Strumfi & prichindei iul-aug 2011 (13)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Steamer - da, e scump, desi acum pe amazon e promotie, nu foarte mare, dar e. ma forteaza si spatiul mic, am nevoie de ceva care sa nu-mi ocupe prea mult loc. vedem. e pe lista de "to buy" pentru cand or veni banii de la stat (asta daca nu intra alex in ei!)

adra vroiam sa te intreb de wrap (de fapt pe tine si pe anamaria)- de unde stiu eu ca pun copilul in pozitia corecta dpdv al picioarelor? adica sta cracanat, dar nu sta ca un M, nu pot sa ii pun genunchii mai sus de fundulet. gresesc undeva? as face maine o poza, sa vedeti sa-mi dati sfaturi.

miha la banii aia (poate un pic mai mult) vazusem tot pe amazon noua varianta de manduca, aia cu suport lombar. nu stiu daca carrier-ul vostru are asa ceva.

laura, of doamne, ma gandesc zilnic la tine, prin ce trebuie sa treci. ai idee, cand dispar bubitele practic ii dispare si boala? si cam cat dureaza? fara perioada de incubatie, doar bubitele. multa sanatate!

intrebare legata de suzete: voi le schimbati o data la 3 luni, asa cum se zice ca e normal? si folositi suzete pentru perioada de varsta in care se afla copilul? astea de la avent pe care el am (doar pe astea le suporta, pt ca sunt plate, orice are motz le scuipa) sunt destul de scumpe, si imi zicea o mamica ca pentru perioada 6-18 luni ea a folosit o singura suzeta.
na bag la chestionare auto, daca ma lasa asta mic. va pup.

Oana, mami de strumf Casian Octav (29.07.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Buna fetelor,

La noi zilele decurg ok, la fel, fara schimbari. Stefan adoarme tot la fel de tarziu, noaptea se trezeste de vreo 3 ori, iar dimineata se trezeste la 10 dimineata. Reamintesc, adoarme seara pe la 1-2....

Manduca - am iesit astazi prima oara vreo ora jumatate, a dormit neintors . Am insa doua nedumeriri 'tehnice':
- cat de strans trebuie sa fie carrierul, respectiv cat de aproape trebuie sa fie trunchiul copilului de cel al parintelui? Trebuie sa fie lipite?
- cand doarme copilul in carrier, cum ii sta capul? Copilului meu ii cazuse capul in barba, mi se parea ca are o pozitie nefireasca.

In rest, pregatiri, sambata il crestinam.

Mami de Pusculeanu mic si foarte plangacios (24 aug 2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Oana, ti-am raspuns pe FB, am pus o poza
Florina, atentie la barbia cazuta in piept, copiii mici care nu au inca muchii gatului dezvoltati, risca sa nu mai respire in pozitia asta. Normal ar fi sa fi adormit cu capul fie sprijinit pe pieptul tau, fie pe extensia aia.

Al mau tot doarme, daca aveam unt suficient faceam o baclava

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

Buna seara, mamici si puiuti! N-am mai scris de mult, sincera sa fiu nu cred ca o sa mai am timp pentru asa ceva... voi cum reusiti?
Am scapat de viroza, Robert s-a insanatosit, numai ca de vreo doua saptamani mananca foarte putin, comparativ cu ce era inainte. Adica manca 750 ml de lapte muls de la san pe zi, acum mananca 400-600 de ml. I-am mai dat formula, mai ales cand am urmat un tratament sau cand am mai baut cafea, dar reactia a fost aceeasi. Amvorbit cu doctorita, a spus ca se poate sa fie o viroza sau pb. cu dintii si mi-a recomandat 6 pic. de Vit. C pe zi. Nu au aparut schimbari notabile.
oricum o astept pentru vaccinul de la 4 luni.
A mai avut cineva de aici probleme asemanatoare?
Multumesc si sanatate la gasca!

Mami de Robert (7.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

Citat:
citat din mesajul lui madybulancea

Ana cum ai rezolvat problema cu rana de pe mamelon?k am si eu sfarcul crapat in partea de jos si ma tot dau cu glicerina,m-am dat si cu bepanthene si mai nimic,cu ele pe afara nu pot sa stau prea mult caci curge laptic...

Mami de Razvan si Rares

eu v-am povestit despre scoicile de la medela in care inclusiv se colecteaza lapticul , plus crema garmastan sau crema calendula cu galbenele.....dar m-a bagat cineva in seama?

mamica fericita a doi copii minunati Eric (26.08.2011) si Cristina (07.07.1992)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Asa, hai sa incerc sa raspund si eu, daca ma lasa mandrele ...

Steamer - noi nu avem, din lipsa de spatiu si pt ca nu prea suntem fani legume , iar cand suntem la servici mancam de pranz pe-acolo, copiii la gradinita sau le face soacra-mea cate ceva, asa ca nu ne-a trebuit pana acum. Dar in pricnipiu sunt PRO, fina noastra are unul de la Tefal parca si e multumita de el.
Eu am insa o oala sub presiune care mi s-a parut foarte utila pt a reduce timpul de fierbere la diverse preparate (carne de vita, fasole, sfecla, porumb etc).

