Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (19)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Crissy, in principiu eu nu bag in seama oamenii care nu au copii, pt ca intr-adevar nu ai cum sa stii pana nu ii ai pe ai tai, dar la un moment dat m-au ajuns cuvinetele, tot imi spunea ca a mai vazut copii, dar niciodata ca V, mai incerca si cate un scumpel, dar dup-aia intreba iar, dar chiar nu poate sta si el 15 min? Dar el chiar nu asculta? Ca ea a mai vazut copii, dar ascultau s.a.m.d.
Na, am scris aseara sub impresia momentului, dar eu m-am obisnuit cu felul lui V de a fi, fac ce pot sa se simta iubit, sa ii permit sa exploreze, sa nu il ingradesc inutil iar interdictiile sa fie putine si clare. Anyway, de aseara pana azi am si uitat.

Laurika, tot am uitat sa va spun, sa va fie de bine w/e-ul singurei!

Nicole, lui V i-am dat suc de sfecla rosie cu morcov, din pacate acum nu-i mai place..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Neata si de la noi. O cafeluta? Eu de 4 zile sunt la dieta, am dat jos juma de kg, dar ghici de unde am dat jos? Exact de unde nu dorea inimioara mea, adica de la sani, in rest sunt la fel, dar sanii s-au micsorat. rasu-plansu asa-i? dar nu-i nimic. ma tin de monti, chiar daca raman fara sani. in loc sa scada de la burti si funduri ca am mai multe, auzi de unde dau eu jos.

Teo e la gradi, albert mai tuseste, ii fac in continuare aerosoli.a mai facut cineva aerosoli cu ventolin si peste 15 min flixotide? noi asa suntem acum , vad ca merge, a tusit albert saracu si a scos pe gurita o mizeriune din gat. ma bucur, poate mai luam si noi o pauza cu bolile, ca am programat de 1 luna sa ne vedem cu nasi, prieteni si n-am putut. Si ei au acopii, cand au fost ai mei bolnavi, cand ai lor. Poate ne nimerim si noi sanatosi toti.

Histamina, ma bucur ca a luat in greutate si ati scapat de investigatii,

Crispro, iar bantui noaptea pe net? Albert se culca la 8-9 seara, de regula 8, se trezeste la 3, 5, 7 dimineata. Si se trezeste urland, dar urla saracu. Dimineata la 7, tati il pregatea pe teo de gradi si a inceput albert concertu. am incercat eu 5 min sa-l linistesc, credeam ca baietii inca dorm si nimic, i-am dat apa, lapte, l-am mangaiat, l-am certat, urla si se zvarcolea. A intrat tati si cu tonul ferm l-a certat, a tacut instantaneu. In 2 min era jos din pat si se juca cu spor. Deci tati o are promisa, sambata noapte, ca duminica e liber si nu tre sa se trezeasca odihinit, tati doarme cu albert. Poate asa invata albert ca la trezire nu urlam. Cu mine nu merge, asa ca scap. Sper sa reusim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

I-am luat si camomila, dar nu m stiu cat trebuie sa-i dau.

Am facut si eu baie pe cap, ca ieri nu mi-am facut timp pentru mine, iar l-am prin spe tati acasa si am facut curat de ala cu scuturat de covoare, aspirat, frecat. Mai am eu geamuriel azi, daca ma lasa albert pana plecat la 12 duap teo. daca nu, maine dimineata, ca sunt cu amandoi copiii acasa. Poate am noroc si vine sora mea pe la mine, sa pot sterge geamuirle linistita. Ce vis am si eu.

il luam pe teo de la gradi si mai stam pana pe la 4 in parc. sper sa fie cald.

pupam pe toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

histamina, da, i-am dat sfecla rosie. Bea inca e pe piureuri de legume, ii pun cate o bucatica la fiert (combinata cu multe legume). I-am dat si cruda sub forma de suc (in ideea ca o ajuta la tuse).
La noi in zona se face ciorba de cartofi cu sfecla rosie (si dres cu smantana), o bunatate. Si salata e , buna de tot (sfecla coapta sau fiarta, taiata felii subtiri, stropita cu ulei, zeama de lamaie si mujdei, vai, deja am gura plina...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

crissy,daca nu pui retetele complete la cele zise si inca imediat:
1.ma vei avea pe constiinta,
2.
3.

