vopsea pe piele
sunt in panica. da rau....
feciorasul meu cel drag a fost la locul unde sa da cu bmx-ul si au vopsit acolo acea pista. apoi si-au pus vopsea si pe tricouri. dar vopseaua a trecut si s-a imprimat pe piele. si are pe piept doua palme mari rosii de vopsea.
cu ce sa-l curat?? ce sa-i fac? nici nu stiu ce am prin casa??
o sa-l pedepsesc pe viata, am sa-i confisc bicicleta....dar acuma trebuie sa-i scot voseaua de pe piele.
solutii va rog
Raspunsuri
smaranditza spune:
diluant sau motorina
PS: si nu-l pedepsi asa aspru, pliz. fa-i mai bine niste poze, sa aiba amintire.
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
kariguld spune:
diluant nu avem in casa. barbatul zice ca s-ar putea sa-i arda pielea.
iar acetona ce-o avem e kaka-maka, nici oja de pe unghii no curata prea bine. tot incercam cu acetona aia, pe bucatele de vata....dar mai e o gramada si ne apuca pastele cailor pana se duce toata vopseaua.
edit, spirtul e bun oare? sau mai rau face?
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld diluant nu avem in casa. barbatul zice ca s-ar putea sa-i arda pielea. iar acetona ce-o avem e kaka-maka, nici oja de pe unghii no curata prea bine. tot incercam cu acetona aia, pe bucatele de vata....dar mai e o gramada si ne apuca pastele cailor pana se duce toata vopseaua. edit, spirtul e bun oare? sau mai rau face? Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
spirtul cred ca e bun doar ca frectie, poti incerca..dar nu cred ca va curata vopseaua, diluantul nu cred ca ar ataca pielea...dar daca e suprafata mare si necesita frecus...se poate sa atace.... la baie cu un burete ceva mai abraziv nu ati incercat?..poate iese la spalat.... daca nu din prima, poate din a doua incercare...
cum zicea cineva mai sus, trebuia pozat pentru viitor :)....
Nina, 33s+,
AMR minim 37 zile
aschiutza spune:
Unele vopsele trec doar cu trecerea pielii . Eu nu as pune motorina sau diluant (pina nu stiu ce e) pe pielea copilului. Daca e motorina ce cred eu ca e in germana, e destul de periculos pt sanatate: http://de.wikipedia.org/wiki/Dieselkraftstoff .
Multi dintre solventii organici cu care ai putea incerca sunt periculosi pt sanatate si au tendinta sa intre foarte usor prin piele.
Poti incerca cu ceva uleios, cu creme sau ulei de corp. Cred ca ce folosesti pt unghii nu mai e acetona, sau are numai procent redus in acetona insuficient pt dizolvarea vopselei. Acetona pura de obicei reuseste sa indeparteze multe dintre vopsele.
Ai idee ce tip de vopsea au folosit? De obicei, cine se aseamanase dizolva . Intreaba la o drogherie sau farmacie /eventual Baumarkt daca au produse speciale pt curatat vopselele de pe piele (exista, dar nu stiu de unde ai putea cumpara exact). La Baumarkt poti intreba pe cei care amesteca culori, ei stiu sigur ceva care poate fii folosit.
kariguld spune:
multumesc de raspunsuri. pana la urma l-am bagat in baie si sa frecat cu piatra de picioare, una mai finuta. in mare s-a luat, dar tot a ramas. azi am aflat ca alti prieteni de-ai lui s-au spalat cu detergent de vase si piatra de picioare.
nu stiu ce fel de vopsea este, maine pot sa aflu mai multe. primaria din oras a vopsit piscina unde se dau ei cu bmx-ul, iar vopseaua a fost oferita de un sponsor probabil OBI sau alt magazin de gen. de fapt actiunea toata au facut-o bemeixerii, asa ca fiecare copil a mers acasa cu vopsea pe piele.
se poate muta subiectul.