Robot de bucatarie - avem unul Philips parca si chiar in folosim pt cateva chestii ... Pt maioneza este super, pt ras hrean , pt tocat legume pt ciorba - eu imi cumpar cateva kg de legume, le toc o data pe toate si le portionez ca pt o ciorba si le pun in congelator. Daca faci mai multe chestii o data la robot, ca sa toci mai multe si sa-l speli o singura data, merita.
Ce NU fac la el: batut albusuri (nu-mi place cum ies), suc de fructe (prea mare daraua), pasat legume pt bebe

Pentru piureurile lui bb ne-am cumparat un mixer vertical simplu de la Braun, indispensabil cand vrei sa faci o cantitate mica si fin pasata. Pt diversificare trebuie sa gatesti putin si des, ca mancarea sa fie proaspata, asa ca robotul nu prea e eficient ca se imprastie tot pe pereti.

Pt sucurile de fructe avem un storcator primit cadou; a fost bun cat i-am facut suc de morcovi si de mere, dar cum nu prea s-a omorat cu ele nu prea l-am mai folosit. Si mie mi se par emai sanatoase fructele complete fata de sucuri, dar ce te faci cand plodul nu mananca fructul, dar ii place sucul ? Ii dai suc, numai sa-si ia vitaminele de undeva !

Vaccinurile - eu la Irina le-am facut pe cele din schema obligatorie, dar nu cele gratuite, ci pe bani. Nu i-am facut Rotavrix si nici Prevenar, pt ca mi s-au parut insuficient testate. LA Miruna le voi face pe amandoua, deja Rotarix-ul am facut prima tura si in afara de niste crampe nu am observat reactii adverse. In decembrie a fost epidemie de varicela la gradinita Irinei, 3/4 din grupa ei s-a imbolnavit, ea insa nu, deci sper ca i-a folosit la ceva ...
Sincer, eu nu sunt medic si nu ma simt suficient de competenta sa cantaresc argumentele pro si contra vaccinurilor. Informatii pe net sunt cu duiumul, dar nu sunt atat de convinsa de credibilitatea surselor care desfiinteaza vaccinurile ... Ma gandesc ca la orice medicament exista efecte adverse, cititi numai prospectul de la Algocalmin, pe care pediatrii romani il recomanda copiilor sub forma de supozitoare in caz de febra (Novocalmin) sau atatea alte medicamente ... Dar efectele adverse apar numai la un anumit procent din pacienti, suficient de mic incat medicamentul sa fie considerat sigur pt administrarea pe scara larga. Asa consider eu si vaccinurile, acele efecte adverse consider eu ca sunt intr-un numar
suficient de mic incat sa nu fie retrase de pe piata.

Pana la urma nu putem decat sa speram ca am luat decizia corecta, numai viitorul o va putea spune. Sa dea Dumnezeu sa fie bine.

Am fost azi la dentista si se pare ca trebuie sa-mi omoare un nerv si sa-mi puna pivot Maine ma rezolva, sper ... Si dupa anestezie cica nu pot sa alaptez 8 ore Pompa si laptele praf sa traiasca.

Gata, am fugit.

Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Savvy

Buna seara, mamici si puiuti! N-am mai scris de mult, sincera sa fiu nu cred ca o sa mai am timp pentru asa ceva... voi cum reusiti?
Am scapat de viroza, Robert s-a insanatosit, numai ca de vreo doua saptamani mananca foarte putin, comparativ cu ce era inainte. Adica manca 750 ml de lapte muls de la san pe zi, acum mananca 400-600 de ml. I-am mai dat formula, mai ales cand am urmat un tratament sau cand am mai baut cafea, dar reactia a fost aceeasi. Amvorbit cu doctorita, a spus ca se poate sa fie o viroza sau pb. cu dintii si mi-a recomandat 6 pic. de Vit. C pe zi. Nu au aparut schimbari notabile.

Buna savvvyy, am observat ca puiutul tau e intr-o zi cu fiica-mea Cristina:)
La intrebarea ta nu stiu sa raspund, scuze

Mami de Robert (7.07)

Mergi la inceput

si noi am fost azi la pediatru si Eric la 2 luni si 5 zile are 5700 kg si 58 cm.
Mi-a spua sa-i dau vigantol mai mult pt ca i-a gasit la capusor putin rahitism, cum zicea ea, adica zona care era mai molicica, s-a turtit putin, noi nunam observat dar ea ca medic da ..eu aveam vigantol sau vitam D3 si-i dadeam , dar nu am stiut ca dupa 3 saptamani se arunca sticluta , si-a pierdut valabilitatea.
Pt nasuc infundat cu muculeti mi-a dat tantum protect un spay a zis ca e f bun, iar pt bubitele de la gurita de care ma plangeam la inceput cand am intrat, mi-a dat de la bioderma ABCDERM peri-oral, iar pt a preveni albul de pe limba o reteta si mi-au preparat pe loc la farmacie. Bubitele sunt de la lapte/saliva..asa cum mi-ati spus cateva dintre voi.
Noi nu mai facem lui Eric nici un vaccin.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Gliana, am vazut ca esti din Suceava. Eu am stat in Suceava 18 ani la blocul din Areni ala mare de 10 etaje si daca vin in Romania, ma voi duce in Lipoveni la bunica mea. Tu pe unde stai in Suceava?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui Savvy

Mami de Robert (7.07)

a luat antibiotic?

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput