Calendarul gradinarului vesel (22)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_OR spune:

buna ziua, gradinareselor

ma mai primiti si pe mine cu o intrebare?

am revenit de o saptamana in Italia, si am gasit cateva ghivece cu petunii, pe care le aveam eu asta vara pe terasa.acum sunt puse inauntru, ferite de ger, insa nu le-a curatat nimeni, au ramas florile acelea lungi, adica ramurile uscate practic.insa in partea de jos am vazut ca dau frunzulite verzi.le-am curatat azi de uscaturi si am rascolit un pic pamantul in ghiveci.

intrebarea e, oare mai dau frunze, isi revin, infloresc, sau nu mai au nici o sansa??poate aveti careva experienta cu ele.eu in romania reinnoiam ghivecele in fiecare an, cu rasaduri din piata.dar pe astea parca imi pare rau sa le arunc.primulele din ghivece dau frunzulite deja, probabil ca astea o sa si infloreasca.

va doresc la toate spor la treburi si gradini de vis

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

HAIDETI SA ADUCEM ZAMBETUL PE FETISOARA UNEI PRINTESE:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168708&nm=Un-Craciun-mai-vesel-pentru-Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bun venit, noilor gradinarese!
Cristina cam asa cum spui tu am ajuns eu sa descopar ca regina noptii tine mai mult de-o vara. Deja am al treilea an aceleasi radacini, mutate din gradina in ghiveci si da, au frunzulite verzi si infloresc inca o data vara... oare cati ani inca?
Incearca si tu cu petunile, ce pierzi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Buna,
azi am fost la un magazin de plante si mi-am cumparat 12 capsuni un tufis cu flori albe si un zmeur (blackberry) modificat genetic sa nu fie invaziv si fara spini. Le-am pus deja in curte. Capsunile sunt micute de tot dar sper sa creasca frumos. Am terminat de mancat salatile, nu stiu daca sa pun altele sau nu.

De cateva luni de cand am inceput sa fiu pasionata de gradinarit am invatat enorm de mult. Am vazut si din practica cum reactioneaza plantele puse in zone mai umbroase fata de cele de la soare. Initial am cumparat plante care pareau dragute fara sa ma uit pe eticheta sau sa caut informatii. Am ajuns sa citesc cu atentie, sa aranjez plantele in functie de cat de mari vor fi cand sunt crescute, ce preferinte au, soare, mai umbrit sau umbra. Am inceput sa 'vad' cum va arata gradina matura, sa o gandesc in straturi, plante mari in spate cele mai mici in fata lor. Sa le combin in functie de marime si culoare.

E prima mea experienta cu plantele si trebuie sa recunosc ca devine o obsesie . Am citit cateva carti de la biblioteca ma intereseaza cele gen design cu plante comestibile, care te invata cum sa faci o gradina frumoasa si practica in aceasi timp. Am mare noroc cu clima, majoritatea plantelor pot fi plantate tot timpul anului si nu trebuie sa astept un anumit sezon.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Bird70, interesant ce spui tu, la asta ma gandeam si eu, cum as pute sa fac gradina mea cea mica si frumoasa si practica. O sa fiu cu ochii'n patru la ce faci tu :).

Rosii cu siguranta voi pune rasad, ca sa fiu sigura ca sunt gustoase. Avea soacra mea un soi, se faceau mari si carnoase, dar a pierdut samanta intr-un an cand au fost inundatii si i s-a uscat tot in gradina, de atunci a cumparat rasaduri, dar nu se compara cu ce avea ea. Anul trecut am mancat de la cineva, unele asemanatoare si per sa reusesc sa fac rasad. Pentru ardei si vinete o sa cumpar rasad.

Cristina Anuska, bine ati venit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska22 spune:

Multumesc pentru primirea calduroasa !
Se pare ca toata lumea a inceput pregatirile pentru primavara . Eu ma limitez la flori si plantute aromatice deocamdata( patrunjel, leustean, menta ...) si am inceput sa imi fac planuri de reorganizare a gradinii, a mea fiind abia la inceput de drum .
As vrea si niste coriandru, busuioc, dar nu prea am avut noroc nici cu semintele, nici cu rasadurile.

Mergi la inceput

Rosile pe care le-am pus erau cumparate rasad. Sotul meu mi-a adus niste rosii micute cherry pe care le-a cules din niste tufisuri pe malul raului unde merge la pescuit . Sunt foarte dulci si bune. Am fost sa vad tufisurile si sunt salbatice si pline-pline de rosii. Ma gandeam sa pun si eu un tufis din asta pentru ca sunt bune si rezistente. Intrebare: cum sa fac cu semintele e o tehnica de uscat rosiile sa colectez seminte? Pot sa rup o crenguta dintr-un tufis? Parca cineva zicea ca merge dar nu sunt sigura.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anuska22
am inceput sa imi fac planuri de reorganizare a gradinii, a mea fiind abia la inceput de drum .

Bine ai venit! Ai grija ca gradinaritul da adictie .

Din experienta (nu multa) te pot sfatui sa te gandesti cu grija cum vrei fiecare colt de gradina si sa-ti imaginezi plantele adulte. Eu initial am cumparat plante si le-am pui aiurea fara sa ma gandesc prea mult. Cunostintele mele era zero la vremea aia. Unele plante am reusit sa le mut cu succes ulterior, altele nu au rezistat pentru ca nu aveau conditiile necesare, altele nu au rezistat la mutat . Inca mai am plante care nu sunt unde trebuie dar e prea tarziu acum. Evident cu plantele anuale e mai usor, dar cele care raman acolo pe termen lung sa te gandesti bine daca acolo le vrei si daca au conditiile necesare.

Spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Bird, iei rosia ( ai grija sa fie bine coapta)o desfaci, scoti semintele, le pui intr-o tavita si le lasi la soare, la uscat! Cand sunt uscate, ai semintele bune de pus la incoltit!
Nu stiam ca la voi cresc rosii salbatice.Oricum, alea cherry sunt invazive, se inmultesc ca nebunele, ai grija unde le pui!

Anuska, coriandru n-am dar seminte de busuioc cred ca mai am, ma uit maine cand am duc la tara si daca vrei iti aduc! Asta daca esti in Bucuresti.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska22 spune:

Multumesc mult ! Da, sunt din Bucuresti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_OR

buna ziua, gradinareselor

ma mai primiti si pe mine cu o intrebare?

am revenit de o saptamana in Italia, si am gasit cateva ghivece cu petunii, pe care le aveam eu asta vara pe terasa.acum sunt puse inauntru, ferite de ger, insa nu le-a curatat nimeni, au ramas florile acelea lungi, adica ramurile uscate practic.insa in partea de jos am vazut ca dau frunzulite verzi.le-am curatat azi de uscaturi si am rascolit un pic pamantul in ghiveci.

intrebarea e, oare mai dau frunze, isi revin, infloresc, sau nu mai au nici o sansa??poate aveti careva experienta cu ele.eu in romania reinnoiam ghivecele in fiecare an, cu rasaduri din piata.dar pe astea parca imi pare rau sa le arunc.primulele din ghivece dau frunzulite deja, probabil ca astea o sa si infloreasca.

va doresc la toate spor la treburi si gradini de vis

Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)

HAIDETI SA ADUCEM ZAMBETUL PE FETISOARA UNEI PRINTESE:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168708&nm=Un-Craciun-mai-vesel-pentru-Adriana

da, infloresc, eu le aveam in ghiveci in toamna, afara, le-am mutat in casa si sunt ok, infloresc in continuare! chiar si acum in ianuarie sunt verzi si bine mersi!

Mergi la inceput