Strengari de Martie- Aprilie 2012 - 9

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Atentie ca la https://docs.google.com/#home am lasat sa fie vizibil numai xls-ul cu date de contact si folderele cu materiale. Cartile si materialele apar numai daca dati click pe fiecare colectie/folder, in home sau in meniul din stanga. Sunt 3 colectii pana acum, 'Sarcina, nastere', 'Dezvoltarea copilului' si 'Alaptare'. In stanga, deasupra lor scrie "My collections".

16+

*MTHFR C677T Homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Atentie ca la https://docs.google.com/#home am lasat sa fie vizibil numai xls-ul cu date de contact si folderele cu materiale. Cartile si materialele apar numai daca dati click pe fiecare colectie/folder, in home sau in meniul din stanga. Sunt 3 colectii pana acum, 'Sarcina, nastere', 'Dezvoltarea copilului' si 'Alaptare'. In stanga, deasupra lor scrie "My collections".

16+

*MTHFR C677T Homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot*

bravo ca ai reusit sa faci asta, eu am incercat ieri dar nu mi-a iesit .
ai explicat foarte bine ce-am vrut sa zic eu legat de contul de FB

Monica, fericita 20+ cu Cezar Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:

sal
as vrea si eu parola, daca se poate sa va vedem, sa ne vedeti si voi...sper ca o sa ma descurc ca nu prea le am cu navigatul...de 2 ani de cand stau acasa si e bb nu mai am atata timp si am cam uitat si ce stiam
poate acum ca vine si bb 2 o sa am mai mult timp , probabil in visele mele.
amy am trait si eu odata o experienta asemanatoare, urat de tot,eu nu am rezistat si am trezit-o de vreo cateva ori, k sforaia si s-a imbufnat pe mine si m-a parat la sotul meu k n-am lasat-o sa doarma dar eu nu dormisem deloc.
legat de recoltare si eu am cam multe dubii: sunt si multi bani si sincera sa fiu nu stiu de ce nu am prea mare incredere, mai ales la firmele care au banci de celule in RO. iar cele din alte tari nu stiu daca ne trateaza la fel ca si pe conationalii lor.
dara se vede ca esti ambitioasa. o sa reusesti iar sa slabesti, dar daca pui mai putin normal k o sa fie mai usor.
legat de mine, recunosc ca am devenit o balenuta in ultimii ani
am 1.56 si in vremurile bune aveam 50 kg, acum vreo 4-5 ani. dupa ce am terminat facultatea am devenit o lenesa serviciu sedentar, ceva problemute de sanatate, comoditate maxima, si cand am ramas aveam 64 kg, dupa nastere aveam 76. abia dupa vreun an jumate am reusit sa dau jos pan la 64 iar (totul a inceput involuntar-stres, nopti nedormite, oboseala, uitam sa mananc).miam dat seama ca slabisem doar cand am realizat ca imi pierdeam hainele de pe mine, apoi am inceput sa ma bucur de asta, dar totusi am mers la medic ca nu era ok- diagnosticul:eram in pragul unei depresii . cu ajutor de la doamne doamne si sotul meu am trecut peste fara sa iau tratamentul prescris, noroc ca am fost inspirata sa nu iau nnimik deoarece atunci am ramas iar .
acum am 65 dar stiu ca mai urmeaza, asa ca nu ma stresez. acum amnanc putin si des, odata cu Alex si atunci sper sa nu mai iau asa de multe kg.

Ralu, mami de Alex (25.11.2009) si 16+

Mergi la inceput

sorry k nu sunt prea activa...
de citit citesc, dar nu pot scrie decat daca doarme Alex.am tastatura ascunsa pe biblioteca (e fara fir), mereu o fura de la locul ei si e pasionat de ea, iar daca scriu si nu-l las se supara si plange si nu prea am sanse cu el...
iar seara cand adoarme, de obicei adorm si eu , azi e o exceptie-nu a dormit la amiaza

Ralu, mami de Alex (25.11.2009) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Noi nu prelevam celule. Nu am facut/o nici la Finn. Aici exista banca de celule in caz de ceva nasol. Eu doar sper ca medicina sa evolueze mult si sa se gaseasca cure pentru cat mai multe nenorociri care deocamdata nu pot fi tratate.

