pai,parca ai zis ca nu ai citit nici o carte.
Cartile vechi spun ca primii dinti ies la 6 luni.Cartile actuale dau un interval de timp intre 4 luni si 12 luni.
delsim spune:
Pai dupa ce ai crescut tripletele eu zic ca deja esti o mama experimentata, asa ca de ce ai mai deschis subiectul ? Daca vrei confirmari si incurajari sa persisti in gresala, se pare ca nu vei obtine asta.
Eu zic ca macar acuma , cand e vorba de copilul tau propriu si personal, de formarea si cresterea esti responsabila, in calitate de mama, sa inveti, sa "cresti" ca mama si sa faci cum e mai bine pentru copilul tau. Citeste, documenteaza-te din surse valabile, invata sa tii cont de niste sfaturi bune.Atitudinea asta refractara e in dauna copilului tau.Ce te face sa crezi ca ai procedat bine in cazul tripletelor?Doar faptul ca a mers?Le-ai dresat si au imitat comportamente pentru care nu erau fiziologic pregatite, vrand saracele sa fie ca sora lor mai mare si invatand ca daca fac la comanda , provoaca celor din jur mare fericire.
roxanaz spune:
ok, ok. sincera sa fiu nu stiu de ce te-a iritat atat de tare mesajul meu - si nici cele urmatoare.
o gramada de persoane au spus ca bebelusul tau e prea mic pentru a sta pe olita - constient. in jurul varstei de 1 an pentru noi inseamna 10-14 luni, nu 7. este perfect adevarat ca acum 20-30 de ani asa se proceda, dar argumentul forte era nenorocirea spalatului (de cele mai multe ori de mana) a scutecelor murdare rau. cred si eu ca bietele mame/bunici recurgeau la metoda asta, indiferent cat de dresura stim ca este acum.
asa ca eu zic sa te linistesti si sa vezi partea buna. deocamdata nu e cazul sa iti bati capul cu olita.
Roxana
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 kmy, eu ai mei au primit de la bunici olitze cadou la 6-7 luni. Am folosit-o, dar la modul ca ii puneam de cateav ori pe zi cand stiam eu ca ar cam fi momentul sa faca ceva si daca iesea ceva bine, daca nu, la fel de bine. Pt mine era mare lucru sa prind un kk la olitza si sa salvez un pampers. Dar reusita era din pura intamplare (sau ma rog, datorita unui anumit 'ritm' de golire a intestinelor de care m-am prins eu observandu-i, nu pt ca stiau ei ca i-am pus pe olitza, gata, trebuie sa faca). In ciuda prieteniei cu olitza de la 7 luni, pampers nu am mai folosit ziua incepand de pe la 2 ani si 9-10 luni. Pt ca atunci au fost ei destul de dezvoltati sa constientizeze actul, sa spuna, sa se poata tine. In concluzie, daca il pui pe olitza sa nu te astepti ca la 1 an sa arunce pampersul cat colo si sa iti declare ca gata, e baiat mare si face la oala. Ca tu nu concepi ca al tau va fi la 2 ani in pampers e problema ta, nu a lui. El tot cand va fi pregatit fizic, neuronal o va face. Daca insisti cu siguranta (asa cum parintii nostri, neavand pampersi la dispozitie au facut-o) vei reusi sa creezi in timp niste reflexe conditionate. Dar aia nu inseamna ca ai copil precoce, ci ca ai un copil bine dresat Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
ma alatur celor spuse de tine, nu imi doresc nici un copil precoce , nici unul dresat! eu sper ca stand la curte si putand toata vara sta numai in chilotei pe afara, sa ajunga sa refuze el pampersul, chit ca asta ar insemna ca noaptea sa mai boteze patutul!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
emanouela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kmy_black
nu am citit in carti, dar eu sunt de o parere ca in parte comportamentul copii il formam noi, si nu folosind forta sau constrngerea si joaca!!!in carti de altfel scrie ca este total contraindicat diversificarea inaiante de 6 luni, bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti, si sicera sa fiu Iustin este mai incantat de mancare decat de lapte! kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011 bebe strumph bobocel de 6 luni Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!! |
luam sistematic
comportamentul copii il formam noi, si nu folosind forta sau constrngerea si joaca....eu n-am inteles nimic de aci...nu fortezi, nu constrangi si joci...dar???? ii explici ca asa trebuie? si eventual astepti sa te si inteleaga?
in carti de altfel scrie ca este total contraindicat diversificarea inaiante de 6 luni, bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti...da unde le gasim???? nicaieri....uite asa se oua un "pediatru" iar o mamica necitita vine si ia oul de bun. tu stii ca la 2 luni jumate sistemul digestiv al unui bebe este total imatur? ca la 2 luni jumate, la 3, 5, 7 inca nu sunt formate anumite enzime care sa digere ceea ce i-ai dat tu la 6 luni? deci tu crezi ca "pediatru" tau si cu tine sunteti cei mai cei iar restul suntem doar asaaaa, de umplutura, fraieri si care nu raspundem la cerintele copilului. sincer, nu-ti doresc sa revii pe forum peste ceva luni si sa ne intrebi de pubertate precoce sau de probleme ale tubului digestiv...
