Viatza In Germania - cap.72

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

ms mult. Ce e in germana, o sa vada logodnicul si eventual soacra.
Sper sa primesc concediu din Ro, e dreptul meu dupa 5 ani de munca.
Cand descurc itele va spun ce si cum am facut.

Vreau sa primesc ce e legal de primit, pt mine si copil, atata tot. daca nu primesc nimic, asta e, nu murim.
Oricum, vreau sa fac totul legal, sub nici o forma nu vreau sa ascund ceva, castigul din Ro sau ceva de genul.
O zi frumoasa va doresc si inca o data multumesc!

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Nu-i vorba de ascuns ceva. ci de a face alegerea cea mai avantajoasa tie. Probabil daca nu mai lucrezi activ ci esti in concediu s-ar putea sa primesti totul de la statul german. Oricum cred ca esti mai avantajata daca alegi legile Germaniei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Seara buna fetelor! N-am mai intrat de multicel... suntem bine cu totii, ne acomodam treptat cu tot ce ne inconjoara si asteptam cu nerabdare sa mergem de sarbatori acasa :)

Pana una alta am o problema acum care nu ma lasa sa dorm, iar pana luni cand pot suna pediatra de aici din germania, mor de grija. Daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva sau aveti idee de ceva, pls luminati-ma! La 1 an si o luna daca mi-aduc aminte bine (a ramas carnetul la pediatra si nu stiu exact) i-am facut Ilincai Priorixul si Varilixul, iar rapelul in Ro se face undeva pe la 5 ani, poate chiar 7. Vineri am fost la control aici si i-a facut fetei din nou Priorix+Varilix (vaccinul ala tetra), deci la 1 an si 7 luni, si mi-a zis pediatra ca aici in Germania se fac rapeluri mai dese la acest vaccin...
Insa m-a speriat doctora din Ro pe care bineinteles ca am sunaat-o dupa si mi-a zis ca vai cum sa-i faca copilului iarasi vaccinul atat de curand, ca si-asa e controversat vaccinul si are multe efecte secundare, asa si pe dincolo si sincer m-a apucat plansul instant.
Difera oare compozitia vaccinurilor de la o tara la alta? Mi-am prins urechile cautand informatii.. Voi cum ati facut vaccinurile copiilor vostri aici? Ma stresez eu degeaba?
Deocamdata vad ca e ok iubita mamei, n-are reactii cine stie ce, ca nici la primul n-a avut, dar mi-e teama de efectele pe termen lung.
Multumesc mult pentru ajutor si scuze pt ditai mesajul, sper macar sa fi fost coerenta cat de cat...

Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Bumbacel,

saracuta de tine..nu stiu cum e in ro..dar lasa-le acolo

da, se fac la 12 luni si apoi la 15 luni, deci la diferenta de trei luni.

hai fugi si dormi langa puiuta..

io lucrez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

DidiAlex, saru'mana pentru raspuns, profund indatorata
Am mai citit una-alta, m-am mai calmat, fug la somn. Spor la treburi...la ora asta? :(

Mada mami de Ilinca frumoasa (31.03.2010)
Mami si tati te iubesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Da, este diferenta intre sistemul de vaccinare german si cel olandez. Noua ni s-a spus, nu mai stiu despre care vaccin, ca trebuie facut inca o data. In Olanda nu este asa. Noi nu ne-am luat dupa sistemul german. Consider ca si alta tara se pricepe la vaccinuri...nu numai germania....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Fetele..., stiti cumva cam cand incepe perioada de reduceri prin magazine acum in iarna? Am pe cineva care planuieste o excursie de shopping si as vrea sa profit de ocazie sa-i reinnoiesc si fiica-mii garderoba dar nu stiu cam care e perioada optima. Ceva outleturi la care merita mers stiti cumva?

Multumesc din suflet!

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Bumbitza, sunt sigura ca exista vaccinuri diferite. E probabil sa fie si alt dozaj, nu stiu. In orice caz, aici se fac vaccinuri numai daca tu esti de acord si dai semnatura (si de obicei iti dau si o brosura inainte). Intereseaza-te la casa ta de asigurari medicale. Eu as tinde sa nu amestec vaccinuri din tari diferite.

Noi nu l-am fcaut inca pe cel MMR de un an, pt ca Florain a tot fost bolnav cind am avut programare (noua ne face intodeauna programare pt vaccin cu citea saptamini inainte ). Altfel puteam sa ma uit in caietul lui sa vad ce nume au vaccinurile.

Aici in Germania se fac vaccinuri mai des ca in Ro. Eu in Ro nu auzisem ca se refac multe ca adult la fiecare 10 ani. Aici asa se obisnuieste (mai ales cel antitetanos).

Pt ce boli e vaccinul, ca eu nu cunosc sub numele din Ro?

Mergi la inceput

s/ar putea sa fie diferente si de dozaj..dar acu nah io am nacut primul copil in ro a fost vaccinat acolo cum era procedura acolo si am venit aici am preluat-o pe asta..ca doar nu o sa raman cu grila din ro si sa ma duc la fiecare vaccin in tara..daca ma mut in America?!
Dr nostru de atunci a fost informat..el s-a interesat si ne-a preluat corect.

ROR e acelasi MMP de aici plus Tetra se refera la Varicela..
ROR sau contra bolilor copilariei.

Ramona,

nu am nici un subinteles in intrebare..dar chiar se merita casa asta daca voua nu va prieste aerul nemtesc?

Mergi la inceput

Madau,

reduceri gasesti peste tot. si am vazut ca C&A au 25 % pt cei 100 de ani,

ce vroiam io sa va recomand: Magazinele TK Maxx. io le vazusem in Köln dar nici nu am intrat..greseala ca acu numai acolo cumpar: ultima achizitie pantofi Peter Kaiser cu 30 de E, sunt MI-NU-NA-TE

Mergi la inceput