Curatenie igienica si alte truisme (2)
Raspunsuri - Pagina 11
mihaela_s spune:
Viviana, super...eu sunt berbec, mi se potriveste de minune .
Odata cand voi avea putin mai mult timp, am sa va spun despre sambetele mele/noastre . Cred ca trebuie sa deschid subiect separat, pentru cele care nu facem sambata curatenie. Sa indraznesc?
Tanti Zavaidoc spune:
Mihaela, nu e nevoie sa deschizi alt subiect-decat daca vrei. Asta e oricum subiect fara subiect. Bine ca exista nerv si predicat
Nush cum e cu zodiile astea, ca nu ma recunosc nici la ascendent, nici la zodia de baza. Ar trebui sa se inventeze o zodie noua pentru astia care nu pricep niste chestii, cum ar fi:
1. De ce TREBUIE sa fie MEREU ordine in casa. E casa, nu muzeu, o doza de dezordine si zapaceala e vesela si reconfortanta
2. De ce TREBUIE facuta curatenie speciala de Pasti si Craciun? Culmea e ca indarjite in acest 'trebuie' sunt persoane care oricum sterg, freaca si lustruiesc tot timpul anului. Ar trebui deci sa fie curat, nu?
Alizee spune:
Pai sa va zic cum fac eu : nu smotruluiesc pana cad lata de sarbatori, fiindca fac cate ceva in fiecare saptamana a anului. Practic, intretin curatenia.
Primavara mai e cum mai cu spalatul geamurilor, dar iarna e boala curata. Asa ca, geamurile le spal doar cand este cald afara, dar nu prea cald, ca ma toropeste caldura.
Cred ca la niciun om nu este ordine in fiecare zi a anului; este imposibil.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
daniela_b spune:
Exista sushi
http://luxirare.com/sushi-handrolls/
si exista si
sushii?
shushi,
siushy;DD
Witch (;) ) type of sushi are you and what the fword are you rwady to do to end in a bend of a roll? :))
p.s. N-as fi intrat niciodata la subsectiunea asta, numai ca, s-a schimbat titlul , sushi pumped-up, am sperat ca Marius a facut o dorita alegere si intr-un pump-up the emotion volume firesc, am zis sa intru...
eh?
Marius! Ce dragut! Cum ti-a venit? Ideea, adica?
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce
mihaela_s spune:
Ah tanti, nu vreau deloc, doar ca am dedus ca aici au ajuns cele care fac sambata curat. Dar daca e de-a valma, raman cu placere aici.
Hai ca am cateva minute pana vine cea mica de la o petrecere si cea mare tocmai isi papa cina...asadar la noi sambetele sunt pentru relaxare, cumparaturi si stat impreuna.
Cum eu peste saptamana sunt plecata de acasa, revin uneori joi sau vineri noaptea(asa ajunge vaporul ) asa ca sambata ne trezim tarziu(fetele ma asteapta pana ajung), ne relaxam la mic dejun si cafea(e cea mai frumoasa parte din zi, eu cu sotul la povesti cu cafele aburinde in fata, in zilele reci. Uneori mergem la inot, la plimbare, la preieteni in vizita, vara e obligatoriu iesire la plaja si baie...sau stam pur si simplu acasa noi cu noi. Uneori daca sunt acasa mai repede de vineri, se intampla sa ne apuce harnicia si facem sambata curatenie, deci nu avem nicio regula. Asa ca ziua noastra de curatenie e de obicei...duminica! Asta daca eu nu plec la drum.
Asadar zapaceala si reconfortantza e la ea acaasa, la noi acasa . Ideea e ca gasim mereu ce unde e, chiar daca isi mai schimba locul...daca scoate sotul vasele din masina de spalat, sigur le pune cu totul altfel decat eu, cea mare la fel.
Eu ajutor in bucatarie si in casa ii am pe amandoi-sotul si cea mare-ca sunt nevoiti cand sunt eu plecata. Gatesc, pun vase si haine la spalat si uneori ma asteapta cu prajitura(cea mare e maestra) cand vin acasa. Singurele locuri exclusiv ale mele sunt toaletele . la curatat, desigur.
viviana spune:
1. Dati-mi o reteta de sushi pentru incepatori. Intr-ale gustului. Am mancat o singura data si mi-am zis ca nu mai incerc a doua oara.
2. Acum fac cartofi prajiti cu ceva pe langa si gogonele. La rugamintea speciala a fetei ii vom manca in pat uitandu-ne la un film pe laptop. Azi e sambata aia si am schimbat asternuturile.
3. Nu-mi bat capul prea tare cu zodiile. La mine nu se potriveste. (ce sa zic si io. Dupa ce scrie acolo n-ar mai trebuie sa ies in lume si nici lumea sa vina la mine)
PS: Nu cred ca Marius e mancator de sushi si degustator de Madagascar
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
mihaela_s spune:
Viviana, eu fac sushi asa: fierb orezul acela special dupa reteta de pe pachet, adaug otetul japonez. Pun pe nori(foaia aceea verde de alge) un strat de orez, somon afumat(la noi gasesc taiat felii foarte subtiri), morcovi si castravete taiat fasii subtiri. Ii infasor cu ajutorul acelui bambus special si apoi ii tai. Sunt perfecti cu sos de soia japonez. Daca iti plac apoi, poti incerca alte retete...gasesti pe net.
Cerceteaza aici: http://www.sushirecipes.org/
Edit: daca iti place picant, poti pune wasabi peste legume inainte sa rulezi. :)
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana PS: Nu cred ca Marius e mancator de sushi si degustator de Madagascar Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
ma retrag din industrie :)
Niciodata nu m-as fi gindit ca Marius ar gusta un roll din crud invelit in verde proaspat si citeste aici nu o reteta ci un life style.
Marius gusta bine biscuti cu marmelada in straturi colorate, e un retroman, un degustator al clasicului intirziat si un conservator al lacului lebedelor atita timp cit e albe (lebedele-lele).
Nu imi pot imafgina cest loc fara marius si pot sa jur sub o poveste pe hirtie ca Marius e un stilp nou al noului DC ceea ce, e de super bine, uite ca supravieturitorii sint nemuritorii si viceversa. Nu-mi pot imagina Dc fara M si pe M fara DC. As propune un DMC, dar mi-e ca M e Modest si nu ar accepta, oh nu. Ce sa zici in loc de DC ( despre copii) DMC ( despre mine si copii? - numerge).
DMC () despre marius si copii? :D- nu merge)...
ma rog.
sint un fir de ata intr-un roll de peste crud.
Pe sistemul : esti subtire ca un fir elastic? Huoa! Exact ce-i trebuie oricarei lame tocite sa te rupa.
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc Desigur, exista si SoShy. Ce idee i-a venit lui Marius? Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar) |
Lui Marius, da' de fapt nu lui Marius ci unuia din admini dupa cum zice Laura i-a venit ideea ... ta si a redenumit subforumul
Un ochi rade, unul e vanat & sushi din Madagascar.
Sambata mea a aratat mult mai reconfortant decat a multor fete de aici ...