Calendarul gradinarului vesel (22)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Ola gradinaritelor...

Am stat si eu aproape 3 zile acasa cu o raceala urata... inca lacrimez si-mi curge nasul... si va dati seama ca nu puteam boli la pat, nu? Mai ales ca nu avem cablu TV si e atata treaba de facut in casuta noastra... Drept urmare am iesit si in curte si am sapat printre capsunele sa aiba teren sa-si prinda radacinutele... si am si pus cateva zeci de plantute... le-am rupt din vrejurile alea lungi si le-am bagat in pamant unde le-am dorit eu... ma gandeam ca o fi prea tarziu pt capsunele, dar m-am riscat... Am procedat corect?

Si am pus si semintele de la Tala Nu reuseam sa vizualizez cum va arata gradina la vara ca sa-mi dau seama unde sa le pun, dar pe unde le-am pus zic eu ca-s bine plasate, or sa arate bine si nu or sa deranjeze la eventuale lucrari... Abia astept primavara-vara sa avem gazon si sa inceapa sa rasara diversele floricele puse...

Acum sa recuperez mesajele voastre ca nu am apucat sa va citesc... eram nerabdatoare sa scriu

Ce am eu de oferit si/sau vandut?

Mergi la inceput

Bird eu ma abtin de la sfaturi ca nu sunt in masura decat sa invat de la voi...

Inbox ce casuta frumoasa si ce curte.. dar ce familie superba... Sa fiti sanatosi si sa terminati repede!

Noi suntem un picut mai avansati, dar locuim in casuta noastra-santier... si deja avuram musafiri hotii acu avem nu avem, tre sa ne luam caine si sistem de alarma... Asta e viataaaaa.... sanatosi sa fim!

V-am pupat si va recitesc cat de curand pot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Pauza la gradinarit? Revin si eu dupa o absenta din lipsa de computer... mai ca ma invatasem fara .
Ma tot tin de ceva vreme sa va impartasesc o descoperire si mereu uit. Regina noptii creste mai mare si mai bogata daca o semanati intai in ghivece in casa si o replantati apoi afara. Toamna radacina se scoate, se muta in ghiveci si planta se uda periodic si dau frunzulite noi. Partea cu plantatul intai in ghiveci am facut-o de anul trecut si asa a rasarit inalta si foarte bogata, cea cu adusul radacinii in casa dupa inflorire am experimentat-o toamna asta. Sunt curioasa in ce stadiu trece iarna, dar are deja frunzulite noi verzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Pupici si de la mine, m-am adunat si eu de pe drumuri, saptamina trceuta am fost la Amsterdam - va vine sa credeti ca am vizitat piata de flori si am reusit sa ma stapanesc si sa nu cumpar nimic??? Imi vine sa ma premiez singura...

Prin gradina nu am mai facut nimic, nici macar nu am iesit sa string frunzele uscate de pe gazon...mi s-a parut asa de frig...

Tala - miercuri am drum pe la tine - esti la birou, sa iau cannele cu mine si sa ti le aduc?

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Inbox, frumoasa familie si casuta ai, ce copilasi harnicuti
Gabi sunt la birou miercuri asa ca putem sa ne vedem (sar'mana )
Eu nu ma mai laud cu nimic. M-am invrednicit doar sa imbrac putin clematita (singura care mi-a mai rezistat). Nebuna de Lusa (cateaua) mi-a rontait azi dimineata craciunita, frunzele de muscari (caci flori nu par sa vrea sa creasca) si cateva plantute de ardei iute . Nu a mai facut asta pana acum, probabil trebuie sa-i pun ca la pisici grau la incoltit.
Olympia si eu am facut rasad de regina noptii anul trecut. Am cules cateva seminte (nu f multe) si le voi pune poate la incoltit in primavara (daca voi mai avea cum si cand)
Madalina eu am pus lacramioarele de la tine intr-o jardiniera mare (facuta de noi), sper sa le fie bine.
Eu bagasem in casa cu lantana si o omida verde (aceeasi culoare cu a frunzelor) si nu stiam de ce dispar frunzele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Fetelor, multumesc pentru aprecieri, adevarul este ca de familie sunt cea mai mandra :). La noi in curte e un dezastru, am mai fost sambata si am mai strans cate un pic si vrem sa mergem si de 1 dec. sa trasam aleile ca sa vedem la primavara pe und eplantam, pe unde aducem pamant si pe unde pietris.

