Calendarul gradinarului vesel (22)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag
Bird, ce-ti fac rosiile? Cum se prezinta? Poze ceva?

Rosiile sunt mari le-am facut un fel de gratar pe gard sa pot sa le leg. Au multe gogonele, nu am niciuna rosie inca. Am pus si o vanata intre rosii, a crescut foarte rapid, are o floare . Am pus si o poza cu niste salati care le-am crescut din seminte, sunt tare ciudate, am tot asteptat sa faca capatana dar nu au facut asa ca am inceput sa le culeg asa. Am mancat toate ridichile si am pus altele care au rasarit deja. Am mancat cativa ardei din productie proprie si au fost tare buni. Plantele ornamentale cresc frumos si acum ca a inceput sa ploua din nou o sa creasca si iarba in peticele chele.
http://www.flickr.com/photos/aussiebird70/6706380125/in/set-72157628891457349/

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Buna ziua dragi gradinarese! Gata vacanta, suntem acasa, pe baricade...asteptam primavara ca vad ca iarna nu mai vine pe la noi...
Ieri cind am ajuns, inainte sa despachetez, am dat o tura la gradina sa vad ce si cum - narcisele au mai crescut putintel, ghioceii deja au boboci ...o sa-i fotografiez in weekend si vi-i arat!

Tocmai am vazut pozele puse de Bird - asa imi e dor de vara...!!!! Foarte frumos cum ai facut aranjamentul pe linga gard - cam asa ma gidnesc sa fac si eu anul asta, brazde inaltate, poate asa am noroc cu ardeii grasi! Salata cred ca ai lasat-o prea mult - din cite imi dau seama in varf incepe sa faca flori - asta nu e genul de salata care face capatana - trebuie consumate doar frunzele proaspete - cel putin asa cred eu!
Alissi - eu scos iarba si dupa aia am pus scoarta de copac - trebuie sa faci operatiunea asta inainte! Nu am folosit insa si folie - buruienile mai ies, e drept, insa mai rare si pot fi smulse imediat!
Camelia este intr-adevar foarte frumoasa, dar nu rezista peste iarna in gradina - la noi - poti insa sa o pui intr-un ghiveci mai mare si iarna o bagi in casa! Poti alege insa rododendron sau azalee - sunt superbe in gradina si rezista la iernile de la noi (bine, la iarna de anul asta cred ca rezistai si specii mai putin sesibile...).

Fug la treaba!!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Bird, ce invidioasa sunt! Arata foarte bine rosiile iar pepenele e superb!
Gabi, cum a fost?chiar ma gandeam c-ati ramas inzepeziti!
Tala, daca zici tu, Doamne Ajuta!
Lidia, nu merge la noi din pacate! Poate doar daca ai sta prin zona Drobeta, unde influentele mediteraneene sunt puternice si nu sunt geruri ca in restul tarii!
M-am uitat si eu ieri la ghiocei, sunt micuti, abia au dat din pamant, cu bobocul in varf ce-i drept! La mine e mai frig ca la Bucuresti, ies mai tarziu!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Valentina, inzapeziti au ramas cei din zona Ischgl (unde am fost si noi acum 3 ani...), noi am fost in Solden - zapada muuulta, dar nici pe departe ce a fost la Ischgl...

S-a apucat cineva de rasaduri????

Poze
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Valentina, inzapeziti au ramas cei din zona Ischgl (unde am fost si noi acum 3 ani...), noi am fost in Solden - zapada muuulta, dar nici pe departe ce a fost la Ischgl...

S-a apucat cineva de rasaduri????

Poze
Gradina mea

John D. Rockefeller, Jr.

Chiar vroiam s aintreb asta. Eu vreau sa pun seminte de rosii, mi-am adunat asta vara din niste rosii foarte gustoase si ard de nerabdare sa vad daca iese ceva. Am dat o cautare pe net si am vazut ca se pot semana si in martie, dar mi s epare cam tarziu totusi.

Eu vreau sa fac rasad de rosii si ardei, cand este indicat sa pun semintele?

Mergi la inceput

Din experienta mea - ardeii si vinetele cresc cel mai greu... Rasadurile pot fi plantate afara undeva pe la inceputul lui mai (sigur, depinde de vreme, dar vorbesc in mod normal) - rasadurile de rosii pot fi puse si in martie, dar cele de ardei si vinete trebuie puse cam in ian-feb...asta ca sa fie destul de mari si rezistente sa le poti planta in curte la inceput de mai...

Eu tot stau in cumpana daca sa mai pun rasaduri sau nu - si sa iau de la colega mea care mi-a adus si anul trecut, mai ales ca nu prea am avut succes cu ale mele...

Poze
Gradina mea

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska22 spune:

Buna tuturor ,
Ma primiti si pe mine in clubul gradinarilor amatori ?
Leloo stii ca rododendronul rezista iarna la noi in gradina ? Sunt tare frumosi si mi-ar placea sa-i am in curte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Bun venit Anuska.
Noi seminte pt. rasaduri punem cam prin martie.Facem afara un mini solar.Folosim seminte din ce am pastrat noi, nu iau cumparate, ca daca nimeresc cum a nimerit cumnatu, din alea tari, frumoase, rosii, dar inauntru pline de vinisoare si sus la codita nu se coc bine niciodata, ma apuca nervii!
Le udam cam odata sau de 2 ori pe saptamana cu apa calda, depinde si cat de frig este afara. In casa nu am unde sa pun la incoltit.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Anuska, bine ai venit! Da, rododendronii rezista afara, in gradina - eu am doi, unul rosu si unul galben - si sunt inca destul de mici - nici nu se apropie de cei doi imensi, din fata de la Ateneu, de ex!

Poze
Gradina mea

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Buna ziua gospodinelor... O floare pentru voi... iubitoarele de flori...

Nu stiam ca trandafirul japonez se inrudeste cu Camelia... din cate citesc eu doar ca si origine... eu am trandafir japonez portocaliu-roze, la ghiveci. Primavara il voi tine in curte si toamna il voi baga in casa, la cel mai insorit geam posibil ca sa nu sufere... De 3 ani il tin la munca pt ca la bloc nu aveam lumina deloc...

Sotul meu a pus niste ceapa in curte, dar rosii nu mai vrea sa punem, vad ca dau varfurile la lalelele mele, iar ghioceii lu mama au iesit grupuri grupuri... Se pare ca la Constanta iarna asta a tinut de fapt cu mine

Ce frumos la Bird in curte... Nota 20...
Tala multa sanatate!

Ce am eu de oferit si/sau vandut?

Mergi la inceput