Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***356***
Raspunsuri - Pagina 9

andiaroro spune:
andiaroro spune:
 Timp se mai gaseste. Cu respiratul stau mai rau ca-s si eu racita. (cred ca eu am virusat-o)
Novus - Eu incerc sa gasesc ceva pozitiv in orice lucru. Si o meserie trebuie privita din toate unghiurile. Chiar nu-si fac aproap toti romanii asigurari la masina, de ex? Bine, banuiesc ca or fi cativa nebuni, care nu au s ca astea nu-s f bine platite...E clar, ca de la bugetul asigurari studii pt copii sau pomul din curte tai imediat cum e o pb de finante in familie.
- Eu incerc sa gasesc ceva pozitiv in orice lucru. Si o meserie trebuie privita din toate unghiurile. Chiar nu-si fac aproap toti romanii asigurari la masina, de ex? Bine, banuiesc ca or fi cativa nebuni, care nu au s ca astea nu-s f bine platite...E clar, ca de la bugetul asigurari studii pt copii sau pomul din curte tai imediat cum e o pb de finante in familie.
Io am venit pe fuga sa zic ca as mai vedea-o pe Ina, cum zicea si Pisik, cu un magazin mic-mic Vintage. Spatiu central, minuscul, dar bine pozitionat,decorat cum  stie e f bine, cu lucruri nu f scumpe , dar cu gust...Pentru inceput poate duce si de acasa ceva decoruri (din ce are deja in stoc). Paralel sa-si puna produsele din magazin si pe un site/blog. Nu esti tu din fire comersanta, dar iubesti lucrurile de genul asta si cand prezinti ceva ce iubesti, sigur ajungi la inima oamenilor. E clar, ca nu o sa fie afacerea vietii tale si nu o sa te imbogatesti cu asta, dar daca ai scoate un salariu decent si ai fi printre lucrurile , pe care le iubesti, cred ca te-ai simti mai bine ca intr-un birou prafuit la primarie (de ex)...Asa cum o vad si pe Pisik itindu-si capul de dupa un buchet.
bugetul

novus spune:
novus spune:
 Nu Andiaroro , nu  se fac nici macar asigurarile obligatorii, la masina si casa ; lal masina oricum se fac mai mult, astea cu casa sunt recent introduse dar f benefice dupa parerea mea, chiar daca zici ca tie nu o sa ti se intample niciodata nimic, asa cum si pt copii e bine sa pui deoparte cand esti in putere ca nu se stie ce o fi peste 20 ani cand or vrea sa faca scoala si noi nu avem cu ce sa-i ajutam
Adevarul ca am avut de a face cu niste experiente tare tare triste care mi-au cam schimbat perceptia asupra asigurarilor, cea mai recenta fiind moartea colegei mele dragi la 45 ani  , in urma ei insa a ramas o suma care o ajuta pe fiica ei sa-si continue studiile in Belgia unde le incepuse plus ca nu a ramas atarnata de gat cu toate creditele si datoriile familiei
, in urma ei insa a ramas o suma care o ajuta pe fiica ei sa-si continue studiile in Belgia unde le incepuse plus ca nu a ramas atarnata de gat cu toate creditele si datoriile familiei
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra  (03.03.09) 

novus spune:
novus spune:
 Ideea cu magazinul Vintage mi se pare tare buna si cred ca realizabila, ce zici InaPreda ??

andiaroro spune:
andiaroro spune:
 Novus- Stiu ce spui ca asa vedem si noi lucrurile...+ ca am avut si noi povesti ca cea a colegei tale. Eu vb despre faptul ca omul cand nu mai are ce pune pe masa in prezent, taie imlediat din asigurare ca nu are de ales...Bine,asta e o varianta extrema.
Asta cu casa ar rezolva clar si o parte poetica a societatii romanesti: multe scandaluri intre vecini si i-ar responsabiliza si pe multi meseriasi...

pisigri spune:
pisigri spune:
 Novus, nu stiu daca te ocupi si cu asta, dar eu tot te intreb ca oricum esti mai in tema decit mine.
Am vrut si noi sa facem o asigurare pe locuinta, dar cum stam la bloc, in bloc nou, etajul 1, departe de ape curgatoare :D am vrut sa facem o asigurare care chiar sa fie...nush cum sa zic, palpabila.
Tot ce mi s-a oferit pina acum (e drept ca nu m-am omorit cautind) au fost asigurari care nu ma despagubesc pentru pagube minore - minore in viziunea lor, desigur ! despagubirile acordindu-se de la o valoare uriasa a pagubelor. Practic, nici unul dintre micile neajunsuri ale traiului la bloc nu este acoperit de asigurarea asta, decit daca se darima blocul cu totul, sau e atit de degradat incit nu mai ai ce face cu el... 
Exista ceva asigurare impotriva inundatiei produse de vecinul, de degradarea burlanului ala de se scurge apa de ploaie prin el, de inundatia produsa de o teava care s-a fisurat (cum m-am distrat acum 2 Craciunuri), etc? ai idee spre ce firma ar tb sa ma orientez?
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)

