Viatza In Germania - cap.72
Raspunsuri - Pagina 19
helbi spune:
Are cineva dintre voi idee de notiuni la pian? Mai precis: Bianca are pt or ade muzica de explicat ce inseamna anumite cuvinte la pian. Cum ea nu studiaza pianul, si pe net nu am gaist f multe info, m-ar ajuta daca ne poate cineva lamuri.
Termenii sunt:
- Tastatur
- Wirbel
- Dämpfer
- Hammer
- Gusseisener Rahmen
tinatache spune:
neatza la
andreia, am inteles. Daca tie iti place cat de cat tot e bine, e un inceput.
Eu am pian acasa si as putea sa-ti arat cu degetul fiecare element, si eventual si sa explic pe rom. cam ce face, dar nu ma bag la o explicatie pt scoala pe germana cu termeni de specialitate.
Uite aici constructia pianului, poate o ajuta:
http://de.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%BCgel_(Tasteninstrument)
Eu sunt mai bine, am sapt. asta niste interviuri, sa vad daca iese ceva. Mie mi se par cam sus posturile astea, da daca firmele de personal au considerat ca am sanse... poate nu trimit eu unde trebe, e si asta posibil. Ar fi fain sa intru in Craciun cu ceva concret dar raman realista ca asa ceva dureaza. Am totusi speranta, again!:)
In alta ordine de idei, am tras o sperietura azi noapte, am avut o furtuna cumplita, un zgomot infernal (avem multi copaci in zona, brazi inalti) si am sarit din pat cu gandu "unde-i matza??", si ea dormea linistita pe canapea. Am si eu o grija acuma, ca tot au crescut copiii si nu se mai sperie
La noi e caaald, si biine... nu sunt cu frigu, plus ca cica ian. si febr. vor fi friguroase asa ca savurez cat nu ne infofolim pana la nas. Sper numai sa fie suficienta zapada pt schi, ca noi nu mergem sus pe munte si e cam riscant.
Na, cam asta-i de la noi... numai bine!
Miriluta spune:
La noi ninge si aseara a fost grindina ...urasc zapada!!! Mi-au trebuit azi 90 de minute pe un drum care dureaza 35 de minute...offf!
In alta ordine de idei, eu tot primesc intepaturi de la mamicile din clasa Mirunei, mamici care nu lucreaza. Vineri au avut Bastelnachmittag la scoala si Miru a mers cu prietena ei cea mai buna si cu mamica fetitei. Seara pe la 6, venind de la birou, m-am oprit la scoala sa le iau pe toate. Si in curtea scolii stateau cateva mamici la vorba. Le salut, ne pupam si una imi spune ''prieteneste'' ca sunt Rabenmutter ca nu am venit cu copilul la activitatea lui peste. I-am spus ca am fost ocupata cu amantul meu...ii iesisera ochii ca la melc si i-am marturisit apoi ca a fost doar o gluma..de fapt am stat la birou pt ca am mult de lucru. Ma enerveaza cotoroantele astea de mor. Miruna e unul dintre cei mai buni copiii din clasa, deci nu e vorba ca imi neglijez copilul ducandu-ma la serviciu full-time. Iar alta nebuna ii explica fie-si ca mama Mirunei lucreaza pt ca oamenii din Romania sunt saraci .
Prietena mea zice ca sunt geloase ca eu am o cariera si ele nu...keine Anhung. In ultima vreme am inceput sa ma plang, de cate ori ma intalnesc cu vreo mamica fitzoasa, ca in Franta majoritatea femeilor lucreaza full-time si numai in Germania femeile sunt tinute la cratita.
Gata, acum ma simt mult mai bine ca mi-am varsat oful.
helbi spune:
Cristina, merci pt trimiterea spre Wikipedia......acolo s-a uitat intai, a gasit explicatiile pt restul termenilor (vreo 15 aufost in total:-((). Totusi, am gasit doi elevi romani, care studiaza de ani de zile pianul si care ne-au explicat f. frumos si intr-o germana impecabila, cei 5 termeni care ne lipseau
Bafta la interviuri!
Miri, si eu cred ca-s geloase acele mamici. Daca copilul tau nu se simte afectat e faptul ca tu nu potzi participa la toate "activitatzile" si intelege f. bine situatia, nu are de ce sa te intereseze ce zice restul lumii.
kariguld spune:
Cristina (tinatache) bafta la interviuri. sa fie cum doresti tu!
de cateva zile am in responsabilitate niste virusi si tuse expectoranta. saptamana trecuta am facut perfuzii, expre ptr fluidizarea mucoaselor, dar exact in ziua cand am terminat perfuziile m-am simit mai rau si am inceput sa tusesc ca magarul.
