Strugurasi de Sept-Oct2011-Hai IONELA!!!(125)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali_mete/Lali_mete.jpg)
Lali_mete spune:
Felicitari Ionelaaaaa!!! Bine ai venit bebe Tudor,sa cresti mare,fericit,destept si frumos!!!
Mai fetelor,am niste emotii,nici nu va pot spune!! Parca abea am vazut liniutele roz pe test! Au trecut atatea luni,10,uite,aproape,de cand scriu aici,la "strugurasi" , am trait impreuna cu voi a doua cea mai frumoasa perioada de gravidenie pe care puteam sa o am . Eu si prima si a doua sarcina am fost tare cu capul in nori,am refuzat cu desavarsire sa imi fac griji pentru sanatatea copilului,am mancat ce si cat mi-a poftit inima si stomacul,m-am plimbat cat m-au tinut picioarele , m-am laudat pe unde am putut cu burtica mea si asa cum spunea si Bujo,eram cea mai mandra cand imi admira cineva burtica prin hainele mulate. Eu am umblat cu rochite scurte pana la o palma sub buci la ambele sarcini
,poate am fost putin vulgara,dar eram cea mai mandra posesoare de burtoc miscator. Cel putin la prima sarcina la cat de suparata eram in legatura cu tatal meu ma si mir de unde aveam atata putere sa ma bucur de fiecare miscare,de fiecare sut in coaste,ficat si ce mai intalnea in cale.Aici alaturi de voi am trait foarte intens fiecare clipa de cand am aflat ca sunt insarcinata a doua oara , aici am spus prima data ca voi avea fetita,stiau doar sotul si sora-mea,urmatoarele ati aflat voi, aici am transmis in direct practic travaliul meu,de fapt al Teodorei Ioana , si am avut aceeasi emotie pe care am avut-o cand a nascut sora mea,odata cu nasterea fiecaruia dintre bebeii vostri.
Seidana echilibrul il poti gasi doar in tine si trebuie sa il gasesti pentru ca micuta ta are nevoie de o mama intreaga la cap si la suflet, o mama care sa fie cat mai mult timp vesela si binedispusa. Nici nu stii cat regret ca in timpul primei sarcini nu am putut sa imi gasesc linistea,luasem asupra mea rezoolvarea problemelor la prea multe persoane, absorbeam prea usor staea de spirit a celor din jur,mai ales a celor tristi si suparati, ascultam foarte usor sfaturile celor care nu voiau altceva decat sa sufar. Abea dupa ce s-a nascut PAul si am gasit un bun sfetnic in d-na dr de familie si in fetele de la "dovlecei" ,si bineinteles in sot,care a vazut toate semnele depresiei la mine si m-a facut sa o constientizez, am reusit sa gasesc acel echilibru pe care il cautam .
Cu sotul tau discuta foarte clar,ecplica-i ca nu e fandoseala ceea ce simti tu, e ceva destul de grav,care poate duce la chestii grele.Ajungi sa te indepartezi de el pentru ca nu te crede,de mama ta pentru ca te cicaleste si te face sa te simti incapabila sa iti cresti copila s.a.m.d. Nu mai tine in tine ca faci rau, aduna-te si fa ceva,orice, ce crezi tu ca te linsiteste. Te linisteste sa ityi spuna dr-ita de ce ti-a dat trimitere? Insista la cabinet sa ti se dea nr ei, ca mai e o luna pana in decembrie si pana atunci ajungi cu creierii frenjuri.Daca iti face bine sa vorbesti cu oameni ,vorbeste,oi aici,ori in parc,ori cu o prietena buna, numai nu te lasa prada depresiei,valabil si pentru Marryan. Stiu ce simtiti,eu ma sufoc la propriu numai daca ma gandesc ca ar putea avea ceva copilasii mei , ma ingalbenesc si incep sa tremur la orive stire despre copilasi bolnavi sau accidente, ori