Strengari de Martie- Aprilie 2012 - 8

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dara, nu da cu pietricele, dar habar n-am ce fel de chist a fost. Medicii de la noi n-au dat prea multe explicatii, eu aveam 18 ani, niste idioti... Au avut grija sa-mi spuna ca mai pot face copii dar nu tu analize, nimic in plus de parca celalalt ovar nu putea face si el...
Ce stiu din timpul operatiei la care a participat si sotul meu atunci (asistent) e ca am intrat la 7 seara in urgenta cu o hemaragie in abdomen si nu putea fi identificata sursa la eco. Ecranul era negru.. Solutia era sa ma deschida, si cum era 7 seara si se facea schimb de tura la medici, ca sa pot sa nu intarzii operatia medicul ginecolog a scris pe trimitere sarcina extrauterina. Ma stiam cu acest chist dar nu stiam ca e mare cat un ou de gasca. Si a fost mai usor sa scoata ovarul cu totul. Surpriza: sangerarea nu se oprea si sa-si dea seama de fapt ca venea mai de sus si nu mai e de ei... era de chirurg. Au venit si vreo 2 chirurgi si constatara ca avem un vas rupt la splina si mai aveam nevoie de o perpendiculara pe burta. Nu mai zic pe la 5 dimineata ce soc am avut cand am constatat ca ma durea peste tot si cate luni de zile nu ma puteam privi in oglinda. Dar se putea si mai rau...

Ocluzia a survenit la 6 luni de la scoaterea ovarului caci in locul lui a crescut o brida ce a agatat instestinul. Si vreo 2 zile m-am tinut de pereti cu 10 clisme pe zi plus tub nasogastric si peruzii (degeaba) si a 3-a m-am operat (o eliberare) si apoi multe zile de perfuzii caci slabisem enorm in 5 zile.

Ca bonus: in anul urmator , operatie la buric deoarece eu nu suport atele din interior si corpul le scoate afara in loc sa le topeasca.

Povestea e pe scurt, dar detaliile sunt lasate in urma undeva caci prin cate am trecut abia astept sa tin puiutul mic in brate si sa ma bucur de el.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emmaella spune:

Buna
Amy ai grija de tine.
Monna e frumos caruciorul.
Noi nu am cumparat nimic pana acum ,lasam pana in ianuarie chiar februarie.
Fetelor multa sanatate va doresc.
Emma, mami deAndrei si20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

PFFF PRIN CATE AI TRECUT AMY...SANATATE MULTA SI INCREDERE MARE IN DUMNEZEU EL NE AJUTA PE TOTI! SANATATE MULTA TUTUROR!

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

buna fetele

Amy prin cate ai trecut... Doamne ajuta sa ajungi la termen cu sarcina si sa-ti tii minunea in brate

Eu carutul l-am luat pt ca l-am prins la reducere (pretul lui normal e 189.99$ si l-am luat cu 105.99$) ca de altfel nu m apucam sa-l iau acum. Restul cumparaturilor o sa le facem dupa ce vedem la eco de joi ca totul e bine.

Monica, fericita 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Monna, carutul se poate folosi de la nastere sau de la 6 luni? Are adapter pt scaun auto? Aici la noi asemenea carucioare nu merg deloc. Sunt pietre peste tot, orasul este plin de dealuri, iarna e zapada multa si fara roti mari de tot nu faci fata. Noi avem un maxi cosi mura.

Amy, ai grija de tine si de bebe.

Fetele, eu va recomand sa incepeti cumparaturile si sa lasati superstitiile deoparte. Sunt foarte multe de cumparat si sunt foarte scumpe. Cand prindeti reduceri luati ce aveti nevoie.

Finn Constantine 15.10.2009 si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Amy, chiar inteleg, relativ adica, in sensul ca am avut si eu chist hemoragic de 6 cm, la limita de spargere si am asteptat cu sufletul la gura sa se resoarba, pregatita sa spun salvarii sa nu ma duca la spital obisnuit, ci la o maternitate, ca la spital obisnuit mi se spusese ca mi se va scoate ovarul cu totul, degeaba, si la maternitate vor scoate numai chistul.

Dar splina ce-a avut? De ce sangera?

Nici nu vreau sa-mi inchipui cu ocluzia intestinala, cred ca te-ai speriat rau cu toate.

Eu am sindrom de ovar polichistic de pe la 18 ani (si acu' am 35) si mi se fibrozeaza coaja ovarului cu chisturi mici si multe. Ala hemoragic e chist functional, face multa lume si nu stie ca are (eu am stiut ca ma durea pe undeva pe la rinichi si am crezut ca am facut pietre la rinichi si m-am dus la eco) si uneori exista ghinionul sa se si sparga. Practic se umple cu sange locul de unde a iesit ovulul si tot creste. De obicei, cu noroc, se resorb in 3 luni.

15+

*MTHFR C677T Homozigot*

Mergi la inceput

J.D. daca prind super oferte mai iau si eu. Intr-adevar stau cu frica pierderii sarcinii, adica nu tip 'daca voi cumpara, pierd sarcina' ci 'datorita problemelor mele de sanatate e posibil s-o pierd'. Dar daca prind oferte iau ca ma gandesc ca le voi vinde cumva, chit ca sub pret. Vreau sa ajung pe la 7 luni ca de-atunci are bebe sanse de supravietuire.

15+

*MTHFR C677T Homozigot*

Mergi la inceput

Amy, am uitat sa zic, am prietena la care IA nu a reusit, FIV nu a reusit, dar ET a reusit pt ca (sau si pt. ca) a tot citit ea si s-a apucat si a pus 9 progesteron pe zi (de 100) cum citise pe la alte fete pe forum ca li se da, ca initial i se daduse f. putin progesteron pt. lipire. Ea cel putin asa crede. Stiu c-a pus 9 pana pe la 32 saptamani cred. Si are 2 gemeni, fata si baiat, ok, acum au 2 ani jumatate.

15+

*MTHFR C677T Homozigot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dara, bebe trebuie sa supravietuiasca! Fi optimista pt ca ajuta foarte mult.

Finn Constantine 15.10.2009 si 14+

Mergi la inceput

Merci, J.D., asa e. Nu stau la propriu cu frica, adica nu imi generez anxietate in corp, stiu cum sa n-o fac [am grija ce gandesc, ca frica nu vine singura, ci provocata de gandurile noastre], ca nu as vrea sa-l supun pe bebe la substantele care se secreta la frica, adrenalina, cortizol si cine stie ce alte toxine. Recunosc ca nici nu-l inund, saracul, cu extrem de multe chestii pozitive (endorfine, serotonina, etc., ce-ar mai fi), ci e ceva neutru :) - probabil ma protejez sa nu "pic de sus" in caz de ceva, ca prea ma stiu cu vechi si multe probleme de sanatate. Ce ziceam eu pe-acolo sunt numai cele de la sarcina, dar mai am si altele :)

15+

*MTHFR C677T Homozigot*

Mergi la inceput