V-ati declarat CNP-ul la recensamant?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Vor folosi cnp-ul a unor persoane amarate , care numai grija cnp-ului lor nu au....iar din ce categorie e omu' reiese din fisa de recensamant....

Tu crezi ca toti cei saraci sunt si prosti? Ea asa iti inteleg postarea... dar cum e posibil sa fi inteles eu gresit, poate explici.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

de unde reiese din fisa de recensamant cat de "amarat" e omul??? chiar sunt curioasa. in alta ordine de idei, tu care nu esti amarata, cum ai grija de CNP-ul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Eu nu-mi dau CNP-ul peste tot. Cu recenzorii nu m-am intalnit , dar in general am grija. Mie nu mi s-a cerut niciodata pt rete, acte de garantie sau alt cele. Ba chiar pt garantii se completa seria si nr CI. Nu cred ca e paranoia, CNP-ul sau ultimele cifre e folosit by default ca parola pt f multe servicii, incepand cu platforme de e-learning la universitati si terminand cu companiile de telefonie mobila, ba chiar pt verificarea online a anumitor carduri bancare sau la tel a anumitor informatii despre conturi.
O cplega de la master aflase cateva CNP-uri si se loga la contul respectivilor (era cu nume si cnp, doar acolo se afisau note, aveai mesagerie etc) si le facea inventarul la mesaje, teme de disertatie, note si restante) Acum ceva vreme un prieten a avut probleme la job si nu numai pt ca s-a trezit ca figura cu CNP si semnatura (falsa, da' cui sa-i mai pese) pe o lista de-aia de petitie care sustinea o actiune sa zicem contrara contextului in care se gasea el. As mai gasi exemple. Poate nu sunt lucruri dramatice, dar pt mine una ar fi deranjante asa ca putina discretie acolo unde se poate, nu strica.

poate in Spania e altul sistemul. in Romania cu CNP-ul se arunca in stanga si in dreapta. si nu e folosit niciodata pe post de parole by default pe la banci sau alte institutii. asta mi se pare mai degraba o mare prostie decat ca in Romania ni se cere la recensamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

In Romania, parola pentru contul bancar o decizi tu. Poate fi orice. Nu se aloca automat. Stiu pentru ca am parola pentru unul din conturi.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Eu i-am cerut recenzorului fisele completate, sa le citesc si eu. Asa am observat ca, desi avea C.I. a mea si certificatul de nastere al fetei in fatza, tot a gresit numele noastre. Nu mi-a convenit asta, asa ca l-am pus sa le refaca.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui addinel

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Vor folosi cnp-ul a unor persoane amarate , care numai grija cnp-ului lor nu au....iar din ce categorie e omu' reiese din fisa de recensamant....

Tu crezi ca toti cei saraci sunt si prosti? Ea asa iti inteleg postarea... dar cum e posibil sa fi inteles eu gresit, poate explici.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

de unde reiese din fisa de recensamant cat de "amarat" e omul??? chiar sunt curioasa. in alta ordine de idei, tu care nu esti amarata, cum ai grija de CNP-ul tau?

mama lu' maria

randuri pentru maria

De exemplu, pentru mine, un somer care locuieste in nu stiu ce catun este un amarat.

Nu toata lumea citeste presa, se uita la TV sau citeste forumuri...prin urmare, este neinformata. Si este multa lume in aceasta situatie. De fapt, majoritatea!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Haha, ce m-am distrat citind dilema CNP-ului
In Suedia exista echivalentul CNP-ului, doar ca e ceva mai scurt, adica anul nasterii, luna, ziua si alte 4 cifre. Aici dai CNP si cand suni la compania de cablu sa reclami sau sa intrebi ceva. Sa mai spun ca exista site-uri pe care dai cautare cu numele unei persoane si iti apare si adresa completa, plus toti cei care locuiesc in cladirea respectiva?
Si aici, cand scrie la catastif ca locuiesti intr-un loc, apai chiar acolo e musai sa fii de gasit Daca vreti, va spun unde stau tipii de la Roxette sau de la Ace of Base
Nimeni nu are vreo problema cu asta si, obiectiv, ce se poate face cu un CNP pe care il dai oriunde, de la farmacie pana la banca si il scrii pe formulare pentru abonament la telefon sau cablu TV?

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Nu compara Romania cu Suedia. Suedia e o tara normala, Romania e plina de hoti. Se fura voturile (printre altele) !!! In Romania majoritatea nu mai are nicio incredere in institutiile statului (apropo, vezi ce haos a fost cu recensamantul asta organizat de statul roman!!!).