Finn Constantine 15.10.2009 si 15+

Mergi la inceput

Ralutzy, ai email, ca nu ai PM activat, cred.

Merci mult pentru incurajari.

16+

Mergi la inceput

Mona, lasa ca si tu ai muncit sa le clasifici si sa le organizezi.:) Plus ca tu ne faci capitolele, singurica, mereu :)

16+

Mergi la inceput

Ralutzy, in afara de antidepresivele moderne care nu mai sunt bau-bau, nu sunt nici euforice, nici sedative, calmante, somnifere, ca inainte, ci direct iti repara receptorii de serotonina/dopamina/norepinefrina care nu mai recepteaza substantele (e ca si cum ar fi imuni/surzi la ele in depresie), acum exista si psihoterapie stiintifica, nu vrajeala, cu metode verificate, zic pentru cazul in care mai ai vreodata nevoie.

Si antidepresivele moderne nu dau dependenta pe care o dau benzodiazepinele (cele pentru anxietate), ba mai vindeca si anxietati.

Si zic la psihoterapie ca s-au facut studii clinice pe mii de persoane, comparativ cu placebo. De ex. CBT (cognitiv-comportamentala) versus placebo (adica vorbit fara tehnici specifice), ca sa verifice daca chiar functioneaza. Plus ca atunci cand zic tehnici ma refer la metode 'pe fatza', adica nimic fara voia ta sau care sa nu ti se explice, sau care sa fie facut fara sa stii.
Doar ca asta din pacate nu e decontata inca de casa de asigurari. Insa poti avea sansa sa gasesti psihologi la fundatii, de ex., care sa faca voluntariat.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Dara stai linistita ca imi face placere, daca nu n-as mai face
Legat de celule stem nu vom recolta nici noi. Inca nu stim daca ramanem definitiv in US si cred ca ne-ar fi greu dupa aia cu transferul la alta (daca se poate face).

Azi am fost la shopping si am cumparat si pt bebe cateva hainute: 2 body-uri cu maneca scurta, 2 salopetele, un set de manusele, o bluzita (aia pe cand o avea vreo 6 luni) si o paturica. Nu mai cumparam nimic de-acum pana la Craciun ca asteptam reducerile... astea au fost asa sa imi fac pofta ca de vreo 3 ani ma tot chiorasc la lucrusoare de bebei si nu cumpar nimic .

pup fetele, sa aveti o duminica frumoasa

Monica, fericita 20+ cu Cezar Andrei

Mergi la inceput

ms dara.
cat despre PM nu m-am gandit ca trebuie activate inainte. acum le-am activat .
stiu ca studiile arata ca persoanele care s-au confruntat odata cu o depresie sunt mereu predispuse, iar recidivele pot fi mult mai agresive. nu stiu alte mamici cum au fost dupa nastere, dar eu eram tare sensibila, eram coplesita de atatea emotii, plangeam din orice, pana si de bucurie eu plangeam in hohote si nu ma puteam opri, eram fericita ca am in sfarsit un bebe atat de mult asteptat dar imi era teama de orice(cand plangea mai rau plangeam si eu), pot spune ca eram paranoica. am ramas mai plangacioasa si mult mai sensibila decat eram inainte de sarcina, sper din tot sufletul sa nu devin si mai "de oua" acum ca vine si bb2.
monna odata ce ai inceput sa cumperi lucrusoare e greu sa te mai opresti, dar e un lucru bun sa cumperi de acum si mai marisoare, mai ales daca prinzi la promotie, prind asa bine mai tarziu. eu eram insarcinata in vreo 20 sapt, cu alex, nici nu stiam daca e baietel sau fetita, si am gasit un magazin care se inchidea in cateva zile, aveau totul la 50-70%reducere, am cumparat tot ce mi-a placut si hainute pt 1 an, erau super ieftine si de calitate.au fost asa bine venite cand a mai crescut bb.

Ralu, mami de Alex (25.11.2009) si 17+

Mergi la inceput