Ajutor, sunt in deriva

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Ba eu vad un rost in a ramane in Germania: posibilitatea de a-i oferi copilului tau un viitor mai bun.
Evident ca vor fi zeci de alte voci care vor spune contrariul, insa tu esti cea mai in masura sa judeci daca am sa nu dreptate fiindca vezi acum in direct diferentele Germania versus Romania.

Poate am io vocatie de sisif si de sado-maso, dar eu una as face orice in puterea mea ca odraslei mele sa-i fie viata mai buna si mai plina de posibilitati decat mi-a fost mie.

daca mama e deprimata si nefericita pentru ca nu-si gaseste locul in lumea in care traieste, ma indoiesc ca ii poate fi bine copilului. si poate nu vad eu lucrurile corect pentru ca nu-s mama (inca), insa mi se pare aiurea sa renunti la orice bucurie in viata ta, numai pentru ca sa-i fie mai bine odraslei. (oricum, mai -binele asta e cu semnul intrebarii). asta da parinti frustrati, care devin la batranete pietre de moara legate de picioarele copiilor, pe principiul: eu am sacrificat totul ca tu sa ai o viata mai buna, acuma esti dator sa-mi intorci serviciul. si cati parinti care-si **** copiii pe principiul asta am vazut!

cel mai bine e ca parintii sa aibe o viata fericita si a lor! numai asa vor reusi sa creasca niste copii fericiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Eu acum am recitit ca tu esti doar despartita de sotul tau. Cred ca si asta e o problema, ca nu ti-ai lamurit relatia cu el. Vei divorta? Exista sansa sa revii asupra despartirii? Ai raspunsuri la lucrurile astea?

Recitind mesajul tau, cred ca ai plecat intr-o vacanta mai lunga si nu esti deocamdata pregatita psihic pentru ce inseamna mutarea definitiva in Germania. Cumva, cred ca ai vrut sa fugi de probleme si ai descoperit ca apar altele, mai mari.

Eu iti doresc sa gasesti solutia cea mai potrivita pentru tine si copilul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora
De ce sa-l modifice? Citesc si copii pe forumul asta?

Desigur, eu sunt unul dintre ei.
Dar Portocalia are dreptate in ce zice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ce-i devirea asta de la subiect? pastrati discutia principala.

sunt de parere ca pana mai raspunde autoarea subiectului, sa va abtineti de la comentarii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

portocalia, am inteles ideea, dar totusi .. hai sa pastram o limita a decentei. Am sters mesajele offtopic.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

portocalia, mai discutam cand vei fi mama. S-ar putea ca atunci sa-ti modifici radical felul de a vedea aceste lucruri.

silviuta, eu nu cred ca esti chiar depresiva. Cred ca esti, mai degraba, speriata de ce te asteapta de acum inainte: multa munca si o serie intreaga de suturi in fund pana te vei vedea aranjata cumva in noua tara.
Dar va trece aceasta perioada. Asta-i vestea buna.
Uita-te numai inainte si strange tare din dinti pana iti rezolvi problema serviciului si a recunoasterii diplomelor tale acolo.
In momentul in care vei avea un job ca lumea si stabil, ai sa vezi toata experienta aceasta ca pe ceva pozitiv.

Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Silviuta,

unui copil ii e bine atata timp cat e cu parintii lui, cat se simte iubit si tratat cu respect, cat simte ca i se spune si lui ce se intampla.

Poate sa fie in cea mai naspa cocioaba si in cea mai naspa tara atata timp cat simte dragoste si respect de la parintii lui, indiferent ca acestia sunt impreuna sau nu.

Ce ai facut e foarte urat. De aceea esti si in depresie. pentru ca stii ca nu ai procedat corect.

Desi toate premisele arat#259; c#259; solutia aleasa de tine nu e bun#259;, continui sa gresesti. De ce?

In primul rand, eu m-as intoarce in tara. As discuta cu cel mic, i-as spune ca am avut intentia sa raman acolo dar ca m-am gandit ca nu e prea bine sa il rup din mediul lui si ca ne intoarcem acasa.

