Iepurasi de mar - apr 2010 ( 5 )
Raspunsuri - Pagina 10
freedelia spune:
Va murltumesc de urari fetelor. Am mai scris mai devreme ar nu s a trimis...
Coleman e in mare shoc, inca nu e pregatit sa le spuna copiilor, dar sper sa ii treaca repede, ca nu mai am rabdare...
Sa va zic de ce mi am facut testul, ca ciclu nu am avut decat de vreo 4 ori de cand am nascut, asa ca nu era vorba de intarziere... Eram foarte obosita, nu imi mai reveneam din oboseala cu calatoria. Apoi, luni spre marti noaptea l am visa pe socru meu care imi arata un fel de ceas, un dispozitiv care arata ca o sa am un baiat. A doua zi am facut testul si... Surpriza...
Felicitari si celorlalte burtici, Lindal, Asteropi si Oanka, sarcini usoare si nastrei la fel!!!
Va pup
Delia, 5+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
bluekidoo spune:
Felicitari Delia
Mai fetelor eu va apreciez pentru curaj.. mie mi se pare teribil de greu sa ma descurc singura si cu un copil.. in cursul saptamanii vin tarziu de la munca, petrec putin timp cu Tanya si apoi picam late.. in weekend nu stiu ce sa fac mai intai, cum s ama organizez mai bine: cumparaturi, curatenie, spalat, calcat, gatit, iesit cu copilu afara, mai am si acte de la munca si tare dor imi e sa fac si ceva ce imi place, sa zac si eu 1-2 ore in cada cu spume, sa mananc relaxata nu pe fuga... uf ce frumos visez imi doresc de mor inca un copil , dar imi e atat de frica.. cu ma voi descurca cu 2.. mai ales ca nu are cine sa ma ajute.. sotul lucreaza 12 ore inclusiv in weekend iar eu trebuie sa tin casa in picioare, si familie si copil... asa am senzatia ca zboara timpul si imi scapa copilul printre degete.. uff si aud atatea reprojuri gen "de ce nmai foloseste pampers? de ce nu o inveti la olita? de ce mai foloseste suzeta? de ce nu vorbeste mai multe cuvinte? ai un copil de o inteligenta rara si nu te ocupi deloc de el.. de ce e asa slaba? de ce e zgariata? cum adica esti obosita? esti tanara..de ce ai slabit asa? de ce esti palida?" etc.. si astea le aud de la persoane care ar trebui sa ma inteleaga pt ca stiu prin ce trec si care ar trebui sa ma si ajute din cand in cand.. toti stiu sa se ridice cu pretentii "hai ca poti.. mereu ai putut.. esti puternica la tine nu exista nu pot."
asa ca atunci cand va vad pe voi cu 2, 3 chiar 4 copii in cazul Deliei.. doamne ce va admir.. dar intr-un an, poate 2 mai fac si eu unu desi stiu ca-mi va fi si mai greu.. tot ce-mi doresc este sa reusesc sa ii educ si cresc cum trebuie si sa fie fericiti
asa ca inca o data sincere felicitari fetelor
Nunta 12.05.2007
Carmen mami de Tanya Ioana 05.03.2010
bluekidoo spune:
mi-am amintit ce vroiam sa va intreb zilele trecute... ma confrunt cu o problema de educatie, zic eu, si am nevoie de sfatul vostru..
cat suntem noi la munca sta tata cu Tanya.. el nu a fost niciodata impunator, nici cu noi (eu si fratimiu), nu ne-a certat niciodata, mama era oaia neagra care ne certa si ne punea la respect.. ei bine si acum e la fel.. daca Tanya da 2 lacrimi sau tipa un pic ii face pe plac ca nu-i place sa o vada suparata.. daca face vreo prostie si o cearta ea tipa, plange asa ca el se grabeste sa o consoleze... Tanya a prins ideea asa ca atunci cand vrea ceva tipa si prieste zilele trecute erau in parc cand am venit de la servici, si cum tata mi-a spus ca sunt de mult afara si ca nu prea a mancat si nici nu a dormit la pranz, am vrut sa o iau acasa.. logic ca s-a pus pe urlat si bazait si mi-a dat si 2 palme.. am incremenit.. am luat-o acasa si i-am explicat ca nu accept un astfel de comportament si ca nu obtine nimic asa.. tata a certat-o ca m-a lovit dar cand a vazut-o ca plange, repede sa o consoleze.. dupa acea imi spune ca si pe el il loveste si ca a devenit posesiva cu jucariile, pe ale ei nu le mai da, doar intarata copii iar daca vede la alti copii se duce sa le ia jucariile si tipa si le ia din mana lor.. cu noi nu prea face dastea ca stie ca nu accept.. dar deja tipa dupa tata ca stie ca poate face orice cu el.. am stat de vorba cu el, i-am spus ca nu e bine, ca o sa inceapa sa loveasca si alti copii.. si mi-a zis ca mai bine vin alti parinti la el ca le-a batut Tanya copii decat sa se duca el la ei ca au batut-o pe ea.. i-am spus ca nimeni nu trebuie sa bata pe nimeni, ca trebuie sa se joace frumos, ca trebuie sa fie educata.. cica intelege, este de acord, dar nu poate face nimic, pt ca Tanya este nepoata lui si o iubeste de moare si nu-i rezista cu nimic.. ii face orice placere indiferent ce vrea...
