de cand introducem olita?
mamaicilor voi de la ce varsta a bebelusului ati introdus olita sau cel putin ati incercat sa faceti cunostinta mucutilor cu ea?
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
Raspunsuri
delsim spune:
A mea are un an si 7 luni si inca nu am pus-o. Pe la 20 de luni o sa o pun. A inceput sa constientizeze cand face caca si zice :"ucu caca", adica "am facut caca". In jur de 20-24 de luni reuseste copilul sa-si controleze voluntar defecatia.
kmy_black spune:
eu vreau sa-l pun cate putin dimineata,( clar sa-l tin eu ca el una-doua se intinde dupa ceva!) mai ales k dim dupa ce papa, una-doua face caca !!!
bebe strumph
bobocel de 6 luni
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este în felul în care urci pantele abrupte spre varf!!!
ela_04 spune:
Eu zic ca e inca prea mic de olita...dar e doar parerea mea.
Al meu nu a stat (la 8 luni cand am cumparato). Acum o aduce singur de la baie se aseaza pe ea (imbracat) iar daca il dezbrac doar doar ...se ridica si face pe parchet
nu zice nimic inainte sa faca...doar dupa ce o comite ...face puffff puffff...ca pute
anya spune:
Ai mei baieti n-au folosit niciodata olita. Au schimbat pampersul pe wc pe la 2 ani jumate.
ali spune:
Eu zic ca o sa te stresezi degeaba.
Normal se spune ca abia dupa 2 ani copiii incep sa-si controleze simturile.
Eu abia cu o sapt. inainte de 2 ani i-am cumaparat olita.Nu a acceptat-o, poate si din cauza ca i-am facut decalotarea atunci ca avea un inceput de fimoza, asa ca nu l-am mai stresat.Totul s-a intamplat cu o luna inainte de 3 ani.Ei atunci a fost ca in carti.A renuntat de bunavoie mergea singur si isi dadea jos pantalonasii si facea.
Copilul de cand s-a nascut m-a invatat sa nu ma stresez sa-l oblig sa renunte la ceva ci doar sa fiu atenta atunci cand e pregatit.
Acuma, cum crezi tu ....
Baby1320 spune:
Am fost disperata sa am olita, ultimul racnet :D, de la 1 an. Acum are 1 an si 7 luni si nici vorba sa dea semne ca anticipeaza momentul caca. Vreo saptamana am rezistat eroic sa il pazesc cand face sa il pun repede pe oala. Bineintles ca ma munceam cu diverse carti, jucarii sa il pot tintui acolo 2 minute sa faca. Eh bine, nu facea nimic si cum il ridicam si ii puneam pampers, facea. Apoi a urmat faza in care olita era depozit de jucarii. Acum nu o mai baga in seama deloc. :) Am incetat sa ma mai stresez si incerc sa il inteleg. NU va face pana cand nu va anticipa momentul caca. Deocamdata face inconstient asa ca ... mai este.
Nu am vazut adolescent care sa faca la oala asa ca stau linistita ca la un moment dat va da singur semne :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
kmy_black spune:
imi pare rau ca nu sunt de acord cu voi dar nu imi vad, eu una, copilul pana la 2 ani in pamapers!!!, k sa nu zic si depasind aceasta varsta!
bebe strumph
bobocel de 6 luni
anca2705 spune:
buna,pe la 8 luni am pus fetita pe olita cu tot cu pampers cam 2 saptamani.dupa care fara dimineata si a prins foarte repede.i-a placut din prima.la un an nu a mai facut caca in pampers.doar la olita.se cerea singura.defapt scotea niste sunete care eu stiam ca vrea pe olita.la un an jumate am scapat definitiv de el.am trecut la somnic in patul mare si nu au fosr deloc accidente.se trezea noaptea singura pt pipi.cred ca depinde de fiecare copil in parte si de cata rabdare ai si tu pt asa ceva.adica daca te-ai apucat de faza cu olita o porti dupa tine.nu azi facem maine nu ca sunt prea obosita.noi am purtat olita dupa noi peste tot la cumparaturi si la prietenicam 2 ani cand a inceput cu wc-ul.eram noi si olita .
multa sanatate
Baby1320 spune:
Kamy, nici eu nu mi-am vazut copilul la 2 ani in pampers. Si eu am spus ca o sa il pun de la 1 an si ca la 1 an si 1 luna o sa faca, insa ... nu intotdeauna poti forta copilul sa faca asa cum ai citit tu in carti. O sa vezi ca experientele personale, iti vor schimba perceptia asupra "copilul trebuie sa .... la x luni" :). Eu iti urez succes in demersurile tale de a invata copilul sa faca la oala de pe acum, dar vei fi surprinsa ca oricate eforturi vei face, copilul tot cand va fi pregatit vei avea rezultate. :)
Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare si chiar daca vecina a reusit cu copilul la 6 luni sa faca la oala, nu inseamna ca si copilul tau va fi asa. :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010