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

crissy,daca nu pui retetele complete la cele zise si inca imediat:
1.ma vei avea pe constiinta,
2.
3.

multumesc

no de asta imi sunteti mie dragi si va simt atat lipsa

am ajuns de la munca repede-repede, chiar daca uda din cap pana-n picioare, ca a fost o furtuna pe cinste de dimineata de tot... acum e un soare torid, ceea ce inseamna ca se pregateste de inca o tura cu fulgere si trasnete...

bun, m-am prins ca nu pot recupera un capitol decat pe maine, asa ca am trecut direct la pagina asta de azi. fug in oras sa vad daca-i gasesc sora-mii un palton, mai incolo revin cu o praji cu visine

Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matusa77 spune:

Buna, buna rau ciorba din sfecala. Zi/le crissy

Histamina zi mai mult de vitaminele astea ca tare sunt tentata sa-i dau si eu lui Ducu.

Mergi la inceput

Le-am primit la recomandarea dr Limoncu de la gr Alexandrescu si mare dreptate a avut!
pot spune ca la cca o sapt de la inceperea tratamentului,strumf a inceput sa manance.acum, la o luna, ridica lururi pe car enici nu visam sa puna mana,e plin de energie si vesel si ar manca-o si pe mami.
l-a ajutat f mult.

Indicatii
Viusd este un supliment alimentar nutritional destinat persoanelor predispuse la scaderea imunitatii.

Compozitie si Mod de Prezentare
Arginina 2g, glicina 1g, glucozamina 2g, acid malic 2g, sulfat de zinc 0.015mg, vitamina C 60mg, vitamina B6 180mcg, vitamina B5 6mg, Vitamina B12 1mcg, vitamina B9 200 mcg, acid glicirhizinic 100mg ( lemn dulce ), metilparaben sodic 10mg, acesulfam de potasiu 10.44 mg, extract de lamaie 2g, ulei de menta 100 mgm miere 2.5g, apa distilata.