Miriluta, bravo tie. nu te uita la invidioasele alea.
pe la voi a ajuns mosul? ca pe mine ma ratat anul asta.
tinatache spune:
salutare!
mirilutza, da ignore. Si pe mine m-a intrebat una daca tb sa lucrez pt ca avem de platit mult la casa Una care sta la etaj in casa socrilor! M-am abtinut sa-i spun vreo doo pt ca nu are rost, sunt anumite chestii pe care n-o sa le inteleaga niciodata. Asa au crescut, asa isi cresc copiii samd
Si ai mei sunt printre cei mai buni din clasa si o luam ca pe un compliment cand ma intrebau daca stau cu ei sa-i ajut sa invete si raspundeam "nein, ich arbeite vollzeit". Cu alte cuvinte, e meritul copilului 100%. Am incercat sa mai semnez condica la o excursie, un citit, la vandut peste tot ajutam ca d-nele care nu au servici sau doar cateva ore nu se simteau obligate sa faca ceva. Am dus tone de prajituri de la gradi pana acum. Acu s-a terminat si cu asta, particip f rar.
Azi copila mea a mers cu colegii la bowling, ieri a fost singura la ortodont... unde-i meu??
interviurile... mersi de urari! azi a fost naspa, vor multe, ofera nimic ... dar am timp, si rabdare... cand o fi o fi, nu stau in strada Ma pregatesc pt interviul ideal
Andreia, bine ca ati rezolvat.
aaa, inca ceva: si frantuzoaicele se enerveaza aici. Ele sunt obisnuite sa lucreze, sa duca copiii la gradi si sa-si vada de viata lor. Aici... cam greu cu cresa pana la 4-5, gradi samd. Noi de ex. avem Kinderbetreuung numai pana la 4 si dupa ce n-am primit locuri la Hort am zis saru-mana si pt asta.
Panseluta spune:
eu personal admir mamele care reusesc sa combine armonios viata familiala cu serviciul, desi sa fiu sincera, ma intreb uneori cum reusesc. Azi de exemplu am facut un ghiveci si o ciorba: pai numai cumparaturile si gatitul mi-au luat lejer 2,5 ore....si nu sunt genul lalait...Asa ca am ajuns la concluzia: nu ai cum cu serviciu sa mai si "consumi" timpul pe activitati de astea...ca de, lipseste!.
Sa fii si gospodina in sensul "clasic", adica sa tii o casa ...si sa mai ai si job si copil...e f.f. greu daca nu imposibil, in ziua de azi. Spuneti-mi voi daca ma insel!
Si asa ajung la vorba sotului, care zice "delegieren". Cunosc familii, clienti de ai sotului, unde sotia lucreaza la fel de mult ca sotul si mai au si 3 copii in casa, casa mare, etc. Le reusesc pe toate, da, insa pt ca au "haushälterin". Altfel nu ai cum! E, iar aici ajungem la subiectul: money!
mda, dupa cum vedeti ma cam trec ceva "überlegungen"...
Tinatache, mult succes in continuare!
sunshine2009 spune:
Mirilutza, nu pot decat sa-ti dau acelasi sfat, greu dar ignora!
Si eu trec prin aceeasi situatie ca si tine, gandeste-te ca puiul meu face saptamana viitoare doi ani si lucru si eu vollzeit. iar cireasa de pe tort am primit-o cand n-am primit loc la cresa ca sa pot merge la lucru (am mai povestit cred) in schimb toate "cazurile sociale" de mame intretinute de partener dar fara hartie oficiala de casatorie au primit loc si-si petrec timpul pe la cafea, vizite samd.. ( in cercul nostru de cunostinte, nu neaparat e asa si peste tot)...
Nu ai de la cine sa ai pretentii, majoritatea lor n-au nici macar o calificare calumea la locul de munca, de bacalaureat...cred ca nici nu stiu cum se scrie cuvantul...Sunt crescuti si educati asa si asa vor da si mai departe, el trebuie sa castige, ea sa-i cheltuiasca. Din punctul asta de vedere parerea mea e ca noi si alte natii straine suntem definitiv cu mult in fata lor.
Iar satisfactia mea e mare (chiar daca un pic rautacioasa ) entru ca eu le dau sotilor , fratilor, tatilor de lucru, daca vor sa fusereasca ii pun sa corecteze, chiar daca inseamna ore suplimentare neplatite, nu ajung la timp la onomastica sotiei sau vin sambata seara la 6 de pe santier fara sa mai aiba chef de viata de familie...asta este. La inceput am fost mai moale, cu timpul tot ei m-au invatat cum e "jocul" asta.
Unul din cazurile cu ? a fost la una din mame care la varsta de 16 respectiv 18 ani a detelor a vrut sa mearga sa lucre teilzeit iar fetele au inceput sa planga ca le "paraseste". Cand mi-a povestit mama asta n-am stiut daca nu inteleg sau se vrea a fi gluma si trebuie sa rad...