Clasa I * 2011 - 2012 * [11]

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Acum am venit de la scoala. A fost groaznic, a plans ingrozitor de tare, s-a zbatut, nu l-am putut convinge cu absolut nimic din lume sa stea de buna voie. O tinea intr-una cu "nu vreau sa fac vaccin, nu vreau sa fac vaccin" A vrut sa iasa din cabinet, a trebuit sa-l tin si eu si doamna doctor si i l-a facut asistenta. Dupa ce i-a bagat acul s-a linistit imediat si a zis ca nu l-a durut decat putin, insa frica a fost mare. Of, sper sa nu avem nevoie de analize, injectii si alte tratamente cu ace ca nu stiu cum facem, este extraordinar de fricos de treburile astea.
S-a dus in clasa dupa vaccin, nu l-a durut , si se linistise.
Ma intereseaza si pe mine daca au aparat ceva reactii la copiii vostri in urma vaccinului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

la noi nu a fost absolut nicio reactie, nici durere, nici roseata, nici nimic-nimic

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Si tu poti fi Mos Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Naty,

www.edituratrei.ro/product.php/Lawrence_E_Shapiro_Limbajul_secret_al_copiilor_Cum_s%C4%83-%C5%A3i_%C3%AEn%C5%A3elegi_mai_bine_copilul/2326/" target="_blank">Limbajul secret al copiilor. Cum s#259;-#355;i în#355;elegi mai bine copilul

Manuella,

cand e doar un copil in casa..zici ca nici nu ai copil acasa. Cand is doi parka-s zece. Dar io eram convinsa ca ai mei is asa galagiosi ca-s banietzi. Ete ca exemplelele voastre ma linistesc.
In schimb la noi prazlea e cel care primeste un pic mai multa atentie. Oricum cei mari primesc cu varf si indesat ca-s incepatori.

Lali,

aveti sarbatoarea lanternelor zilelor astea? Io te citesc cu mare interes ca vreau sa preiau de la voi ideei in legatura cu invatarea ro.

Al meu si-a adus ieri abecedarul acasa si a ctitit cam jumate. Se observa progres faza de sapt trecuta cand nu lega literele intre ele…pocneste de mandrie..si nu e deloc un copil zelos. Oricum povestile astea pt copii is minunate. Noi citim in tandem din ele si imi plac si mie ca adult
Al meu a ajuns la literea S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Didi, stiu ca au un cantecel cu Lanterne si mai stiu ca fac niste felinare in forma de stea, la orele de abilitati practice. Nu stiu exact cum se va desfasura sarbatoarea, anii trecuti (el a fost la gradi in cadrul aceleiasi institutii de invatamant) a fost ba cu parinti, ba fara.

La noi partea "serioasa" e la germana, iar romana e asa ca o poveste. La romana li se introduc literele printr-o poveste episodica cu acelasi personaj principal care pateste diverse. Scriu si deseneaza pe caiete cu foi neliniate, mai la liber. La germana e din Fibel, cu caiete tip I si II, cu despartiri in silabe, tot tacamul. Limba Romana va fi mult mai serioasa din clasa a II-a si atunci am inteles ca vine greul si posibilitatile de confuzie. Voi faceti romana acasa ?

Edit: Si, indiferent de limba, noua ni s-a recomandat sa nu-i incurajam sa citeasca pe litere ci pe grupuri de litere (adica nu m-a-m-a, apoi mama, ci maa-maa, mama) iar acum, ca au mai progresat sa citeasca mai intai propozitia in gand si apoi cu voce tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali
[ La germana e din Fibel, cu caiete tip I si II, cu despartiri in silabe, tot tacamul. Limba Romana va fi mult mai serioasa din clasa a II-a si atunci am inteles ca vine greul si posibilitatile de confuzie. Voi faceti romana acasa ?

Edit: Si, indiferent de limba, noua ni s-a recomandat sa nu-i incurajam sa citeasca pe litere ci pe grupuri de litere (adica nu m-a-m-a, apoi mama, ci maa-maa, mama) iar acum, ca au mai progresat sa citeasca mai intai propozitia in gand si apoi cu voce tare.

V-a recomandat invatatoarea ceva carti in germana din care sa citeasca acum, la nivelul la care sunt ei? Ati facut despartirea in silabe si in germana?
Copilul meu a ajuns la litera S (o vor face maine de fapt) si acum ne luptam cu dictarile, cu scrierea corecta a cuvintelor cu duble consoane...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina32

Citat:
citat din mesajul lui Lali
[ La germana e din Fibel, cu caiete tip I si II, cu despartiri in silabe, tot tacamul. Limba Romana va fi mult mai serioasa din clasa a II-a si atunci am inteles ca vine greul si posibilitatile de confuzie. Voi faceti romana acasa ?

V-a recomandat invatatoarea ceva carti in germana din care sa citeasca acum, la nivelul la care sunt ei? Ati facut despartirea in silabe si in germana?
Copilul meu a ajuns la litera S (o vor face maine de fapt) si acum ne luptam cu dictarile, cu scrierea corecta a cuvintelor cu duble consoane...

Deocamdata nu ne-a recomandat, dar am primit de exemplu ca tema de citit niste fise cu poezioare.
Carti pentru incepatori in germana am gasit la Editura Gama. Cauta pe site-ul lor pentru ca se pot comanda si le livreaza.

Edit: Au facut despartirea in silabe si suntem si noi la litera s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Nici Bia n-a avut absolut nicio reactie la vaccin, nici locala macar.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Naty - la Pinocchio.

Monica - offffff , bine ca ati scapat! Fiica-mea nu a avut absolut nicio reactie si nu am auzit nici la alti copii.

eveline - cand am citit ca vineri e "circ in sala de sport", ma gandeam ca sunt multe clase, ca fac copiii ce-i taie capul, etc... dup-aia m-am prins ca e circ la propriu
Oricum nu pricep ce-a avut in cap acela care-a propus o asemenea activitate intr-o sala de sport a unei scoli . Chiar trebe sa vina muntele la Mahomed?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Se pare ca totusi vom face si noi ceva de Sf Martin. Azi la scoala si-au confectionat lanternele, cantecelul il stie bine de la gradinita, si imi zicea ca se vor plimba cu lanternele in data de 11. Poate merg intr-un parc pentru ca asa ii ducea la gradinita. Intotdeauna participam si noi pentru ca pregateau scenete, cantecele... se imbracau, aveau recuzita...Era foarte frumos. Acum cred ca vor merge cu alta invatatoare pentru ca a lor lipseste.

La romana la noi in clasa vad ca invata poezii, ghicitori, si ca tema ii pune sa deseneze ce au facut in vacanta, camera lor, cum se distraza cu familia, ce vor sa devina cand vor fi mari...
Eu am cumparat doua carti de la Gama in limba germana si vreau sa fac abonament la biblioteca Centrului Cultural German pentru ca acolo au multe carti gen "prima mea carte". Partea proasta e ca eu stiu regulile de pronuntie dar cam atat. Va trebui sa citeasca mai mult cu tati...
Le-a mai dat fise cu propozitii de citit, plus ce e in Fibel. Iar dictare dau dupa fiecare litera noua pe care o invata.

Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

La romana a avut de desenat cuvinte care incep cu litera a, care contin litera a si care se termina in a, si la fel pt literele i si o. Si a cam muncit la ele.Plus desene cu camera lui/familia/animalul preferat si alte de-astea...

Mergi la inceput