si ma gandesc cu groza sa nu scap haturile din mana si sa imi fie greu sa o reeduc.. inca am sperante pentru ca acest comportament il are doar in prezenta lui, cu noi sau cu mama nu indrazneste.. as vrea sa o dau la gradinita dar la stat nu-i primeste pana nu au 3 ani iar pentru particulara nu am bani asa ca nu am cu cine altcineva sa o las
ce as putea face ca sa-i educ pe amandoi si mai ales pe ea, sa o fac sa inteleaga ca nu asa trebuie sa se poarte.. si sigur va intelege in timp, pentru ca este un copil bun si inteligent, dar pana atunci este drum lung si asa nu-mi place.. este adevarat ca pana acum nu a manifestat agresivitate fata de copii, doar ca le ia jucariile daca ea vrea neaparat jucaria aia, si nu da jucariile ei decat cand are ea chef..
Nunta 12.05.2007
irene26 spune:
Salut fetele!
Felicitari lui Asteropopi si Deliei pt sarcini! Sarcini usoare si bebei sanatosi si papaciosi!
Stefimic, sper sa ne intalnim anul viitor.
In rest, sa auzim numai de bine si multa sanatate tuturor!
Poze
Irene, mami de Diana
it's not how good you are, it's how good you want to be.
ioanaa28 spune:
noi suntem in Cluj, interati la pediatrie 2, de miercuri. I'-au luat iar sange lui Ovi sa-i refaca toate analizele. rezultate abia saptaman viitoare.
Ieri ar fi trebuit sa mergem acasa dar...Ovi are pneumonie.ieri i-au pus braula si facem atibiotic.
Si tare ma tem ca asta am capatat-o aici, in spital fiindca e o caldura infernala, el e tot timpul transpirat. in timpul zilei iesim per hol si aerisesc dar e di nou cald in 5 min. problema e noaptea, doarme dezvelit dar transpira si e ud pe spete.robinetul caloriferului e stricat si u-l pot inchide. E adevarat ca am veit cu asul infudat si putia tuse dar ii dadeam nurofe si eurespal si ar fi trecut daca nu erau coditiile astea aici.
febra nu a afacut dar s-a agravat tusea, si se auzea ceva la plamani, desi miercuri si joi a fost cosultat si nu s-a auzit nimic.i-au facut radiografie si s-a confirmat pneumonia. Am fost cam socata...trebuie sa mai stam inca vreo 5 zile.Luni o sa insist sa-mi repare caloriferul altfel nu vad cum ne putem insanatosi.
sper sa mai am semaal la net s mai pot intra.
Alina,ma bucur sa aud vesti despre voi sa mai scrii cand ai timp..
Delia felicitari si toata admiratia petru voi!
bluekidoo spune:
Multa sanatate lui Ovi sa plecati repede acasa sanatosi
Nunta 12.05.2007
carmickey spune:
ioana multa sanatate lui ovi, si tie putere sa treci de greul asta...
carmen eu zic ca tanya va avea un comportament normal atunci cand va merge la gradinita, acum nu este cazul sa te agiti,este micuta, si dupa cum spui are acest comportament doar cu cine ii merge...timpul va rezolva totul...
la noi cand vine mamaie in vizita adelina vrea sa fie luata in brate si sa o duca peste tot unde nu are voie,adica sa aprinda ea becul,sa umble in biblioteca la carti,sa o duca la paul la calculator, si toate astea le doreste fetita mea doar cand vine mamaie
nafi spune:
Buna ziua fetelor!
Profit de un moment de liniste (cu musiu care doarme si sotul la munca pana miercuri seara) ptr a mai scrie 2 randuri . Imi pare rau ca nu reusesc sa scriu mai des dar macar sunt la zi cu cititul
FREEDELIA - sa fie intr-un ceas bun! sa ai o sarcina usoara si putere sa il cresti si pe al 4 lea.
