Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cris2010 spune:

Citind ce nazbatii fac delfinasii vostri, pot sa zic ca SN e chiar cumintica, bine dar nici eu n=o scap din ochi. A scapat si ea de vreo doua ori la wc, in rest nimic interesant.

Azi m-a ajutat sa intind rufele. I-am lasat cateva sosete in masina si a facut drumuri, drumuri sa mi le aduca cate unu, numai bine ca am terminat eu de intins hainele, ca altfel mi le trage jos de pe suport.

de Solnushka Natali - 13.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissteo

TINA, poti sa bagi datele in calculatoarele online pentru evolutia copilului si sa pui o intrebare pe pediatrucluj. Mie chiai mi-a placut ce raspunsuri da dna doctor de ep acest site. Asta pana ajungi la doctor.
Eu incerc sa mai limitez consumul de lactate clasice si sa le inlocuiesc cu altceva. Imi spuneti si mie blogul cristelei pe care va uitati voi?
Albert mananca cam 5-6oo lactate pe zi. Cam asa si Teo, cred ca ar manca mai mult adr am inlocuit cu legume si fructe cat mai bogate in cate ceva pentru ei. Acum le dau gogosari si ardei ca au vit c, pere, mere, struguri, suc de rosii- mananca de nu se satura, toate crude.

Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007)

cum spune Histamina,intr-adevar au potential alergen migdalele,ca orice nuca,aluna,oleaginoase,dar eu le-am testat. le dau migdale blenduite de o luna,asa in fructele de dimineata. si NU exagerez,3-4 buc.,nu zilnic
laptele de migdale e altceva,ala merge zilnic ca se blenduieste doar o0 parte din migdale si se amesteca cu de 5 ori cantitatea de apa,deci e diulat dar f sanatos.
dar poti incerca lapte de soia,lapte de mei (foarte sanatos),de multe alte cereale si nuci
uite www.cristelageorgescu.ro/?p=3656#more-3656" target="_blank">blogul Cristelei
sau daca vreti ceva si mai hard aveti aici site-ul Ligiei Pop,adepta mancarii crude!

mie imi plac ideile lor dar inca mi-e frica sa le schimb mneniull picilor de frica sa nu gresesc cu raportul de proteine,fibre,carbohidrati,pt ca un necunoscator in domeniu poate avea marii carente alimenatre daca nu stie sa manace sanatos in ritm vegetarian. asa ca ma mai documentez si poate treptat cine stie...

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

http://community.webshots.com/user/denyssa_catana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

Citat:
citat din mesajul lui ainotna

Puiutz , bine ca i-a trecut bubita.

Noi suntem la Buc, ne plictisim, doar ieri l-am scos pe Sasha afara, in rest in casa sa-i treaca bronsita . Nu mai tuseste asa rau si ieri era un pic soare, am zis ca nu mai pot, l-am scos de doua ori. Ne mai ducem sambata la control, dar nu se aud haraieli sau alte alea, asa ca banuiesc ca i-a trecut.

Am pus azi dimineata la inmuiat niste migdale, vreau sa fac lapte de migdale, sa vad cum iese si daca il accepta vreunul din copii, ma gandesc sincer sa nu le mai dau lactate (si nici grasimi preparate termic- dar asta nu stiu daca o sa-mi reuseasca...) de cand am tot citit pe blogul Cristelei Georgescu. Eladea multumesc tare ca ni l-ai recomandat

eu le dau de cateva zile,nu se omoara dar daca il fac mai dulce,cu mai multe curmale sau o banana il bea mai bine
eu de ex nu pot sa-l beau

Eu am incercat sa fac din nuci pt mine. N-am reusit sa-l beau.
Eu ma mai inspir la retete si de pe blogul acesta.

Mergi la inceput

Tina eu ti-am vazut flacaul,raportul e minunat acum! Dar dr spun ca excesele de mici copiii,duc la obezitate&co..., la varsta adolescentei spre maturitate,NU ACUM devin brusc obezi.
poate are arderi puternice ca papa asa mult,e inalt si frumos ca mami,;a penultima masa poate scoti iaurtul si ii dai niste paste cu legume de ex,sau un sufle de broccoli a la michelle...ceva mai constistent sa nu bea atat laptic
nu te stresa

Mergi la inceput

Acum vreo trei zile m-a uimit SN.
Eram cu ea la masa. Ea are o punga de hartie plina cu diverse obiecte cu care ne jucam ca sa mancam().
La un moment dat avea punga in fata si-si duce mainile pe cap. Noi mai jucam un joc despre fluturasi (mainile) care zboara pe cap. Eu ii zic 'au zburat fluturasii pe cap"!!! Ea da din cap ca nu si-mi arata pe punga cu degetul. Pe punga era o femeie cu mainile pe cap. Am ramas cu gura cascata. Eu pana atunci n-am bagat de seama ce era pe punga.
Am intrebat-o pe mama daca 'au discutat' despre femeia de pe punga. Mi-a spus ca nu, dar in schimb au rasfoit la un moment dat o revista si-i zicea mama despre fiecare ce face pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

cris, am si eu o curiozitate in miez de noapte: cum face crocodilul? sau, de fapt, cum zice SN ca face?