Deocamdata cam asta a fost gradinaritul nostru. Nu am gasit coacaz alb si rosu si nici afini, asa ca am lasat si asta pentru la primavara. Si mi-a pus mama la prins 10 trandafiri, pe care vreau sa-i plantez pe spatiul verde din fata curtii. Pe mijlocul drumului este un spatiu verde si am discutat cu vecinii ca vom pune tei, trandafiri si in loc de gard viu, coacazi, din loc in loc mai este cate o tufa de mure pe care le vom mai taia.

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Daaa.. tei... am pus si eu 3 sper sa se prinda si apoi sa-i mut mai la strada... Vreau sa pun 2 si unul daca se prind toti il dau unui prieten. Auziti si voi ce lume rea... si-au pus acum un an un tei la strada si i l-au furat, acum le-am adus noi inca 3 si pe toti i-au jumulit. Cum poti sa fii frate asa om?

Noi am fost precauti si i-am pus la gard in fundul curtii, vedem cand se prind cum decidem cu mutatul si cum sa-i "legam" sa nu poata fi furati. Poate se prind toti 3 si ii dam si amicului unul.

Si am reusit saptamana trecuta sa iau de la vecina din fostul cartier o jumatate de sacosa de cane cu frunze rosietice, floarea nu stiu cum este, pt ca la ea era asa umbrit ca de 2 ani nu i-a inflorit una.

Referitor la capsunile mele ce ziceti? E ok ca le-am mutat acum? sau e prea tarziu? Pana la primavara nu o sa am liniste. Si am tuns nitel un butuc de vie care ne incurca la trotuar, dar vecina zicea ca in primavara trebuia tuns. Oare sa-i fi daunat iremediabil? Si la tei am tuns toate crengutele ca sa creasca in inaltime. Sper sa nu fie cazul s ainvat din "greseli"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Tala, atunci te sun maine cind sunt aproape de tine - in principiu cam in jurul prinzului - probabil ora 1... Muscarii o sa faca flori in primavara, acum le rasar doar frunzele - cel putin la mine asa s-a intimplat anul trecut si vad ca acum iar au frunze, mari deja...Plus ca am vazut ca au inceput sa-mi rasara din narcise...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Doamne, si noi ne-am gandit la fazele astea cu furatul, pana acum nu am fost calcati de hoti si nici macar gard nu am avut ( doar ca ne-a tras cineva firele din pereti, alea pentru curent, insa nu le-a luat). Noi avem norocul ca cel care ne-a vandut terenul locuieste acolo, iar drumul care duce la loturi este privat, noi am platit inclusiv drumul si spatiul verde dintre cele doua drumuri ( sunt doua drumuri paralele, unul care deserveste casele din stanga si altul care deserveste casele din dreapta, spatiul verde dintre ele vrem noi sa-l amenajam), oricum cum calca picior strain pe drumurile astea, cum iese cel care ne-a vandut si ii ia la rost,oamenii s-au invatat pe acolo ca nu au ce cauta pe drumurile alea fiindca ele nu duc nicaieri practic, se infunda.

Eu nu cred ca ai gresit cu capsunile si nici cu via, ce sa pateasca via atata timp cat noi am taiat si am si plantat in perioada asta. Si pomii stiu ca se taie, insa sotul i-a lasat pana la primavara, ca tot asa vrem sa faca coroana mai inalta. Eu zic sa nu-ti faci griji, toate astea se fac fie primava fie toamna.

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Mercic de parere Inbox

Culmea este ca noi stam la strada principala si eram happy ca trece politia de cateva ori pe zi in patrula prin fata portii... pe cand prietenele mele in zone mai periferice nu au avut probleme (vecini da, ele nu) Deci si cum ti-e bafta... eu stiu de la vecina ca se zvoneste ca am luat casa cu muult mai mult de cat am luat-o real si sigur zic vecinii ca om fi cine stie ce bogatani Radea si politistul de santierul din casa... zice "cand o fi intrat asta aici si o fi vazut cum e, cred ca si-a pus mainile in cap" cum necum, dar cu mana goala nu a plecat

Eu nu am rabdare sa vina primavara sa vad ce trandafiri mi s-au prins, sa-mi rasara lalelele, sa pun canele... Ma tenteaza ienuparul. Are careva? cred ca ar arata frumos unul intr-un colt de gradina... sau doi in colturi paralele

Mergi la inceput