Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (29)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Noi suntem bine, ne pregatim pentru urmatorul set de analize. Se poate face ceva gratuit prin recomandare de la dr de familie ? Eu am platit totul pana acum, dar nici nu am avut dr de fam.Cred ca o sa merg intr-o seara sis a o intreb.

Bulinuta – ce dulceata de broscuta ninja ai….imi place costumul, l-ai facut sau e cumparat ?
Sophia, Mar ysa – imi place numele alese David (preferatul meu !) Andreas, iar Serban Kariss Yasmin (nemaiintalnit , dar foarte interesant, ca si Leyre)





in 25+ de si mami de David 16.06.2008
Evolutie David


Bebe David Adrian 16.06.2008

Evolutie Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

In legatura cu ingrijirea nou-nascutului la domiciliu s-au scris si probabil ca se vor mai scrie carti care sa initieze proaspetele sau viitoarele mame, care trebuie sa se pregateasca inca dinainte de a naste, cautand sa afle cat mai multe informatii.

Sosirea acasa

Dupa 9 luni de asteptari, a sosit si clipa mult dorita a venirii pe lume a unei mogaldete, care va aduce bucurie in ochii parintilor si ai bunicilor. Insa noua responsabilitate poate fi coplesitoare pentru majoritatea mamelor. >>> Cele 2-3 zile petrecute in maternitate sunt doar de acomodare pentru proaspata mama, adevaratele incercari incepand din clipa in care copilul este adus acasa. Iar pentru ca nou-nascutul sa se poata adapta cat mai usor la noua viata, are nevoie de cateva conditii obligatorii. >>> Patutul trebuie asezat intr-un loc ferit de curenti de aer, in care lumina naturala sa patrunda cat mai mult, iar temperatura sa fie in jur de 22-23 de grade C.
Copilul trebuie imbracat corespunzator anotimpurilor si temperaturii mediului ambiant, deoarece supraincalzirea lui poate duce la cresterea temperaturii corpului si, foarte posibil, la deshidratare.
In primele zile nu sunt recomandate vizitele rudelor sau ale prietenilor, deoarece atat mama, cat si copilul au nevoie de o perioada de liniste, cu o atmosfera de calm.

Ingrijirea zilnica

In fiecare casa in care exista un nou-nascut, trebuie sa existe o trusa de minima ingrijire a sugarului, care consta in: un termometru, o solutie de paracetamol de uz pediatric sau supozitoare, sirop care sa calmeze colicile, picaturi cu vitamina D3, care se pot administra inca din a 7-8-a zi de viata, in functie de recomandarea medicului. De asemenea, nu trebuie sa lipseasca alcoolul sanitar si compresele sterile, pudra cu baneocin, care sunt necesare ingrijirii ombilicului, care in timp se mumifica si se detaseaza – cat timp ombilicul nu a cazut, curatirea copilului se face doar partial, iar dupa vindecarea plagii, se va face baia generala. - Unghiile nou-nascutului cresc foarte repede si trebuie taiate drept, ori de cate ori este nevoie. - Pentru intarirea firelor de par, nu exista o modalitate mai buna decat pieptanatul regulat si, mai ales, corect. In fiecare seara, se perie parul cu miscari de la dreapta la stanga, apoi in sens invers cresterii firului de par. Acest masaj capilar intensifica circulatia la nivelul pielii capului si alimenteaza cu oxigen vasele sanguine subtiri ale radacinii firului de par. Cea mai indicata perie este cea din par natural, cat mai elastica si flexibila, care va fi folosita doar pentru copil. Trebuie evitat materialul plastic, sub actiunea caruia parul se rupe usor. - Toaleta urechilor se face cu betisoare speciale cu opritor, pentru a nu risca sa se raneasca timpanul.

La masa!

Daca mama poate alapta, copilul trebuie hranit la san cat mai mult timp, chiar si pana la doi ani, deoarece laptele de mama, ca si dragostea materna, nu se pot inlocui. Alaptarea exclusiva se face pana la 5-6 luni, cand se poate incepe diversificarea, doar la recomandarea medicului pediatru care se ocupa de copil. Primul semn care arata daca lactatia este suficienta si il satura pe copil, este dat de faptul ca sugarul nu se trezeste inainte de 2-3 ore, in primele luni de viata, dupa ce a supt 15-20 de minute la san. Dr. Nina Jianu recomanda ca suptul sa nu fie prelungit mai mult, deoarece acest interval de timp ii este suficient copilului pentru a suge intreaga cantitate de lapte de care are nevoie.
Noaptea, copilul are o pauza de 4-5 ore in care se odihneste. Daca nou-nascutul creste cu aproximativ 200 g pe saptamana, inseamna ca laptele de mama este calitativ si intr-o cantitate suficienta. Mamele sunt adesea tentate sa dea sugarului apa sau ceai, atunci cand afara este foarte cald, pentru ca, spun ele, laptele nu poate tine de sete. O idee invechita, care nu corespunde realitatii. Compozitia laptelui matern se schimba zilnic si chiar de la un alaptat la altul. Iar daca temperatura ambianta este foarte crescuta, volumul de apa din lapte creste si ii asigura necesarul pentru potolirea setei. Prima parte a suptului consta intr-un lapte bogat in apa, iar abia dupa aceea urmeaza laptele hranitor, cu un continut mare de grasimi, care are un aport caloric ridicat.

Aer curat!

