Copilul nu se adapteaza la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Nu stiu de ce este asa de greu sa-ti asculti copilul (si aici nu ma refer la tine mamico, ci la cei care dau sfaturi de genul lasa-l sa urle ca se acomodeaza el....).
Eu as retrage copilul de la gradi. Ce rost mai are socializarea asta daca pt el este un cosmar? Cu siguranta la 4 anisori va intelege mai multe (in primul rand ca nu-l abandonati acolo)
Trebuie sa muncesti sa-ti asiguri copilul de toata dragostea si primul lucru de facut este sa-l retragi de acolo.
Eu sunt de parere ca CHIAR CONTEAZA ce vrea si copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Si eu cred ca daca ai vreo posibilitate sa-l mai tii acasa, retrage-l. Baietelul meu a mers prima data la aproape 3 ani la gradinita, primele zile am stat cu elsi dupa aian-a mai fost nevoie, dar dupa o luna a inceput sa planga, sa-mi spuna ca i-i frica sa nu o piarda pe mami si l-am retras, eu oricum stateam acasa cu fetita. Anul trecut nu am avut loc la gradinita la care am vrut sa-l dau si nu a mers, iar anul asta e practic primul an de gradinita. Si ma uimeste pe zi ce trece. El are 5 ani acum. Nu a fost o zi in care sa planga ca nu vrea la gradinita, dimpotriva, se trezeste tot la 6 ca nu mai are rabdare sa mearga mai repede la gradinita. Daca nu pot sa-l duc e tare suparat. Eu nu am vrut sa-l las acolo si la somn, dar el mi-a spus ca vrea sa ramana sa doarma acolo, dupa vreo 2 saptamani de mers la gradinita. Si el rar cand doarme la pranz. Nici acolo nu prea doarme, dar sta cuminte in patut pana se trezesc copii de dragul grainitei. Si pe fetita am dat-o anul asta (3 ani jumatate), m-am gandit ca n-o sa-i placa sa ramana fara frate-su acasa, mai ales ca ar fi cu fratele ei intr-o grupa, fiind grupa mixta. Dar dupa 3 zile de mers, mi-a spus ca nu mai vrea ca ea "s-a jucat destul", imi plangea dimineata cand o imbracam sa mergem, renunta si la compania lu' frate-su numai sa nu o duc acolo, desi recunoaste ca i-i foarte dor de el. Asa ca pe ea am retras-o si o mai tin acasa un an (pentru ca stiu sigur ca cel putin inca 2 ani voi sta acasa cu bebe care urmeaza sa se nasca in curand). Daca ar fi trebuit sa merg la servici, nu stiu cum m-as fi descurcat, cum i-as fi ajutat sa se acomodeze. Ideea e ca e gresit sa spui ca un copil te duce de nas cand nu vrea sa mearga la gradinita. Nu e asa. Vine un moment cand sunt pregatiti sa-si ia zborul si atunci o fac atat de natural, ca nici nu-ti vine sa crezi.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput