Nasterea la Arcadia- Iasi(25)
Raspunsuri - Pagina 8
gravidacori spune:
da LENA, asa e, noi am luat-o si de 3-4 ori de la inceput..
multumesc pt pont
IONELA ,poate e o idee buna sa schimbe medicul,pt ca a mai avut prb si nu s-au rezolvat
dar bebe TUDOR ce face, cum e? cum e in noua formula?cu hormonii am inteles...
LenaC spune:
Salut pe seara
Cine stie un site, magazin Iasi cu hainute pentru alaptat. Ieri am hranit pitica afara, era cald si a fost ok, dar deja ma gandesc ca am nevoie macar de o bluza care sa aiba deschidere in fata
alinuta84 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC Dada, ai o fetita tare voinica. Si eu sunt de acord cu Mada k ar trebui sa o lasi sa isi urmeze instinctul sub supraveghere. N-oi fi eu cu experienta, dar eu asa as face :P Iulia, sunteti bravo. Eu iar cu intrebari. Avem vitamina D3 de la Fittermat (cadou de la Arcadia), neonatologul de la Arcadia a spus ca o putem folosi pe toata si ca nu e nevoie sa cumparam alta dupa 3 sapt spre deosebire de vignatol, dar pediatru a spus ca ar trebui sa folosim doar 3 saptamani. Voi cum faceti? Lena - fericita a Maiei Bebe Maia - 8 oct 2011 |
Lena noi ii dam D3 pan la 18 luni din a 10 a zi de viata...cel putin asa scrie in biletul de externare si asa ne-a zis si dr.Ruginosu...cum adika pan la 3 sapt?? Vit.D3 e pt profilaxia rahitismului deci se da muuult si bine nu numai 3 sapt...pan la a 10 a zi de viata i-am dat calciu gluconic 4 mg.pe zi...
LenaC spune:
Alinuta, nu ziceam ca doar 3 saptamani in general, ci ca o sticluta poate fi folosita doar 3 saptamani apoi nu mai e buna, cica nu are efect. Si ziceam ca neonatologul a zis k se poate folosi toata sticluta apoi de luat alta, iar pediatru spunea k doar 3 saptamani si apoi tb luata alta sticluta.
LenaC spune:
Fetele care ati facut botez, luminati-ma si pe mine cu un rezumat cand aveti timp
Noi suntem din Rep. Moldova si nu prea stiu obiceiurile (la biserica)...
Daca ati putea sa imi spuneti si cat ati dat la preot si cam cat v-a ajuns meniul, cate pers au fost si unde ati facut petrecere?
Multumesc
claumarcoci spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinuta84
Lena noi ii dam D3 pan la 18 luni din a 10 a zi de viata...cel putin asa scrie in biletul de externare si asa ne-a zis si dr.Ruginosu...cum adika pan la 3 sapt?? Vit.D3 e pt profilaxia rahitismului deci se da muuult si bine nu numai 3 sapt...pan la a 10 a zi de viata i-am dat calciu gluconic 4 mg.pe zi... |
alinuta84 se da pana la 18 luni D3, dar in fiecare luna se dau 10 zile Ca si restul D3, tu in luna a doua nu o sa mai dai Ca?
Cel putin Calciu se da la inceput cateva luni pana zice dr. ca nu mai este necesar.
Stiu ca sunt mamici pe aici care nu dau Ca, asa e si prietena mea si ficasa e catalogata la un an cu rahitism ca nu i-a dat Ca in primele luni, era si micuta bebelina( 2500gr la nastere), acuma fiecare face cum considera ca e cel mai bine ptr pruncul sau, eu am ales sa-i dau Ca si in luna a doua
Claudia David Andrei 12 sept 2011
claumarcoci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC Fetele care ati facut botez, luminati-ma si pe mine cu un rezumat cand aveti timp Noi suntem din Rep. Moldova si nu prea stiu obiceiurile (la biserica)... Daca ati putea sa imi spuneti si cat ati dat la preot si cam cat v-a ajuns meniul, cate pers au fost si unde ati facut petrecere? Multumesc Lena - fericita a Maiei Bebe Maia - 8 oct 2011 |
Neatza
Deci cum la mine e recent....la biserica nasii au dat 150 la preot, 50 la dascal,50 la cutia milei si lumanarile din biserica au ajuns vreo 30 lei.
Nasii mai trebuie sa ia ptr biserica ce scrie pe lista fiecarei biserici.
Tot la biserica mai trebuie niste prajituri suc si vin ptr servit.
Noi nu am facut cumatrie ci am inchiriat la un restaurant o masa , am luat niste platouri cu aperitiv, apoi o friptura cu garnitura si salata, de baut a comandat fiecare ce a vrut, eu am dus wisky , sampania ptr tort si tortul.
Am fost 18 pers si am dat 1000 lei.
Cam asta a fost la noi... plus a doua zi cu scoaterea din mir alta mini party acasa cu alta pregateala
PS. Eu am luat ptr invitati in biserica cruciulite de botez,ff faine aveau si o minni suzi legata de ele.
Sper ca am fost de ajutor
Claudia David Andrei 12 sept 2011
gravidacori spune:
claumarcoci, merci pt pont ,ieri,nu m-am gandit la dr homeopat
calciu eu i-am dat 4 luni
madline82 spune:
Vit D3 stiu ca se da pana la 4 ani!!
Calciu i-am dat doar prima luna.Eu stiu ca rahitismul e legat de carenta de D3 nu de Ca.
AlynaB spune:
Lena cred ca ti-a dat toate detaliie Claumarcoci
Tot atat au dat si nasii puiului la preot si dascal....in schimb noi am servit niste aperitive. A doua zi l-am scos din mir....au venit din nou nasii si prietenii apropiati, am servit o masa, bautura, praji....si cam atat.
Cumatria noi am facut-o dupa o luna...am facut la Restaurant Casablanca, este un loc suuuuuper, nu am cuvinte. Este o locatie mai noua. meniul a fost 98 lei fara bautura....invitati am avut vreo 60 pers..Daca vrei poze de la restaurant gasesti pe facebook...dar ai grija ca au niste pozici facute la mancaruri de iti lasa gura apa :D
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002531089862&sk=photos
in video suntem chiar noi :d
Sper sa-ti fie de ajutor