Iar acum , la putere, sunt unii care au ca singura sansa de a castiga alegerile viitoare, doar furand!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

l-am dat. nu de alta, da' ultima data l-am dat, de buna voie si nesilita de nimeni, vineri, curierului, cand am trimis un pachet, si n-am stat sa ma intreb ce fac amicii curierului cu el

ccea ce mi s-a parut amuzant a fost ca i-a interesat cati metri patrati are vasta mea bucatarie. i-am zis ca n-am habar (mi-era lene sa ma duc sa ma uit pe acte). m-a informat ca trecem 9, ca asa au zis vecinii. am fost de acord

cum restul camerelor n-au suscitat vreun interes, deduc de-aici ca in Romania cea mai importanta incapere dintr-o casa e bucataria. cred ca ar trebui sa emigrez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Eu am auzit un caz (colega de serviciu sot) care s-a trezit chemata la banca din postura de girant
Asta fara ca ea sa fi girat cu adevarat pe cineva pt un credit, pur si simplu cineva s-a folosit de CNP-ul ei si alte date de ale ei, semnatura falsa, si aia de la banca n-au mai facut alte verificari... nici macar n-au avut pretentia ca girantul sa fie si de fata
Cam nasol cand esti luat "prin ce modalitate preferati sa platiti ca si girant?" cand de fapt nu esti
Pana la urma s-a dovedit ca persoana care facuse creditul la banca si ii folosise datele personale, inclusiv CNP-ul era un fost coleg de serviciu...Probabil o fi avut acces la datele ei de pe la Resurse Umane, si uite asa....
Ok, cazuri din astea nu-s dese...dar uite ghinion
Nu stiu cum de banca a acceptat girantul asa, faca sa-l vada la fata, sa semneze actele la fata locului

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Eu nu-mi dau CNP-ul peste tot. Cu recenzorii nu m-am intalnit , dar in general am grija. Mie nu mi s-a cerut niciodata pt rete, acte de garantie sau alt cele. Ba chiar pt garantii se completa seria si nr CI. Nu cred ca e paranoia, CNP-ul sau ultimele cifre e folosit by default ca parola pt f multe servicii, incepand cu platforme de e-learning la universitati si terminand cu companiile de telefonie mobila, ba chiar pt verificarea online a anumitor carduri bancare sau la tel a anumitor informatii despre conturi.
O cplega de la master aflase cateva CNP-uri si se loga la contul respectivilor (era cu nume si cnp, doar acolo se afisau note, aveai mesagerie etc) si le facea inventarul la mesaje, teme de disertatie, note si restante) Acum ceva vreme un prieten a avut probleme la job si nu numai pt ca s-a trezit ca figura cu CNP si semnatura (falsa, da' cui sa-i mai pese) pe o lista de-aia de petitie care sustinea o actiune sa zicem contrara contextului in care se gasea el. As mai gasi exemple. Poate nu sunt lucruri dramatice, dar pt mine una ar fi deranjante asa ca putina discretie acolo unde se poate, nu strica.

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Copiloi, nu comparam, dadeam doar un exemplu. Intamplator, CNP-ul suedez si cel romanesc indeplinesc acelasi scop si chiar se potrivea exemplul.

Am regasit paranoia asta cu ´sa nu iti dai cnp-ul´si la unii romani de aici. Am intrebat ce se poate face concret cu el. Nu au stiut sa imi raspunda, dar cica ´nu e bine´sa il dai. Probabil ca ei nu au primit niciodata o reteta de antibiotice in Suedia-pentru aia e obligatoriu sa dai CNP la farmacie. Ori poate nu au fost la dentist.

Indiferent de situatie, mie mi se pare doar paranoia si putina ingustime. Exact lipsa de informare despre care Copiloi spunea ca e apanajul ´amaratilor´someri din catune. Se pare ca nu e chiar asa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Copiloi, nu comparam, dadeam doar un exemplu. Intamplator, CNP-ul suedez si cel romanesc indeplinesc acelasi scop si chiar se potrivea exemplul.

Am regasit paranoia asta cu ´sa nu iti dai cnp-ul´si la unii romani de aici. Am intrebat ce se poate face concret cu el. Nu au stiut sa imi raspunda, dar cica ´nu e bine´sa il dai. Probabil ca ei nu au primit niciodata o reteta de antibiotice in Suedia-pentru aia e obligatoriu sa dai CNP la farmacie. Ori poate nu au fost la dentist.

Indiferent de situatie, mie mi se pare doar paranoia si putina ingustime. Exact lipsa de informare despre care Copiloi spunea ca e apanajul ´amaratilor´someri din catune. Se pare ca nu e chiar asa

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

In mesajele mele, am dat exemple ce se poate face cu CNP-ul.

Din pacate, din randul celor ne-amarati si informati, nu m-a lamurit nimeni de ce la recensamantul asta a trebuit dat si cnp-ul.

Mi s-a spus ca la sate, pot exista in aceeasi locatie persoane de aceeasi varsta si cu (exact) acelasi nume. Oare au si exact aceeasi semnatura?

Mergi la inceput