azi mi-a aratat si mie Isa in sfarsit un degetel ca are un an. vb cu ea si cu mama ca uite cat e de mare Isa (ea ne arata cu manutele sus ca a crescut "asa de mare", apoi ca are un an si, brusc, o aud zicand "nu" si aratand cu degetelul 1! (no, imediat facem doi si ea abia acum s-a hotarat sa ridice un degetel, desi eu de 4 luni ii tot explic). concluzia: chiar daca intelege si stie, face si arata cand are ea chef. avem si noi jocurile noastre cu mosul care se plimba prin salon si apasa pe buton -adica pe nasuc, acum l-a scurtat ca deja cand spun "apasa" (mormaie si ea ceva, vezi bine spunem impreuna poezia, plus ca ea imi invarte degetele mai nou) ea isi intinde nasucul la butonat. iar cand e suparata rau sau chiar plange, are succes (inafara de In padurea cu alune pe care l-a reinvatat si mama, de nevoie ) aia cu "merge musca pe carare/si aduce de mancare", inceput din talpa piciorului si terminat pe la gat. ei, acum tre sa mearga doua mushte, daca mami are doua maini . si cand obosesc mustele, le ia Isa frumos si le pune la degetelele de la picioare, ca domnisorica ar vrea masaj (doar ca tare se mai gadila, asa ca rade in hohote si apoi spune "ma! ma!" adica "mai vreau!"). ei, avem si noi distractii de-astea marunte, dar nu se compara cu circul de fiecare seara ce-l face cu sora-sa, ne topim toti uitandu-ne la ele . si ca sa inchei, ieri m-a vazut pupandu-l pe tati si repede a vrut si ea, apoi ne impingea sa ne mai pupam si asa am tinut-o cateva minute, tot in pupat . azi cand am intrat in casa i-a zis mama: da-i un besito la mami (adica un pupic ) si rapid si-a lipit gurita umeda de obrazul meu!

mamici dragi, afara se vad stele multe si frumoase, io tot mai sper sa nu ma pacaleasca prognoza meteo si dimineata pe la 7 sa vina ploaia

noapte buna, delfinariu

Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui tina_80

Citat:
citat din mesajul lui Alice_Elena

nina, cred ca am sarit peste mesajul tau. cate lactate mananca radu in 24 de ore?
mara mananca cam 500 ml lapte praf. iaurt cu fructe cam 75-100 gr. iaurt acru 150 gr. plus cascaval sau unt ce mai mananca ea..

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 29+

Raducu manaca lactate in 24 ore: 820 ml
-dimineata - 270 ml lp
-seara - 450 ml lp
-dupa amiaza 200 ml iaurt simplu+ ceva cascaval(aprox. 1/2 felie pt un sandw) si putin almette(1/2 felie de paine, dar numai miezul)

In seara asta m-am gandit sa-i reduc cu 30 ml lp(din 450ml care ii papa seara) si asa sa o fac treptat...la 2 zile sa mai scad cate 30 ca sa ajung la un bibe de 330 ml, atat!!!!

Ce spuneti! Vai, m-au cuprins o fricaaaaa

Nina mami fericita de Radu Gabriel 16.06.2010

Nu-ti fie frica. N-ai de ce. Radu e un voinic, e normal sa consume mai mult. E un copil sanatos cu apetit pe masura corpului. Graficele nu-s facute pe constitutia copilului, sunt foarte generale. Nu se tine cont de latimea umerilor, de bazinul copilului, de perimetrul cranian. Raportul inaltime/greutate este orientativ de aceea e bine sa mergi cu el la pediatru sa-l evalueze vizual.

Stiu ca poate parea gluma dar la noi pediatrii a avut mereu dreptate. Si cand ni s-a zis de Ana la cateva luni ca e predispusa la kilograme multe, si la Elisa cand a intrat in vizor dupa 1 an pana la 2 ani ca nu avea 11 kilograme si toti spuneau ca arata bine copilul fiind ingusta in umeri. Ei examineaza vizual copilul, se uita la constituatia lui, daca are pliuri mari de grasime si pe unde le are, daca e rosu in obraji, cum ii sunt oasele.

