Strumfi & prichindei iul-aug 2011 (14)
Raspunsuri - Pagina 15

Gliana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LORIALEX La multe lunite pentru bebe Eduard Gabriel de pufi79 si Ames de elmyra Sa fiti sanatosi, sa creste-ti mari si sa aveti o viata minunata! ![]() ![]() ![]() Loredana mamica fericita de ![]() ![]() http://lb1f.lilypie.com/tTMmm4.png http://lbyf.lilypie.com/a3iqm4.png |
LA MULTE LUNITE SI DIN PARTEA MEA !!!

mamica fericita a doi copii minunati Eric (26.08.2011) si Cristina (07.07.1992)

adra_bell spune:
citat din mesajul lui Savvy Adra_bell, apropo de problema lui Robert al meu, cu viroza si nemancatul, nu, nu a luat antibiotic. Nu a facut febra peste 38 si dr. mi-a zis sa-i dau eurespal si Ibalgin. M-am ingrozit de ce scria la Ibalgin si initial i-am dat Efferalgan, dar dupa 3 zile, vazand ca nu-l lasa, i-am dat Ibalgin, iar dr. mi-a spus ca e mai indicat acest medicament, pt. ca alina durerile musculare pe care le avea din cauza gripei. Sper ca si voi ati scapat de colici de-acum, nu? mai tineti minte cat de disperate eram acum doua luni? ![]() Mami de Robert (7.07) intrebasem, fiindca administrarea de antibiotic duce la distrugerea florei intestinale si mai scade pofta de mancare. Dar nu e cazul la voi Programul se schimba, adica ei isi schimba programul tot timpul, ba au pusee de crestere, mai incolo reduc numarul de somnicuri de peste zi, este utopic sa ceri un program de acum pana la inceperea scolii. Sau unul stabil pana la 6 luni macar. S-au mai dus colicii, off da' ce am mai tras. Mai plange inca, uneori cand trage parturi dar nu mai e ce a fost. Dar ma tin tare ca vin dintii. |

Laura13 spune:
miha azi dimineata am fost la pediatra.
corecteaza-ma daca gresesc, dar parca imi avea ceva probleme cu refluxul, nu?
no, uite ce mi-a spus mie pediatra si cam cum sta situatia la noi:
alex e ffff bine peste zi. de cele mai multe ori. a! mai are perioade de maraiala, de oboseala, de plictiseala, dar, in mare e bine, vesel, cu chef de joaca. cand vine noaptea imi vine sa fug de acasa.
eu, pana la 3 luni, nu am stiu ca am bb mic in casa, se trezea o data sa pape, cam pe la 4 dimineata, apoi somn pana pe la 8-9.
de o luna e ceva cumplit. nu numai ca se trezeste de multe ori, de 3 ori suge, nu mult, dar suge. problema noastra este ca atunci cand se trezeste ne stie toata lumea, nu reuseste sa se linisteasca deloc, nu accepta suzeta, nu vrea degetelul (pe care am momente cand il dau eu din disperare ), nu vrea ce
ai. sinura modalitate, care INCA mai functioneaza este sanul. iar plansul, Dumnezeule, plansul e cumplit, e mai mult cu tipete, e de o durere crunta.
am tot pus-o pe seama durerilor de burtica. dar ceva nu mi se leaga ... pai nu am avut colici pana acum deloc si incep la 3 luni si un pic cand ar trebui sa treaca? nu, nu e ok deloc.
asa ca am discutat cu pediatra. nu are rosu in gat, nu are nimic la urechi, nu are nimic la nivel muscular, nimic la nivelul oaselor.
avem 2 variante: infectie urinara. da, exista infectii fara febra. dar, atunci, aceste manifestari ar trebui sa fie pe tot parcusul zilei, nu doar noaptea.
a doua varianta a ei a fost refluxul. la care eu zic f revoltatat: dar alex nu vomita!!!! si mi-a explicat asa: toti bb-lusii au reflux. unii mai grav, altii mai putin grav, la unii se ridica pana in gat (esofag), la altii pana in gurita si se scurg cateva picaturi la coltul gurii (asa e alex, cateodata), altii vomita in jet.
problema este ca esofagul nu este programa genetic sa reziste la aciditate si la acidul clorhidric din stomacel. asa ca el se irita. in fiecare zi cu reflux cate un pic. azi asa, maine asa, pana cand esofagul nu mai poate. se irita si ii ustura si doare.
noaptea, cand stau mai mult timp intinsi, se tot ridica aciditatea, to irita, iar, la un moment dat cand ei incearca sa inghita, esofagul URLA de durere. si atunci pland si ei de aceeasi durere. si nu mai accepta nimic, ceai, suzeta, etc.
acest lucru e normal sa apara cam la 3-4 luni, dupa ce esofagul a tot fost traumatizat de aciditate.
cel putin la noi mi se pare o poveste ffff plauzibila.
asa ca, din seara asta, suntem pe tratament, cu un medicament, un antacid, nexium. daca in 7-10 vedem o ameliorare atunci clar asta este si vom face tratamentul complet, 30 de zile, minim.
vom vedea.
am povestit, oricum spuneam, dar cu mesajul dedicat tie, ca tare mi se pare ca imi cam face la fel, cu multe treziri si cu putine metode de consolare.

