Grecia, piatra de moara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Aia era o incercare de a vedea ce zone vor fi impactate cu precadere in Romania.

Ai dreptate in ceea ce priveste riscurile bancilor straine aflate in Grecia. Incerc sa ma gandesc:
- grecii voteaza contra planului de saptamana trecuta
- de pe piata internationala nu vor mai putea lua decat imprumuturi la preturi exorbitante
- in momentul de fata au o rata de neincasare a taxelor de 30-35%, e clar ca nu isi vor mai plati taxele si mai mult de acum incolo
- guvernul nu va mai avea bani, deci automat costurile guvernamentale vor scadea
- va creste evaziunea fiscala (care de 1 an a crescut foarte mult - si e chiar tolerata)
- vor veni cu instrumente de schimb alternative (asa cum era definit exotic trocul pe net acum cateva saptamani)
- care are credit nu il va mai plati
- bancile straine vor scoate grecia la mezat daca statul va permite acest lucru (dar banuiesc ca va schimba legislatia - nu uitati ca acum cateva luni UE si FMI punea presiune pe ei ca statul sa vinda numeroasele firme pe care le are - ei nu s-au lasat asa usor ca noi); bancile straine din grecia vor ramane cu o groaza de active in patrimoniu, vor face o multime de provizioane si intr-un final pierderi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Aia era o incercare de a vedea ce zone vor fi impactate cu precadere in Romania.

Ai dreptate in ceea ce priveste riscurile bancilor straine aflate in Grecia. Incerc sa ma gandesc:
- grecii voteaza contra planului de saptamana trecuta
- de pe piata internationala nu vor mai putea lua decat imprumuturi la preturi exorbitante
- in momentul de fata au o rata de neincasare a taxelor de 30-35%, e clar ca nu isi vor mai plati taxele si mai mult de acum incolo
- guvernul nu va mai avea bani, deci automat costurile guvernamentale vor scadea
- va creste evaziunea fiscala (care de 1 an a crescut foarte mult - si e chiar tolerata)
- vor veni cu instrumente de schimb alternative (asa cum era definit exotic trocul pe net acum cateva saptamani)
- care are credit nu il va mai plati
- bancile straine vor scoate grecia la mezat daca statul va permite acest lucru (dar banuiesc ca va schimba legislatia - nu uitati ca acum cateva luni UE si FMI punea presiune pe ei ca statul sa vinda numeroasele firme pe care le are - ei nu s-au lasat asa usor ca noi); bancile straine din grecia vor ramane cu o groaza de active in patrimoniu, vor face o multime de provizioane si intr-un final pierderi...

Sanatate si virtute .
Pai daca in 2008 se scutura casa (lumea, USA, UE, China, etc) bine precum la subiectul cu flambatul, poate nu mai eram in situatia de acum. Dar bag de seama ca niciunul dintre asa-zisii lideri ai lumii nu au cojones destul incat sa fi taiat raul de la radacina.

Eu sunt la fel de sceptica ca la bail outurile precedente, bani facuti artificial, aruncati aiurea pe piata, se stabilizeaza pret de 2-3 luni, si dup-aia iar bani, daca nu o sa fie Grecia, o sa fie Irlanda, sau mai stiu care, Italia, ca tot sta atarnata de o ata. Si bursele europene, danseaza intro veselie, azi sus, maine jos, dupa cum se abereaza astia la diferite intruniri la nivel inalt. Cert este ca virgula consumul s-a redus pe cap de locuitor (in Vest, in Ro chiar nu stiu), cand unii cand altii mai dau un faliment, mai dau oameni afara, abia mai rezista, asteapta sa se pompeze bani de la stat. Si economia e in haos generalizat. Ca nimeni nu mai crede prostiile de le aude in media.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

N-am pretentia sa cunosc mecanismele financiare la perfectie, insa ma gandesc logic:
va sa zica se voteaza stergerea a jumatate din datoriile primite (in defavoarea bancilor care i-au imprumutat) si se creaza fonduri platite de statele UE cu care sa se acopere deficitul urias bugetar. Nu mai bine fondurile alea acopereau pierderile bancilor care au imprumutat Grecia (si care acum sunt fortate sa sterga datoriile) sau asigurau bancile falimentare din Grecia (cele provenite din statele UE)?
Si atunci grecii pot fenta cat vor impozitele; ca nu mai intereseaza pe nimeni in afara de ei daca le platesc sau nu.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

La scara mare, banuiesc ca grecii o sa opreasca platile statului, iar bancile straine o sa inregistreze pierderi si de aici. Daca tot e vandal, atunci bancile si companiile grecesti o sa adune chas-ul de peste tot si sa te tii atunci distractie cand bancile centrale o sa se trezeasca cu banii fungind pe usa din fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Mie mi se par de o nesimtire incredibila. Au furat, au mintit, au tras toata Europa in criza si acum ce vor?

Pe de alta parte, eu nu inteleg cu de nu a vazut UE ce se intampla in Grecia.

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
_

De acord!

Ba chiar n-am sa pricep in veci cum de Grecia a intrat direct in Eu la infiintzare ,iar Romaniei(care e totusi un pic mai sus de cit Grecia)i s-au pus zeci de mii de conditzii la aderare!

Bineintzeles ca nu sunt de acord cu "iertarea"unor partzi din datoriile grecilor,(zau asa de ce nu i se iarta si Romaniei datoriile)sa-si plateasca datoriile inapoi pina la ultimul cent!

In timp ce grecul isi face siesta,eu a trebuit sa-mi mai iau un job ,ca si in Germania a fost greu acum vreo doi ani!

Nu...sa plateasca totul inapoi!

De ce nu s eface referendum si la nivel european in privintza grecilor?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Probabil s-ar alege praful de tot :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

era mai de mult pe-aici un topic cu un unu' care accepta pomana numai sandwichuri cu paine bio integrala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Parerea mea e ca e cam greu sa functioneze EU in forma actuala din cauza amalgamului de mentalitati: grecul nu va gandi in vecii vecilor ca neamtul.
Ca Grecia sa se ridice, ar avea nevoie de un guvern 100% nemtesc pentru urmatorii 20 ani. (Cam acelasi tratament i-ar prinde bine si Romaniei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

era mai de mult pe-aici un topic cu un unu' care accepta pomana numai sandwichuri cu paine bio integrala

ceva de genul "mui.eti-s posmagii" in versiunea moderna?

hahaha, bine ca am facut click pe butonul vizualizeaza si am vazut ca mesajul meu ar fi iesit asa "ia o pauza-s posmagii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Io-s pe dinafara dar vroiam doar sa intreb ca am vazut Bancpostul mentionat, e grecesc?
Am niste banuti la ei, e cazul sa-i retrag?

Mergi la inceput