Iulia bea un biberon cu LP la ora 8 (8 masuri), unul la ora 11-12 tot asa plin ochi si uneori si al treilea spre dimineata. Al treilea i-l fac in functie de cum il bea pe cel de-al doilea ca uneori i-au ajuns doua dar atunci o alaptam dimineata, putinul care il mai aveam. In medie bea 2,5 biberoane. Ei si daca un biberon are numai apa 240 ml pai sigur bea 650 ml LP de seara pana dimineata.
De cateva zile s-a intarcat din proprie initiativa. Al doilea biberon il puneam la marginea patului si a invatat in ultima vreme sa si-l ia singura de acolo. Iar fata mea nu a mai venit sa suga inspre dimineata asa cum o obisnuisem ci si-a luat singura biberonul. Lapte oricum mai aveam putin doar la un san si n-am avut nici cel mai mic discomfort de atunci.
Ce sa mai, am fata mare si intarcata
Alte lactate mi-e greu sa spun cat mananca pentru ca primeste din mai multe maini si arunca si mult pe jos.
Eu o mai las asa o perioada ca vad ca ii merge bine, s-a inaltat si ingreunat. Ma astept sa fie si ea acum pe curba medie. Din pacate alaptarea ei a lasat de dorit in ultima jumatate de an. Stresul si oboseala si-au spus cuvantul si productia a fost redusa, probabil nici nutritiv cat ar fi trebuit. Asa ne explicam cum a crescut spectaculos ca acum poarta haine de un an dar a stat mult prea mult la cele de 6-9 luni.
Mie nu imi este teama de obezitate, ca o vad cat are burta si cata miscare face.
Da, in ultima saptamana a avut ceva la stomac si a facut greva foamei ziua asa ca ne-am bucurat ca macar LP a baut. Mai ales ca trebuia hidratata ca a avut si febra. Cam ciudat ca a facut o zi, dupa aceea o zi nu si cand a facut 3 zile consecutive si ne-ar fi primit medicul de familie a incetat febra. A ramas insa cu scaune moi multe si se mai si trezeste intre 4 si 6 dimineata. Se da jos din pat si cand e pe muchia patului deja aud un zgomot ca de rata si stiu ca trebuie sa fac ochi sa merg cu ea la dus. Fir-ar sa fie ei de crocobauri si de ore matinale.

Saddie, Cris2010, multa sanatate si bucurii!Nu ca-i frumos cand primiti urari zilnic

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Pfoai ce ceas are la burtica Iulia. Cum am trimis mesajul anterior cum a aparut la usa "mami mami" adica ce faci, unde-i lapticul meu ca doar e miezul noptii. Azi a sarit si peste mic dejun si peste pranz asa ca ii este foame. Acum il savureaza.

Va pup!

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cris2010

Acum vreo trei zile m-a uimit SN.
Eram cu ea la masa. Ea are o punga de hartie plina cu diverse obiecte cu care ne jucam ca sa mancam().
La un moment dat avea punga in fata si-si duce mainile pe cap. Noi mai jucam un joc despre fluturasi (mainile) care zboara pe cap. Eu ii zic 'au zburat fluturasii pe cap"!!! Ea da din cap ca nu si-mi arata pe punga cu degetul. Pe punga era o femeie cu mainile pe cap. Am ramas cu gura cascata. Eu pana atunci n-am bagat de seama ce era pe punga.
Am intrebat-o pe mama daca 'au discutat' despre femeia de pe punga. Mi-a spus ca nu, dar in schimb au rasfoit la un moment dat o revista si-i zicea mama despre fiecare ce face pe acolo.

si pe mine ma uimesc pe zi ce trece cu lucrurile astea. sunt extraordinari de perspicace si atenti la detalii care de care mai de nebagat in seama. Si Mateo intr-o seara tot imi arata ata-ata mac-mac pe dulapul care e de 1,70m !!!ma uit eu vreo 10 min ,nu imi dau seama ce rata vede el pe dulap,dupa care imi dau seama ca pe biberonul chicco e desenata timid o ratusca roz!!!!!!!!!!am ramas si eu masca ca tine Cris! pupam frumoasa rusoiaca mica si mare

Mergi la inceput

OTILIA draga noastra mamica eroina ce lucreaza non stop si serviciu si acasa cu 3 fete cucuiete,ce mai face familia vostra superba? nu ai intrat de mult.

dar Iulia unde doarme de se da jos singurica?

Rody ce frumos povestesti tu de printesele tale,de cat de frumos va jucati!

Crispro nu te stresa nici tu ca fiecare papa cat ii trebuie!la concluzia asta am ajuns si eu. adica eu degeaba le pun aceeasi cantitate la soricei ca Mateo intotdeauan a mancat si probabil va manca mai mult si Carla mai putin. Pe mine inca ma streseaza faptul ca fiica-mea are zile intregi ca mananca doar lp-ul si un mar,un colt de painica si 3 fire de supa de ex,si da din cap nu-nu inainte ca macar sa guste ce vrreau sa ii dau,si ma si spetesc sa le fac meniuri bune,si dupa juma de ora-o ora de chinuiala imi vine sa ii pun bolul in cap....
bine ca pot da sfaturi dar la mine nu le pun in aplicare

Mergi la inceput