BLUEKIDOO - si eu ma alatur tie la categoria " cum or reusi alte mame cu 3-4 copii si eu ma chinui de mor cu unu!?" In teorie si mie mi-ar place sa am un al doilea bb dar in practica suflu si-n iaurt caci stiu ca nu-i de mine. n-am stofa de mama eroina!
Cat despre comportament si eu mai iau cate o palma de la Ricky din cauza ca tasu' ii tot canta'n struna si cand face ceva rau si eu il cert il cheama pe tati repede sa-l salveze de vrajitoarea cea rea! cum el este pecat cu zilele la munca, cand vine acasa e numai lapte si miere cu musiu iar de tratamente cand e racit sau de educatie trebuie sa ma ocup eu si asa am devenit cea severa si rea iar el superman cel bun! Incet incet incercam sa combatem acesta tendinta care devine neplacuta!
IOANAA28 - offf..imi pare tare rau ca trebuie sa stati prin spitale! stii cum e acolo..intri cu o problema si iesi cu 3! sper din suflet sa scapati usor si cu problemele rezolvate ( macar sa-ti faci ziua acasa cu puiul sanatos langa tine!)
CASTELANA - sanatate multa, sper ca ti-a trecut raceala. tare greu sa fii bolnav si singura acasa cu Castelanul!
Intre timp s-a trezit si clientul meu care a dormit doar 30 de minute in loc de 2 ore cu e normal, tot din cauza ca tati a plecat azi la munca si "cineva" ii duce deja dorul! Asa ca pana deseara o sa-mi puna nervii pe bigudiuri! Ce bineee ca maine e luni si il duc la camin pana la 13.00!
Numai bine va doresc fetelor si astept sa va citesc in continuare
castelanaC spune:
Buna fetelor, nu pot sa nu intru cand citesc asa o veste!!!!
Deliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa felicitari din tot sufletul, sa ai sarcina usoara si copil sanatos!!!!!!
Toata admiratia mea pentru tine, pentru voi, ai stofa de mamica de profesie, de 6 ani incace stai cu unul mis si zglobiu de gat, bravo si toate cele bune, stii vorba aia? Altul moare si asa n-are! In visele mele famila mea trebuia sa fie cu 2-3 copii, ne "scremem pentru al doilea, poate ne iese pana la urma!
Eu ca un facut ma simt tare rau, m-a apucat si "cufureala" nu am avut cum sa ajuns la dr sa-mi dea ceva pentru ca nu am avut cu cine sa las copilul. Toata lumea nu e disponibila, sotul iar plecat, aici la farmacie nu iei nimic nimicuta fara reteta si tot asa, medicamentele ti le da direct dr cate ai nevoie, nici una un plus.
Nu mi-a fost asa rau in viata mea, nu am putere nici sa conduc, sa ies cu copilul... astept acum sa vina maine se pare tati si sa merg la doftoreala.
sanatate maxima la pitici, Ioanaa toate cele bune si Ovi sa se puna pe picioare!
sa ne auzim de bineeee!!!
freedelia spune:
Castelana, lasa ca poate data viitoare ies doi dintr o lovitura si uite asa ajungeti la 3 copii. Bafta multa, sa va dea Dumnezeu inca o minune cat de curand. Eu am mare respect pentru mamicile care incearca ani de zile si prin nenumarate megode sa aiba copii. Stiu cat de greu e sa treci prin stimularile hormonale, in ce hal te simti, cum iti fac nervii ferfenita... Si sa le faci de atatea ori este mai greu decat sa cresti o caruta de copii, pentru ca dupa atata greu la sfarsit, in multe cazuri, ai un esec... Bafta multa si Doamne ajuta. Eu speram sa te cunosc, aveam in plan Singapore in iarna, dar probabil voi fi foarte gretoasa...
Ioana, sanatate multa si putere sa treceti peste toate...
Carmen, cu comportamentul eu una cred in educatia cu blandete si respect. Adica nu sa ii zici copilului gata, ai lovit, stai ka colt. Ci il iei, cu blandete, ii explici ca doare, incerci sa il faci sa il mangaie pe cel pe care l a lovit, etc. Si la noi bunicii au stricat mult cu dragostea prea mare dar asta e...
Va pup si fug sa citesc la odisee, ca scriu fetele alea pagini intregi pe zi, nu mai fac fatza hahaha
Delia, 5+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE