Mi-am transferat baiatul (clasa I) de la o scoala la alta, si a trebuit sa iau foaia matricola pe perioada de o luna de zile cat a trecut de la inceperea anului scolar. Pe foaia matricola era trecut lb.romana FB/13x, Matematica FB/19x, educatie muzicala FB/11x, samd..
Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna acel 13x, 19x, 11x ???
Poate datele in care a primit calificativele : 13, 19 si 11 octombrie?
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
Eu cred ca se refera la numarul de calificative, adica a luat 13 FB la romana, 19 la mate si 11 la muzica.
Am observat pe caietele nepoatei mele multe calificative, multe date pe lucrul in clasa sau teme, ca incurajare.
Sigur datele cand a luat acele calificative.
In foaia matricola se trec numai notele din catalog, nu si cele din caiete, de incurajare.
Acelea sunt datele cand a primit calificativele respective.In catalog asa trecem si calificativele FB|13X. Nu apar chiar 13 sau 19 calificative ca nu incap.
La sfarsitul semestrului un elev trebuie sa aiba in catalog atatea calificateve cate ore are pe saptamana la o disciplina + 1. Sunt si elevi care depasesc acest X+1. In general la disciplinele cu o ora pe saptamana elevii primesc cel putin trei calificative.
Daca ar avea 11 calificative la ed. muzicala ar insemna ca au trecut 11 saptamani de scoala si a fost notat in fiecare ora.
Da, cred ca aveti dreptate, este data cand a luat calificativul. Multumesc ca m-ati luminat !!