Dr. Nina Jianu recomanda ca nou-nascutul sa fie scos afara incepand cu varsta de 2-3 saptamani. La inceput pentru 10-15 minute, crescand apoi treptat perioada de timp. In zilele foarte calduroase de vara, nou-nascutii trebuie scosi la plimbare – intotdeauna cu capul acoperit –, insa doar dimineata si seara, atunci cand arsita se mai imblanzeste. In zilele ploioase, cu vant, ceata, canicula sau ger, copilul nu trebuie scos din casa. Plimbarile in aer liber linistesc copilul, iar razele de soare au rolul de a fixa vitamina D in organism. De asemenea, este foarte important pentru sugar sa intre in contact cu lumea exterioara si sa fie supus diferitilor stimuli. De altfel, aerul curat si plimbarea il vitalizeaza si ii cresc pofta de mancare, la fel de bine cum ajuta si la dezvoltarea mecanismelor naturale de aparare si adaptare la schimbarile climaterice. O solutie practica pentru deplasarea sugarului in primele trei luni de viata este folosirea marsupiului (port-bebe). Acesta permite o libertate de miscare mai mare, este usor de folosit si comod pentru copil. Daca vei face macar o plimbare pe zi impreuna cu bebelusul tau, vremea va trece mai repede si amandoi veti avea ocazia sa va relaxati. Cu timpul, copilul va creste si va incepe sa doarma mai mult, iar tu iti vei putea reveni la stilul de viata initial.
Sursa: Nina JIANU medic primar pediatru, clinica medicala SANADOR



26+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Nicolle....si eu voi mai face un set de analize...voi merge la doctor sa-mi dea prin casa de asigurari OPSNAJ-casa celor de la MAI..sper sa nu astept mult!Chiar maine merg!



26+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

io-s treaza la ora asta ca spal rufe.si mai am o masina.la noi se ia apa cateva zile-lucrari la canalizare si nici la 6 dimineata sa ma trezesc sa spal rufe



26+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Multumim pt aprecieri Nicole...ce sa fac, eu nu sunt asa traditionalista imi plac numele mai deosebite, vroiam un nume special pt un copil special...din experienta numele arata si spune mult mai mult decat vedem cu totii la prima impresie, le da incredere ii face sa se perceapa diferit.
Aerlilian astazi dupa ce am postat am fost la cofetaria de pe Decebal se numeste Cofetaria Lica si am fost impresionata. Tot la o recomandare si ff ieftin si cu ingrediente dintre cele mai naturale...mi-a placut insa nu m-am decis cu modelul... o sa merg zilele astea cu Leyre sa isi aleaga singurica.

Va pupi..!



Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
si 25 saptamani cu Kariss Yasmin
www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii vechi cu bombonica mea

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Lady , super informatii, chiar trebuie studiate cu mare atentie.Prietenele mele care au copii spuneau ca cele mai bune body-uri ar fi cele cu capse pe o parte, sunt mult mai usor de imbracat.Asa vi se pare si voua? Astept cu mare interes sa postezi si bagajul mamei pentru spital.Trebuie sa incepem pregatirile, nu???Aaaa!Era sa uit:felicitari pentru olita!Asta e o mare realizare.Sigur ca ai toate sansele pana in ianuarie sa o obisnuiesti cu procedura!
Mar ysa, ma bucur mult ca ai descoperit acea cofetarie.Desi nu e super evidentiata prin banere sau reclame, este extrem de buna!
Alinutza, deja mi-e dor de tine, fata frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

'neatza..is treaza de la 07.30, m-a trezit fii-mea!

ileana-sunt mai usor de imbracat,cele cu capse pe o parte pentru parintii ce au primul bb!

revin cu bagajul cand ma mai trezesc



26+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

mary iasa..stai linistita...noua poate ni se par numele fara sens ca nu-ti cunoastem gandurile, afinitatile si contactul cu alte culturi, dar asta nu inseamna ca ignoranta sau nestiinta noastra ar trebui sa stea in calea vointei voastre!Sunt convinsa ca in zona de unde isi au etimologia aceste cuvinte, ele au un sens si sunt "simtite" altfel!

Una e Ching Lee pt noi si alta pentru asiatici!!!

Una e Gruia pentru moldoveni si rusi alta pentru noi...romanii!!!


Corect?





26+
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ica7 spune:

buna dimineata,

mylady multumim pentru informatii. trebuie sa le aprofundam.la giulesti, unde nasc eu, mi-au spus ca nu trebie sa duc haine pt bebe. haine imi trebuie cand il iau acasa.

astept bagajul gravidei ca ala ma intereseaza cel mai tare. cred ca trebuie sa incep sa mi-l pregatesc. asa m-am orientat cat de cat de unde si ce as putea lua, doar mai trebuie sa le cumpar.

alina ieri le-am auzit pe doamnele din spital discutand despre analizele care vin de la clinicile private sa fie prelucrate acolo. din cate am inteles majoritatea clinicilor private le prelucreaza acolo, asa ca nu inteleg de ce te amana cu rezultatul atat de mult.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

aseara la 21.00 eram la scutecele , , ei dar cine punea pernele una peste alta pe la 3 dimineata , sa-mi gasesc pozitie de somn ..am ajuns sa dorm aproape in fund
marysa ,are dreptate lady cu numele , fiecare are afinitatile ei fata de anumite nume , chiar daca sunt sau nu romanesti
micolle , eu am facut acum vreo 2 sapt ceva analize cu trimitere de la medicul de familie -de-asta uzuale -hemoleucograma , glicemie (si eu am facut pana acum totul pe banutul meu ) dar am zis ca macar un picut asa sa "profit" de banii ce-i platesc la stat..daca faci analizele la synevo(eu acolo le-am facut -unirea) vezi ca iti trebuie programare ..e o chestie noua (doar la astea cu trimitere)
sophia , vazut pozele ...chiar se vede ca v-ati simtit bine


Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein




Mergi la inceput