Manifestari astmatice la copii (5)
Raspunsuri - Pagina 11
OanaRusu spune:
Ana draga, nu-s speciatlista doar cu mai mult exercitiu
Da, uneori in acut se trece la alt remediu.
Eu cred ca poti ramane doar cu coacaz si cu ipeca - e suficient cred eu.
La noi asa functiona f bine - iar febra controlata cu remedii babesti gen cartof ras (eu ii zic la Paul ca-i fac platosa de soldat care lupta cu microbii), sosete umede (cu uscat pe deasupra si paturica invelit bine - asta doar cand doarme).
Dar Paul nu-mi sta invelit cand are febra - de cele mai multe ori. Zice ca-i e cald si gata, se zbate si iese afar...cred ca stie el cum sa-si imbunatateasca starea.
Ca "incurajare" - am avut-o pe cea mica la 2 ani si cateva luni, cam 3 zile cu febra peste 39 - a facut o herpangina groaznica (a luat de la Paul, el a avut forma usoara) si a trait doar cu tzitzi si cate f putina apa - nu s-a deshidratat si nici n-a pierdut in greutate, plus ca alerga intr-una prin casa - macar ca avea febra asa mare - simteam de la jumatate de metru cum arde...
E bine sa lupte copilul cu febra cata vreme nu face convulsii - mie asa mi-a zis drita noastra. Asa ca atata vreme cat se impotriveste la tratament, las-o cu minim si multa iubire eu asa am fact.
O noapte usoara - dimineata intru din nou sa vad ce faceti
A, inca ceva: noi am trecut cu ipeca si coacaz prima criza dupa ce am renuntat la cortizon - ma trezeam din ora in ora sa vad dc respira si el dormea dus. Asta in conditiile in care primea flixo de 2 ori pe zi, zyrtec de 2 ori pe zi singulair si - dc aparea tusea - primea si ventolin. Fara astea se sufoca si nu putea spune nici "mama" - atat de rau a fost mititelul de el.
Povestesc si nici mie nu-mi vine sa cred - rabdare si incredere
softurela spune:
Ana, intru repede/
Insuficienta respiratorie se vede cand copilul e cu fatza in sus.
Toracele se ridica sus-jos, umerii se misca si narile bat. Respiratia e rapida.
Sunt mai multe nivele de insufienta, noi am avut si mai usoara si mai grava. In insuficienta copilul nu prea mai tuseste (tuse rara) iar tusea este umeda, nu productiva.
Multa sanatate, sa treceti si noaptea asta cu bine!
Daca ti se pare ceva suspect mai bine mergi la urgenta, macar sa verifici ca e totul ok.
Incearca sa nu-i mai dai nurofen, mai degraba panadol.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
AnaIB spune:
Buna dimi, am intrat sa va spun ca noi am avut parte de o noapte usoara, fara febra si tuse. Micuta a dormit linistita si s-a trezit doar sa ceara apa de vreo 2-3 ori. Acum, dimineata , parea ca haraie mai tare, ma gandesc ca poate e din cauza secretiilor acumulate. Oana, multumesc mult, nici nu-ti dai seama cat de mult ma incurajezi...
Softurela, cam la cat timp de la debut a aparut la voi insuficienta respiratorie? stiu ca nu e o regula, Sophie a inceput cam de vineri seara sa dea semne de viroza, sambata a inceput cu tusea... ma gandesc (de fapt, sper) ca ce a fost mai greu a trecut.
Azi o sa mai vorbesc cu d-na Dr. sa vedem ce spune de evolutie.
Sanatate multa, liniste si pace, ca tot se apropie Sarbatorile
OanaRusu spune:
Super Ana inseamna ca reactioneaza bine la ipeca.
Dc are tuse incarcata, da-i lichide cate vrea - sa se desprinda tot ce trebuie de acolo.
Ce nu am zis pana acum e ca Paul avea 3 ani jumate cand am renuntat la aleopate (dupa 6 luni de tratament) deci nu era f mare, nici el nu stia sa expectoreze.
As fi curioasa sa aflu de la voi - nu apar agravari la copii atunci cand sunt mai "incercati" - de exemplu, Paul are zile in care e grozav de incapatanat si agitat; dc se nimereste prost si eu sa fiu f obosita, imi pierd rabdarea si-l cert destul de tare, dupa care aproape de fiecare data apara o agravare - de ex tuseste noaptea ( nu mult, dar oricum nu doarme asa linistit).
Am auzit (dar nu am gasit nimic concret) ca alergiile sunt legate strans de un psihic sensibil. Ma gandesc ca si Paul o fi de felul lui sensibil si mai introvertit decat cred eu - si poate certurile astea (si faptul ca nu cedez la obsesiile lui in tantrumuri) il afeteaza la nivel atat de intim incat doar alergia e manifestare exterioara.
Asta nu am discutat cu alte mamici de copii alergici - si azi am reusit sa pun macar aici intrebarea asta care ma framanta de mult timp.
Adevarul e ca am o fire destul de vulcanica - mai ales cand ma simt coplesita de capriciile lor, mi se intampla sa "explodez" (ca dc il apuca pe unul, si celalalt ii tine isonul, distractie maxima sa se smiorcaie unul ca vrea afara si celalalt ca nu vrea afara...)
