Brumarei de Nov-Dec(87)-Bravo Adriana!Hai Dana84!
Raspunsuri - Pagina 25
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aris26/aris26.jpg)
aris26 spune:
nada - ai dreptate. ce bine ar fii ca doctorii astia chiar sa fie zei si sa ia mereu decizia perfecta, ce bine ar fi sa nu se intample niciodata o tragedie.
din pacate chiar si faza cu aprobarile pentru cezariana are samburele de adevar. e un adevarat cosmar ce se intampla cu seful de sectie acolo. eu cand am nascut am asistat la o adevarata mustruluiala pe care si-a luat-o T ca are prea multe paciente si ca el si parvu consuma prea multa ata cu operatiile lor. desi stiu sigur ca la lauze erau internate doar doua paciente ale lui T una eu si una cu o cezariana facuta la nevoie si f f complicata. in schimb domnul sef de sectie avea 6 paciente cu cezariana(cred ca nu a mai asistat o naturala de cand era rezident), toate care mai de care mai VIP(nevasta nu stiu carui luptator si alte mondenitati).
la mine stiu sigur ca a completat fisha de internare in asa fel incat in caz de ceva sa ma poata baga in cezariana fara aprobarea sefului(care probabil nu ar fi venit in veci in timp util)..asa ca mi-a scris acolo tot istoricul sarcini mele dificil obtinute si sustinute cu tratamente si o groaza de . ceea ce mi se pare aberant. unui astfel de medic ar trebui sa i se permita sa decida fara aprobare si o mie de scuze cand este cazul de cezariana. nu zic, poate sa bage o pacienta in cezariana de capul lui dar dupa aia trebuie sa stea sa dea o mie de explicatii, de ce cum si in ce fel...normal ca ii e scarba. si mie mi-ar fi. si daca a salvat pacienta este pus la zid ca consuma materialele spitalului daca nu o ....ce?
rahaturi, orgolii si prostii ca in orice domeniu si oriunde...doar ca in medicina situatiile astea nasc tragedii uneori
mama de mic +
s34+ AMR 5sapt.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooka/ooka.jpg)
ooka spune:
salu fetelor,
bine ca n'am vazut reportajul ca si asa ma deprim din orice. Mi'am luat uscator, iuhuuuu, bine ca am scapat de'o grija, maine il livreaza.
Dana daca vrei sa vb despre cezariana, io zic ca in privat, mess sau mp. Ca tu cred ca esti singura care mai face cezariana cu Tutu asa ca n'are sens sa plictisim pe nimeni. Dar o sa fie bine, o sa vezi, io care is cea mai cea fricoasa posibila si tot am trecut cu bine, dr vine cind trebuie ca doar n'o sa ne tina de mana in sala, deci fii fara grija.
am schimbat salopetele la pisoi de la newborn la up to 1 month (care cred ca is mari dar in celelalte nu'si putea intinde labutele)
ma cheama molicica (datoria) va pup si va doresc o noapte linistita.