copilasi lasati pe cine stie unde.Copiii sunt ratiunea noastra de a trai,aerul nostru, reperul pe care il avem de acum in viata ,dar trebuie sa ne pastram calmul, sa nu credem orice este scris pe net , aici nu unt scrise numai realitati,sunt si foarte multe aberatii,multe neconcordante,si va faceti rau. Exact cum ai scris ,Seidana, e de ajuns sa se potriveasca la un punct ca mintea o ia razna,ce conteaza ca sunt alte 100 de semne ca avem copii sanatosi. Ma dau iar exemplu pe mine... Socrul meu mereu ii gasea lui Paul defecte, ba ca nu sta in fund la 4-5 luni ( a stat singur abea la 7) ,ori ca se uita crucis, apoi ca nu mergea in picioare ( la 13 luni a inceput sa mearga) , ca ii dadeau dintii prea repede ( la un an avea dantura completa deja, cu tot cu canini),ca alerga cu mainile fluturand,ca tipa mult,ca trantea usile,ca nu se juca cu cuburi, ca..ca..ca.. ,acum ca nu vorbeste. Mereu imi spunea ca are ceva copilul,si mai ales ca nu trebuia sa ii punem numele de Paul,ca asa il chema pe primul lor copil care a murit inainte sa se nasca Vali si fratele lui. Am tacut ceva timp pana nu am mai rezistat si am izbucnit in plans si le-am spus amandurora,si socrului si soacrei,ca o singura data daca ii mai cauta defecte si imi mai spun de ele,cand mai vin in oras imi fac de lucru si plec de acasa,sa nu il mai vada. Le-am spus ca e perfect sanatos,si ca ma fac sa sufar cu foecare cuvant,iar daca ii vad atatea handicapuri sa isi mai faca un control la ochi ca nu vad bine. Am ales sa nu mai caut nimic pe net, nici o boala al carei simtom sa fie ceva ce face sau nu face copilul meu,ca as fi luat-o raznoiu de mult.
Fetelor va multumesc din suflet, ma impaunez toat acand citesc ca am copii frumosi, toti sunt foarte frumosi
.
Eu cred ca am putea face trecerea la noul stadiu si dimineata,dar ar fi frumos ssa facem trecerea la miezul noptii.
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/zubi/zubi.jpg)
zubi spune:
elicitari ionela , bravo bebe TUDOR, pai nu puteam pleca fara tine
Sei, singura singurica trebe, pt ca sa-ti zic, daca te apuca depresia, atunci cine o inveseleste pe Ela? fiecare are grijile ei,si orice ti-am zice noi, tu singura tre sa iti impui, tu ai grija ca ela are ceva, eu am grija ca nu sunt in stare,ca daca ametesc sau mi-e rau si atunci ce pateste copilul????asta e cea mai amre panica a mea,ca la un mom dat nu o sa fiu in stare:((((((
eu vreau sa va spun ca nici acum nu imi vine sa cred ca sunt mamica, nu situ de ce, toata viata mi-am dorit copii, si copii multi, intotdeauna am visat la o cas aplina de copiii,c and erammica ma gnadeamchiar sa infiez, imi doream, visam,dar niciodata nu m-am crezut in stare sa raman insarcinata,sau sa duc sarcina pana la capat,sa fiu gravida, sa am in asa fel grija d emine ca s anu ii fac rau bebelui...si cum a spus si Sei, in Ajun de anul Nou, au aparut liniutele care il prevesteau pe Ayan, darul meu de la Dumnezeu, care a venit pe lume sa aduca cea mai mare pace si sa ma faca sa ma simt IN STARE....pe voi va iubesc maxim, stiu cum am inceptu imediat pe forum,la cateva zile, erau doar vreo 5 fete..si eu am inceput printre voi ca un copil tamp...si am cerut o gramda de sfaturi inca de la inceput,si voi m-ati primit si ati avut atata grija de mine
Lali, mesajul este absolut superb si am asa emotii...
Hayat
![](images/user_woman.png)
mikka11 spune:
Lali ce frumos scrii tu, cu ce placere citesc mereu mesajele tale si cate dreptate ai
Sta cineva pana la 12 noaptea sa posteze mesajul? Am vazut ca unele fete de la brumarei l-au citit deja aici
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/zubi/zubi.jpg)
zubi spune:
Felicitari Rach si Pinkisor pt botez
natalia..mami x 3, bine ai revenit, ne-a fost tare dor de tine, ce fac fetele? le puup pe toate, esti super mummy, felicitari
Jade
pinkysor spune:
Lali ce frumos scrii! Mi-au dat lacrimile!
Eu nu am participat pe cat as fi vrut la odiseea noastra si imi pare tare rau . Sunteti niste fete minunate si niste mame extraordinare!!!
Citindu-va pe voi mi-am reamintit perioada sarcinii, cat de repede trece timpul. Parca ieri il asteptam pe sot sa vina cu testul... apoi s-a uitat si a vazut rezultatul...parca nu-mi venea sa cred! Apoi a urmat o perioada in care m-am simtit cea mai fericita femeie dar am avut si eu destule griji. Imi pare atata de rau ca m-am stresat atata parca ieri ma stresam ca vorbesc prea mult la telefon sa nu cumva sa-l afecteze pe bebe din burtica...am facut ecografii ca sa vad ca e totul bine cu el apoi ma gandeam ca poate nu-i bine sa fac atatea ecografii! si cate si mai cate...
Apoi a urmat perioada in care ma gandeam la nastere, ma stresam din nimic...
Lali ai perfecta dreptate ca doar in noi gasim echilibrul! Dar stii? cateodata e asa de greu sa-ti gasesti echilibrul de unul singur si avem nevoie de cineva sa ne dea incredere in noi. Eu dupa nastere am fost foarte stresata si cred ca deveneam depresiva daca nu vorbeam cu sotul meu... problema este ca uneori sunt asa de inchisa in mine
Ionela, felicitari pentru bebe Tudor!!! Ce frumos ca ai nascut azi!
Fetelor, vreau sa vin si eu cu voi in noua casuta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/May3/May3.jpg)
May3 spune:
alooo, terminati-va ca nu mai am energie sa mai si bocesc
fetelor, merci pentru tot. sfaturi, vorbe bune, incurajari etc etc. nush ce ma faceam pe perioada sarcinii fara voi
mii de pupici tuturor
lali, frumos mesajul
hayat, ma bucur ca e totul bine acum.
ionela, felicitari!!! ce bebe grasun ai facut
deci de maine ne vedem pe la scutece, nu?
hai sa fie intr-un ceas bun.
eu ma culc. sunt terminata. fii mea e o mica terorista si lu mamaie nu-i mai trece raceala sa iau si eu o pauza...
mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011
zebraroz.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali_mete/Lali_mete.jpg)
Lali_mete spune:
Mai,dar oare fetele ce erau tare active la inceput de odisee ce fac? Unde or fi Athosika,Nane, Ancaroro?
Zubi eu luna viitoare mer sa vorbesc iar cu ginecologul,si vedem si ce metoda folosesc in continuare.Si eu ma gandeam la un sterilet,dar am in familie ,in partea mamei, mai multe cazuri de probleme la aparatul reproducator,fibroame, suspecte de cancer la colul uterin... asa ca fara analize ceva mai amanuntite nu folosesc decat caciulite.
Adeverinta ce trebuia completat cu venitul tau pe anul tevut ti-o completeaza contabila foarte repede, dar... si la mine prima data,la Paul ,a durat 2 saptamani... Mergi peste ei, da cate un telefon pe zi,sa se rezlve mai repede. Nu de alta,dar abea a treia luna incepi sa primesti banutii,dupa ce depui dosarul.
Seidana eu mai pun si visine din visinata in aceleasi bilute din salam de biscuiti...Sa stii ca it idau na-na, fata nu face la comanda tot ce vrei tu. In plus,nu are decat doua luni,cate ai vrea sa faca? Ei au perioade de progres nemaipomenit,si perioade in care par ca au regres chiar,parca uitand sa faca ceea ce cu cateva zile in urma faceau tot timpul.
Parul vad ca nu ii cade piticei mele, iar ochii sunt un albastru inchis,dar culoarea lor se poate schimba toata viata
. Ai sotului sunt cand verzi cand albastri
.
Anilansa distractie placuta la botez! Sa inteleg ca acum mergeti doar la Biserica,si faceti petrecerea in Decembrie?
Racheel felicitari pentru mica crestina ,ma bucur ca a fost cumintica. Mie ursitorile nu imi plac
, mi se par asa, parca prea obicei pagan,e de ajuns ca facem scalda,care nu este specificata nicaieri din cate stiu eu, si se pun atatea in apa aia,plus taiatul motului sau ruperea turtei la un an...
Legat de greutatea fetitei, o alta prietena de a mea are fetita cu 3 saptamani mai mica decat PAul,si acum e cu 7-8 cm mai micuta ca inaltime,iar la kg...ea are 10 kg su Paul 14 . Si e sanatoasa tun,toate analizele sunt in parametri, e vioaie,e bine ddezvoltata si fizic si psihic,doar ca e mai maruntica.
Pinky felicitari asemenea pentru micul crestin,abea astept sa vad pozici!
Natalia e mai lunguta fetita ta cu 2 cm decat a mea,in rest,aceleasi masuri. Poate intradevar nu ii plac parfumurile,eu pe sani nu dau cu nimic,cu sapun o singura data pe zi,si ala nu prea e parfumat .
Jade doamne ajuta sa fie asa T si de acum inainte, sa nu mai fie plangacios .
May .
Marryan of,de as putea sa iti spun exact ceea ce te-ar imbarbata ce bine ar fi! Te simt asa trista ,asa panicata si ma doare ca nu pot sa te ajut. Incearca sa te remontezi,sa gandesti pozitiv ca altfel vei regreta mai tarziu.Aceste clipe de bebelusenie nu se mai intorc, umpleti plamanii cu mirosul ei de bebe, urechile cu glasuciorul ei de acum, obrajii cu atingerea obrajilor ei finuti,ca niciodata nu vor mai fi la fel.Ia ca atare tot ce vine, informeaza-te foarte bine ce trebuie sa faci cand se mai ineaca cu saliva si cu timpul vei deveni mai stapana pe tine. Nu esti slaba,esti doar mama.
Eu sunbt om in toata firea si ma inec uneori cu saliva de ma albastresc.
Nanna ce micuta a fost Indra ! Acum are greutatea si inaltimea unui copil de varsta ei? Natura e uimitoare uneori,si ne arata ca nu doar ce este in "norme" este corect.
Mikka .
Kora sa se faca bine repede Ianis. Reusesti sa il tii departe de Dimitris,sa nu ii dea si lui ? Ca eu nu reuseam cu Paul,tot o pupa,asa,pe furis.
Hayat ma bucur ca ai scris ce ma ifaceti
,chiar eram ingrijorate.
Eu stau sa il postez la miezul noptii ,si sa le incurajez si pe "Brumarici" tot atunci
. Oricum nu am somn si nici nu mai e mult
.
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
mikka11 spune:
Uite ca am stat si eu Lali, mai e putin pana la miezul noptii, trebuie sa se trezeasca si Mariuca, nu ma mai culc, mai rau ma zapacesc
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sept-Oct2011/Sept-Oct2011.jpg)
Sept-Oct2011 spune:
Mikka eu stau cu mesajul scris,numai sa dau send,sa fac capitolul nou si sa postes mesajul la "Brumarei". Mi se pare asa frumos sa predam stafeta si sa incepem o noua etapa
! Mi-ar placea ca fiecare sa scriem un mesaj in noul capitol asa,despre sarcina fiecareia si cum am perceput noi grupul de aici
!
Lali.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sept-Oct2011/Sept-Oct2011.jpg)
Sept-Oct2011 spune:
Lume,lume , casuta noua, in locatie noua, bun venit la "Primele 365 de zile ale bebelusului"!