Apoi m-as desparti de sot legal. Ce inseamna sa pleci si sa nu te mai intorci? Chiar iti permiti sa ii rupi unul de celalt asa, dupa cum hotarasti tu, ca nu mai e buna relatia cu sotul?

Silviuta, te rog trezeste-te! Iti garantez ca daca faci lucrurile cum trebuie, te vei simti mult mai bine. NU ITI IMAGINEZI ce trauma poti produce copilului.

Mie nu imi vine sa cred. Practic ai rapit copilul. In locul sotului tau eram cu politia la usa maica-ti.

Crede-ma, iti spun numai de bine. Si nu cu rautate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am reciti si eu mesajul tau si mi-am dat seama de3 mai multe aspecte. In primul rand, copilul nu e mic, daca la anul merge la scoala e suficient de mare sa stie tot, in al doilea rand, nu e corect cum ai procedat, nici fata de copil ( in primul rand), nici fata de sot...de locul de munca din Ro nu mai vorbesc , oamenii aia probabil te asteapta inapoi.
Ti-am spus, punete in locul copilului, in locul sotului, daca el ar fi plecat cu copilul in vacanta si nu se mai intorcea? Nu e corect, clar, de aia te si simti asa.
Nu zic sa nu te stabilesti in alta tara, din contra, insa rezolva-ti problemele, confrunta-te cu ele, fi sincera fata de copil, fi tare, lasa de-o parte nehotararea si nesiguranta, ai plecat pe un drum, explica-le tuturor si mergi mai departe, nu insa inainte de a lua in calcul toate aspectele ( sau cat mai multe aspecte).
Te intreb, mama ta, ce amestec are in toata asta? Nu cumva este mai mult ideea ei pe care nici tu nu o rumegi destul de bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

inca un lucru.
noi ne-am intors din Rom in America anul trecut.
baiatul meu(are acum aproape 8 ani) se atasese mult de tatal meu, a plins sa moara in avion cand am plecat...si aici plangea dupa prietenii care si facuse in Rom. si dupa tataie, dupa parcurile cu tobogane si dupa gradinitza...dar dupa vreo luna i-a trecut.
acum dupa 1 an nici in vizita nu ar mai vrea sa mearga...ca zice ca e mizerie si caini.iar cu tata nu mai vorbeste ca deja a uitat limba...si abia isi mai gaseste cuvintele in romaneste

michelle

Off topic: si tie ti se pare normal asta? Oare tatal tau cum se simte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu am o singura nedumerire...crezi ca o sa obtii aprobarea sotului/ex-sotului pentru ca sa iei copilul in strainatate?Nu stiu acum cu noul cod daca mai e asa, dar inainte se cerea semnatura tatalui pentru stabilirea copilului in strainatate.
Iar copilul avand domiciliul in tara , chiar daca el acum e in Germania , mai curand as avea stresul ca voi fi nevoita sa pierd copilul , daca vreau sa raman in alta tara decat unde e tatal.
Restul se poate rezolva.Orice copil este bulversat cand i se schimba locul , prietenii, etc...dar se adapteaza enorm de rapid fata de noi.
Si eu am venit cu copil mic , si l-am dat aici la gradinita dupa ce a facut un an in tara , si s-a adaptat nesperat de bine nevorbind deloc germana.Aici stiu cum sa-i invete de nici nu stii cand incep sa-ti vorbeasca de parca asta ar fi facut pana atunci.
La voi problema e ca nu aveti clar ce vreti.Copilul daca ar sti ca acolo ramaneti si va merge la gradinita ...se pliaza pe programul stabilit.Isi va face alti prieteni , va invata limba, si tu odata cu el mai ales ca nu stai in drum, nu ai venit ca altii care nu aveau chiar nimic aici.
Deci ca sa sintetizez mai bine ai stabili tu clar ce vrei.Si dupa ce iei decizia finala, finala spun ca nu te mai schimbi de la ea indiferent ce zice unu si altul...ca avantaje si dezavabtaje sunt de ambele parti, stabilesti cum si ce vorbesti cu fiecare , ca sa stie toti ce e de facut.Asa se va linisti si copilul si tu si te vei putea axa pe ce e mai important.

Mergi la inceput