Brum.N-D(92)-Bv Lore! Hai firicel, carola, dana84!
Raspunsuri - Pagina 10
aris26 spune:
felicitari LOREDANA
dana - racita, neracita aici sunt pt tine stai linistita
macar din punctul asta de vedere...ai alte motive sa fi agitata si stresata
luny - ma duc si eu acum cand se trezeste sa vedem ce gasim, ca eu trebuie musai sa probez ca nu prea se potriveste pe varsta
mama de mic +s35+ AMR 4sapt.
brindusa76 spune:
scuzeeeeeee ...acuma daca asa apare la tine,sub nick...
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Bianca77
Brandusa nu stiu cum e in Belgia, probabil e asa cum spui tu. . O sa bag si eu fata in scoica, burdusita bine cu niste paturici ca sa se umple scoica iar cu filozofia ai nimerit bine... si eu mi-s mare filozoafa' si asta de cand ma stiu 38+ cu Anna Eden www.psychosomatics.be |
31+
Bianca77 spune:
brandusa... eu locuiesc in belgia de multi ani dar habar nu am care e legea pe aici legat de transportul bebelusilor. suna f logic ce spuneai tu, sa fie obligatoriu scoica inca din prima zi
38+ cu Anna Eden
www.psychosomatics.be
brindusa76 spune:
OK - cred ca am inteles eu aiurea...
Nici in RO nu stiu sigur daca e obligatoriu sa tii bebe in spate in scaun/scoica. Tind sa cred ca nu e obligatoriu.
Citat: |
citat din mesajul lui Bianca77 brandusa... eu locuiesc in belgia de multi ani dar habar nu am care e legea pe aici legat de transportul bebelusilor. suna f logic ce spuneai tu, sa fie obligatoriu scoica inca din prima zi 38+ cu Anna Eden www.psychosomatics.be |
31+
daniela209 spune:
ba da este obligatoriu sa aiba scaun special, cel putina pana la varsta de 3anisori cand poate fi in siguranta cu centurile de la masina... conform ordonantelor de urgenta de mai jos:
Regulament din 04/10/2006 de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Ultima actualizare a facut-o H.G. nr. 56/2007 publicata în MOF nr. 64 din 26/01/2007.
Art. 97. - (1) Copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate.
(2) Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata, chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice.
Art. 148. - Se interzice conduc#259;torului de autovehicul sau de tramvai:
...
2. s#259; transporte în autovehicul sau tramvai mai multe persoane decât num#259;rul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare;
...
5. sa transporte copii în varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata al autovehiculului, chiar daca sunt tinuti în brate de persoane majore;
iar conform Ordonanta de urgenta nr. 195/2002 din 12/12/2002 privind circulatia pe drumurile publice cu ultima actualizare data de O.U.G. nr. 9/2009 publicata in MOF nr. 126 din 02/03/2009 se spune ca:
Art. 102. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni (n.n - de la 9 la 20 puncte-amenda) urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
...
27. transportul copiilor in varsta de pana la 12 ani sau al animalelor pe locurile din fata ale vehiculelor;
nu am gasit o alta actualizare a vreuneia din aceste ordonante...
DanielasiRazvan-Teodor
ioana_iasi spune:
neata fetelor....
offf eu iara sunt constipata cu tot compotu care-l consum,vai ce frumos si Lia a scapat...mie cand imi vine randul?!
v-ati cumparat ceai pt stimularea lactatiei,ce anume?
38+ ,teodor de 3 ani,tati si eu!
pica1 spune:
BIANCA sigur si in Belgia exista obligativitatea transportului in masina a copilului in "device-uri" speciale si adaptate varstei.
Eu una sunt adepta scoicii/scaunului special sau al inaltatorului de masina cit timp masina este in mers. Sunt genul de persoana care a fost in stare sa dea telefon la politie sa spuna ca o cucoana care era la volanul masinii din spatele meu ducea doi copii "flotanti", adica o fetita de vreo 10 ani statea cu fata la directia de mers pe cotiera dintre scaunele din fata, baiatul de vreo 6 ani flota prin masina, iar mama era cu capul sub scaunul din dreapta fata si cauta o tigare sau vorbea la telefon. Intradevar apelul meu la politie s-a pierdut printre multa alte reclamatii, dar tot revoltata am fost cind am vazut aceiasi mama cu aceiaiasi 2 copii neprinsi in centura facind o depasire destul de periculoasa, bagindu-se in fata masinii mele... Din punctul meu de vedere nu exista copii care nu vor sa stea in scaunul de masina, ci copii care nu au fost obisnuiti in scaunul de masina. Stiu ca poate fi dea dreptul infiorator un drum in care copilul urla continuu in scaunul de masina si cind il iei in brate se opreste, dar cu rabdare orice copil zic eu ca se poate obisnui. Eu faceam si 3-4 opriri intr-un drum de 8 km si tot nu l-am lasat dezlegat, iar rezultatul dupa 3,5 ani este ca nu merge nici macar de l agradinita pin aacasa nelegat (gradinita este in capatul cartierului, la 500 m si merg pe drum privat cu 20km/h).
In alta ordine de idei FELICITARI PENTRU TOATE PROASPETELE MAMICI
my baby 33+
alinuknuknuk spune:
hello fetelor, mai pe seara...
azi mi-am vizitat colegii la serv, mi-am dus prenatalul, am zis sa profit ca dupa ce nasc...nu mai calc muuuult timp p'acolo... si am fost asa detasata ca parca nici nu as fi lucrat acolo...ei toti foarte seriosi si stresati, eu cu gura pana la urechi!
felicitari Loredana! bebe mare si cuminte!
dana84, la multi ani si nastere usoara!
la multi ani si pentru davidut!sa creasca mare si cuminte!
acu eu nu stiu LIA ce face, dar pentru fetele care sunt in focuri mai scot si eu motzate!
36+ Luca Eduard
alecori spune:
Buna fetelor!
Felicitari proaspetelor mamici! Bun venit pe lume Brumareilor, sa fi-ti sanatosi si voiosi si sa aduceti numai bucurii parintilor!
La multi ani Dana!!!
Despre noi, nimic nou, asteptam sa mergem din nou la control sa putem programa cezariana...
Legat de transportul copiilor, eu zic sa nu va jucati cu focul si daca aveti scaun/scoica sa-l folositi, in primul rand pt siguranta bebelusului dar si pt buzunar nostru (zilele trecute a fost un reportaj la tv si amenda e undeva la 600 lei)
pup la toata lumea!
37+ Alex
moldoveanca spune:
Sunt total de acord cu scaunele de masina,mai ales ca am patit-o.Avea Vlad 8 luni si nu l-am mai pus in scaun de la un magazin la altul si bineinteles ca atunci s-a intamplat beleaua.Norocul a fost ca era in brate la mine si l-am tinut cu toata puterea si m-am lovit doar eu la cap.De atunci nu exista nici macar 1 km fara scaunel ,iar daca am fost nevoita sa merg cu taxi-ul am stat cu un stresssss