Laura13 spune:
citat din mesajul lui mihahegarty Omibaba, eu nu am probleme cu Imi la adormit. Efectiv ea adoarme in maxim jumate de ora (uneori chiar mai repede) in fiecare zi intre 8 si 9. Azi a adormit la 7.30 in 15 minute!!! Cred ca inca e setata la ora de vara, caci 7.30 era 8.30!! Ea cel mai bine doarme seara devreme intre 8 si 12 sau 1, deci 4-5 ore dusa!! De aia am si eu mai mult timp sa stau sa scriu aici!! Dupa 1 dimineata incepe calvarul... Nici a mea nu ia suzeta!! Cat am incercat sa i o var in gura, o scuipa imediat!!! A ta printesa cum de adoarme asa de tarziu? Ai incercat sa o pui mai repede la somn? Poate de aia si plange asa tarziu ca e supra obosita!! Asa am observat si la Imi a mea.... Daca trece de ora 8, plange isteric, caci e supra obosita si i am stricat rutina!! Mihaela, cea mai fericita ![]() ![]() ![]() ![]() 21.07.2011 Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ne vor proteja pe tot parcursul vietii. |
tot asa si alex, in prima parte a noptii doarme bine, adoarme in jur de 8 si jumatate si doarme pana pe la 0.30 - 1.30. dupa aceea incepe chinul.

Gliana spune:
Multumim ca ai povestit, sa stim si noi....niciodata nu stii ce te asteapta cu bebeii astia
mamica fericita a doi copii minunati Eric (26.08.2011) si Cristina (07.07.1992)

Laura13 spune:
citat din mesajul lui mihahegarty Laura, voi la 4 luni nu ati scapat de colici??? Daca e asa, atunci mai am si eu de suferit alaturi de ea inca vreo 3 saptamani si.... Mara, eu am mancat salata boeuf cand mi a facut bunica cat a stat aici!! Babylicious, te admir ca ai timp sa citesti si alte odiseii si sa ne impartasesti si noua!!! ![]() ![]() Mariaruxi, Imi a mea doarme 2 ore intre 10 si 12 si uneori 3 ore (mai ales daca o scot afara) intre 3 si 6. Daca nu o scot afara nu mi mai doarme dupa amiaza!! Adra, felicitati pentru dansurile Evei!! Cred ca e asa de frumos ce face ea!! ![]() Mihaela, cea mai fericita ![]() ![]() ![]() ![]() 21.07.2011 Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ne vor proteja pe tot parcursul vietii. |
raspunsul pediatrei la varianta colici a fost: no way!!!!! mai ales in cazul nostru, cand nu au fost colici semnificativi cand a fost bb mic, nou nascut si mai ales ca nu mi-am schimbat regimul alimentar. nu! si mai ales ca nu garaie, nu face partzuri si nu freaca piciosurele in timpul acelor crize.

mamutz spune:
citat din mesajul lui LORIALEX Trebuie sa va spun neaparat ceva: De cateva zile ,Luca cand ma apropii de fatuca lui,ma prinde nesigur cu manutele de fata, ma fixeaza, ma studiaza si-mi spune ceva-n limba lui si-mi zambeste de-ti vine sa-l mananci nu alta!Este adorabil .Iar eu il pup non-stop ![]() Si mai nou,incearca din pozitia pe spate sa-si ridice capul si trunchiul.Asta e chiar nou pentru el ![]() Miha cum ai dormit azi-noapte??? Va pupam si va uram o zi superba! Loredana mamica fericita de ![]() ![]() http://lb1f.lilypie.com/tTMmm4.png http://lbyf.lilypie.com/a3iqm4.png |
Dragut! O descopera si el pe mama lui draga. Bobo a inceput sa apuce de par ca sa se ridice in fund si trage nu se incurca. Cand te apuca de fata e mangaiere (daca nu te prinde cu unghiutele si strange pana se albesc degetele

Laura13 spune:
a! si pentru ca am vazut si parerile cum sa bb nu se satura, tin sa spun ca alex papa in fiecare seara LP, 180 ml, la 8.30-9. si la 0.30 azi noapte il alaptam. dar NU de foame plange copilul meu. cel putin al meu. nu stiu de altii, dar, credeti-ma, ca nu de foame plange.
adra tu? tipi la copii? nu stiu de ce, dar m-a lasat masca faza asta.
lissa am pierdut ceva pe drum ... tu de ce te mulgi? de cand? cred ca am lipsit la ceva ...
in alta ordine de idei raportam 6.100 kg, adica fix dublu de la nastere si fix 500gr luna asta. ca la carte si nu prea mult ca strica
. nu l-am masurat in lungime. a stat in fundulet, singur, fara a fi tinut de manute, iar cand asteptam la tanti doctor s-a ridicat de la 30 de grade direct in fund ca nu vedea bine un alt bb
deci, din punctul de vedere al dezvoltarii stam super bine.
in rest nu stiu ce sa mai zic.
a! ca mie imi scade dramatic productia de lapte cu antibioticul asta, dar nu am ce face, gatul tot in pioneze.
dani mi-a spus azi ca ii e tare dor de alex si ca ar vrea sa vina fratiorul lui acasa .
sper ca duminica sa ne mutam inapoi, chiar daca va mai aveacateva bubite, sper sa nu mai fie f contagioase, mai ales ca nu stiu daca copiii surorii mele nu vor face si ei.
na, acum cum o vrea DD.
dani e ceva mai bine, doar ca are 3 bubite in cap, pe care si le-a rupt de mai multe ori, sunt mari, urate si nu dau semne de vindecare.
sper din tot sufletul sa treaca o data boala asta ca mi-e dor de el si de casa mea, nu ca nu ar fi bine la sora mea, dar parca stau pe capul lor ..., na, tot acasa e acasa.
cam atat de la noi, stau prin zona. gasca

mamutz spune:
Toata ziua am incercat sa comand un centru de activitati si culmea exact ala s-a terminat la importator si in consecinta nu se mai poate gasi la niciun magazin online. Si eu doar pe ala il vreau. Vroiam sa il iau pt prima lui aniversare de nume
.
M-a mancat undeva sa ii dau o cutiuta muzicala cu mulllttee butoane si acum trebuie sa ii apas intruna pe ele ca sa cante ca altfel face scandal. Da si el cu manutele dar ar trebui sa apese mai tare ca sa cante, uneori mai prinde cate un pumnisor.

Laura13 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamutz
Dragut! O descopera si el pe mama lui draga. Bobo a inceput sa apuce de par ca sa se ridice in fund si trage nu se incurca. Cand te apuca de fata e mangaiere (daca nu te prinde cu unghiutele si strange pana se albesc degetele ![]() Mami fericita de ![]() |

loredana asa face si alex, parca m-ar trage sa ma pupe si sa ma mangaie