Exista vaccinare obligatorie pentru gravide?!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

daca vaccinul antitetanos e valabil 10 ani, eu l-as face inainte de sarcina. Nu imi surade sa se suprapuna efectele secundare ale vaccinarii cu efectele secundare ale sarcinii. In plus, in sarcina m-am controlat la orice chimicala bagata in organism, parca nu imi vine sa bag una direct in vena.

si uite legea cu vaccinarile.
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=30673

E vaga, nu impune nimic pacientului, ci numai doctorul sa dea
rapoarte. Nu este schema obligatorie, in lege spune clar: recomandata.
A aparut o lege noua cumva? Pt ca eu nu sunt la zi pe tema sarcinii in Ro.

Pe de alta parte, in ce hal sunt spitalele in Ro... e o recunoastere ca mai bine vaccinam decat dezinfectarea ustensilelor ... dar celelalte femei /bolnavi care ajung in spital ce vina au? Si ei merita tratament corect, si siguranta.

Inca un lucru cu vaccinul TBC: nu e asa de speriat. Romania e una din primele tari in europa la imbolnaviri, si singura tara unde vaccinul este facut 100% de cativa zeci de ani, de cateva ori in viata (la nastere, clasa 1 parca, clasa 8, la sf liceului iar test masurat cu rigla si revaccinat unde e cazul). Vaccinarea clar da rateuri in Romania. In plus, la cati tigani nespalati au ajuns prin Europa - ar fi trebuit sa contamineze toata Europa.
Explicatia ce mi-a fost data de un medic: in occident lumea "se spala pe miini si mananca bine". Ba mai mult, am citit (nu stiu germana asa ca nu am gasit legea) ca in germania e caz penal de nu te internezi sa faci tratamentul de tbc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu nu am mai auzit pana acum asta cu resterilizarea, ba chiar mi se pare o aberatie.
O fi spus-o medicul asa, ca sa nu se mai chinuie sa explice parerea lui despre vaccinuri.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

AkaManah, clar ati scapat de-o grija, daca l-a facut acum 2 ani nici vorba sa mai trebuiasca sa-l faca, sa spuna sotia asta doctorilor, sa n-o mai bata la cap.
Eu nu aveam de gand sa-l fac (doctorita de familie imi zisese tot asa, fara drept de replica, ceva de genul:"luna viitoare faceti anti-tetanos"); l-am intrebat totusi pe ginecolog, in care aveam mai multa incredere, si a zis ca n-ar fi rau de facut, dar nu e neaparat si m-a mai intrebat daca nu cumva am facut in ultimii ani? Am zis ca da, dar demult, cu vreo 5 ani inainte (ma zgariasem in ceva fier) si el a zis ca are valabilitate 10 ani, deci sa nu-l mai fac.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput