Copilul meu nu doarme noaptea...
Raspunsuri - Pagina 5
myky791 spune:
si noi pe aici.
pe 15 am facut 2 ani si aceleasi nopti le avem. de fapt sunt unele mai bune altele cand efectiv se scanceste toata noaptea si il tin leganat numai pe picioare. acum ii ies al doilea rand de masele si pun vine pe ele. dupa ce ies masele astea gata toti dintii. sper ca sa se regeleze si sa doarma noaptea. fara treziri cate 4,5. dar eu oricum am invatat sa ma odihnesc asa cu trezirile astea, cand doarme neintors pana la 4,5 dimineata(cand ii dau laptele) , ma trezesc obosita dimineata culmea! mai nou am scapat de pampersi asa ca ca oricum trebuie sa il pun la olita, la fiecare trezire pac si un pisu la olita. am inceput si serviciul si e musai sa ma odihnesc, dar sper sa iasa maselutele mai repede si apoi cred ca va dormi ok noaptea.
_
SOACRA CU DOUA NURORI
anouk3 spune:
Fetele, daca infiintati un 'grup de suport pentru mamici nedormite' ma alatur cu mare drag! Macar ne plangem una alteia
Nicolas are 1 an si 8 luni si n-a dormit NICIODATA 3 ore legate. Noaptea se trezeste de.. cine mai stie de cate ori, apuca tzatza si de obicei adoarme la loc. Alteori nu chiar imediat, depinde de toane. Mi s-au dat o multime de 'sfaturi':
- 'gata cu tzatza ca oricum nu mai e bun laptele si e ditamai baiatul'
- 'lasa-l sa mai si planga, ce-l tot alinti atat'
- 'oboseste-l mai mult' (eventual sa-l pun sa are pamantul, ma gandesc eu..)
- 'nu-l lasa sa doarma la pranz' (fratilor, n-are nici 2 ani!! are nevoie de somnul de pranz ca de aer)
Sa nu mai spun si de faptul ca aud mereu povesti despre absolut toti copiii cunoscutilor care dorm toata noaptea de la niste varste uluitoare (3 luni, 40 de zile..)
Asa ca intelegeti ca rasuflu usurata cand aud de la voi ca mai sunt si copii care nu au un somn perfect, desi sincer imi pare rau pentru fiecare dintre voi care sunteti rupte de oboseala.
Nervi tari va doresc si multa putere!
oana_lex82 spune:
Si Iustin are 1 an si 8 luni..la fel, nici el nu prea doarme noaptea..suntem disperati..cum o fi oare sa dormi o noapte intreaga???
Vreau sa merg la un homeopat sa ii dea ceva naturist poate il mai calmeaza..al meu se trezeste la 9, doarme de la 13 la 14 sau 15 seara il bag la somn pe la 23-24, doarme pana la 2 apoi se trezeste, plange, se linisteste si incepe joaca pana pe la 6 apoi doarme pana la 9..offf
Bebe Beca spune:
Oana, la voi mi se pare foarte tarzie ora de culcare.
imi spunea cineva de o metoda " The baby whisperer". Stiti ceva despre ea, ce presupune?
Nati spune:
Off mai fetelor, va inteleg asa de bine in situatia in care sunteti. Am trecut si noi prin ea, acum flacaul are 3,7 ani.
Am incercat tot ce mi-a recomandat medicul, scos la aer mult, inaintea orei de culcare cel putin o ora si jumatate, jucat, jughinit, facut in asa fel incat sa-l obosesti, trezit mai devreme si somnul de pranz mai scurt.
Nimic nu a functionat, dormea 3-4 ore noaptea, si apoi statea treaz vreo 8 ore, iar mai baga un somn de 1-2 ore si iar vreo 6-8 ore treaz.
Situatia s-a indreptat undeva pe la varsta de 2 ani, intr-un final dormea si el 6 ore legate, acum la varsta de 3,7 ani doarme si 10 ore legate. Bineinteles ca dupa masa nu doarme, nu mai doarme dupa masa de la varsta de 2 ani si jumatate.
Incercati toate metodele care va sunt sugerate, poate una din ele da randament, daca nu....va doresc multa multa energie si rabdare cat casa.
Se zice ca trece perioada asta, da pana trece iti mai ies vreo 15 fire de par alb si niste cearcane de toata frumusetea.
Va inteleg si va sustin moral!