Viusid este un supliment alimentar ortomolecular bogat în substan#355;e antioxidante, destinat echilibr#259;rii dietei persoanelor cu deficien#355;e imunitare.
Principalele ac#355;iuni ale ingredientelor sale sunt:
- Arginina cre#351;te r#259;spunsul imun prin m#259;rirea dimensiunilor timusului #351;i a num#259;rului de limfocite T; reduce ureea sanguin#259; #351;i urinar#259;; are propriet#259;#355;i antitumorale;
- Glicina furnizeaz#259; organismului cantit#259;#355;i suplimentare de creatin#259;; cre#351;te metabolismul glicogenului; este eficient#259; în tratamentul hiperacidit#259;#355;ii gastrice;
- Glucozamina are un poten#355;ial caracter antiviral;
- Acidul ascorbic este un puternic antioxidant, asigurând o bun#259; protec#355;ie împotriva agen#355;ilor cancerigeni (contracareaz#259; formarea nitrozaminelor #351;i a radicalilor liberi); imunomodulator ce poate preveni apari#355;ia infec#355;iilor virale #351;i bacteriene; stimuleaz#259; formarea colagenului, fiind un bun cicatrizant; cre#351;te absorb#355;ia fierului;
- Acidul maleic #351;i s#259;rurile sale sunt un puternic antioxidant având #351;i un poten#355;ial caracter antiviral;
- Pantotenatul de calciu este necesar în sinteza anticorpilor; stimuleaz#259; formarea celulelor (mai ales ale SNC #351;i ale glandelor adrenergice); are un bun efect cicatrizant #351;i de stimulare a transform#259;rii glucidelor #351;i gr#259;similor în energie;
- Piridoxina este necesar#259; în sinteza anticorpilor, hematiilor #351;i mielinei; favorizeaz#259; absorb#355;ia vitaminei B12;
- Acidul folic este esen#355;ial în producerea ARN #351;i ADN; este antianemic, analgetic, m#259;re#351;te apetitul persoanelor debilitate, previne apari#355;ia ulcera#355;iilor bucale, regleaz#259; metabolismul zah#259;rului;
- Ciancobalamina este antianemic#259;, revitalizant#259;, cre#351;te apetitul #351;i energia, men#355;ine starea bun#259; a sistemului nervos; favorizeaz#259; utilizarea adecvat#259; a gr#259;similor, glucidelor #351;i proteinelor;
- Sulfatul de zinc este un puternic antioxidant #351;i biocatalizator esen#355;ial în sinteza proteinelor, ADN #351;i insulinei;
- Sodiul #351;i potasiul îmbun#259;t#259;#355;esc statusul homeostatic al organismului;
- Acidul glicirizinic este un compus natural extras din r#259;d#259;cina de Lemn dulce, cu efect antiinflamator, antiulceros, de cre#351;tere a sintezei de interferon #351;i de stimulare a activit#259;#355;ii acestuia #351;i mai ales de inhibare a replic#259;rii virale pentru mai multe virusuri.
Complexitatea compozi#355;iei îi confer#259; produsului Viusid propriet#259;#355;i ce-l fac utilizabil în boli infec#355;ioase, pediatrie, hematologie, neurologie, chirurgie, ortopedie, ginecologie, dermatologie, oncologie, pneumoftiziologie, medicin#259; sportiv#259;.

Flacon cu 100 ml solutie.

Mod de Administrare
Copii sub 6 ani: 5-10 ml de sirop pe zi.
Copii 7-15 ani: 10-50 ml sirop pe zi.
Copii peste 16 ani si adulti: 10-100 ml sirop pe zi.
Dupa mese.

Utilizare pe perioade cat mai indelungate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

histamina, iote ce am pt tine: FUGA E SANATOASA:

Nu-i mare filosofie, de aia nici nu mi-am batut capul sa dezvolt. La salata am zis cum fac. Sfeclele ori le coc in cuptor ori le fierb la oala sub presiune (in coaja, doar spalate bine cu peria). Dupa ce se racesc, le curat de coaja si tai rondele subtiri pe care presar sare si zeama de lamaie. La final potrivesc de ulei si pun mujdei, daca nu iti place mujdeiul, renunta la el. Noua ne place. Se serveste ca garnitura dupa vreo 30 min minim, ca sa-si traga sare si restul de gusturi.

Ciorba de cartofi cu sfecla: o fac la fel ca pe oricare alta. Sfecla o coc/fierb ca la salata, mie imi place sa o pun la final, cand ciorba e aproape gata, ca isi pastreaza culoarea rosie (daca pui sfecla sa fiarba in ciorba de la inceput, la final va avea culoarea mov). La o oala de 6-8 l ciorba, pun cam 2 sfecle potrivite, taiate rondele sau cubulete, cu 10-15 min inainte de a inchide ochiul. Teoretic, acest fel de ciorba se drege cu un amestec de smantana si ou, dar eu postesc miercurea si vinerea, asa ca o fac de post si fiecare isi pune smantana in farfurie dupa bunul plac.
Satisfacuta?

Mergi la inceput

sarutmana crissy.
super tare.
sarutmana

la faza cu fuga,te-am luat!
am facut sport de performanta!
si inca ma mai catar
in cort dorm mai bine ca oriunde,iar sacul de dormit la munte mi-e frate.
sotu, alpinist profesionist,scafandru instructor si speolog de aven.
ei?

Mergi la inceput