iti scriu toate astea cu speranta ca vei citi si tu, vei mai intreba in dreapta si in stanga si vei incerca sa repari raul deja facut si vei incerca sa iti iei copilul asa cum este cu varsta pe care o are nefortand lucrurile
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
kmy_black spune:
citat din mesajul lui roxanaz ok, ok. sincera sa fiu nu stiu de ce te-a iritat atat de tare mesajul meu - si nici cele urmatoare. o gramada de persoane au spus ca bebelusul tau e prea mic pentru a sta pe olita - constient. in jurul varstei de 1 an pentru noi inseamna 10-14 luni, nu 7. este perfect adevarat ca acum 20-30 de ani asa se proceda, dar argumentul forte era nenorocirea spalatului (de cele mai multe ori de mana) a scutecelor murdare rau. cred si eu ca bietele mame/bunici recurgeau la metoda asta, indiferent cat de dresura stim ca este acum. asa ca eu zic sa te linistesti si sa vezi partea buna. deocamdata nu e cazul sa iti bati capul cu olita. Roxana |
nu m-au "iritat" atat opiniile legate de subiectul olita cat toate opiniile contra in cecea ce priveste alimentatia copilului, si voi, chiar daca ziceti ca nu este asha, adunand una cu cealalta (olita si alimentatia) m-ati catalogat drept o mama care isi doreste sa iasa i evidenta cu un copil precoce sau unul dresat!
pe fete nu le-a dresat nimeni, le-am " surprins" facand acest lucru cand erau in baie toate 4!
si niciodata nu am fost adepta sa-i impun copiluli meu ceva ,k vezi doamne asha se facea pe timpul bunicii!
sper ca timpul sa imi ofere posibilitatea sa va povestesc despr eun copil care a crescut frumos, fara a deveni "jucaria" mamei de dresat sau " dorinta " mamaei de a face din el inca din fasa un geniu!
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
kmy_black spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui emanouela
luam sistematic comportamentul copii il formam noi, si nu folosind forta sau constrngerea si joaca....eu n-am inteles nimic de aci...nu fortezi, nu constrangi si joci...dar???? ii explici ca asa trebuie? si eventual astepti sa te si inteleaga? in carti de altfel scrie ca este total contraindicat diversificarea inaiante de 6 luni, bebele meu a inceput d ela 2 luni si jumatate cu sucul de mar si morcov, la 3 luni supa de legume, la 4 luni pieptul de pui, la 5 luni galbenusul de ou, la 6 luni ficatelul de pui, si toate astea nu le gasesti in carti...da unde le gasim???? nicaieri....uite asa se oua un "pediatru" iar o mamica necitita vine si ia oul de bun. tu stii ca la 2 luni jumate sistemul digestiv al unui bebe este total imatur? ca la 2 luni jumate, la 3, 5, 7 inca nu sunt formate anumite enzime care sa digere ceea ce i-ai dat tu la 6 luni? deci tu crezi ca "pediatru" tau si cu tine sunteti cei mai cei iar restul suntem doar asaaaa, de umplutura, fraieri si care nu raspundem la cerintele copilului. sincer, nu-ti doresc sa revii pe forum peste ceva luni si sa ne intrebi de pubertate precoce sau de probleme ale tubului digestiv... iti scriu toate astea cu speranta ca vei citi si tu, vei mai intreba in dreapta si in stanga si vei incerca sa repari raul deja facut si vei incerca sa iti iei copilul asa cum este cu varsta pe care o are nefortand lucrurile mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail |
pediatrul meu a salvat multi copii din situatii critice provocate de natura sau alti medicii care merg dupa carti!!! dar este cazul meu, nu este obligatoriu sa fie unul general, si poate daca ati fi trecut prin experienta mea poate ati fi putut sa intelegeti si inversunarea cu care combat anumite idei!
poate din aceasta cauza sa spune ca numai cine trece printr-un necaz stie cu adevarat ce simti, restul manifesta o compasiune comuna!
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Laura25 spune:
citat din mesajul lui kmy_black pediatrul meu a salvat multi copii din situatii critice provocate de natura sau alti medicii care merg dupa carti!!! |
Aha.. si medicul asta al vostru "dupa ce merge"? Dupa felinare? nu tot din carti isi ia informatia? Sau i-au venit cunostintele asa de la Duhul Sfant?
Eu ii doresc copilului tau multa sanatate si crestere usoara! Oricum aici sunt doar discutii. Cand inchizi calculatorul esti doar tu cu el.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
tanea1988 spune:
Ia sa vin si eu sa-mi spun parerea.......
Copilul meu sta la olita de la 1 an , prima zi cind l-am pus am stat cu el cu jucari cu tel. mobil( asa vre-o citeva zile), acuma in fiecare dimineata pe la 10 11 adica cind se trezeste primul lucru care-l fac , il pun la olita, sta cuminte si isi face treburile acolo, fara nici un stres sau impunere si seara uneori il pun la olita cind aud ceva besinele in rest toata ziua in scutec.........
Acuma imi este foarte usor , ca nu trebuie sa-l spal de fiecare data cind face cacuta mai ales ca casa noastra este cam racoroasa iarna