Of, cateodata imi doresc sa ma pot intoarce in timp si sa schimb (mi-e greu sa accept cand fac greseli care ii afecteaza pe copii) plus ca am un sentiment stupid ca e bolnav din cauza mea (a mostenit de la mine alergia la acarieni).
hmm... azi nu-i cea mai grozava zi a mea - ieri am avut o iesire cu Paul pentru care nu pot sa ma iert defel.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AnaIB Softurela, cam la cat timp de la debut a aparut la voi insuficienta respiratorie? stiu ca nu e o regula, Sophie a inceput cam de vineri seara sa dea semne de viroza, sambata a inceput cu tusea... ma gandesc (de fapt, sper) ca ce a fost mai greu a trecut. Azi o sa mai vorbesc cu d-na Dr. sa vedem ce spune de evolutie. Sanatate multa, liniste si pace, ca tot se apropie Sarbatorile |
Bianca a avut o singura data si a ajuns la insuficienta dupa o zi de muci si tuse.
La Diana a variat, ultima la care am ajuns in spital a debutat din prima zi. Restul care au fost mai usoare...erau la 2-3 zile.
Multa sanatate! Ma bucur de vesti!
Deci se poate si fara ventolin, data viitoare imi fac curaj.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
Oana si eu ma gandeam ca ar fi o legatura intre psihic si accesele de tuse dar nu sunt sigura. Nu am urmarit cu consecventa aspectul asta.
Plus ca in ultima luna a fost foarte bine cu tusea indiferent de starea de spirit.
Astazi am fost la gradinita, copii erau prinsi de un nou val de viroze. O parte erau deja acasa, cu agravari iar restul muceau si tuseau.
Diana a stranutat dimineata de vre-o 2 ori, ma astept sa inceapa spectacolul. Si ca deobicei va fi in weekend. Fiind ziua ei au pupat-o toti muciosii , deci sigur nu scapa. Aveam deja o luna de liniste deci era prea bine.
Revin, Oana la fel sunt si eu cu pshicul, mai cedez, ce sa faci e greu cu 2 copii. Si mie imi pare rau si ma acuz pentru astmul Dianei, dar asta e.
Ti-as zice mai multe dar am mult de lucru, revin cu alta ocazie.
aalina2003 spune:
OanaRusu,
Da, asa scrie, crizele de astm se pot declansa in urma unor evenimente stresante,si da, si fiica-mea este o fire sensibila. (desi nu a avut tantrum niciodata).
Insa, nu am observat la ea o legatura intre evenimentele de peste zi si criza de astm.Mai mult, nici macar nu e o legatura directa intre curatenia din camera si tusea nocturna. Cateodata e foarte curat si ea tot tuseste.Si in plus, fetitei mele dermatita atopica i s-a declansat la 3 luni, ori pe vremea aia, zau daca o "certam"" in vreun fel sau macar daca ne certam noi intre noi de fata cu ea.
Si nu, nu e vina ta, asa cum nu e vina mamei tale ca tu ai acest tip de alergie.Pur si simplu, asa s-a nascut si asa a fost/este "conditionat"de mediul in care traieste.
Si eu m-am culpabilizat in sensul asta, dar nu este nimic constructiv in asta.
Iar greseli legate de copil..hmm, nu suntem noi mamele perfecte,asa cum nimeni nu e, important e ca..ne straduim, nu?
Ana nu a mai primit Ventolin de 1 an si ceva, e drept ca e sub tratament cu Flixotide, Aerius si Singulaire. Vad ca voi povestiti despre viroze/crize de astm tratate naturist/homeopat, dar cu Ventolin. Eu credeam ca voi ati renuntat total la medicamentele clasice si ma tot gandeam cum sa-mi fac curaj sa incep si eu tipul asta de abordare, dar nici Ventolinul nu ma incanta deloc.
Deocamdata, raman la abordarea clasica.
softurela spune:
Alina, la Diana am scos ventolinul din schema de cand cu homeopatele (ca am incercat un puf, e alta treaba).
La Bianca mi-a fost teama, am redus insa mult doza de la 6 pufuri/zi la 2 pufuri/zi. Bianca are un an jumatate, mi-e cam teama sa risc.
Plus ca noi suntem incepatori in homeopatie, de la sf lui octombrie.
Sa inteleg ca tu nu-i mai dai ventolin nici macar cand e virusata ?
E foarte bine, asta chiar e bine.
Diana in anul in care era pe singulair si flixo, in viroze ajungea la wheezing absolut de fiecare data. Deci foloseam si singulair, flixo si ventolin.
OanaRusu spune:
Alina, eu nici nurofen n-am in casa - daramite ventolin. In martie 2010 le-am pus pe toate sus in camara (le-am aruncat un an mai tarziu neatinse).
Va multumesc mult pt ganduri - sunt varza rau de tot azi, cred ca bocitul asta ma va arunca intr-o mandra viroza....
Of-of... Macar l-am scos din medicatia agresiva..
Tantrum are ff rar (cred ca acum a fost a 3-a oara anul asta si e decembrie...) insa cand eram pe aleopat avea mereu din toate nimicurile - atunci faceam fata mai bine pt ca mi-era atat de frica pt sanatatea lui... acum m-am mai linistit cu sanatatea si uite... uit ca mi-am juart in noptile lungi de acum 2 ani sa nu-l mai cert... cum zice Ana mea, "pe vecie...
Va doresc o zi bune
Pe seara incerc sa intru sa vad ce face fetita Anei.
ligeea spune:
Cred ca pe toate ne incearca ,,magia sarbatorilor".Si eu am avut azi un meci , sunt obositi la sfarsit de trimestru , si noi la fel, au fost si multe raceli in toamna asta ...
Azi l-am certat rau , trebuia sa plecam la scoala si nu vroia sa se imbrace , sa se spele, cel mic nu statea la masa , balamuc total.
Am ajuns la 8 la poarta si pe tot drumul l-am certat non-stop.
Dupa amiaza iar au luat-cu scandalul in casa ...cred ca traversam o zodie nefasta in care nu empatizam bine cu cei mici .