Strengari de Martie- Aprilie 2012 - 8
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
oanace spune:
Felicitari ruxandra pentru baietel!
Durerile de spate si rinita de sarcina ma omoara si pe mine... oare scapam numai dupa nastere de ele?20+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
danaela23 spune:
chitosenia multumesc mult de raspuns...eu am pus intrebarea lui super_mami pentru ca am vazut ca ea a facut formalitatile... raspunsul e binevenit :)
multumesc pentru lamuriri....
medicul meu de familie e o bomboana de femeie n-o sa am probleme...
zi frumoasa va doresc 14+
R.Cata spune:
Eu eram interesata daca stie cineva daca producatorul baby care e din romania su nu. Si daca ati auzit vreo parere pro/contra acestor produse.
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.201020+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Cata, cel mai bine e sa mergi la un magazin si sa vezi caruciorul. Sunt foarte multe lucruri care trebuie luate in considerare iar pe forum vei gasi pareri si pro si contra. Ce se potriveste cuiva nu se potriveste altcuiva.
Finn Constantine 15.10.2009 si 14+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
buna fetele
Ruxandra2011 felicitari pt !
J.D. si aici e aceeasi regula, daca nu ai scaun de masina nu te lasa sa iesi din spital.
chito multumesc
danaela23 felicitari pt rezultatul bun de la DT
la mine AMR 3 zile
pup burticila si strengareii
Monica, fericita 19+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kovacsc/kovacsc.jpg)
kovacsc spune:
Buna fetelor
Vroiam sa va intreb despre virusul herpetic care a iesit pozitiv la ambele valori.
Mi am mai facut aceste analize si acum vreo 2 ani inainte sa raman insarcinata si tot asa iesisera, ambele pozitive.
Citisem ca doar dc nasti natural pot aparea probleme la copil dar din ce am citit sunt totusi niste riscuri.
Voi ce stiti despre asta? 16+
monna3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kovacsc Buna fetelor Vroiam sa va intreb despre virusul herpetic care a iesit pozitiv la ambele valori. Mi am mai facut aceste analize si acum vreo 2 ani inainte sa raman insarcinata si tot asa iesisera, ambele pozitive. Citisem ca doar dc nasti natural pot aparea probleme la copil dar din ce am citit sunt totusi niste riscuri. Voi ce stiti despre asta? ![]() |
ma... eu mai multe decat tine nu stiu (tot din ce am citit pe net), dar la medic n-ai ajuns? ar trebui sa te lamureasca el
Monica, fericita
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Amy, daca chistul tau tinea de 1 an, probabil nu era din cel care se resoarbe. In mod normal la ele se da tratament cu anticonceptionale daca nu se resorb in 3 luni, ca sa ia pauza ovarul si sa-i dea sanse sa se resoarba.
Da, sciatica cica e f. intalnita in sarcina :(. M-a avertizat si dr. mea azi. Imi pare rau c-a ajuns asa devreme si la tine.
Nu stiu daca e neaparat asa cu progesteronul...eu am facut epilare definitiva pe fatza (adica ma umplusem de barba inca de la 18 ani, intai vreo 10 ani m-am epilat saptamanal pe toata fatza si ma pensam zilnic, pana la epilarea cu laser si asta numai de la sindromul de ovar polichistic (nu conteaza daca ai ovarul polichistic sau nu, ci daca ai tot sindromul- toate dereglarile hormonale) si nu am luat progestative. A aparut hirsutismul la 18 ani singur (dupa 5 ani de menstruatie fara probleme). Tipa de care zic s-a dus la medic si si-a dozat progesteronul, a vazut ca e mic si a pus mai mult decat i s-a zis. Medicii respectivi oricum trebuiau sa-i dozeze progesteronul si multi n-o fac la FIV, desi ar trebui. Oricum tipa de care zic e medic psihiatru de copii. Adica ok, nu e ginecolog, dar stadiu de ginecologie a facut. Oricum info o luase de pe forum si a cercetat in directia aia, ca de ex. multe se practica in Ungaria si la noi nu si ei au rate mult mai ridicate de reusita la FIV sau la obtinut sarcini cu Metformin. Nici eu nu stiu daca ramaneam insarcinata daca nu luam Metformin cu vreo 2 luni inainte. Dar mi se mai prescrisese candva si mi-am facut analizele de rezistenta la insulina (testul de toleranta la glucoza+insulina la cerere de cate ori se recolta si glicemia), am vazut ca iese prost, asa ca am combinat forumul cu analize si cu ce imi mai zisesera medicii si a fost bine.
In rest stiu 3 persoane cu progesteron luat pana in sapt. 32, una ca avea contractii des, de la inceput, i se intarea burta si i-a dat Horhoianu de la Municipal, una tipa cu gemenii cu FIV si una vara-mea, care mergea la Albu de la Medlife si la Uscatescu.
Iti urez sa nu fie nevoie, eu am rasuflat usurata cand l-am lasat in sapt. 14, ca ma irita local si oral nu aveam curaj sa-l iau sa ma simt si mai drogata decat ma simteam.
Ruxandra, felicitari pt. baietel. Inteleg cum e cu lipsa entuziasmului. Si mie mi-e greu sa ma entuziasmez, fara insa sa gandesc negativ. Doar ca mi-e teama sa-mi dau voie sa fiu hiper entuziasta :)
Chito, am antrenament anti-anxietate, la propriu. La modul validat stiintific :). Cognitive-behavioral therapy. Am studiat-o si aplicat-o la greu.
Kovacs, e important daca iese IgM pozitiv sau IgG. Una inseamna infectie acuta (adica contactat acum), una inseamna imunitate, adica ai avut candva si ai facut anticorpi la el, ceea ce e f. bine. In sarcina problema cu toate e daca ai infectie acuta. Si de obicei conteaza oricum si in ce trimestru.
Oanace, de dureri de spate cam dupa sarcina scapam (partial, mama mea n-a scapat de tot si m-a nascut la 7 luni, nici macar la 9), de rinita ce sa zic, de ex. la mine s-a mai rarit. Si o mai ameliorez cu apa de mare si suflat nasul.
R. Cata, 'baby' e numele producatorului?
Danaela, felicitari!
Am fost azi la eco de 16 saptamani. Pe o artera uterina a iesit IR 0,85 care cf. medicului hematolog nu e f. bine, maine imi spune daca intru pe Aspenter sau nu. In rest bebe pare ok si ar putea fi fata, da' nu e sigur ca mai incolo nu apare ceva :) Cica aflam la 20 sapt. Oricum eu si sotul ne doream fetita, acum nu stiu, poate fi orice :)
Dr. mea a zis ca nu facem triplu test, doar morfologie fetala la 20 saptamani, ca cica triplu test e mult mai nesigur ca dublu-test si n-are rost sa ne luam dupa el daca la dublu-test am stabilit ca nu facem amnio. Cica triplu-test se facea in trecut, pana s-au gandit cum sa coreleze cu parametrii de la ecografie si au venit cu dublu-test, care sa fie facut si mai devreme, sa se poata interveni in caz de ceva. Cica triplu test nu coreleaza sange+eco, doar sange cu varsta gestationala si da' niste riscuri cam bizare. So, cica facem numai morfologie fetala la 20 saptamani (screening) ca e mult mai relevanta.
Voi ce stiti? 16+
*MTHFR C677T Homozigot*
monna3 spune:
Dara felicitari pt !
trecem in listuta?
sau mai astepti pana la 20 de saptamani?
Monica, fericita 19+