pisigri spune:
pisigri spune:
| Citat: | 
| citat din mesajul lui andiaroro Novus- Stiu ce spui ca asa vedem si noi lucrurile...+ ca am avut si noi povesti ca cea a colegei tale. Eu vb despre faptul ca omul cand nu mai are ce pune pe masa in prezent, taie imlediat din asigurare ca nu are de ales...Bine,asta e o varianta extrema. Asta cu casa ar rezolva clar si o parte poetica a societatii romanesti: multe scandaluri intre vecini si i-ar responsabiliza si pe multi meseriasi... ana alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009) | 
Da, asta cu meseriasii tare m-ar interesa si pe mine, daca s-ar aplica si la partea de instalatii, nu doar la cea de constructie...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)

novus spune:
novus spune:
| Citat: | 
| citat din mesajul lui pisigri Novus, nu stiu daca te ocupi si cu asta, dar eu tot te intreb ca oricum esti mai in tema decit mine. Am vrut si noi sa facem o asigurare pe locuinta, dar cum stam la bloc, in bloc nou, etajul 1, departe de ape curgatoare :D am vrut sa facem o asigurare care chiar sa fie...nush cum sa zic, palpabila. Tot ce mi s-a oferit pina acum (e drept ca nu m-am omorit cautind) au fost asigurari care nu ma despagubesc pentru pagube minore - minore in viziunea lor, desigur ! despagubirile acordindu-se de la o valoare uriasa a pagubelor. Practic, nici unul dintre micile neajunsuri ale traiului la bloc nu este acoperit de asigurarea asta, decit daca se darima blocul cu totul, sau e atit de degradat incit nu mai ai ce face cu el... Exista ceva asigurare impotriva inundatiei produse de vecinul, de degradarea burlanului ala de se scurge apa de ploaie prin el, de inundatia produsa de o teava care s-a fisurat (cum m-am distrat acum 2 Craciunuri), etc? ai idee spre ce firma ar tb sa ma orientez? http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) | 
Da, asigurarile pt casa pe care le avem noi acopera toate riscurile adica mai pe romaneste,
Riscurile catastrofice (dezastre naturale): +
Cutremur
Inundatii si aluviuni
Prabusire/alunecare de teren.
Riscurile STANDARD:
Incendiu
Trasnet
Explozie
Caderea aparatelor de zbor.
Alte riscuri:
Inundarea provocata de apa de conducta
Furt si vandalism prin efractie sau acte de talharie
Furtuna, uragan, vijelie, tornada
Ploaie torentiala – efecte directe
Grindina – efecte directe
Greutatea zapezii si/sau ghetii, avalansa de zapada
Izbirea din exterior de catre autovehicule
Cadere accidentala de corpuri pe cladirea asigurata
Greve, tulburari civile si actiuni ale unor grupari rauvoitoare
Spargerea accidentala a bunurilor casabile, pentru o limita maxima de despagubire de 1.000 EUR.
In plus, poti alege urmatoarele optiuni suplimentare pentru o protectie sporita:
Avariile accidentale produse la instalatiile interioare de gaze, apa, canal, climatizare sau incalzire centrala
Spargerea accidentala a bunurilor casabile, pentru limite mai mari de 1.000 EUR
Cazarea temporara la o alta locatie, pe parcursul reparatiilor
Asigurarea cladirilor aflate in constructie
La asigurarea cladirii poti atasa asigurarea bunurilor, asigurarea personaelor care stau la acea adresa plus asigurarea ta de raspundere civila adica pt daunele provocate de tine
iti las si link-ul nostru http://www.allianztiriac.ro/PersoaneFizice/Casa.aspx
Eu din aceasta am

Daca vrei sa vezi cam cat costa distractia, imi trebuie o copie dupa actul tau de proprietate si datele tale sau a cui e apartamentul
Iti dau pe PM adresa de mail de la birou
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

novus spune:
novus spune:
 Si daca te inunda vecinul se despagubeste si apoi ne indreptam noi impotriva lui cu regres 

andiaroro spune:
andiaroro spune:
 Novus- Poate-ti fac  safteaua cu palavrageala mea despre asigurari. Si-si gaseste si Pisica noastra linistea...
safteaua cu palavrageala mea despre asigurari. Si-si gaseste si Pisica noastra linistea...
Pisigria- Intr-o lume "perfect asigurata"( care nu exista nicaieri pe pamantul asta), proprietarul are asigurare la casa si meseriasul una profesionala...
Ipotetic: crapa teava in baie. Asigurarea trimite expertu'sa vada pe ce o sa-ti dea banii si cine e de vina. Tu iti iei banii de la asiguarrea de casa si repari stricaciunea.
Expertu spune :
e vina lu Nea Gica ca nu si-a facut treaba cum tr cand ti-a reparat teava, asa ca recuperam banii de la asig lui profesionala, care n-are decat sa-l puna sa plateasca mai mult la anu ca-i dobitoc...
e vina retelei de termoficare carea bagat mega presiune de a crapat teava, asa ca sa ne recup banii de la asig lor
e vina tevii ca era prost facuta ...sa plateasca Fabrica de tevi
e vina ta ca ai gaurit cand ti-ai pus cuier in baie. Da banii inapoi
Ce tare sunt la "imaginat", dara sa functioneaza sistemul...
Anastasia nu ma lasa sa ma misc de pe canapea..Maraie si se vaita.Bine ca ma accepta cu calculatorul si se uita la desene animate http://www.youtube.com/watch?v=lDh0WL6-0pk