mami de Sofia si de
Zoe
Doamne ai grija de noi!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nadaflorilor/nadaflorilor.jpg)
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msilvy nina si moldoveanca : m-a uimiti ce povestiti voi despre sistemul sanitar de acolo . si eu care credeam ca in romania sistemul sanitar e jale . nu e ca vreau sa fac comparatie , nu se pune problema asta , dar totusi si acolo au o groaza de lacune .. macar in romania , te duci la "cu plata" si e totul un pic mai simplu ; parca asa mi se pare . si sincer , pot sa spun cu mana pe inima , ca romania are medici foarte buni relationati la posibilitatile utilitare si informationale de care dispun . |
eu mi-am zis ca o combinatie intre cele doua sisteme ar fi ok, mai mult interes pentru binele pacientului si scazand spagareala, uneori greu de evitat din romania, ar face un sistem medical excelent (din pacate "sistemul cu plata" din romania nu te asigura ca ai parte de servicii medicale de calitate)
eu medicilor din spital nu am ce le reprosa (inca), chiar au clarificat o situatie cu care m-am luptat niste luni de zile si reuseam sa-i dau de cap cu medicii de familie, pentru ca refuzau sa ma asculte si sa coreleze rezultatele ananl;izelor cu medicatia prescrisa de primul medic de familie care facut bors din reteta mea ... aici daca un medic calca pe aratura cei ce vin dupa el fac acelasi lucru, greu ii tragi pe carare, sa verifice ce a facut cel dinainte sau sa ia o decizie contrara celui dinainte e echivalent cu ai pune sa-si asume raspunderea... prefera sa persiste in eroarea primului decat sa corecteze
azi insa cred ca departamentul scan a fost derutat de faptul ca au primit simultan doua solicitari de programare scan pentru acelas pacient dar pentru date diferite...s-au facut dua solicitari, una pentru saptamana 32+ si una pentru 36+...ei au ales una si pe cealalta au lasat-o in aer..."daca intreaba careva, gasim noi o solutie pe moment"... nici nu stiu ce m-a facut sa intreb, ca de obicei asteptat cuminte acasa instiintarea (la intoarcere acasa am gasit la cutia de scrisori instiintarea pentru saptamana 36+, pentru eco de azi s-au justificat ca au f multe urgente si nu au avut timp sa trimita scrisori si nici sa sune pacientii...bla bla.. vorbe..bine ca am fost pe faza si s-a rezolvat)
eu sper ca la nastere sa nu am parte de chestii de genul asta, fac planuri cu sotul din dotare sa fie langa mine cat mai mult timp... eu sunt cam moale in conditii de criza..dar el e mai ceva ca sirena lui Roaita si in plus e de-al lor nu il pot ignora prea mult (cu mine nu au greturi imediat se leaga de faptul ca nu sunt vorbitoare nativa de engleza si precis nu am priceput ce mi s-a spus sau nu am stiut ce sa cer - am patit-o deja de doua ori si am dovedit ca ei au gresit, cu inscrisuri date de asistentele de la GP, gen data programare, ora si natura programarii scrise cu manutele lor - programari care la fata locului se volatilizau, am ajuns de doua ori la consultatii si analize si mi s-a spus ca nu exista programare pe numele meu)
oamenii sunt la fel peste tot..daca dai de ametiti esti fript indiferent de tara
Nina,
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
aris26 spune:
ooka - felicitari pt uscator de abia astept sa imi povestesti cum ies rufele ca sa ma mobilizez si eu, mai ales ca e tare rau cu uscatul hainelor iarna in casa.
felicitari si pt schimbarea numarului la haine. eu am trecut la alea de up to 1month de abia cand a implinit o luna matza mea
cum a fost plimbarea in sling? sta bine?
mama de mic +
s34+ AMR 5sapt.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Apropo de cazuri din astea nefericite, Doamne fereste....aici la inceputul fiecarei sarcini am semnat un contract cu spitalul prin care acesta din urma se obliga sa-mi plateasca 100.000 de doalri plus alte daune, despagubire daca in urma nasterii rezulta un copil cu probleme (cauzate de diverse manevre medicale/malpraxis).
http://www.nica.com/what-is-nica.html
Tiny baby gator
Baby gator
aris26 spune:
e ora 10 si 20 si al meu copil fuge prin toata casa intr-un tricou, fundul gol, picioarele goale...si fuge si fuge si fuge. eu zau daca inteleg de unde mai poate frate si pana cand
nu am vazut in viata mea asa ceva, nu am energie nici macar sa il urmaresc cu privirea prin casa. zici ca am stiut cand am construit parterul lung ca un vagon
mama de mic +
s34+ AMR 5sapt.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/BlackCat4evR/BlackCat4evR.jpg)
BlackCat4evR spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioana_iasi fetele dar pt mine nu aveti nici un raspuns? in legatura cu antibioticile....sa le iau sa nu? avand in vedere ca a iesit nu f grav? ![]() ![]() |
Pai, mai, SENSIBIL nu inseamna ca e el mai slab, sau ceva!!!
Inseamna ca s-a depistat in sectretie, si pt. ca brontozaurii tot capata rezistenta la substantele active din antibiotice, se face ANTIBIOGRAMA, ca sa se depisteze ce anume substante il ucid. Asa trebuie interpretat "sensibilul" ala! adica ai streptococ sensibil la anumite antibiotice. In functie de asta, medicul scrie reteta, asa ca ia ce ti-a zis!